zuglo[1]Aki nem ismerné fel: ez Zugló címere. Mindig azt hittem, hogy túlbuzog bennem a lokálpatriótizmus, de annak az elhivatottságnak, amit Hundertbasser talált, nem szállhatok nyomába. Nem csak azért nem, mert jellemzően szerény felületeket tudok felmutatni a végtagjaimon, de azért sem, mert a mi kerületünk címere nem ennyire dögösen griffes, váras, koronás. A tetkó értékét amúgy nagyban növeli, hogy Zagyvai a Testmodosítás blog szerzője ezt a képet nem csak úgy nyúlta valahonnan a netről, hanem saját magára varratta fel! Háttérzenének kötelező jelleggel a Zugló belongs to me-t javaslom a Böilertől, és küldöm mindenkinek, aki szereti.

Amúgy szerintem vicces lenne, ha mondjuk polgármestereknél kötelező lenne a településcímer tetováltatása...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest xiv. ker

Vajon mit remélt?

 

Pénzt hamisítani lehet titkos laboratóriumban, meg úgy is, hogy az ötszázason áthúzom filctollal a számot és föléírom, hogy ezer. Mondjuk úgy, hogy ennek a lakáshirdetésnek a fotója valahol a két véglet között van. Ehhez képest az a hirdetés, amelyben pucér nőket photoshopoltak a fürdőkádba, még egész elfogadható - főleg mert ha jön a vásárló, az ingatlanos esetleg odavihet pár csajt, hogy ne maradjon szégyenben. Na de mit tesz ebben az esetben?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés fura hirdetés

Látomás 2.Vannak ugye tematikus utcák, meg negyedek, ahova egymás mellé települ egy csomó egyforma üzlet, aztán vagy felfedezi őket a kerület vezetése és ad egy kis hátszelet nekik, vagy nem. Mondjuk ilyenek a Liszt Ferenc tér kávézói, a Ráday éttermei vagy a Múzeum körút antikváriumai.

A dolog akkor kezd izgalmassá válni, amikor megindul a rivalizálás, felteszem boldogabb időkben ilyen lehetett mondjuk a Nagykörút meg a Rákóczi-Kossuth tengely közt, míg át nem helyeződtek azok a frontvonalak a plázák közé. Más területen megmaradt viszont a verseny az utcák közt. A csipkerózsika-álmát alvó BpButikon annak idején sokat írtunk az Andrássy út és a Váci utca-Vörösmarty tér-Fashion street (magyarul Deák utca) alkotta divatnegyed közt dúló harcról: vajon a Belvárosé vagy Terézvárosé lesz-e a luxuscuccnegyed?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: bolt király utca belváros zsidónegyed formatervezés v. ker vi. ker vii. ker

440 millió forintból, 93 ezer négyzetméteren építi fel Magyarország kicsinyített mását Jakabszálláson Nemes Dénes. - írja a baon.hu. A településen sportrepülőtér is található, így a Magyarkertnek nevezett park a levegőből is élvezhető lesz majd. Ami a méretet illeti, nagyjából 13 focipályányi földet képzeljünk el, de a videón valahol az M7-esen haladó jármű, meg a fotón (amennyire kivehető, többé-kevésbé) Jakabszállásnál található tanya ad némi támpontot.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: park kert jakabszállás

florian faluhaz 03Idén is lesz Urbitális majális, ami rengeteg programot fog össze - mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót, meg olyat is, amin jót fanyaloghat. Nekem az utóbbi csoportba legfeljebb a túl szoftra tervezett gerillakertészkedés tartozik, ám a közel száz program túlnyomó többsége tényleg baromi jól hangzik. A kedvencem alighanem a Stylewalker lesz, amiért már tavaly is nagyon lelkesedtünk, de ígéretes a Vörösmarty térre kihelyezett strand, a lakászínházi előadás, az óbudai Faluház tetejére (!) szervezett séta, a táncház a Fővám téri aluljáróban és a példákat hosszan lehetne sorolni. Az egész sorozat péntek este a Romkocsmák Éjszakájával indul. Mínusz első napnak pedig akár a 29-én rendezett I. Nemzetközi Város-Tér Menedzsment Konferenciát is tekinthetjük, ahol megalakul majd a Város-Tér Menedzsment Egyesület is.

A négy hét négyszer öt legizgalmasabb programja alant:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest rendezvény

süti beállítások módosítása