Nagyon titokzatosak lettek a neopaintes srácok, mindössze két képrészletet, egy videót az előkészületekről, na meg az üres tűzfal fotóját szivárogtatták ki legújabb munkájukról.

TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 eddig is az egyik kedvenc önkoris akcióm volt Pesten, de ezzel a húzással szerintem egy csomó mindenkinek másnak is belopja magát a szívébe. Ahogy írják:

"a most készülő alkotás mind méreteiben, mind pedig tematikájában kimagaslik minden korábbi magyarországi tűzfalfestmény közül, hiszen a téma az Aranycsapat, pontosabban Az Évszázad Mérkőzése, a világszerte ismert Wembley Stadionban, 1953-ban aratott 6:3-as magyar győzelem. A Neopaint csoport tagjai közel két éve készülnek erre a jubileumi munkára, gyűjtenek anyagot, keresnek helyszínt, illetve együttműködő partnereket. A monumentális tűzfal-dekoráció megfestésének időzítése sem véletlen: A Londoni Diadal 60. évfordulóját 2013. november 25-én ünnepeljük. A gigantikus 6:3 festmény a belvárosi Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalát színesíti majd. A rendhagyó mű 1000 m²-en, három hét alatt, 400 liter festék felhasználásával készül majd el."

Epedve várjuk!

1000 m²-es tűzfalon a 6:3, Az Évszázad Mérkőzése by Neopain

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest street art tűzfal zsidónegyed falfestés erzsébetváros vii. ker rumbach sebestyén utca neopaint works

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr745534975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bér-kommentelő 2013.09.26. 19:36:24

Jaj, már megint a 6-3. Nem fikázásból, de azért elég rég volt. Ne erre emlékezzünk már. Mintha 60 éve meghalt volna mindenki. Ha mindenáron sporteseményt akarnak, miért nem rakják ki Koplárovics Bélát? Vagy teszem azt Risztov Éván leesett az álla az egész világnak, amikor látták, mit művelt egy éve (pedig hivatalosan túl van a fénykorán, és erre tessék. őt ez nem érdekli. És persze "fénykorában" sem volt épp utolsó.)
Vagy lehetne mondani Janics Natasát, aki azért hozott pár tonna aranyat (de szabadon lehet választani a női kajak-kenusokból).
Férfi vizilabdában is elég erősek vagyunk - még ha vannak is kisebb visszaesések időnként, azért parázik mindenki tőlünk. Jogosan.
Sorolhatnám napestig, de kezdek kicsit fáradni. Na szóval tisztelet az emléknek, de azért vannak más dolgok is. Nem csak dreher plakátokon lenne jó látni a többieket.
süti beállítások módosítása