Újabb hangulatos bár/bisztró/kocsma szerűség nyílt a Kertész utcában. Az alapítói "kézműves pubként" definiálják. Tetszik. Képeket is küldtek, azok is tetszenek. Főleg, hogy rendbe szedték az ütött-kopott utcaképet. Na meg a szó köré csoportosított rengeteg jókívánság a falon.

A nevükkel kitűnni biztos nem fognak - ilyen romkocsmanév-hangulatú helyből van egy pár a Zsidónegyedben, bevallom keverem is már őket -, mentségükre legyen szólva, hogy örökölték. A Kandalló Pub helyén ugyanis egy kandallóbolt állt. A dizájnnal nem játszottak rá túlzottan szerencsére, éppen hogy csak jelzésértékkel. Járni még nem jártam náluk, csak pár képet kaptam a lelkes tulajdonosoktól.

Mindenesetre sok sikert nekik is. Jó lenne, ha lassan minden bolthelységet helyrepüfölne valaki belső kerületekben. Ismertetőjük alant, ha betért valaki hozzájuk, mesélje el, milyen volt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"A Kandallót olyan bisztrónak szánjuk, ahol mindenki úgy érezheti magát, mintha otthon bulizna a barátaival. Mi csak elvégezzük helyette a kellékek beszerzését. Jó cuccokat! Egyszerűen azért, mert nagyon szeretjük a friss kézműves sört, a paradicsom ízű paradicsomot, a mangalicasonkát, és mi is csak a legjobb helyeken szerezzük be a húst, ha a barátaink jönnek vendégségbe." - írják a Kandalló megálmodói és létrehozói.

December utolsó napjaiban nyitott egy teljesen új söröző a Kertész és a Dob utca sarkánál, barátságos filozófiával és igazán otthonos légkörrel. A Pub helyén néhány évvel ezelőttig valóban egy kandallókat árusító bolt üzemelt, innen ered az elnevezés.

Amiket a Kandallóban találunk: kézműves sörök, borok, szörpök. Kistermelői magyar csemegék: kolbászok, sonkák, sajtok, lekvárok. A hely alapvetően inkább söröző, ahol a különbözőbb magyar kézműves söröket variálnak a sörcsapokon. Csapolva kóstolhatjuk a békésszentandrási, csepeli (Rizmajer), miskolci (Gyertyános)  sörkülönlegességeket, de ezen felül számos egyéb magyar kézműves sör is kapható. Emellett a borkínálatban sem csalódunk, mind az üveges, mind a folyó borok kézműves eljárással készülnek. A Kandallóban Szemestől, Szecskőtől, Szentesitől, Barta Károlytól, Légli Gézától is kóstolhatunk. Említésre méltóak még a különlegesen finom pálinkafajták a Márkházi pálinkafőzdéből. Aki autóval érkezik, vagy csak alkoholmentes frissítőre vágyik, jelenleg hétféle házi szörp, és számos kézműves gyümölcslé közül válogathat. A pub a kézműves italok mellé színes étlapot kínál: csatos üvegben tálalt sörkorcsolyáktól kezdve a pirított ciabattiniben érkező tizennyolc dekás húspogácsával készülő hamburgert is tartalmazó grill palettáig. A hely filozófiája, hogy az alapanyagok kiváló minőségűek legyenek, és főképpen magyar kistermelők keze közül kerüljenek ki. A Kandallóba a marhahúst Gál Józsi, a kenyeret a Marmorstein pékség szállítja, a sajtokat a lajosmizsei sajtkészítőktől, a szörpöket az etyeki Halmi családtól szerzik be.

A minimál art stílusú pub berendezése, fiatalos letisztult belsőépítészeti ötletei és falgrafikái, melyek többek között Tábori Andrásék és a „Pimp my wall” -osok keze munkáját dicsérik, túllépnek a mai romkocsmák megszokott stílusvilágán. Ez valami más, ez valami több, ez valami otthonosabb. Ez egy Kézműves Pub! Nem beszélve a barátságos kiszolgálásról és a pultban lobogó igazi kandalló tűzről. Nem kérdés, el kell menni és meg kell kóstolni mindent, ami „kézműves” a Kandallóban!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: felújítás nyitás átalakítás vendéglátóhely zsidónegyed kertész utca vii. ker dob utca képpár

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr165061618

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kandalló Pub 2013.03.16. 16:15:01

Helyszín: 1073 Bp., Kertész u. 33. Látogatás: 2013. február 13. 17:00-20:00 > A névadás terhe letudva, és az otthon tüze szimbolika is tökéletesen egybevág az elképzelésekkel. Adatlap Elérhetőség: +36 1 788 3568 Web: http://kand...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

innovation 2013.02.04. 09:02:05

Egy picit streilnek tűnik, de ki fogjuk próbálni! :) Nem mellesleg szeretem az ilyen kezdeményezéseket. Romkocsmából meg Dunát lehet rekeszteni, ráadásul attól még a házak pusztulnak...
süti beállítások módosítása