matyas-utca2.jpg

A négyes metró két megállója mellett egy másik budapesti épület is díjat kapott az Architizer-től, mégpedig a BMC, "építészet és hang" kategóriában. Az örömhírt már korábban is megosztottuk, és most sem szeretnénk kisebbíteni a jelentőségét, de muszáj mellé tenni Ivett levelét és képeit, amelyeket Facebookon küldött az Urbanistának.

Az egészben az a legszomorúbb, hogy ha egy magánember - Gőz László - képes összegründolni egy világszínvonalú létesítményt, amely tulajdonképp közfeladatokat is ellát (koncertterem), akkor az önkormányzat miért nem tud a környék fejlődéséhez annyival hozzájárulni, hogy normálisan letesz mellé néhány darab követ:

"Kb. egy éve nyitotta meg kapuit a 9. kerületben, a Mátyás utcában a Budapest Music Center. Az épület környéke, a Fővám téri piac illetve a Corvinus Egyetem új épülete közti területet az elmúlt 1-2 évben újították fel. A Mátyás utcában a Budapest Music Center melletti szakaszon a burkolat siralmas állapotban van, kátyúk több helyütt, mintha 10 éve került volna lefektetésre. Ha jól tudom kb. 1 éves lehet itt az út és mivel idén igazi, fagyokkal terhes tél sem volt így arra sem hivatkozhatnak a készíttetők, hogy a téli hőmérséklet ingadozás tépázta meg a burkolatot. Másik észrevételem a piac melletti kis játszótérrel kapcsolatos: szomorúan konstatáltam, hogy a kialakításra került mini játszóteret kevés ideig fogják tudni birtokba venni a gyerekek, hiszen a meleg nyári naptól semmi nem fogja őket védeni, egy fa sincs a közelben, és árnyékolásra pedig nem gondoltak az építtetők. Mit gondolnak erről?"

Még több kép a galériában:

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest díj burkolat ix. ker bmc mátyás utca belső-ferencváros burkolatvész

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr75986473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elstron 2014.04.08. 12:43:40

Szokásos magyar trágya munka.

Sátán meg a Jocó 2014.04.08. 14:47:47

@Elstron: inkább a szojkásos trágya etnomazochista kommented.

De majd egyszer te is kilépsz a faluvégen túlra...

Cave Nick 2014.04.08. 20:33:07

Fel nem tudom fogni, hogy >ebben az országban< miért képtelenek normálisan utat és különösen térburkolatot csinálni, ez már tényleg nevetséges. Csak a szar bp-i térkövekről egy valag poszt van itt az urbanistán. Ebből lehet a legjobban kilopni a pénzt, vagy mi a túró?

Opi87 2014.04.09. 11:37:41

@Cave Nick:

A probléma nem a pénzzel van, hanem azzal az alulképzett és igénytelen réteggel, aki végül lerakja oda a térkövet. Sem igényük, sem eszük nincs jobb munkát végezni. Bár tegyük hozzá, Józsi szarik bele, hogyan néz mi, mert úgysem fog soha járni rajta, hiszen szabadidejét Kőbányán vagy a XX. kerületben tölti.

Megjegyzem az általános igénytelenség ami az építőiparban tapasztalható nem magyar sajátosság, és remélhetőleg inkább a szocializmus öröksége mint valami kulturális dolog.

És itt persze előjön hogy Józsi a 8 általánossal ha trágya munkát végez akkor azt miért nem ellenőrzi senki, de az al-al vállalkozó aki Józsit irányítja minél gyorsabban szeretné a munkát befejezni, és az ő felett levő cég már csak "ránézéssel" ellenőriz, persze hogy 2 hónap múlva elkezd szétesni.

Cave Nick 2014.04.09. 12:26:15

"azzal az alulképzett és igénytelen réteggel, aki végül lerakja oda a térkövet."

És akkor itt jön képbe a legatyásodott szakképzés. Egyáltalán, kőművest képeznek ma valahol? És hentest?

"minél gyorsabban szeretné a munkát befejezni"

Meg felmarkolni a pénzt és eltűnni, lásd még társasházépítésre létrehozott projektcégek.
süti beállítások módosítása