ii2.jpg

Alig néhány nappal azután, hogy Punxsutawney Phil, az időjós mormota idén is megjósolta, hogy hosszú lesz a tél, piacra dobták a házat, amelyben szegény Bill Murray minden reggel ugyanarra a napra ébred. Aki nem látta az Idétlen időkig című filmet, annak ez valószínűleg nem sokat jelent, de aki igen, annak egyből beugrik Sony és Cher slágere, na meg a 6:00-t mutató rádiós ébresztőóra:

 

A dolog érdekessége, hogy bár Phil valóban létezik, és a pennsylvaniai Punxsutawney-ban több mint száz éve van mormotaünnep, a szóban forgó ház nem itt van, hanem az illinoisi Woodstockban. Ott forgatták ugyanis azt a pompás vígjátékot, melyben a főhős meteorológus a mormotaünnepre érkezik, hogy azután újra és újra átélje élete legborzalmasabb napját - ahogy egyes fanatikusok kiszámolták - összesen 12395 alkalommal.  (Itt meg lehet nézni online az egész filmet magyarul, ha valakit érdekel - szerintem érdemes.)

A vicces az, hogy a fim kultikussá válásával ez a város is elkezdett ünnepet tartani - ráadásul az egyes jelenetek helyszíneinek végigjárásával -, na de ebbe most bele se menjünk.

Ami az eladó kecót illeti, ez az a kis fogadó, ahol minden reggel felébred a főhős. Igazi amerikai két szintes családi ház. Legalábbis annak épült eredetileg 1895-ben, most 8 szobás kis panzió, épp úgy, ahogy a filmben is látható. Ha valakinek van 985 000 dollárja (nagyjából 225 milló forintja), akkor megveheti és akár vissza is alakíthatja.

Vagy csinálhat belőle Idétlen időkig-múzeumot, mint abban a linket megosztó Gizmodo is bízik.

ii.jpg

ii4.jpg

ii3.jpg

ii5.jpg

[Gizmodo]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hirdetés film usa woodstock fura ingatlan filmhelyszín punxsutawney

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr635799602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mt-03 2014.02.05. 09:51:31

hehehe epp par napja meseltem egy munkatarsamnak ezt a filmet:) az biztos hogy faraszto darab...

alapos 2014.02.05. 09:57:25

Nagyon jó a film! Viszont milyen kiábrándító bármilyen kötelező/klasszikus/jó filmről olvasni olyanokat, hogy nem is ott forgatták, nem is úgy volt, stb. (És most nem a Star Wars féleségekre gondolok, amikről tudod, hogy nyilván nem ott készült, ahol mondják.)
Ráadásul a filmben is úgy állítják be, hogy ez Punxsutawney :(

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2014.02.05. 14:24:00

Azt én is nehezen fogom most megemészteni, hogy nem is Punxsutawney-ban forgatták. Most ezt miért kellett? :) (Mármint miért nem ott forgatták és miért mondtad el? :) )
süti beállítások módosítása