ku-bigpic.jpg_970x546

A kínai autópályák közepén felejtett épületek már lassan ugyanolyan unalmasak, mint a budapesti time lapse videók, de ahogy azokban is, ezekben is lehet még eredetit alkotni. Merthogy az ottani katasztrofális építési furcsaságok oka legtöbbször egy ottfelejtett nailhouse, vagyis olyan épület(rész) ahonnan a lakó akkor sem hajlandó kiköltözni, ha körbe bontják, körbe építik. (Mondjuk az jó kérdés, hogy miért pont kínában okoz ez ekkora problémát, ahol azért a személyiségi, meg úgy általában az emberi jogok nincsenek túldimenzionálva.)

Ez az épület viszont szemmel láthatóan oda lett tervezve valahogy. Mintha két külön csapat felelt volna a brutális, semmiből kinövő lakótelep megépítésérét (melybe alighanem több tucat falu lakosságát terelték be), és egy másik az autópályáért. 

Aztán a terepen meglátták, hogy a kettő nagyon nem passzol össze.

Komolyan, mintha egy gigantikus költségvetésű Tanu filmből lenne egy jelent. Jó látni, hogy van, ahol a szocializmust ma is építik.

[via: gizmodo - ahol több kép is van róla]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: kína buhera autópálya lakótelep

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr105561554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deszkás 2013.10.10. 13:05:42

Vajon egy laza ív nem lenne megoldás?

szb9 2013.10.10. 15:19:41

akkor én felteszem a kérdést: photoshop?

maestro1 2013.10.10. 15:26:15

Hogy a klasszikust idézzem: és ezt így hogy?

aaatomaaatom 2013.10.28. 11:39:49

@Deszkás: Ív?! Valószínűleg SimCity-ben tervezték a várost. :D
süti beállítások módosítása