Zseniális reklám lehet ez is, meg ez is ugye, de a fenti megoldás azért üt hatalmasat, mert fillérekbe kerül. Főleg egy olyan cégnek, amelyik gyakorlatilag saját anyagokkal meg tudja oldani az egészet. Az OBI Németországi ügynöksége arra gondolt, hogy az óriásplakáthely-vásárlás helyett olcsóbb egyből a házfalra tolni a reklámot. De nem ám valami látványos falfestést, csak egy kis vakolatot.

Az alapelv az, hogy ha egy hirdetésnek az az üzenete, hogy "velünk szebbé teheti otthonát", akkor ne csúfítsuk el vele  a környezetünket, mert az kicsit hülyén veszi ki magát. A videó elején sportszerűen be is mutatják, milyen ronda óriásplakátjai, üzletei és bedobós újságjai vannak az össze versenytársnak a Baumaxtól a Praktikerig (bölcsen elhallgatva, hogy az OBI óriásplakátjai, üzletei és bedobós újságjai semmivel sem különbek).

Ezután jön a lényeg: egy-egy szépítésre váró ház egy-egy részletén megmutatják, mit is tudnak tenni vele. Pontosan egy óriásplakátnyi területen.

Ha az ötletet és a reklámértéket nézem, csillagos ötös a dolog. Viszont a videó elején megfogalmazott filozofikus üzenet a szebbé tett környezetről, már nem igazán működik. Egy ilyen folt, főleg néhány hónap elteltével inkább rondábbá tesz egy házat, mint szebbé. Viszont addig is tényleg mutatósabb, mint egy hagyományos óriásplakát.

Szerintetek?

[via: adsoftheworld.com]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés reklám németország felújítás festés vakolat homlokzat

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr685841735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az_okoskata 2014.03.03. 19:59:35

azért ezek a fagyi színek.... ez aztán a reklám... nem tudom melyik a rosszabb így.... vicces és egész jó kezdeményezés, de legalább "jó példát" mutathattak volna és nem a romabarokk színeknek kellene uralkodnia :D. kicsit a Szaffi jutott eszembe a malacos kastéllyal... :D

az_okoskata 2014.03.03. 20:01:47

a legjobb a látszótéglás homlokzat fehérre vakolása.... okos :D

Gyurma73 · https://plus.google.com 2014.03.03. 23:26:57

Ez zseniális?
Nálunk pont így újították fel az új bérlők az üzleteiket,csak azt a részt ahol nyilt az üzlet,a többi romos maradt.
Jó nem követelhrtjük hogy az eégsz házat újítsák fel,de ez sem voüt jó

bioLarzen 2014.03.04. 00:12:23

@Gyurma73: Jó helyen kell lakni. Egy ismkerősöm egy körúti hotel mögötti, amúgy ölég romos utca egyik - szintén romos - gangos házában lakik, aminek a homlokzatát a hotel ingyen és bérmentve felújíttatta - mert arra a homlokzatra néznek a hotel hátsó szobáinak ablakai - és azért ne olyan homlokzatot lássanak már a vendégek, amit mintha most lőttek volna szét...

Vaandor 2014.03.05. 09:07:05

Az Obinak jó.
A háznak viszont, hacsak nincs tényleg közeli kilátásban egy teljes felújítás, akkor igen ciki lesz évek múlva is ebben az állapotban. (Lásd a földszinten nyílt üzletek példáját!) Szóval biztos nem egyszerű ( = nem olcsó) erre társasháztól hozzájárulást szerezni. A műemlékes és városképi hivatalokról nem is beszélve.
süti beállítások módosítása