Fwd: elképesztő kürtöskalács cégér :)
 
"A XII. kerületi Csaba utcában nyílik (még nem láttam nyitva, de lehet ez csak amiatt van, mert reggel 8 előtt és délután 5 után épp nincs nyitva). De ezek a utcafrontos, csalogató képek priceless-ek! Főleg a kisfiú feje csábít vásárlásra :)"
 

- írta az Urbanistának küldött levelében Gergő, mellékelve a két képet. Nos nem tudom, ízlések és pofonok. Valaki biztos a Lehel téri rém-Pumuklit is aranyosnak találta, különben nem ragasztotta volna a boltjára.

Bár magam nem vagyok oda az Őrtorony-stílusú festményekért, azért be kell látni, hogy van valami bájos bennük.

Biztos mert a régi moziplakátokra emlékeztet, amelyeket kézzel festettek minden mozi bejárat mellé/fölé, mert ekkora méretben nem lehetett olyan egyszerűen és olcsón képet nagyítani. Kicsit sajnálom, hogy ma már nincs ilyen - igaz, mozi se nagyon. Némiképp kárpótolnak azért a vándorvurstlik dodzsemei, amelyek felső peremén kifakult amerikai sztárok kifakult képei vannak. Öröm böngészni őket: a művészi alkotásoknak - hosszú gondolkodás után is - nagyjából csak a feléről lehet megmondani, kit is ábrázolnak.

Szóval bájuk az azért van. Vagyis a címbeli kérdésre a válasz nálam: igen.

Csak az a felnőttfejű kisfiú ne lenne ilyen szomorú...

Fwd: elképesztő kürtöskalács cégér :)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest festmény kirakat krisztinaváros xii. ker cégér csaba utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr365803345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuktamaki 2014.02.07. 10:45:38

a priceless-ek helyett talaljatok ki valami jol hangzo magyar szot, pl. kiváló, pompás, remek, zseniális, istencsászár...(online szinonimaszotar)Total benan nez ki egy szovegben...

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.02.07. 10:49:23

@Kuktamaki: még soha életemben nem írtam le ezt a szót a magyar szövegben :) ez egy olvasói levél

Kuktamaki 2014.02.07. 12:08:37

Jaja lattam aztan bocsi. Csak a cimben van raadasul elsore szemet szurt

KullWahad 2014.02.07. 14:27:11

No nem mintha a mézeskalács szívet szorongató leánka oly vidám lenne... :-)

Holding 2014.02.07. 15:19:48

A kisfiú biztos tejcukorérzékeny... :)

Antalbaba 2014.02.07. 18:18:44

Ránézett a jó édes apja tökéletesen nyomott fejére, majd a saját foltokban őszülő hajára, már el is ment a kedve az élettől;-)))
A pici lány meg az első magyarországi áldozata lehet az amerikai bébi-szépségversenyek honosításának...

belekotyogok 2014.02.08. 12:11:07

Szerintem azért szomorú a kisfiú, mert rájött, hogy nem a mögötte atyai büszkeséggel feszítő Bobby Ewing az apja, hanem Columbo.

Ráadásul ha anya megeszi azt a gigantikus méretű kalácsot (aminek az átmérője megengedi, hogy bele tudja dugni a karját!!!!), akkor vagy cukorsokkot kap, vagy menthetetlenül meghízik.

meggymárka 2014.02.11. 10:36:20

Ez a festmény korábban a Móricz-Villányi út buszvégállomáson lévő kürtőskalácsos bejáratánál is látható volt, de felújították a boltot és a képet nem tették vissza. Ezek szerint nem veszett kárba.
süti beállítások módosítása