Holló utca - fotó: Rita

 Kb. 5 éve lerakott kőút Budapesten

Rita Urbanistának küldött képei - melyen a Dob utca frissen lerakott kövei kezdtek önálló életet - bejárták a sajtót. Nem ment messze most sem, csak bekukkantott az egyik mellékutcába, a Hollóba. Igaz, itt nem friss a burkolat, viszont úgy néz ki mintha most öntötték volna oda a köveket a talicskáról.

Persze értem én, hogy öt év nagy idő a mi éghajlatunkon, de azért "lélegeztetőgépesen", populistán csak idekívánkozik nekem a két éve Sopronban feltárt borostyánkőút-szakasz képe a műemlékem.hu cikkéből:

001-700x[1]

 

Kb. 1900 éve lerakott kőút Sopronban

Oké, biztos átesett pár felújításon az elmúlt két évezredben, amióta lerakták, és biztos kevesebben haladtak rajta - bár mégiscsak kocsi út volt, nem járda -, de ez akkor is egy frissen feltárt szakasz, mindenféle rekonstrukció és muzeológusi toldozgatás nélkül. És csak jobban néz ki nem?

 

Holló utca - fotó: Rita

 

Ja és a külön poén Rita levele végén!

Szia,

Még az Index is átvette a Dob utcai posztot, az ő cikkükből kiderül, hogy

"a Dob utca Károly körút – Kazinczy utca közötti szakaszát tavaly október 15. - december 15. között alakították át, összesen nettó 83,2 millió Forintért." És hogy az önkormányzat azért döntött az őszi kivitelezés mellett, "hogy a kerület, és a főváros lakóinak ne kelljen még egy fél évig a régi, tönkrement járdát, és úttestet használnia. A kivitelező szerencsére hároméves jótállást adott az elkészített munkára, lehívható bankgaranciával. Jó hír: az önkormányzat élt a jótállás adta lehetőséggel, a vállalkozó el is kezdte az út javítását."

És mi történik a 3 éves jótállás lejárta után a kövezettel? Képek a Holló utca járdájáról. kb. 5 évvel az átadás után. Ez a karbantartás dolog a Király utcában sem működik egyébként.

Szép napot,

Rita

ui. Régebben az Erzsébetváros facebook-os oldalára tettem fel a képeimet, de rövid úton letiltottak. Ha nekik jobb így, hogy neked küldöm ...:)

 

Most komolyan, minden VII. kerületi Facebook-oldallal van valami gebasz?

 

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest buhera zsidónegyed rita vii. ker díszburkolat holló utca

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr165050975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hot-spot (törölt) 2013.01.30. 09:05:54

Klassz.De a borostyán utat nem a rómaiak csinálták?
Csak mert akkor legközelebb egy római céget kell megbízni ha utat akarunk és 2 ezer évre.:))

Intar 2013.01.30. 12:50:02

Sopronban sem mindent a rómaiak építettek. A Petőfi tér átépítésekor a kivitelező ugyanilyen anyagból -valószínűleg ugyanaz a társaság- ugyanilyen pocsék munkát végzett. Láttam Őket munka közben és kiderült,hogy szegény munkásoknak fogalmuk sincs arról, hogy mit és miért csinálnak. Sopronban is újra kellett csinálni a burkolatot. A jó kövezés bizony komoly szaktudást, gyakorlatot igényel. Pozitív példa a belvárosi Új utca. Sajnos ez egy kiveszőben lévő szakma.

Dinkainka 2013.01.30. 18:27:20

Vár áll ott, hol kőhalom!:))
Kérem szépen ez csak a civil tiltakozók kényelmére szolgál, hogy könnyebben tudjanak barikádot építeni, és kockaköveket hajigálni!:))

Vaandor 2013.02.27. 22:58:45

@Intar: Bezony, nagyon nem mindegy a szaktudás!
Bár halkan megjegyzem, hogy az Újfőutca Erzsébet téri szakaszát azért néhányszor újra kellett rakni, de az jóval nagyobb terhelést kap, mint a többi.
süti beállítások módosítása