A budapesti falakon fennmaradt ősöreg plakátokból külön rovat állt össze itt az Urbanistán, most egy hasonló kincset, egy falra festett hurrázó szöveget talált Tamás, aki néhány remek fotót is küldött róla. Ha belegondolok, hogy a reformációval lemeszelt templomfalakon hány középkori freskó maradt fenn, alighanem jó pár izgalmas felirat, firka, rajz lapulhat még a fővárosi házakon. Ha nem is olyan értékesek, mint azok, de mindenképpen izgalmasak.

Kedves Urbanista!

Régebb óta olvasom a blogodat, de csak mostanában jutott annyi időm, hogy a régebbi posztokat is nézegessem. Azok között láttam, hogy volt szó korábban az rég elfeledett és mostanság előbukkanó falragaszokról, feliratokról. Ekkor jutott eszembe, hogy ilyen mellett megyek el naponta, és korábban már le is fotóztam magamnak.
A mellékelt képek a pestlőrinci MÁV-állomásnál, az egykori BKG (Budapesti Kőolajipari Gépgyár) kerítésén előbukkant feliratról készültek. A felirat tavaly tavasszal (április vége felé) vált láthatóvá, miután a kerítésről egy jó adag vakolat lehullott. A 62 éves üdvözlet mai napig megvan, és látható, hogy újrahasznosított felületre készült, alatta nehezen betűzhető szövegek is vannak még. Három képemet választottam ki, két színeset, amin jól kivehető, és egy fekete-fehéret (szkennelt Ilford negatív) a hangulat kedvéért :)

További sok sikert kívánva:

Nikolicza Tamás

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest vasút felirat töri állomás pestszentlőrinc xviii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr715380068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wondererscarteam 2013.06.27. 08:17:29

Szerencsére ez már a régészetre tartozik.

bioLarzen 2013.06.27. 16:16:32

"alatta nehezen betűzhető szövegek is vannak még"

Azokról esetleg nem készültek felvételek?

bio

Ahoj- 2013.06.27. 17:01:19

Én a régi II kerületi rendelőintézetnél (talán Ganz utca lehet) láttam régi plakátokat amik jó állapotban megvoltak, mivel fedett helyeken voltak
süti beállítások módosítása