http://easycaptures.com/fs/uploaded/269/2102426318.jpg

 

Mire megkaptam Bálint figyelmeztető levelét, már csak a Flickr blogjának nyitóposztjában tudtam elkapni a ködbe burkolózó Szabadság hidat, de aki idekattint az megnézheti, milyen volt a fotó az amúgy több mint négymilliárd képet tartalmazó Flickr.com nyitóoldalán. A remek fényképet (amit sajnos nem lehet beágyazni) amúgy Arman-h آرمان Hamburgban élő iráni fotós készítette (ha nem kamu az adatlapja) és van egy csomó más budapesti fotó is az oldalán.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: marketing budapest fénykép szabadság híd v. ker xi. ker ix. ker

Mi lenne, ha ráébresztenék a jászberényieket, hogy a környezettudatosság a jász kultúra része, amihez álmoziplakátokon dolgoznák fel Mária Terézia rendeletét? A jászsági ökováros meghökkentő marketingterve nem egy sok millióért vásárolt szakértői tanulmányban, hanem egy főiskolai csapat pályamunkájában bukkan fel.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: marketing környezetvédelem jászberény

Frissítve: A Vision Graphics ideiglenes eltávolította honlapjáról a képeket és erre kért meg engem is. Remélem hamarosan visszakerülhetnek! - dá

Legutóbb tavaly nyáron, a tervtanácsban volt szó a Rendőr-palota mellé épülő "tűtoronyról", és Finta József terve már akkor is tíz éves volt. Most viszont a klassz képeiről ismert Vision Graphics honlapjára felkerült néhány mutatós látványterv az épületről. Úgy látszik történt némi előrelépés...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest felhőkarcoló látványterv xiii. ker

http://www.viztorony.hu/h/somogy/siofok/01-41.jpg

A siófoki "víztorony földszintjén egy 130 négyzetméteres, acél szerkezetű, üveg borítású szélfogó épül, míg a toronyban - forgó padozattal - kétszintes kávézó kap helyet. Emellett 3 körteraszt is kialakítanának a víztornyon, amelyben a vendégeket két panorámalift szállítaná."

foglalja össze a fejlesztés lényegét az Ingatlanmagazin. A beruházást a Strabag végzi majd 333,6 millió forintért. A víztoronyban korábban Tourinform-iroda működött (Részletes történetét, a panorámát és sok más fotót a Víztorony.hu oldalon találtok - én is onnan loptam egyet.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: vendéglátóhely siófok víztorony

A Hermina Baut szórakoztató hirdetései miatt szeretjük az Urbanistán és a Homáron egyaránt, de amit Gabi talált, az valami egészen különleges gyöngyszem. Már az új piacra lépés is meglepő az ingatlanfejlesztő cégtől, de a stílus az egészen magával ragadó:

 

Farkasréti Temetőben sírhely átadó.

A főbejárathoz nagyon közel, attól csupán pár lépésre található, mely területén a Temetőnek esély sincs már sírhely vásárlására.


Nagyjából 100 éves, ódon, széles, több elhunyt számára is kényelmes örökmegnyugvást jelentő "ingatlan" Déli-fekvésű, kifejezetten csendes, szép zöld, megnyugtató környezet.

Átadási ára: 100.000 euró.

Ingatlan, jármű, régiség csere lehetséges.

 

Sírjunk vagy nevessünk?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés temető xii. ker

Kispolszki3

 

Bár idén az FKF is beerősített cukiságfronton (a bringások hókotró-spottingot tartottak, olyan lelkesen fogadták a kerékpárút-tisztító járműveket), ám az első helyhez ez kevés volt. Budapest legaranyosabb hókotrója ugyanis minden bizonnyal a Hotel Kariné - amint azt Éva Újpestről küldött fotója is bizonyítja. Van rajta hóeke, hólánc, villogó, lámpa - teljes profin felszerelt kis munkagép. Szinte a fülembe csengnek a Malacka és a Tahó örökbecsű sorai:

Több száz deka ez a járgány!
A vezető igazi bálvány!
Gyönyörű, csodaszép látvány!
Ez egy KGST-gyártmány!

Na de minden irónia nélkül. Az ember legszívesebben megsimogatná...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest szálloda takarítás gépkocsi iv. ker köztisztaság

süti beállítások módosítása