erzsebet+ter+reciklalo+(2)[1].jpg

Nem tartok Belváros-fikázó napot, nem azért került elő a rémes Váci utcai burkolat után ez a szelektív kuka. Csak amikor megláttam a fenti képet a Belváros blogon, eszembe jutott, hogy az alig egy hónapos Urbanistán öt éve már írtam pont ugyanerről a hulladékszigetről.

Azt, hogy klassz, emberléptékű és hogy mókás az igyekezet a hulladékgyűjtő tetején. Ti meg megjegyeztétek, hogy miért nincs papírgyűjtő. Nos azóta fehér üveg sincs jó ideje. És a másik három kuka is gyengélkedik.

Kár.

[via: Belváros, Budapest]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest belváros hulladék szelektív hulladékgyűjtő v. ker erzsébet tér

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr165737817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2014.01.06. 10:11:55

Sok-sok hónap óta ilyen, talán már több, mint egy éve.

Rogán nem kért az egész városban található szelektívekből, mert ő majd ilyen földbe süllyesztett megoldást alkalmaz, mert az való a világvároshoz...

Circus 2014.01.06. 18:07:54

Úgy általánosságban csak nekem tűnik úgy, hogy rengeteg szelektív szigetet felszámoltak? Itt a környéken vagy 3 darab szűnt meg...

SzerződésSertés 2014.01.06. 20:48:11

@ZBR:
Tényleg földbe süllyesztett kukák kellenének: nem lehet szétturkálni és nyáron nem bűzlik. Svájcban is ilyenek vannak és sokkal kulturáltabb az egész.

Cave Nick 2014.01.07. 02:38:12

@Circus: elvileg a háznál történő "egyedi" szelektív gyűjtés bevezetése miatt szüntetnek meg köztéri szigeteket. (csökkentik a számukat)

ZBR 2014.01.07. 10:55:53

@SzerződésSertés:

A szelektívben jobb helyeken semmi nem bűzlik (kiöblítik, amit beleraknak). Ha mégis, el lehet vinni gyakran, a kukát ki lehet mosni. A szétturkálásra a sima szelektíveknél is van megoldás.

Érdekes, a Clark Ádám tér mellett lehet normál szelektív, de az Erzsébet téren nem...

Egyébként nem lennék a süllyesztett kuka ellen sem, ha:
1. megépülne kellő számban
2. karbantartanák.
süti beállítások módosítása