Nem biztos, hogy ezentúl napjában többször meg fogom nézni ezt a videót, de azért egész mókás egy ismert hely egy napját végigkövetni így. Jópofák az árnyékok, a ki-be tekert árnyékolók és az a szegény telefonfülke, amelyiken villog a city-poszter, de használni nem használja senki. Na meg persze mindaz, amit retek küldött a levelében:

Helló!

Az ideokep.hu-t nézegetve rengeteg érdekes infót lehet találni, viszont az alábbi funkcióra csak most bukkantam. Letölthető ugyanis a magán-webkamerák egy napi felvételének gyorsított változata, ezzel egy igen érdekes városképet láthatunk. Nekem a kedvencem az Astorián lévő kamera képe, ennek a videóját mellékelem neked. Érdekes nézni, ahogy a reggel beköszöntével mennyire megnő a forgalom, ahogyan az árnyékok mozognak a házak előtt, ahogy a napfény egyre erősebb, majd egyre halványabb lesz, míg újra beköszönt az éj. Talán az utókornak is érdemes volna ezekből néhányat megőrizni, jó lesz majd visszanézni sok-sok év után, hogy milyen is volt egy hétköznap az akkori Astorián.

A mellékelt videó érdekessége még, hogy az est közeledtével feltűnik az a füstoszlop, amelyik a Ferencvárosi raktártűz miatt keletkezett.

A videó: https://www.youtube.com/watch?v=BeQ_UCUtjfA
A link: http://www.idokep.hu/?oldal=webkamera

Remélem, még erről nem volt poszt! :-)

Üdv,

retek

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: belváros astoria palotanegyed v. ker viii. ker vii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr391276938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása