"Két éve még ezernyi, a 80-as években légtisztítási céllal telepített bokorerdő nőtt itt, óriási légzőfelülettel, gazdag élővilággal. Vakondok, mezei egerek, sünök és énekesmadarak ezrei laktak ott, nyáron pillangók repkedtek, szúnyogok döngtek. De aztán 2007 telén jöttek a villás tépőgépek és heteken át brutális módon tépték ki, irtották ki a bokrokat, 2008-ban visszatérve kitépték a maradékot, még az életre kelt kisebb hajtásokat is. A környezetromboló tevékenység eredményeként a terület pusztává vált, óriási csábítást jelentve az illegális szemétlerakóknak." - emlékszik vissza Szomor Katalin, biológus a Toronyhír oldalán, milyen volt a közelmúltban az ELMÜ Kelet-pesti áramelosztó tulajdonában lévő Adria és Neptun utca melletti hatalmas szeméttenger. Mint írja, jelen pillantban teljesen érthetetlen módon semmire sem használható a terület, pedig beépíteni amúgy sem lehetne, vagyis adva lenne egy hely, ahol sétálni vagy ne adj' Isten kutyát sétáltatni lehetne. További részletek a Toronyhíren.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemét hulladék városkép újpalota zöldfelület xv. ker adria utca elmű-émász neptun utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr451056597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) · http://budapestjovoje.freeblog.hu/ 2009.04.10. 09:07:02

Körbekerítjük, elvisszük a szemetet, és a lakókat is bevonva parkosítjuk a területet. Ennyit kellene tenni.

tahu 2009.04.10. 09:37:57

@budapestjovoje: "Ennyit kellene tenni." Kinek? Ha jól értem ez magánterület. persze akkor az önkrmányzat felszólíthatná a tulajdonost (elmű), h intézkedjen
süti beállítások módosítása