1lWAL[1].jpeg

Ingatlanárak a XI. kerületben: amennyit az eladók kérnek és amennyiért valóban elkelnek a kecók. Kattints a részletekért!

Megint kijött a Balla Ingatlanok egy elemzéssel, ezúttal a Dél-Budai ingatlanpiacról. Túl nagy megfejtések nincsenek benne, de azért érdemes elolvasni, mi az ami legjobban pörög a XII. és a XXII. kerületben. Vagyis azokon a környékeken, amelyek a legtöbbet tudják kamatoztatni a Buda brand-ből.

Újbuda

Továbbra is a 45-60 négyzetméteres alapterületű, minimum másfél szobás lakások a legkeresettebbek.Ebbe a körbe azonban nem csak a téglaépítésű, gázfűtéses ingatlanok tartoznak bele - állapottól függetlenül -, hanem a panellakások is. Paneleket 12 millió forintos árszintig, téglalakásokat 23 millióig keresnek, míg a kerületben található házakat 40 millió forintos eladási árig vásárolják a vevők.

Érdekes változás a tavalyi év óta, hogy egyre nő a kereslet a felújítandó lakások iránt, aminek az az oka, hogy rájöttek a vevők, hogy jóval olcsóbban jutnak hozzá egy ilyen ingatlanhoz, mint egy felújítotthoz. Emellett persze erős igényt érez a szakember az új és újszerű ingatlanok iránt is. Ebben a szegmensben is elsősorban a közepes méretű lakások a keresettek.

Különösen nagy az érdeklődés már egy ideje a 4-es metró nyomvonala környékén elhelyezkedő ingatlanok iránt. Ennek hatására 45-60 négyzetméteres téglalakások esetében 3-4 százalékkal nőttek az árak a megállók környékén, viszont érdekes tény, hogy a panellakásoknál ez még nem érezhető, a többi, kevésbé keresett kategória eladásai pedig itt is stagnálnak.

 

Budafok-Tétény

1lWAR[1].jpeg

Ingatlanárak a XXII. kerületben: amennyit az eladók kérnek és amennyiért valóban elkelnek a kecók. Kattints a részletekért!

Errefelé a 8-13 milliós ingatlanok iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet, de itt is a 45-60 négyzetméteres lakásméret a legkedveltebb, attól függetlenül, hogy panelről vagy téglalakásról, felújítottról vagy felújítandóról van szó.

A téglaépítésű családi házaknál a kereslet felső értékhatára Budafok-Tétényben már mérsékeltebb, mint a XI. kerületben: valahol 20-30 millió forint között húzódik.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest ingatlanpiac budafok nagytétény xi. ker xxii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr885684106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatja 2013.12.10. 18:04:32

az a baj ezekkel a kimutatásokkal hogy annyira semmitmondóak... pl "45-60 négyzetméteres alapterületű" a legkeresettebb, ki gondolta volna?

a felújítandó lakásoknál én inkább azt láttam, hogy nem annyival drágább a felújított mint amennyi a felújítás, a régi tulajok rengeteg veszteséget lenyelnek helyettünk ezért sokan keresik az ÍZLÉSESEN felújítottakat. romos lakás inkább csak annak kell akinek a, egyediek az igényei, b, a lepukkant lakásra van csak pénze és apránként újítana fel.
süti beállítások módosítása