Budapest

Máshol

Bárhol

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: szemle

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr235308383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2013.05.20. 20:19:11

Ez a margitszigeti para nem hagy nyugodni.
Attól, hogy elvennék a 13. kerülettől és megkapná a főváros, attól még nem kerülne ki a 13-dik kerületből, nem? Hiszen a pályaudvarok, vasúti sínek sem a kerületeké, de még csak nem is a fővárosé, hanem az államé. Közigazgatásilag mégis a kerülethatarokon belül vannak. Vagy a sziget most mindenből kikerülne?

humorpalanta 2013.05.21. 20:42:28

Ez az önkormányzatis dolog egy nagy hülyeség. Budapesten a kerületeknek sincs semmi értelme, csak akadályok a fejlődésben. Igazából az önkormányzati tulajdon az embereké, mert az ő pénzükből lett véve, az állami tulajdon az embereké, ami az ő pénzükből lett véve. Szüntessék meg az önkormányzati tulajdont, legyen csak állami tulajdon, az önkormányzatok meg maximum hosszú időre "kibérelhessék". Bérleti szerződés, de nem kell érte fizetni, hanem ráírnák a területhasználati jogot. Aztán ha nagyszabású építkezés van mondjuk Pesten, nem lennének akadályok. Amúgy meg így legalább minden egy helyen lenne összeírva, könnyebben ellenőrizhető lenne a központi adatbázisban. Ugyanígy az állami cégekkel.
süti beállítások módosítása