falling%20facade-thumb[1].jpg

Míg egyesek vért izzadnak, hogy valamit kezdeni tudjanak a lakatlan épületekkel, egy Alex Chinneck nevű angol fickó szobrot csinált az egyikből. Egy éven át kalapozott, míg végül tíz szponzortól összegyűjtötte a melóhoz szükséges 100 ezer fontot. Nem tudom, ti mit szólnátok, ha 35 millió forint eltapsolása után így nézne ki a házatok legfelső szintje:

dezeen_house-with-slipped-down-facade-Margate-Alex-Chinneck_10[1].jpg

Nekem viszont kifejezetten tetszik az installáció (és nem csak azért mert építészeti teoretikusok órákat elmerenghetnének rajta, hogy a homlokzat szerepe így meg úgy, no és az épület funkciója, meg mikor befejezett egy ház és ilyenek, hanem) mert értlemes témával foglalkozik. A lakatlan épületek ugyanis nálunk is sokakat foglalkoztatnak.

Na és ha azt vesszük, hogy mekkora világhírnevet kapott hirtelen Margate tengerparti városa, akkor nem is olyan sok ez a pénz - főleg, hogy az önkorinak egy fillérébe sem került. Itt a videó az alkotásról, még több képet meg itt találtok.

/via: dezeen via: curbed/

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: anglia egyesült királyság homlokzat lakatlan installáció és nem photoshop

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr35547148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kritizálom aA. Marhaságokat 2013.10.02. 17:06:03

Az ötlet poénos. A városnak hasznot hajt.
Remek konstelláció.
Művészeti értékét majd vitatják.
Viszont videó nincs már az anyaghoz.

Minyimányi Monyó (törölt) 2013.10.03. 09:21:37

Beindítja mindenki fantáziáját.hogy mit lehetne belőle kihozni.
süti beállítások módosítása