Fotor0312151356.jpg

7. Béreld ki Marilyn Monroe neoromán villáját

s7.jpg 

Havi 780 ezer forintért (3500 dollár) várkisasszony-életérzés West Hollywoodban. (Kösz Csaba!)

 

6. Klasszul helyrepofozott parasztház saját patakkal

s6.jpg

Kifejezetten tetszik.

 

5. Ehhez a tetőtér-beépítéshez négy különböző stílusú látványterv van csatolva

s5.jpg

De nekem ez a kedvencem.


4. Jelenleg talán ez a leghülyébb alaprajzú lakás a pesti piacon

s4.JPGDe ha tudtok jobbat, szóljatok! (Viszont belülről teljesen rendben van)


3. Ha minibútorokat teszünk a szobába, attól még nem fog nagyobbnak látszani

s3.jpgDe még csak arról sem tereli el a figyelmet, hogy alagsorban vagyunk. Inkább csak ráerősít az egérlyuk-fílingre.


2. Hogy alakul ki egy szuper dögös Margit körúti luxusházban egy rémes alakú hálószoba

s2.jpg

Már ez az elképesztő alakú háló is megérne egy helyet itt az ingatlansalátában, de történetesen BDZSH korábban egy posztot is írt erről a házról, ahol szerepelnek az erdeti alaprajzok is. Egy fórumon így írt erről a kecóról:

“A korábbi cselédbejárón keresztül megközelíthető, az eredetileg 3 szoba + hall + cselédszoba + télikertes lakásból csináltak két lakást, ez a kisebb, amelyben a korábbi cseléd közlekedőből lett előszoba, a kamrából WC, a nagy lakás konyhából étkező-előtér lett, cselédszobába pedig benyomorították a mostani konyhát és fürdőszobát, némileg elmozdítva a válaszfalakat a korábbi konyha rovására. A szoba szoba maradt, a háló pedig a télikert lett, baromi jó hőmérséklet lehet ott, ha még nem cseréltek nyílászárót… Az eredeti alaprajz itt érhető el.” (Kösz Sadia!)

 

1. Ez a egy belvárosi Batman-nek lenne ideális: felül lakna, lenn meg a földalatti birodalma várná a Batmobillal

s1.jpg

Na jó, egy szerényebb költségvetésű Batman-re gondoljunk, ráadásul olyanra, akinek nem számít a beosztás. Mert milyen az, hogy egy 40 négyzetméteres lakás belső kétszintes (!), viszont van hozzá egy 317 négyzetméteres pince? (Kösz Gaben!)

 


Felesleges kommenteket elkerülendő: az ingatlansalátában nem csak béna ingatlanhirdetések vannak, hanem bármi, ami érdekes.

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest usa belváros újlipótváros családi ház országút lipótváros hollán ernő utca margit körút v. ker xiii. ker ii. ker ingatlansaláta vámház körút mány fura ingatlan fura hirdetés west hollywood bajcsy-zsilinszky endre út

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr875856356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cook kapitány 2014.03.12. 17:18:21

Most konkrétan nem tudok egyet sem, de hülye alaprajzok a Várban lévő lakásoknál szoktak gyakran előfordulni.

mildi 2014.03.12. 18:59:18

oké, költöztem mányba :)

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.12. 19:13:37

A minibútor tényleg pofátlan, valszeg fotóboltos.

Stiel 2014.03.12. 20:03:39

Lehet, hogy csak én nem látom, de a 4.-ben tulajdonképpen mi a pláne?

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2014.03.12. 20:20:17

Az 1950-es években "épültek" ezek az ész nélkül, amolyan proletár módos szétszabdalt lakások Budapesten. Több család beköltözött egy nagyobb lakásba, aztán amikor eljött a szocialista "országépítés" ideje, akkor azt választottak le és úgy, ahogy éppen esett. Ész és logika nélkül. Még vagy 20 éve jártam egy lakásban a Széll Kálmán tér melletti egyik házban (a volt Postapalota melletti nagy tömb), ahol a bejárati ajtó után egy szó szerint 1 méter széles és kb. 6-7 méter hosszú "folyosón" át lehetett bejutni (amikor ajtót nyitott az anyuka, nem fértünk el ketten egymás mellett, ráadásul tele volt fogassal és rajtuk kabáttal a fal)). Bent pedig a nagyszoba _közepén_ volt egy kb. 80 cm-es vastagságú oszlop (oszlopfővel, márványból!). Látható volt, hogy a régi, úri léptékű nappalit szelték ketté egy fallal a munkáshatalom nagyeszű tervezői és kivitelezői.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2014.03.12. 21:12:39

@zoxó: Majdnem, itt ugyanis nincs tömény márvány oszlop a szoba közepén! De az élmény hasonló volt. ;)

szépjuhászné 2014.03.12. 22:23:09

@Stiel: Az, hogy a "MINŐSÉGI" felújítás címszó alatt belepakoltak minden olyasmit, amit a "MINŐSÉGI" lakberendező "MINŐSÉGI"-nek gondolt (natúr téglafal, hozzá a rozsdamentes acél elszívó és magasfényű fehér minimál konyhabútor, bézs csempe a fürdőben, gondosan körülmozaikolt tükör, kandalló a nappaliban, "ólomüveges" ajtók, "intarziás" parkett, stb. . És ezért a feltehetően zajos és büdös katyvaszért kérnek négyzetméterenként 436 ezer forintot. Arra azért kíváncsi lennék, hogy nézett ki a lakás eredeti állapotában, mert ez is nagyon leválasztottnak tűnik.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2014.03.13. 08:35:29

A Margit körúti nagyon tetszik (mármint ami kihozható belőle, mert így szörnyű), de jól látom, hogy a nagy szoba / erkély sarkában levő ablak a szomszéd erkélyére néz? Ha kint reggeliznek, ki lehet szólni, hogy "Jó étvágyat, Józsi néni!"?

2014.03.13. 10:15:37

@bestpixel: egy ismerősöm mesélte, hogy anno ők is egy kettéválasztott lakásban laktak, amit úgy sikerült elosztani igazságosan, hogy az egyik família kapta a konyhás felét, a másik meg a fürdőszobás felét. Mivel akkor már nem volt folyosói közös helyiség, úgy nézett ki, hogy volt a kettő között belül egy kis ajtó, és A család átjárt B-hez főzni, B meg A-hoz fürödni. Isteni lehetett.

dieter1 2014.03.13. 12:45:29

1. A pincében van fantázia, akár lőteret vagy bármit lehetne csinálni benne. Amúgy én pincepárti vagyok, volt valaha egy nagyon klassz 20m2-es zenehallgató pinceszobám padlószőnyeggel és tojástartókkal a falon...

4. Ami a perverz alaprajzokat illeti, az mindig kihívás - egy kis fantáziával nagyon jól használható megoldásokat is lehet találni, szerintem ez is jól sikerült. A "minőségi" persze ízlés kérdése, én a beosztásra gondolok.

teddybear01 2014.03.13. 13:37:18

@bestpixel: Az egész szöveged hibás. A szétszabdalt lakások szükségmegoldások voltak, mert a világháborúban Budapesten a lakások több mint harmada vagy megsemmisült, vagy súlyosan megsérült. A leírt lakáshoz hasonlóban lakott például az egyik osztálytársam is, a Vásárcsarnok közelében.

Faramuci lakásforma nem csak akkor épült. Nemrég voltam egy a Római Parton, a Nánási út közelében épült lakóparki lakásban, ami egy kb. 10 méteres folyosóval kezdődik, amelynek a félútján egy rombusz alaprajzú fülke volt, a közepén egy vastag pilonnal.
De a Marinán is láttam olyan lakást, amelyben a konyha csak egy gardróbszerű, zárt fülke a bejárat mellett.

calealenta 2014.03.16. 19:17:55

@bestpixel: Anyukámnak is kanyarlakása van. Három egész nagy lakást tudtak egy polgári bazinagyból csinálni, csak épp, mindnek olyan ortopéd formája lett, hogy még:) De állítólag laktak még a szüleivel ugyanabban a házban egy olyanban, ami nem lett leválasztva, hanem egyben maradt, és kész kabaré volt kijutni a belső szobából a konyhába. Persze társbérlet, valami nénikkel együtt, akik a külsőbb szobákban laktak. Így sikerült nagyanyámnak odaégetni sakkozás közben a főtt krumplit (mire beért a szag, szerinted mi maradt a cuccból...?:)) Ezzel együtt @teddybear01-nél van a pont azzal kapcsolatban, hogy el lehet vinni egy ilyen egyoldalú ideológiai hörgésbe a leválasztás/társbérlet témát, csak épp akkor egy elég fals végeredmény lesz belőle.
@szépjuhászné: az ilyen hejde látványos tatarozásokkal én is elég szkeptikus vagyok. Főleg, amikor közelebb érsz és leesik, hogy a divatos, látványos elemek iszonyú bénán vannak felrakva, vackok az illesztések, és így tovább, össze van csapva az egész.
süti beállítások módosítása