Hat négyzetméteres lakás már szerepelt az Urbanistán - igaz azt Tokióban lehet bérbe venni. Most viszont egy hasonló méretű kéglit kínálnak eladásra a József utcában - mint azt az Ingatlan.net magazinja írja. A  2,9 millió önmagában nem tűnik soknak a "meditációs kapszulaként" hirdetett lakásért, bár azért 2 szobásnak (!) hirdetni egy összesen félszobányi lakást, elég merész. Viszont aranyos a szobafotó, ami akár hatalmasnak is tűnhetne, ha nem lennének ott azok a fránya konnektorok. Mindenesetre szerintem hamar el fog menni - igazi kuriózum.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés mini lakás viii. ker józsef utca

Szeretem az utcanévbokrokat. Nem az Akadémiatelep számozott útjaira gondolok, hanem a valamilyen logika szerint csoportba gyűjtött utcákra. Ebből is vannak azért egyszerűbbek, direktebbek. Mondjuk hét vezérről elnevezett bokrok Budapesten több helyen is vannak (néhol kiegészítve más vezérekkel) és ilyenek lennének a híres zsidómentőkről elnevezett rakpartok is. Vagy ott a Csata, Kartács, Tüzér, Röppentyű stb. utca a XIII. kerületben (bár az klassz csavar ez utóbbiban, hogy ott a Béke tér) és a sort hosszan folytathatnánk.

Nekem mondjuk jobban tetszenek azok az utcabokrok, amelyekben a neveknek tartalmilag semmi köze egymáshoz, de nyelvileg mégis kapcsolódnak. A XVI. kerületben a Farkas-halom utcái mind farkasosak: Farkasbab, Farkasfog, Farkasfa, Farkasszőlő; Sashalom egy részén pedig sasosak: Sasvár, Sasfészek, Sasszem. Biztos vannak trükkösebb, szellemesebb bokrok is (el tudnék mondjuk képzelni egy teljes történetet elrejtve egy környék utcaneveiben), aki ismer ilyet, írja meg!

Na de mindez csak arról jutott eszembe, hogy maestro1 az utcanévbokrok egy egészen új alkalmazására hívta fel a figyelmemet - hiszen a név egyben a környéket is meghatározhatja (bár azért a "híres emberesnél" van egy kis kétségem ezzel kapcsolatban):

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest utcanév érd várostervezés xvi. ker mátyásföld akadémiaújtelep

h4356223 10979263[1]

 

A tegnapi után itt egy újabb gerilla-ingatlanhirdetés vagy mi. Mondjuk a kifejezés ez esetben talán nem a legszerencsésebb, mert egy több halálos áldozatot követelő pokolgépes merényletről van szó. Legalább is annak a fotójával hirdetik ezt az Aranykéz utcai lakást + egy diszkrét szmájlival.

Akár csak a józsefárosi atomhulladék-tárolónál, nem tudom, hogy valami figyelemfelkeltő akciónak szánta-e a hirdetés feladója, vagy épp ki akart szúrni valakivel. Midnenestre pénzt nem sajnált rá, mert a képfeltöltésért ugye fizetni kell a Comon. [Tipp: Péter. Kösz!]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés

Vicceskedünk, vicceskedünk? - gondoltam magamban, amikor átfutottam a Martin küldte linket, amelyben meglehetősen negatív színben tüntetnek fel egy lakást. Fiktív hirdetést feltenni a Comra olykor jó poén, de hosszú távon nem annyira. De! Itt úgy tűnik nem erről van szó, mert a szöveg alján található link valóban egy lakás hirdetésére mutat (már ha böngészőbe másoljuk, és értelemszerűen kiegészítjük egy .hu-val.

Na most valaki vagy úgy érzi, hogy a negatív reklám is reklám, vagy úgy, hogy nagyon ki kell tolnia egy ismerősével.  Szerintem hamarosan megtudjuk...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés

süti beállítások módosítása