A Duna partjára tervezett Rubik-ház ötlete már egy ideje lebeg (bár legjobb tudomásom szerint egyáltalán nem adták fel a megvalósítását). Hanem bármennyire is a magyar szellem egyik szimbóluma a bűvöskocka, most az osztrákok dobbantottak vele egy nagyot, mégpedig Linzben.

Szerencsére nem azt csinálták, hogy építettek egy bűvöskocka-alakú házat, ennél sokkal szellemesebb megoldással álltak elő.

ku-xlarge[1]_2.jpg

Adott egy épület, ami ha nem is egy kiköpött Rubik-kocka, de azért ki lehet világítani hasonlóra. Ami viszont az igazán nagy dobás: a fényeit egy valódi (vagyis egy ugyanolyan elven működő, 3D nyomtatással készülő) bűvöskockával lehet irányítani.

Teljesen felesleges túlmagyarázni az ötletet: nézzétek meg a fenti videót!

ku-xlarge[1]_1.jpg

Aki úgy gondolja, hogy csak belemagyarázzuk a magyar szálat, téved: a videó alatt is egyértelműen Rubik-kockát emlegetnek, mint ahogy a Gizmodo cikkében is.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ausztria díszkivilágítás világítás linz bűvöskocka 3D nyomtatás

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr265677120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BalatonfürEde 2013.12.06. 11:06:14

Az infoparki, tervezett telek jelenleg parkoló, ahol most bontatták fel a szerződéseket január 1.-el, szal lehet lesz valami...
süti beállítások módosítása