IMG 1134

Volt már egyszer szó a Piarista Központ átépítéséről és arról, hogy mi is lesz majd a tetőterében. A fejlesztők akkor meg is invitáltak megnézni az átalakítást, én meg azóta is adós vagyok nekik egy átfogó poszttal. Pedig közben nem csak az irodaszint készült el, hanem az egész épület, tele izgalmas, példamutató részletekkel. Mivel a Média Építészeti Díja kapcsán magam is végigjártam az egész komplexumot (az egyik legjobb induló projektnek tartottam a döntőbe jutottak közül, sajnálom, hogy díjazatlan maradt), írok majd róla egy átfogó cikket is. Addig is hadd ragadjak ki egy klassz részletet, a tetejére biggyesztett tornyot.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest iskola építészet töri felújítás belváros tető piarista gimnázium v. ker március 15. tér média építészeti díj

 

Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlansaláta

 20110930128

Hiába no, az a jó a blogokban, hogy azonnal tudnak reagálni bizonyos eseményekre, nem úgy mint az a béna ómédia. Pláne, ha az ember első kézből értesül bizonyos dolgokról, mondjuk mert ott ül a szakmai zsűriben - mint én hétfő este a Média Építészeti Díjának döntőjében. Szóval breaking news, elárulom kik nyertek tegnapelőttre virradó éjjel (a tegnap előtt-előtt este még rosszabbul hangzana, ezért nem azt írom) díjakat a Trafóban. Tádádádám:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: fa pannonhalma templom kápolna média építészeti díj

A nyári féléves értékek után itt van ismét az ingatlan.com Budapesti Ingatlantoplistája. A rangsor az alapján áll össze, hogy melyik kerületben található ingatlanokra keresnek rá legtöbben a hirdetési oldalon. Ez persze csak játék - de játéknak nagyon jó. Hiszen nem egy abszolút toplistáról van szó, ahhoz legalábbis a lakosságszámmal kéne súlyozni a kereséseket. Ezt benne is van a sajtóközleményben:

 

A sorrendet elsősorban természetesen a kerületek lakosságszáma (vagyis közvetve az ingatlanok száma) határozza meg, de nem kizárólag. Az I. és V. kerület például a hetedik és nyolcadik helyet foglalja el a látogatottsági sorrendben, míg lakosságszámukat tekintve az utolsó három közt szerepelnek. Ugyanígy nincs értelme demográfiai változásokat sejteni a sorrendváltozások között.

 

Na de lássuk inkább az eredményeket! (A képek kattintásra természetesen megnőnek)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlanpiac kerületek

"Hetedszer szavazhatnak a Kedves Olvasók, hogy a nevezettek közül melyik legyen idén az év épülete. Önnek most egy dolga van: kattintson megfontoltan de bátran." - írja Földes Andris az Indexen, ahol a közönségdíjról lehet szavazni. Ma este hattól pedig a Trafóban lesz egy nagy show, ahol az építészek prezentációkban mutatják be terveiket, alkotásaikat és újságírók döntenek a nem közönségdíj sorsáról. A belépés ingyenes, tessék belépni és beleszólni! Részletes program itt.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: díj média építészeti díj

süti beállítások módosítása