Pssst..Mária Terézia szerette volna elterjeszteni a krumplit alattvalói körében, hogy ezzel enyhítse a gabonahiány hatásait a birodalomban. Ám az ingyen vetőburgonyától mindenki idegenkedett. A legenda szerint ezért cselhez folyamodott: fegyveresekkel őriztette látványosan a krumpliföldeket és szigorú büntetést helyezett kilátásba - miközben a katonáknak meghagyta, hogy a levegőbe lövöldözzenek csak és egy tolvajt se kapjanak el, még véletlenül se. Így aztán a krumpli szépen elterjedt.

Nagyjából ezt tudom elképzelni Erzsébetváros új csendrendeletével kapcsolatban is, mely komoly szigorításokat vezetett be a kerületnek abban a részében, ahol gyakorlatilag nincs éjszakai élet. De most komolyan, miért kell tiltani valamit arrafelé, ahol az - legalábbis egy ott élő olvasónk szerint - nem okoz problémát. Lássuk, ő hogy látja a helyzetet:

 

A napokban értesültem róla, hogy újabb csendrendeletet vezetett be Erzsébetváros vezetése. Március 1-jétől minden külső-erzsébetvárosi vendéglátóhelynek (amely alkoholt árusít) be kell zárni 10 órától. Ez alól kivételt képez a Damjanich utca - Dózsa György út - Városligeti fasor - Lövölde tér - Rottenbiller utca által határolt terület, valamint a Thököly - Dózsa György út - Verseny utca által határolt terület, amelyeken nagy engedékenyen egészen éjfélig nyitva lehetnek ugyanezek az üzletek, csak hogy lássuk milyen kompromisszum-kész a kerületi vezetés.

És hogy mindezt miért? Az indoklás szerint azért, hogy megakadályozzák ezzel "a vendéglátó üzletek Erzsébet körúton túli kerületben [sic!] való terjedését". 
 
Ebből persze most nem lett olyan balhé, mert jóval kevesebb, és jóval kisebb forgalmat lebonyolító vendéglátós érdekeit sérti csak ez az egész. Mindazzal együtt egy ilyen brutális korlátozást ilyen mondvacsinált indokkal bevezetni maximálisan inkorrekt a külső-erzsébetvárosiakkal szemben. Ez a szabályozás ugyanis nem a zajongó, és fél háromkor sikítva-üvöltő német, angol és amerikai turisták megzabolázásáról szól, hanem egy irracionális félelemről, attól, hogy mindez kiterjed ide, és ezzel a külső városrész lakóinak megbüntetéséről. Tehát azok a külső-erzsébetvárosiak, akik esetleg botrányos módon nem kívánnának negyed1re ágyban lenni, azok ezen túl vagy kénytelenek szintén a belső városrész szórakozóhelyeinek forgalmát terhelni, vagy mehetnek másik belső kerületbe. 
Hogy az indok mennyire mondvacsinált arról szinte bárki meggyőződhet, aki hajlandó egy péntek, vagy szombat estét arra szánni, hogy összevesse a Kazinczy utcát, mondjuk a Damjanich utcával. Kihalt külváros ez kérem szépen, és nem hogy a következő öt évben, de a következő ötven évben sem fognak úgy hömpölyögni itt a bulituristák, ahogy az egykori zsidónegyedben teszik. Az indoklás pedig azért teljesen irreális, mert még a belső városrész sem telítődött. A kritikus Kaziczy utca - Madách sétány kereszten túl számos üres üzlethelyiség, üres telek van a körúton belül. 
Ez alapján kíváncsi lennék hogy valójában az elmúlt években hány panasz érkezett külső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyekre, és hogy ez milyen arányban a belső városrész hasonló adataival.
Kíváncsi lennék hogy mi alapján jelölték ki ezt a két területet, mert bár a Verseny utcait hál' égnek nem ismerem, a másikat igenis jól, és teljesen érthetetlen ez a kijelölés a vendéglátóhelyek szempontjából. (Például a kivételezett Városligeti fasorban semmi sincsen.)
Kíváncsi lennék továbbá, hogy készült e tanulmány arról, hogy hány munkahelyet tesz kockára ezzel az álszenteskedő rendelettel az önkormányzat?
- egy Damjanich utcai lakos -
 
A kép illusztráció, bontragger készítette Párizsban.
Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest alkohol önkormányzat zaj vii. ker külső-erzsébetváros

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr65177007

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.28. 11:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kridli 2013.03.28. 13:07:32

El is lehetne olvasni azt a linkelt rendeletet. A rendelet a boltok alkohol árusítását tiltja 22 óra után, a vendéglátó helységek éjfélig lehetnek nyitva.

jobbrolbandita 2013.03.28. 13:31:24

Ha a posztoló és a kocsmafüggő, lusta "lakos" a szokásos nyegle beszólogatás helyett kicsi energiát fordított volna arra, hogy megismerje a jogi környezetet (már ha azt a kocsmákra főkuszáló beszűkült agyukkal meg is értenék), akkor tudnák, hogy csak ilyen eszközzel lehet elejét venni a romkocsmák körúton túli elterjedésének. Ugyanis semmi más eszköz nincs az önkormányzat kezében. Ugyanis egy új szórakozóhely nyitásához nem szükséges az önkormányzat engedélye. Csak be kell jelentenie és már működhet is. Aztán tegyenek igazságot a felháborodott, pihenni nem tudó lakók és romkocsmák népe, illetőleg a kocsmatulajdonosok között. Ha eleve nem lehet 10 után szeszesitalt árulni egy helyen, akkor vélhetően nem is akarnak hajnalig nyitva tartó újabb szórakozóhelyeket nyitni. Na, sikerült felfogni? A "lakó" meg a kocsmák utáni rinyálásával vélhetően egyedül marad az ott lakók többségével szemben, és lehet, hogy nem tudja, de a képviselőket nem a kocsmárosok választják, hanem a lakók. És hűha... lehet, hogy 4 pultoslánnyal kevesebb lesz a kerületben. Ez már igazi fasizmus, tényleg.

2013.03.28. 13:39:19

@jobbrolbandita: a Körút túloldalán semmi nincs, nem is lesz. Se romkocsma, se mulató, se semmi. Lepukkant, megfáradt, döglött környék. Teljesen irreális, hogy valaki a Lövölde vagy a Rottenbiller környékén akarna tömegeket vonzó (rom)kocsmákat létrehozni. Ha nem hiszed, tényleg tégy egy sétát estefele arra. Már ha elég bátor vagy. Mindenesetre a telefonodat hagyd otthon.

Vírusbácsi 2013.03.28. 13:49:10

Nos énpont ezen a részen üzemeltetek (inkább üzemeltettem) kocsmát. Hogy miért a rendelet? Tök egyszerű. Ezt lehet a nyuggerek orra alá dörgölni, hogy tessék, mi megtettük amit lehetett. Hogy pont ott, ahol a gond volt továbbra is gond lesz? Kit érdekel. Hogy itt sose volt gond? Kit érdekel. Ott nagyobb érdekérvényesítő erő volt. Engem tönkretettek, de sebaj, beperlem az önkormit. Van jogalapom. A belső részen meg minden marad ugyanolyan, mint volt. Valós megoldást - ami tök egyszerű, mondjuk 10 rendőr éjszaka a necces területre, 10 közteressel, aki birságol ha oka van nyilván nem keresünk. Így megmarad a zsíros zsebibaba a belső kocsmiktól, itt kint meg max van 40-50 hely ami tönkremegy. Mindenki boldo....

2013.03.28. 14:05:30

@Vírusbácsi: Ezt én sem értettem soha. A Deák-Király+Körút sarka-Blaha-Astoria négyszögbe kéne kétszer két járőrpár, akik este 10-től hajnali hatig folyamatosan járákálnak föl-alá, ahol balhé van, intézkednek. A költsége cakkpakk alig lenne több mint egy milla, amit meg simán szétsobhatnának hatóságilag a helyek közt. Egy romkocsmára jutna 50 rongy. A közönség meg két hét alatt megszokná, hogy kuss van az utcán. Mi ebben a kivitelezhetetlen?

Vírusbácsi 2013.03.28. 14:10:14

@shitgun: Passzolom. Én sem értem. Valamiért jobb a káosz a kerületnek. De biztos van oka. A belső részen 1ébkénttélleg nem emberi a helyzet éjszaka.... Én is beszálltam volna, és valszeg minden szórakozóhely. Én egyszer kiszámoltam, hogy havi 10 misi úgy jött volna össze, hogy észre sem veszik a helyek. Abból csomó embert lehettt volna fizetni, meg takarítógépeket, személyzetttel, és minden tök jó lenne. Helyette belül (ahol a gáz volt) marad minden ugyanúgy, kívül (ahol sose volt igazán probléma) csendrendelet..... Ungari, én így szeretlek.....

2013.03.28. 14:22:52

@Vírusbácsi: én a Király utcában lakom (Körúton belül), és nem azt mondom, hogy ellensége vagyok a vidám, utcai életnek, de már most, az első tavaszi meleg napokon ízelítőt kaptam a nyáron várható állapotokból. hat éve vagyok itt, és egyre durvább, főleg, hogy mellettünk kicsivel egy elegáns hotel tavaly átalakult hostellé, azóta talajrészeg külföldi fiatalok lakják be az utcát, szó szerint belakják, az útpadkán cigiznek, isznak, kajálnak, és a hőbörgés fokozódik. Ja, és szembe meg egymás mellett két kocsma/bulihely nyílt, plusz a Gozsdu udvar is átvedlett lakóházból kocsmasorrá (lakik ott valaki egyáltalán?) A mostani nyár a hostellel, a környék abszolút felfutásával durva lesz. Nem vagyok se nyűgös nyugdíjas, se hisztis családapa, én magam is azért költöztem ide, mert itt élet van, de kezd sok lenni.

Vírusbácsi 2013.03.28. 14:29:12

@shitgun: Tudom, ezt mondtam én is. Én kb. 3 hete vetődtem a gozsduba. Ott kb. az van, mint a szigeten. Lakni ott teljességgel kizárt. És ez az idő melegedésével romlani fog. Megoldás csak a járőrök lennének, de ezt nem értjük, hogy miért nem lesznek....

ép testben ép lélek 2013.03.28. 14:54:40

Szerintem jó intézkedés. Következő körben lehetne szűkíteni az alkoholt árusító helyek számát is. Talán végre elkezdődik valami.

Vírusbácsi 2013.03.28. 15:10:57

@ép testben ép lélek: Jó intézkedés ott, ahol nincs gond betiltani, ott ahol a gáz van semmit nem csinálni???????? Biztosan???

ép testben ép lélek 2013.03.28. 15:14:04

@Vírusbácsi: Mindenhol be kell tiltani. Első körben korlátoznak, ami nagyon helyes. Később elkezdhetik szűkíteni a kört és szép lassan mindenhol betiltani az alkohol árusítását.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.28. 15:26:47

a teréziás legenda volt a legjobb a posztban. :S

Vírusbácsi 2013.03.28. 15:29:37

@ép testben ép lélek: mindenhol betiltanio az alkohol árusítását???? Hogy mi???? Alkoholtilalom? Jól olvasom? Ezt ugye viccből írod.....

a katona fehérben 2013.03.28. 15:46:35

Egy önkomrányzati képviselő egy igénytelen, rosszul fénymásolt lapot szétdobva adta hírül ezt. Van rajta egy kép is, amin vagy húsz darab, ránézésre kizárólag ötven feletti ember veszi körül, a képaláírás szerint "a lakóim". (Én eddig azt hittem, hogy a lakóknak van ÖNkormányzata, de úgy látszik, fordítva.) A lapon szereplő infó alapján ez elsősorban az Almássy tér ellen született...ahol tudtommal klasszikus zenés-táncos szórakozóhelyként kizárólag a Filter üzemel. Ami már csak méreténél fogva se lehet valami elviselhetetlen forgalmú, se nem zajos, mert mélyen a föld alatt van, a koncertterem pedig legbelül, arról nem beszélve, hogy a téren _évtizedek óta_ van éjszakai élet, emlékezzünk csak az egykori szabadidőközpontra. Ennyit erről.

(Ami a belső városrészt illeti: tényleg nem való mindenkinek, én se bírnám ott, de szerintem a kerületnek kizárólag azon a részén emelkednek a lakásárak.)

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2013.03.28. 15:55:51

@ép testben ép lélek:

Gratulálok, te idióta, így lehetne előállítani azokat az állapotokat, amik a harmincas években az alkoholtilalom által sújtott USA-ban voltak. Az tényleg überfasza lenne!

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2013.03.28. 15:59:53

@Vírusbácsi:

Én sem értem ezt. Két pár járőr, aki tényleg bebaszik és minősíthetetlenül viselkedik, szó nélkül és azonnal lekapcsolni és olyan lóvéra megbüntetni, hogy máskor eszébe se jusson + 1 hét közmunka, mondjuk kutyaszarszedés a kerületben, aki kulturáltan szórakozik, azt békén hagyni. Mi ebben a bonyolult és/vagy kivitelezhetetlen?

Vírusbácsi 2013.03.28. 16:24:18

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: A Filter befogadóképessége kb 150 ember max. És már évekkel ezelőtt is alkalmaztak egy embert állandóra, aki rászólt mindenkire, hogy csendesen. Ott nem lehetett semmilyen gond, ez tuti. Ez egy faszányos látszatintézkedés, amit lehet majd választások előtt nyomatni a nyuggereknek. De tényleg itt ez a nagy talány, hogy vajh, miért nem megoldható a rendőr + közteres + takarítóbrigád megoldás????

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2013.03.28. 16:38:30

@Vírusbácsi:

Ismerem jól a Filtert, halál kulturált hely. És hogy miért nem megoldható az általad is vázolt hármas? Fogalmam sincs, nem értem, nem fogom fel...

Jokkura 2013.03.28. 17:41:43

A sok hozászoló közül ki lakik a "belső Erzsébetvárosban"?
Sokszor hajnali 2-4 órakor zárnak ezek a bulihelyek(hogy a Draco látogatna oda),onnantól 7 ig folyamatosan áramlanak ki a "jókedvű szórakozók" Azaz ejféltől 6-ig ordítás, üvegek/poharak összetört elhagyása, okádás, (stb.) .Ez a szűk belvárosi utcákban iszonyatos éjjeli kakófoniába torkollik ( a környékemen CSAK 12-14 ilyen itató hely van--és nem is a leg frekventáltabb rész).
A kerületi lakosok SEMMI pozitív hozzállást, cselekményt nem tapasztalnak a "kányhacső" motyógógép és bandája részéről. De a befolyó pénz visszaforgatását sem lehet érezni.
Minden itatóhely tulajának javaslok 7-10 nap kemény munkát (8-10 óra) ,aztán azt ,hogy éjjel a saját kocsmája hangjaitól nem tudjon aludni, a gyereke idegesen ,nyűgösen kelljen , őt meg a fönöke basztassa,( rúgja ki) a kialvatlanságból származó hibáijért.
De tulaj messze (esetleg Tel -Avivban) az önkörmi a saját zsebét tömi , az itt lakók meg vastagon és nagyívben....( a választásokkal meg nem érdemes revolverezni,mert --deja vu 1947( az un."kékcédulás",csak most más lesz a szín)
A lakásárak nem emelkednek ,sőt ... talán ,majd ,ha az ukrán,orosz érdeklődők akarnak itt lakást venni... akkor talán

mizrolist 2013.03.28. 17:47:25

@ép testben ép lélek: emlékszel, mi történt az USA-ban az alkoholtilalom idején? Igen, akkor erősödött meg annyira a maffia, hogy a mai napig nem bírták letörni. Tulajdonképpen az ötleted remek, ha itt is szeretnéd megerősíteni a bűnözőket :P

Rick Carton 2013.03.28. 17:47:37

Csikágót el nem tudom képzelni szórakozónegyedként.

Nem szeretném megbántani az ottlakókat (köztük rokonaimat), de egy szomorkás és kifejezetten rossz hangulatú városrész a sűrű beépítésével meg a gyakorlatilag nulla fával. Igen, tudom, a Nefelejcsen az egyik oldalon ostorfák vannak. De a Hernád, meg Marek József, meg Murányi féle utcákat el nem tudom képzelni bulihelyként.

Vírusbácsi 2013.03.28. 19:15:15

@Jokkura: Pont ezt ecseteltük feljebb, ha elolvasod. Hogy elviselhetetlen a helyzet a belső Erzsébetvárosban. Viszont most ott engednek mindent tovább, úgy ahogy volt, viszont a külső részben, ahol minimális gond volt, ott be kell zárni. És felvetettük a megoldást is a rendőrség, közterületfelügyelet, takarítás kombóban.

Jokkura 2013.03.28. 19:58:26

@Vírusbácsi: A rendőrség és közteresk egy kalap @. Volt tavaly nyáron egy önkormi audencia ( köz/ki/meghallgatás) ,Nos ott a közteres főfütyi és kerületi kap. még a ccsillagokat is megígérték. Ehhez képest,amikor egyszer hajnali 1/2 3-kor értesítve letta kerkap.hogy autók tetején ugrabugrálbnak és üveget dobálnal, az volt reakció,hogy nincs rá ember.... A közteres banda, az új autókból ki nem szállva , kb HETENTE egyszer fényes nappal végig flangál és osztkész. Amikor a "kályhacső" a tiszteletét tette, az utcánkban/házunkban, előtte ki lettek értasítve a itatósók,mert a 12 -ből 6 ki sem nyitott aznap ,és a környék teli volt rendőrrel,közteressel(akkor láttam 5 közterest egyszerre egykupacban az utcánkban). Szóval amíg büdös a fej, addig a láb is mocskos.
A takarítás ,(jobb esetben) a itatóhelyek előtti utca(szakaszokra) él. Pár méterrel odébb, másik utcában már nyoma sincs--pont ott ahol, már hat a pia keverés(= rókakoma nap/holdvilágot lát). Azon kívül , a délelőtti órákban takarítanak, aki meg reggel indul otthonról ,az csak tankcsapdázik a törött üvegek és rókakoma nyomok között.
Ergo: a belső Erzsébetvárosban ~ 270-300 romadék van ; ez túl sok , ( gerjesztett átmenő gyalogos és részeg bicikli forgalom).
Az önkormi vásárolja ki az 'élhetetlenné' vált lakásokat piaci áron,vagy --min.-- 30-40 %-kal csökkentse a romadékok számát.De a szent bevétel istenét nem lehet kielégitetlenül hagyni,pláne ,ha ebből a saját zsebbe is jut.

Vírusbácsi 2013.03.28. 20:07:57

@Jokkura: Ez mind tök igaz amit mondasz. De mondom mégegyszer a megoldás az lenne, hogy hathatós, minimum 10 fős, nem kocsiban ülős, hanem utcát járó rendőr+ közteres, aki "odacsap" a részegeknek, bírságol + TELJES takarítás akerületben. Ennek költségébe szálljanak bwe a kocsmák, és minden megoldott lenne. Szerintem. Ugyanazt mondjuk szerintem. A jelenlegi helyzet tarthatatlan.

Jokkura 2013.03.28. 20:41:12

@Vírusbácsi: Jó az elgondolás , de Magyarorzságon,Budapesten,Ezrzsébetvárosban nem kivitelezhető.
A rendőr :nincs ,és nem erre "mozdul",jogkör korlátozás ( "..háén nem hallom,az ordítást/kiabálást"...)max olyat csinál,hogy a kocsma előtt a kocsiból kihajolva ,ujját a szája elé téve azt mondja,hogy "pszt"
Ez viszont magasabb forumokon kell megoldani ( a TEK egy kicsit verébre ágyúval).
Közteres van, de nem mozdul

Summa: nincsenek sehogy sem motiválva a rendteremtésben( nem csak a fizetés emelés,hanem kemény szankciók--ellenük is--,ha nem lépnek)

Egy példa, a közteres tehetetlenségre: A Kertész u.- (taxis) garázsban állok. A tél elején a garázsbehajtóban dohányzott 4-7 lakli ( a bagózás nem érdekel,noha a garázs területe,ahol TILOS),de egymást lökdösték az amúgy hülyére átalakított behajtón, pár miliméteren múlt ,hogy nem a kocsi elé lökték egymást ,csak a kocsinak. ( ott még 5 km/h sem lehet behajtani)
Felmentem a dirihez ( egyébként én is oda jártam nagyonsok évvel ezelőtt), és kicsit --szóval - hogy lehet eszt szépen kifejezni ? --"elbeszélgettünk", mondván,ha valamilyik kölyök a kocsi alá kerül , én beviszem a kórházba a sebészetre,mert leszedem mindkét fülit ,de a többinek is .De, ha az iskola nem tud intézkedni,hogy az iskolán kívül( de az iskolai időben) a tanulóik meglegyenenk egybe, akkor a a dirit jelentem fel gondatlanságból elkövett ,fatalkoruak elleni baleset előidéséért. Nos azóta ott vannak a közteres bandából min 2 (addig a nyomukat sem láttam).
visszatérve , a közteresek csak az autósok-parkolás- vegzálását érzik munkának.,de amikor tényleg kéne valamit tenni ,akkor épp nem müxik a térkukkoló ( az sose müxik,mikor kell, este sem lát)

És még a leelndő teraszok által generált problémákról nem is esett szó ( az előző évek rossz tapasztalai alapján)
Az egész romkocsma hálozatot a polgi háza elé telepítem , mondjuk 1 évre

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.29. 01:32:40

@Vírusbácsi:

Olvasom a hozzászólásaidat és átérzem a gondodat.

Engedd meg, hogy más oldalról közelítsem meg a kérdést.

Eddig, ha tartós kiküldöttként külföldön dolgoztál, be kellett ezt a tényt jelentened az Önkormányzatnál. Ennek sokan nem tettek eleget, ezért most eltörölték a bejelentési kötelezettséget, mi több, egyik emberemnek nem is akarták megcsinálni a bejelentést.

Ebben az országban mindig a törvénytisztelő szopik.

ép testben ép lélek 2013.03.29. 13:21:26

@mizrolist: Nem ismétlődne meg, mert már tudjuk hogy mire kell figyelni. Szóval ez az indok sem állja meg a helyét.

mizrolist 2013.03.29. 13:39:47

@ép testben ép lélek: tekintve, hogy azóta ugyanezt sikerült eljátszani a kábítószerek kapcsán is világszerte... nem hiszek neked.

Bosco1 2013.04.07. 22:18:33

Üdv mindenkinek! Én is a belvárosban élek, a Gozsdu Udvar közvetlen közelében. Ez egy állatkert! Öt év aránylag nyugodtan telt, egy éve viszont elszabadult a pokol. Ez nagyjából a hostel megnyitásával kezdődött. Aztán új bár nyílt vele szemben, most pedig az Andrássy út másik oldalán található patkánylyuk miatt kaparjuk a falat. A lakásunk konkrét diszkó feelinget áraszt. A tüc tüc zene drogos ritmusát, amit a füldugóm sem nyom el, csak a bennszülöttek artikulátlan ordítása szakítja meg. A környéken a lakók sajátos védekezési technikát fejlesztettek ki, van, aki vizes lufival operál, mások a vízzel teli vödörre esküsznek, de landolt már a lakásfelújításból megmaradt festékes vödör is annak tartalmával együtt a részeg bunkók fején. Íme egy kis ízelítő a szarháziak kedvenc szórakozásából: utcán vizelés, utcára piszkítás, az utca két oldalán parkoló autók tetején versenyfutás, visszapillantó tükrök lerúgása az utcában parkoló összes autóról, drogozás, okádás minden mennyiségben, sörösüveg hajítási verseny… sorolhatnám még. Merem állítani, hogy vasárnap hajnalra több az emberi ürülék az utcánkban, mint amennyit a kerület összes kutyája termel. Innen üzenem a Király utcában a lakásából üvöltöző Úrnak, hogy a „Fogd már be a pofád” felkiáltást én is hallom, de térjen át egy hatásosabb módszerre. Rendőr erre csak véletlenül jár, gondolom amikor egyik csendháborítástól rohan a másikra. Kétlem, hogy másra is marad idejük. Pihenés, alvás itt kizárt, az alacsony ingerküszöbű tahók miatt a hét minden napján megy a cirkusz este 11-től reggel 6-ig. Amennyiben bárki tud arról, hogy a kerület lakói aláírásgyűjtésbe kezdenek a helyek bezárásával kapcsolatban, szóljatok kérlek. Vagyunk itt páran, akik aláírnánk! T. shitgun! Részvétem, tudom miről beszélsz. Mellesleg „csókoltatom” azt, aki ezeknek a működési engedélyt kiadta. Szívből kívánom neki, hogy az ő háza aljában nyíljon egy ilyen tenyészet, ő se aludjon egy percet se, s szenvedje el ennek az összes egészségre ártalmas következményét. Nem tudom az esze volt kevés, vagy a zsebe nagy? Szerintetek tehetünk bármit? Lehet perelni a bárt, vagy az önkorit bármilyen alapon?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.07. 22:55:33

@Bosco1:
"Amennyiben bárki tud arról, hogy a kerület lakói aláírásgyűjtésbe kezdenek a helyek bezárásával kapcsolatban, szóljatok kérlek. Vagyunk itt páran, akik aláírnánk! "
- Kezdjél gyűjtésbe magad!
süti beállítások módosítása