ku-xlarge.png

Na igen, nincs semmi abban, hogy egy márka nevét koppintják, de amin néhány napja röhög a világ, az egy magasabb szintje az Adios-jelenségnek.

A kínai Vuhszi városában ugyanis van egy utca, ahol csupa ismerős felirat van. Csak épp a szövegük nem stimmel: Apple helyett Appla van kiírva, Zara helyett Zare, H&M helyett H&N, Hugo Boss helyett Hugo BGSS, és Starbucks Coffee helyett - na jó ez tényleg erős - SFFCCCKS Coffee. 

Ám nem is ez a legcifrább az egészben!

ku-xlarge (2).png

Hanem az, hogy ezek az álcégnevek csak álboltokat jelölnek egy ál-bevásárlóutcában. Ugyanis az álmárkák alatt nem álcuccokat lehet kapni - a tervezők csak egyszerűen úgy gondolták, jól mutatnának a világmárkák a házfalakon, így lekoppintottak párat és kiaggatták. Ahogy látható, a helyiségek többsége tök üres.

Egészen elképesztő.

ku-xlarge (1).png

ku-xlarge (4).png

ku-xlarge (3).png

[via Hug China és iFeng via Kotaku]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kína üzlet bolt koppintás felirat városkép starbucks bevásárlóutca vuhszi

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr615753908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mestska · http://cities.blog.hu 2014.01.12. 11:50:32

Az utolsó képen az ICBC bank igazi:)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2014.01.12. 12:47:21

Kirakat nélküli boltok? Nyami.

kézműves étcsokimikulás 2014.01.12. 16:00:37

@chipanddale74: oda van irva a postba,igen,az akar lenni...

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2014.01.12. 17:19:31

@mestska: a legszebb benne, hogy még az sem az :D

"Not only the products are possibly incredibly cheaper than they should be, but oh no! it is not Starbucks, but SFFCCCKS; not Apple, but Appla, not ZARA, but ZARE, not H&M, but H&N, not Hugo BOSS, but Hugo BGSS, and even the largest Chinese bank 中国工商银行 (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC) has a knock-off there as 中国中商银行!"

www.hugchina.com/china/stories/china-economy/wuxi-shopping-street-is-lined-with-counterfeit-brands-and-knock-offs-2014-01-08.html

balazsman 2014.01.12. 19:29:57

ezek a márkanevek és logóik olyanok a kínaiaknak, mint nekünk az ő írásjeleikből összehozott tetoválások és lakásdíszek: nem tudjuk rendesen elolvasni, nem tudjuk mit jelentenek, de olyan jól néznek ki...

kbalazs · http://www.chinabiz.hu 2014.01.13. 05:53:21

Érdekes, hogy csak most kapták fel, évek óta nagyon sok ilyet látni Kínában, az ingatlanfejlesztők az elkészült, de még bérlőre váró üzleteket ilyen látványosan hirdetik.

Ahogy az SCMP is megírta: www.scmp.com/news/china-insider/article/1401594/street-southern-china-you-can-visit-starbucks-coffee-or-rather
...the entire street is property available for purchase by shop owners or landlords. According to reports from internet portal Sohu.com, real estate representatives for the street told reporters that the signs were “pre-made advertising images designed to create a shopping atmosphere” and appeal to prospective property buyers.

vAfotóriporter · http://blog.volgyiattila.hu 2014.01.13. 09:36:27

Lehet, hogy a világ röhög rajta, de még mindig mennyivel elegánsabb, mint a budapesti utcák kihalt boltjai a koszos, romos, esetleg betört kirakatokkal...

vAfotóriporter · http://blog.volgyiattila.hu 2014.01.13. 09:39:15

@kbalazs: a Kínai nagy fal magyarországi oldalára lassan jutnak el a hírek...
,-))

calealenta 2014.01.16. 21:59:43

@vAfotóriporter: kb ugyanilyen szívderítő látvány:( Én tuti nem vennék itt lakást, se kirakat, se lóf, semmi, és fölötte ezek a nagyannagyon kamu kamuja kinézetű elcseszett márkanevek.
@kbalazs: kivi leszek, működik e a reklám. Én értem, mit akartak, de ez annyira tűnik fasza ötletnek, mint nulla angoltudással bármilyen jó hanggal elénekelni, hogy kenlíííííííííííí. Ld bolgár ekszfaktor, csóri csajnak még a hangja se volt rossz, DE akkor tökömír nem tanulta meg legalább ezt az egy darab szöveget angolul??? - na nekem ez is ilyen, hogy megvan a ház, aljában boltsorral, oké. Akkor oda lehet csábítani elérhetőbb cégekt, akik működő bótot csinálnak oda. Nem csak a Hugo Boss (bocs, Bgss) meg a tökismeretlen halálprovinciális helyi erő létezik, van minőséget produkáló, kínai illetőségű divatcég is, ami igazi boltot tudna oda tenni igazi kirakattal, jó cuccal, szép portállal meg amit akarsz. Forgalmat természetesen az se hétszentség, hogy generál, de mégis életszerűbb.

calealenta 2014.01.16. 22:05:10

@balazsman: ó báz, tényleg. Nekem egy indológiás csaj tumblija után még a "szanszkrit" cuccok a kedvenceim, amikor megvan a szép fejvonalas dévanagari "sorminta", osztaztán aki tudja ezeket a betveket olvasni, az már röhög is, mert az angol hangsort tették át pl ebbe az írásba.
süti beállítások módosítása