16434901_61dd67bc853ae72b839aca3d3f37ca95_m.jpg_560x420

 

Fotó: Fővárosi blog: Novotel és irenne56: Operaház.

Jó napot! Ez kérem még mindig a Városnegyed-bajnokság, az Urbanista és az Otthontérkép közös játékának egyik nyolcaddöntője. A cél még mindig ugyanaz: megtalálni főváros legszerethetőbb lakókörzetét. Ismét a Duna két oldaláról csap össze egy-egy versenyző: NÉMETVÖLGY és BELSŐ-TERÉZVÁROS. A pontos határokat itt találjátok, a játék leírását és állását pedig itt.

Mindkét versenyzőre jövő kedd délig lehet szavazni, egyszerű lájkolással a Facebookon. (A rendkívül szoros Belváros – Herminamező mérkőzés jelen pillanatban is zajlik, csak úgy mint a kevésbé kiegyenlített József Attila-lakótelep - Lágymányos párharc. Azokra még lehet voksolni lájkokkal!)

Ismertetők


Belső-Terézváros

Fekvése folytán elég sokat szerepelt a blogon, a posztok közt rengeteg érdekes lakáshirdetés és izgalmas épületbejárás van - na meg persze érvek és ellenérvek a Pesti Broadwayről. Tényleg érdemes böngészni! További részleteket az Otthontérképen és az ittlakunk.hu VI. kerületi posztjaiban találtok. 


Németvölgy

Németvölgy nem mozgalmas környék - valószínűleg ezért is szeretik az ott élők. Az Urbanistán csak is csak két békés poszt jelent meg róla négy év alatt. Egyik a szanaszét lájkolt Avar utcai vonatnézőke, a másik egy virtuális séta a Hegyvidéken, aminek a MOM a kiindulópontja. Aki többet szeretne tudni róla, annak érdemes elolvasni az Otthontérkép ismertetőjét, átböngészni az ittlakunk.hu XII. kerületi posztjait és vetni egy pillantást a Wikipédia-szócikkre.

Ingatlanárak


Belső-Terézváros

Az Otthontérkép adatai szerint 330 ezer forint az értékesítési, 355 a kínálati négyzetméterár - vagyis ezek alapján nincsenek túlárazva a lakások: azt mutatja, hogy a kecók eladhatók. 

Bq1a[1].jpeg

Forrás és további mutatók: Otthontérkép

Persze elgondolkodtató, hogy tíz évvel ezelőtt még (a Diplomatanegyedet is magába foglaló) Külső-Terézváros drágább volt. Vajon az azóta történ fejlesztések, tetőtér-beépítések dobták meg az árakat vagy még mindig nem eresztett le az ingatlanlufi? Döntse el ki-ki maga. Mindenesetre harmadik éve nagyjából tartják árukat a negyed lakóingatlanjai, miközben a kerület többi része egyre olcsóbb. Garázsárak és további adatok itt.

Németvölgy

Az Otthontérkép egy egységként kezeli Németvölgyet és Mártonhegyet. Az itt szereplő adatok szerint az kínálati négyzetméterár (402 ezer Ft) valamivel jobban eltér az értékesítésitől (370 ezer), mint Belső-Terézvárosban, de még ez is belefér a "nincs túlárazva" kategóriába (az előbbiben 7%, a másikban 8% a különbség).

BrZQ[1].jpeg

Forrás és további mutatók: Otthontérkép

Ami az árváltozásokat illeti, úgy tűnik a németvölgyi lakások válságálló befektetések voltak. Az elmúlt években is stabilan tartották az árukat, ami még a kerületen belül sem volt jellemző mindenhol.  Garázsárak és további adatok itt.


Az Otthontérkép további mutatói

A Zöldterületek arányában most bejött a papírforma (ami az eddigi mérkőzéseken még soha): Németvölgy-Mártonhegy (noha a XII. kerületen belül nem a legerősebb) jóval zöldebb mint az igen sűrűn beépített Belső-Terézváros.

Nagyobb méret és további térképnézetek: Otthontérkép

Bár láttuk, hogy az elmúlt években értékállóbbnak bizonyultak a németvölgyi ingatlanok, aki befektetési célból vásárol lakást, annak érdemes pillantást vetnie a bérleti díjakra is: Belső-Terézvárosban jóval magasabban áron adható ki ugyanakkora kecó. (Természetesen bérlői oldalról érdemesebb Németvölgyben próbálkozni, ha nem számít a városközpont közelsége.)

Nagyobb méret és további térképnézetek: Otthontérkép

Ha a gépjármű-bűnözési statisztikákat nézzük, a VI. kerület valódi béke szigete a város belső részén (nála csak a VII. biztonságosabb), míg a XII. átlagosnak mondható. A lakásfeltörések szempontjából is biztonságosabb Terézváros a Hegyvidéknél, de itt az utóbbi is a  fővárosi átlagnál jobb mutatókkal rendelkezik).

Nagyobb méret és további térképnézetek: Otthontérkép

És most, aki még nem tette meg, szavazzon!

A versenyző területek határait ezen a térképen tanulmányozhatjátok, a verseny menetét pedig itt találjátok.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest xii. ker vi. ker németvölgy városnegyedek belső-terézváros

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr374722891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neon Fu 2012.08.22. 12:37:35

Akkor az Izabella-lakóparkban élők kivételesen rosszul jártak: harmadik éve rendszeresen (minden héten) kint van a rendőrség, mert módszeresen újra és újra betörnek. Hozzánk éppen kétszer, azalatt a két év alatt, amíg ott laktunk. Azokon a napokon, amikor a kukáinkat este kiteszi a gondnok, hogy majd reggel elvigyék a szemetesek, esténként szabályosan megrohamozzák az utcánkat, hogy áttúrják a kukákat, nem viccelek, rendesen sorban állnak, mint a tinik koncertkezdés előtt. Plusz ott a Podmaniczky utcai női hajléktalanszálló, ahol kora délutántól gyülekeznek a saját vizeletükben fetrengő csövesek, illetve nincs egyetlen olyan fa sem az utcában, ami alatt ne lenne egy jókora rakás kutya/emberi ürülék. Terézváros, én ezek miatt undorodtam meg tőled.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2012.08.22. 14:02:43

@Neon Fu: az Izabella utca erősen nem belső-Terézváros.

Neon Fu 2012.08.22. 15:32:35

@d'oh:
Az Rózsa utca, csak Izabella lakópark. Akkor sem ér? :)

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2012.08.22. 16:19:32

@Neon Fu: az még annyira se :) a körút elég erősen lélektani határ, attól kifelé rohamosan csökkennek az árak... kivéve persze a diplomata utcákat meg az Andrássy-tól 1-2 ház mélységben.
süti beállítások módosítása