szegedipapirbolt.png

Egy szegedi papírboltos megunta, hogy egy igénytelen összefirkált falú panelház aljában van a boltja. Szó mi szó, tényleg elég randa volt ez a környezet a Retek utca és a Szilléri sugárút sakán - mint az fenn is látható.

Bár én a Google Maps-en egy horogkeresztet sem látok, elhiszem, hogy az is volt ott pár, ami végképp idegesítette Szivos Sándort. Mivel hivatalos úton nem jutott semmire, kézbe vette az ügyet: egyeztetett a ház lakóival, és lefestette a falszakaszt. 

szeged-delmagyar.jpg

Fotó: Schmidt Andrea, Délmagyar

Teljesen közszolgálatira sikerült: bár azért ott van mindenféle papírcucc, azért mégsem egy direkt reklám. Ráadásul, mint a elmondta:

"Korábban óránként hárman-négyen bejöttek az üzletbe útbaigazítást kérni, innen jött az ötlet, hogy a környék térképét fessem a falra. Az volt a célom, hogy a látvány jó érzést keltsen az emberekben – mondta. A ház hozzájárulásával október közepe óta dolgozik az óriás térképen és egy hatalmas csukott könyvön a „mester". Szivos azt mondta, nem rajzolta meg előre a motívumokat, improvizál, folyamatosan egészíti ki művét további részletekkel. 

A papírbolt tulajdonosát azóta több panelházból megkeresték, készítsen az ő falukra is valami szépet, de a kérésnek egyelőre nem tud eleget tenni. Azt mondta, a hideg, nyirkos falra nem lehet festeni."

Várostérkép grafitit mindenhova!

[Via: Délmagyar. Tipp: Tóth Norbert - kösz!]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: üzlet szeged bolt graffiti public art csongrád megye falfestés street-art

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr155750263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2014.01.10. 14:39:26

Jó ötlet, nagyon jó.

Iosephus30 2014.01.10. 19:46:18

Szerintem is klassz ötlet, és szép lett a térkép is!

Venyigeszu 2014.01.10. 20:02:28

Kér, hogy nem sok időt lehet neki adni, és a sok igénytelen vadp@raszt össze fogja barmolni! :-(

pitekusz 2014.01.10. 21:46:56

Szerintem a horogkeresztet ki se lehetett volna hagyni a cikkből....egyébként meg jó az ötlet, annyi hozzá szólással: ha valaki, össze akar firkálni egy falat / akár szvasztikával / az magasan tesz arra, hogy az üres, vagy van rajta már valami, sőt, ez még jobban inspirálja, hiszen ennél duplán rongál, sajnos.

bioLarzen 2014.01.12. 02:11:14

Egyetemre is oda jártam, aztán utána párkapcsolati meg munkaügyből kifolyólag még éveket éltem Szegeden. A legnegatívabb emlékem tán pont az róla, hogy a koleszba vivő buszjárat mentén volt egy ház, amire valaki jó nagy, félméteres betűkkel ráfújta, hogy "SZEGEDIEK, HÜLYÉK VAGYTOK!"

A felirat minimum 2 évig ott díszelgett... Namost, lehet választani, hogy a (környéken lakó) szegediek ennyire jól bírják a kritikát, vagy ennyire apatikusak...

bio
süti beállítások módosítása