puhabeztn.jpgMitől is puhabeton a fenti bútor? Nos, ne valami forradalmian új anyagösszetételre gondoljunk, hanem csupán arra, hogy a BETON kurzuson résztvevő egyetemisták ez esetben is valami olyasmit társítottak a betonnal, ami alapesetben eszünkbe sem jutna.

E megnyugtatóan unalmas anyagról ugyanis inkább a merevségre, a keménységre és a ridegségre gondolnánk, holott elegendő csupán a betonkockák alá rugókat rögzíteni, és már is kész a lágyan ringó puhabetonnal fedett ülőalkalmatosság:

puhabetoncsajok.jpgA betonkiállítás ma este kilenckor nyílik az URIMURIBAN (1051 Budapest, Sas utca 15.) és holnap egész nap is megtekinthető.

A kurzus résztvevői  – öt felsőoktatási intézmény mintegy száz diákja: főképp építészek, forma-és terméktervezők, szobrászhallgatók –, bemutatják a legjobban sikerült darabjaikat. Illetve emellett még néhány meghívott, külsős is kiállít. Sőt, az idei kiállításon nem csak a 2014-es termésből, hanem az elmúlt évek legnépszerűbb tárgyaiból is válogatnak.

füves2.jpgA koncepció lényege, hogy a betonnal kapcsolatos előítéleteinket felejtsük el, hiszen a közhiedelemmel ellentétben egy könnyen kezelhető anyagról van szó.

sámli.jpgAz ékszereket, bútorokat, köztéri elemeket zsűri díjazza. Megválasztják a "legBETONabbnak ítélt tárgyat". Puhabeton ide, vagy oda, a zsűri tagja többek között a kultúrmédia betonkemény sztárja, Winkler Nóra.

A fényképeket Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna készítették. További infó a BETON Facebook-oldalán.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest kiállítás beton

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr596195120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2014.05.22. 14:56:32

Na, ezt inkább meghagyom az hipernmodernségtől ájuldozó haladó szelleműeknek és végigheveredek az egy darab gyökérből kialakított lócámon :)
süti beállítások módosítása