A "Barátok közt ház" - fotó egy korábbi ingatlansalátából

Már nagyon rég nem frissült egyik legpompásabb sorozatunk, az anekdoták az ingatlanszakmából. Ám most Mrs.Columbónak hála itt egy csokor csudaszép darab. Ezúttal fura tulajokról, egy lakáskereső szemével. Íme:

 

Na szóval a sztorik. (mind megtörtént eset, anno az 5-6-7. kerületben kerestünk lakást.)

1. amit már írtam, hogy a nagyi megszakította a körbevezetést pár percre a Barátok közt miatt.

2. megérkezünk, bemegyünk a lakásba, döbbenten nézelődünk, majd mondjuk az ott lakó hölgynek, hogy más címről lehet szó, mert az egész lakás nem egyezik a fotókkal, amiket láttunk a neten. Erre azt mondta, hogy neki nincs fényképezőgépe, de azt mondták neki, hogy tegyen fel képeket a hirdetéshez, mert úgy jobban megnézik, így megkérte valami rokonát, az a saját (!!!) házában lőtt neki fotókat és elküldte e-mailben. 

3. járjuk körbe a lakást, megyünk szobáról szobára (na jó, ez enyhe túlzás, mivel két szoba volt össz-vissz, ezt csak azért írom, hogy érthető legyen ami ezután következik, tehát nem az van, hogy az ember hangja elvész egy 200nm-es házban..). Benyitunk a fürdőbe, a pasas ott ül a kádban pucéran a habok között. De nem csak mi döbbentünk meg, hanem a felesége is, mert ráordított, hogy te itthon vagy? 

4. volt egy olyan, aki miután körbenéztünk és jöttünk el, közölte, hogy igaziból lehet, hogy nem is fogják eladni a lakást, még gondolkodik. Úgyhogy neki vagy mi nem voltunk szimpatikusak, vagy egy ráérős idióta, aki szereti mások társaságát.

5. egyedülálló ötvenes nő, belépsz a lakásába, hanyattvág a bűz, mindenhol lomok, a szőnyeg olyan, hogy ha felemelnéd, szerintem úgy állna szögegyenesen a kosztól, ahogy le volt terítve. Konyha tele mosatlannal, de ne egy lusta szerda estét képzelj amikor nincs kedved mosogatni, hanem mint ahol kb. masszívan vagy két hete nem volt elmosogatva. Erre megkérdezi, hogy kérünk-e egy kis üdítőt. :D Nálam ott teljesen felment a pumpa és leordítottam a fejét, hogy ezt mégis hogy képzelte, hogy ide embert hív. Na de ebben meg az volt a ciki, hogy rá pár hónapra teljesen véletlenül jött ügyfélként a cégünkhöz.

+1: most már máshol lakunk, tavaly becsengetett valami pasas, hogy szeretné megvenni a lakásunkat. Csak úgy. Be nem engedtem, szóval ott az ajtóban vagy 5 percig valami ügynökdumával rá akart venni, hogy adjam el a lakást, jó sokat kapnék érte. Aztán meguntam és rácsuktam az ajtót. De gondolom mindenkihez becsengetett, szóval ez a lakáskeresés egy drasztikusabb módja lehet..

 

Érdekelnek még mókás vagy bizarr történetek az ingatlanszakmából? Itt van még egy rakás pompás ingatlanos sztori.

Na és a lényeg! Ha tudtok klassz anekdotát, osszátok meg velünk!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlanos anekdoták tulajdonos

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr15762214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bracci 2014.01.17. 09:37:39

2,3 az priceless :DDDDD

négyzet 2014.01.17. 09:47:01

Hajaj, amikor még Expresszben kellett nézegetni a hirdetéseket, nyilván fotó nélkül. Voltak érdekességek :D

Rocko- 2014.01.17. 10:35:48

4) szerintem ez inkább az autónepperes ügy lakásra átírt verziója: elbizonytalanít (leeht mégse eladó, más is érdeklődik), hogy azt hidd: ez a legtutitbb biznisz, és beindul a vásárlási kedv.

Mária 2014.01.17. 11:27:11

A hármas úgy lett volna az igazi, ha a pasi barátnője is ott van :)))

CsakMintTe 2014.01.17. 11:34:28

4-hez: Születésemtől 17 évig éltünk Óbudán, ezalatt anyám 3x akarta eladni a lakást, de csak harmadszorra lett is belőle valami, pedig az első két alkalommal is jöttek érdeklődők (sőt emlékszem, mi is mentünk egy-két helyre lakásnézőbe). Hogy először miért nem jött össze, már nem tudom, de másodszor anyám azt mondta: addig dicsérte az érdeklődőknek a lakást, míg rájött, hogy nem is olyan rossz az, kár eladni :) (Az más kérdés, hogy szerintem igaza is volt, kár volt eladni, de sajna muszáj volt.)

Ezt csak azért, hogy nem feltétlen idióta vagy ilyesmi, lehet szimplán überbizonytalan is.

Dolgozónép 2014.01.17. 12:31:58

Ha tényleg el akarod adni az ingatlanodat, a segítséget a Transzli Stúdiónál találod. Nézd meg a "full"-t.

isssti 2014.01.17. 12:59:41

Hát ez elég kis gyenge poszt volt..

Mrs.Columbo 2014.01.17. 13:18:12

@isssti: Írd meg te is az élményeidet és versenyezzünk. ;-)

ZöldszemM2 2014.01.17. 14:24:50

Csak ennyi ? Gyenge történetek !

bnyuszi 2014.01.17. 15:23:42

@Mária: Ott volt ő is, a habok alatt :))

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.17. 23:45:42

3-ról egy Rocker Zsolti dal jut az eszembe:

Benyitok egy ajtón, egy gyros az álmom
Ott ült egy pópa és matyizott az ágyon

www.youtube.com/watch?v=RpyaSxzXuvU

2014.01.18. 13:05:12

93 nm-n már kényelmesen el lehet férni.
De 20 milláért és ilyen szar helyen kéne a fenének!
süti beállítások módosítása