A napokban adták át New York legmagasabb szállodáját, a 230 méter magas Courtyard Hotelt (melyről itt olvashattok bővebben). A több mint két évig tartó építkezést egy klassz timelapse videóban rögzítette valaki.

A legszebb része, amikor megkapja az üvegburkolatot és csak mikor a csúcsig ér a borítás, akkor jön rá az ember, hogy ez nem is mintája, csak a szemben lévő ház tükröződik rajta.

A leglátványosabb viszont az benne, hogy gyakorlatilag nincs építési terület - legalábbis ebből az irányból nem nagyon látszik. Az építőanyagok csak úgy ott teremnek, látszólag még az utcákat sem zárták le, de ez persze biztos csak úgy látszik...

[via: Gizmodo]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: new york usa szálloda építés felhőkarcoló timelapse

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr505750381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felician 2014.01.10. 12:44:39

de van építési terület, két sáv is le van zárva.

KundK 2014.01.10. 13:32:07

Londonban többször láttam olyat, hogy még sáv sincs folyamatosan lezárva. Az "építési terület" lábakon áll az utca fölött. Az autók és gyalogosok meg egy ideiglenes alagút szerűségben közlekednek addig.
süti beállítások módosítása