kampány

 

Kezdődik a kampány Budapesten… kikerültek újra a helyes kis fából készült plakáthelyek, ám az idén is úgy, hogy több helyen takarják a zebrát, kanyart,…

Irhatnál róla, hátha valamelyik illetékesnek is feltűnik, és pár gyalogos életét megmentheted.  Csak a Budafoki úton 3 rossz helyre épített bigyót számoltam ma egy 1,5 km-es szakaszon.

- írta az Urbanistának egy olvasónk, aki kérésemre egy tavalyi képet is küldött illusztrációnak. Nekem igazából két kérdés ugrott be a témával kapcsolatba:

1. Valami Reklámbuzival keresztezett Török Gábor legyen szíves mondja meg nekem: 2010-ben milyen hatása van még a szavazókra egy A4-es lapnak, amit egy ilyen furnérlemezre ragasztanak ki a városban?

2. Ugye, ha majd én kutyatápot, intimbetétet vagy befektetéshez kötött életbiztosítást szeretnék eladni, akkor majd az én kampányomhoz is járnak ilyen bónuszfelületek?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest politika plakát xi. ker budafoki út

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr841760747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.02.16. 12:24:52

a legjobb politikus.....a plakáton levő
nem beszél
nem agitál
s gyorsan le is cserélhető,

m a x 2010.02.16. 12:35:33

Szépen szaporodnak a kutricák. Van olyan főút ahol 50 méterenként van egy, időnként a zebra mindkét oldalán. Majd összesöpörjük a vészfékezések után maradt romokat, és beküldjük a fotót:D

Túl azon, hogy ronda, a közlekedést veszélyezteti ez a sok tábla érdekelne, hogy a környezet védelme volt a cél? Mert akkor talán nem fából kéne megvalósítani...

Vaandor 2010.02.16. 14:02:15

Amíg ezzel vissza lehet szorítani a vadplakátolást (és a tapasztalatok szerint ez nagyrészt igaz), támogatom! Persze ésszel elhelyezve.

Másrészt a kisebb pártoknak kb. ez az egyetlen könnyen elérhető megjelenési felület. Nem venném el!

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.02.16. 14:20:55

Nálunk például az indulók elosztják egymás között a helyeket, és nincs is annyi vadplakát - kivéve persze az LMP-t, amely leszarta ezt.
:)
Az mondjuk tényleg érdekes, hogy ki is fizet ezekért...

humorpalanta 2010.02.16. 20:31:54

Amiket én láttam, azok jó helyen voltak.
mellesleg támogatom ezt. Ne ragasztgassák össze a villanyoszlopokat, meg a hasonló részeket. Így jobb.
Nem is hagynám, hogy óriásplakáton reklámoztassák magukat. Vagy ha van rá pénzük, csinálják, de akkor nem kapnak állami támogatást...

blz42 2010.02.17. 09:42:09

"Ugye, ha majd én kutyatápot, intimbetétet vagy befektetéshez kötött életbiztosítást szeretnék eladni, akkor majd az én kampányomhoz is járnak ilyen bónuszfelületek?"

Ez most komoly? Az nem probléma, hogy itt közügyekről van szó, és nem az egyéni fogyaszói szokások befolyásolásáról?
Ennyire ne legyünk már antidemokraták...!
Tudom, h menő a politikaellenesség, de ilyen hozzáállással egy jóféle diktatúrát nyernénk meg. Akkor meg persze lenne sírás-rívás :S

schwahu 2010.02.17. 19:15:21

Ott már elolvadt a hó?:)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.02.20. 13:33:19

@blz42: a pártoknak minden médiafelületet (tv, rádió, újság, banner, city poszter, óriásplakát stb.) ugyanúgy meg kell vásárolniuk, mint mindenkinek a versenyszférában. Ez is demokráciaellenes? :) Ugye ezt nem érzed Te sem annak. Akkor ezen a felületen miért van kivétel? Ráadásul szerintem semmilyen befolyással nincs az emberekre...

@schwahu: :D "kérésemre egy tavalyi képet is küldött illusztrációnak"

2010.02.21. 14:45:12

@Lesley: Leszarta, mert amit kiraktak, az minimális volt és nem volt más eszköze. Nekik nem volt pénzük tűzfalnyi plakátra, mint a Fidesznek, reklámbuszra, mint az Szdsz-nek. Aki a plakátolást tiltja, az a bebetonozott pártok érdekeit védi. A demokráciának vannak hátulütői, ilyen a kampányolás is. Politikai kampányidőszakban nem létezik olyan, hogy vadplakát, de egyébként meg ezeket utána le is szedte az LMP.

Én nagyon pártolom hogy legyenek ilyen táblák, de nem 3 darab egy kerületben. De egyébként miért olyan probléma a villanyoszlopok felhasználása? Kinek árt?

Print plakátok meg azért kellenek, mert az interneten a lakosság harmada érhető el valamennyire, tv-re meg nem mindenkinek van pénze. Azt kellene, mint 90-ben volt: a tv-ben minden országos listát állító párt ugyanannyi időt ingyenes időt kapna és ezen kívül ne lehessen tv-ben hirdetni.
süti beállítások módosítása