Na ez se mai videó, még ha nem is olyan régi, mint amit tegnap posztoltam arról, hogy senki sem felelős a dugókért, azok maguktól alakulnak ki. Ebben a videóból is az derül ki, ki a hibás a forgalomban. Legalábbis New Yorkban. Itt azonban a válasz, nem az, hogy senki, hanem az, hogy mindenki!

Ahogy a videó végén olvasható, ez egyetlen kereszteződés New Yorkban, ahol még 12370 van. A balesetek 74%-a pedig kereszteződésekben történik, ami naponta 4 ember halálához vagy súlyos sérüléséhez vezet.

Hogy azóta javult-e a helyzet? Nem tudjuk, de reméljük. [Via: Gróf Járdánházy]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: new york közlekedés baleset kerékpár gépkocsi gyalogos

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr135770770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2014.01.20. 09:54:54

Hát... Mielőtt valaki elkezd engem hülyautósozni, én jobb időben elég sokat biciklizek a városban (mostanában meg villamos) De amiket ezek a bringások művelnek az helyszíni agyonlövéssel díjazandó. Szembe irányban, két sáv között piroson át? Mivan? :D Az autósok csak a nálunk is megszokott bunkók, akiknek a zebra dísznek van, hát nem Ausztria, na. :D

olcso 2014.01.20. 13:52:57

@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: "Az autósok csak a nálunk is megszokott bunkók, akiknek a zebra dísznek van"

Ebben a mondatban a "csak" szerintem fölösleges. Rengeteg életet veszélyeztet ez a fajta magatartás. Sokkal-sokkal többet, mint egy pirosozó kerékpáros, arról nem is beszélve, hogy a bicajos a saját épségét kockáztatja, míg a "bunkó" másét.

Szerencsére egyre kevesebb ilyen kerékpárost látok Budapesten. : )

Dr. Valentin Narcisse 2014.01.21. 01:15:35

@olcso: Ha az autód alá esik az idióta, akkor szerinted mennyire lesz jó neked? Szerencsére itthon nem ekkora barmok a bringások, de autós sincs ennyi marha. A gyalogos meg mindenhol hülye, ahhoz se jogsi nem kell, se közlekedési tapasztalatot nem szerez igazán.

olcso 2014.01.21. 02:29:17

@Dr. Valentin Narcisse: Nyilván soha nem jó egy baleset, de jobb, ha én élem túl vétlenül, mintha én halnék bele vétlenül.

Azt nem tudom, hogy mennyi idő terméke ez a videó, de lehet, hogy itthon is található ezidő alatt ennyi barom.

Én azt veszem észre, hogy az autózás hétköznapi, a szabályszegések ezért a többségnek föl sem tűnnek, míg a bicajozásnál nincs ilyen bejáratottság.
süti beállítások módosítása