Ismét olvasók válaszolhatják meg az olvasók kérdéseit (van köztük pár igen régen feltett, ezer bocs a csúszásért)

Retekblog (Csak a szépre!): A Hold utcai volt Postatakarékpénztár előtt (körül) miért van még mindig az a fából készült "tákolmány"? Hullik a Zsolnay, vagy más okból? Egyszerűen nem emlékszem, hogy az ne lett volna ott.

Pilgram: Hallottam arról, hogy a Rákos-patak vissza lesz "vadítva", tehát újra természetes patak lesz belőle, és nem pedig egy csatorna. (nagyapám még fogdosott folyami rákokat benne...), viszont kézzelfogható dolog nem történt az utóbbi években, pedig egyre több lakóház épül a környékén. Lehet valamit tudni erről?

Pilgram: A Komócsy utcában működött annó a "Csöpögő csárda". Ez a mai Komócsy utca 44 szám alatti társasház helyén volt. Ki tudnál valamit erről deríteni? Bár kb 0% az esély rá, de hátha... Mettől meddig működött, esetleg vmi fotó, bármi.. Köszönöm előre is.

TJ: Tudsz valamit a XVII. kerületben lévő érdekes nevű utcákból (500 - 545. utca és 525. tér) álló városrész történetéről (Pesti út és Helikopter utca között)? Csak nem üzenet a földönkívüli civilizációknak?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kérdések ix. ker xiv. ker xvii. ker

Webkettesedik a kampány: az Urbanista twitterét egyre több politikus is követi, a pártok blogokat indítanak és veszik a fáradságot, hogy sajtóközlényeket küldjenek a már működőknek. Itt az első fecske, az MDF-től. Téma légszennyezés Budapesten, amire a szokásos, rutinszerű megoldásokon túl egy elég meghökkentőt is javasol a párt: a szélcsatornák útjában álló épületek bontását ígéri!

A sajtóközleményben panelek szerepelnek, a Budapesten uralkodó szél észak-nyugati, tehát ez alighanem Békásmegyer vagy Kaszásdűlő lesz. Nem mondom, csúnya dolog sokemeletes épületeket emelni a szélfolyosókba, de azért ezt a visszabontást cseppecskét az esélytelenek nyugalmával bemondott nagy ígéretnek érzem.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest politika mdf légszennyezés urbanistaposta

Mikrobi Miniétkező Tiszta Hobby-lakás Vécé Vagány

[+tipp: Sadia, Anette Laboux. Kösz!]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlansaláta

 

Balla Esztert melyik kihalt utcán követi egy gyanús illető? (A 0:09- nél feltűnő kapualj valahonnét nagyon ismerős ...)

- írja Orgyen, én meg úgy csinálok, mintha tudnám, ezért feladom rejtvénynek. Tippek a kommentekbe jöhetnek!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest rejtvény

http://img2.indafoto.hu/3/9/28459_afb10ddfce75e4a231f083365f04e08f/6534381_ee80cfcf60560579c60d4f93f31a95a0_m.jpg

 

Ahogy írtam, Sadia albérletet keres és közben furcsábbnál furcsább hirdetésekbe botlik. Itt van például ez a fenék (igaz legalább nem meztelen mint ez vagy ez). Nem is tudom ki a nagyobb bunkó, egy ingatlanos, ha feltölti az ügyfele fenekét vagy a főbérlő, aki a saját rokona (gyereke?) vagy épp az előző bérlő hátsójával hirdet? Persze fönnáll még a lehetőség, hogy ezt valaki önmagáról csinálta önkioldóval, de azért ennek elég kevés az esélye...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés albérlet

http://img3.indafoto.hu/3/9/28459_afb10ddfce75e4a231f083365f04e08f/6529177_223c6c925f1f42a0264c26d682251a8e_m.jpgNyafi, a képen látható macska albérlőtársat keres, ezért megkérte gazdáját adjon fel egy kedves hirdetést, valamint töltse fel oda mellé mindkettejük képét. A hirdetés ugyan elég mellbevágó az albérlet.hu-n, na de félreértés ne essék, nem fikázok. A stílus valóban inkább egy közösségi oldalra illik (képfeltöltésestül), ám annyi baj legyen: a hirdetésben minden infó szerepel, senkit nem érhet meglepetés. Az persze más kérdés, hogy nem én vagyok a célközönség.

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés állat macska cuki albérlet

süti beállítások módosítása