Screenshot 2014-04-16 16.58.41.png

Na kérem, itt a legújabb hely, ahol eladhatjuk a lakásunkat akkor is, ha nem vagyunk ingatlanosok. Megnéztük, tetszett. Van még mit rajta csiszolni, de mindenképp érdemes ide is feltöltenünk kecónk adatait, ha meg akarunk szabadulni eladó kastélyunktól vagy albérlőket keresünk kiadó kunyhónkba. Lássuk, miért.

Az Urbanista a kezdetektől követi az Otthontérkép fejlődését. Már két éve is használtuk, amikor még csak budapesti ingatlanadatok voltak rajta és lakáshirdetésekről szó sem volt. Aztán ősszel megjelent rajta egy csomó nagy ügynökség kecója, télen országossá vált, a múlt héttől pedig boldog-boldogtalan feltolhatja rá eladó-kiadó ingatlanját.

Nekem még az élesítés előtt küldtek egy meghívót tesztelésre, hogy írjam meg, mi a véleményem - az se baj ha kritikus -, de persze szokás szerint úgy elúsztam vele, hogy időközben publikus lett.

No de most akkor nekiülök kíméletlenül és letesztelem.

Kezdjük mindjárt a legszimpatikusabbal: Indapass-szal lehet hirdetést feladni rajta. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk a kommenteltél már itt az Urbanistán, akkor minden további regisztráció nélkül feltolhatod a lakásodat, nem kell megadnod anyád leánykori átlagos jövedelmét. Merthogy a blog.hu is Indapass-t használ azonosításra.

A belépés után jön egy korrekt felület, klassz átlátható fülekkel. Mondjuk az alul tapadó sáv az én széles és alacsony laptopképernyőmön kicsit nehezen átláthatóvá teszi az egészet. Elég széles spektrumon be lehet állítani egy csomó paramétert a feltöltésnél. Mondjuk az ingatlan.com hasonló felületén néhánnyal többet - de ezek zöme nem igazán hiányzik. 

Az erkélynégyzetméter-rubrikáért például senki nem fog sírni, igaz az energiatanúsítvány azért kaphatott volna egy önálló paramétert és az ingatlantípusok besorolása is lehetne kifinomultabb. Ezzel együtt a legnagyobb "hiány" kifejezetten tetszik: a képek feltöltéséért itt nem kell fizetni

Sőt az általam mostanában próbálgatott hirdetési oldalak közül ez az egyetlen, ahol ráhúzással is feltolhatjuk a fotót az ingatlanról - persze ez megint csak apró szépség. Kényelmes és stílusos az is, hogy az eldöntendő kérdéseknél (lift, tetőtér stb.) nem kell legördülő menüből választani az igen/nem-et, hanem egyszerű pipálással jelölhetünk.

A pontos hely kitöltésénél érdemes a házszámot is kipipálni, mert az Otthontérkép - nevéhez méltón ugye - elsősorban térképes hirdetési oldal, és a pontosan címzett kecók pontosan a helyükre kerülnek rajta, így nem vesznek el valahol a nagy ingatlanmasszában.

Arról nem is beszélve, hogy így előnybe kerülhetünk az ingatlanirodákkal szemben, akik taktikusan el szokták azt rejteni. Ez egyébként máshol is visszaköszön: nem vehetünk a hirdetésünkre kiemelést, címkét, feljebb sorolást stb. Vagyis minden ingatlanhirdetés egyforma eséllyel indul. Nem tudom, ez az üzleti modell meddig tartható, de egyelőre nagyon kedvező a hirdetőknek.

A végén azért egy megosztásgomb nem ártana, mert az ember ugye elsősorban az ismerősei körében szeret bérlőt találni, vevőt meg a lecsekkolható ismerősök ismerősei közt. Na de egyszer talán ez is fejlődik az oldalra - ez végül is csak az 1.0-ás verzió.

 

Na és mindent egybe vetve érdemes feltölteni rá hirdetést?

Naná! Persze egyáltalán nem azért, mert az Otthontérkép a világ legcsudálatosabb hirdetési oldala.

Egyszerűen azért, mert saját jól felfogott érdekünkben érdemes a top 4-5 hirdetési oldalon megküldeni a lakásunkat - valamelyiken csak belebotlik egy vásárló vagy bérlő.

Ha engem kérdeztek, ide érdemes felrakni: ingatlan.com, Otthontérképolx.hu (az lett ugye az Apródból), Jófogás. Nyugat-Magyarországon az Ingatlanbazár. Na meg a helyi oldalak.

Hogy mit, hol és kinek érdemes hirdetnie most, amikor épp nagyon átalakul az ingatlanhirdetési piac? Na erről majd hamarosan az Indexen olvashattok bővebben, addig is jó töltögetést.

A miheztartás végett: az Urbanista és az Otthontérkép a CEMP kiadványa.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetési piac hirdetési oldal otthontérkép

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr126040575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2014.04.17. 08:43:25

ez az az otthontérkép aminek a blogját előszeretettel tolja címlapra az index?

Jaaaa hogy indepassal lehet hirdetést feladni, szóval indexes érdekeltség, asszem nincs több kérdésem a véletlenek természetével kapcsolatosan.

Hányok a reklámblogoktól.

Vittore. 2014.04.17. 09:38:04

Csak az elejét olvastam el, mert eléggé unalmas egy reklámposzt. Értem, hogy reklám, de akkor írjuk le az elején, hogy ez egy reklámbejegyzés és ne lelkendezzünk átlátszóan.

Amúgy nem ezen az otthontérképen volt az Index választási térképe? Csak mert az egy nulla volt, nem is néztem aznap az Indexet.

Vittore. 2014.04.17. 09:38:57

@Vittore.: Jaa, most látom a végén: A miheztartás végett: az Urbanista és az Otthontérkép a CEMP kiadványa.

De a poszt akkor is erősen unalmas.

♔batyu♔ 2014.04.17. 09:49:26

"Az erkélynégyzetméter-rubrikáért például senki nem fog sírni,"

Látszik, hogy nem vagy ingatlanos. Az egyik legfontosabb paraméter manapság.
süti beállítások módosítása