Amikor az ember olyan levelet kap, hogy a blogját beválasztották Közép-Európa leginspiratívabb blogjai közé és ezért máris 300 euró üti a markát, akkor először arra gyanakszik, hogy elromlott a spamszűrője. Pedig nem valami fondorlatos lenyúlásról van szó, tényleg ez történt. Ráadásul, ha a három hazai kiválasztott közül az Urbanista mellett dönt a közönség, kapok még 500-at. 

Sajnos nem valami blogfanatikus milliárdos őrült meg, hogy így szórja a pénzét, hanem egy bank kampányáról van szó. Viszont nagyon korrektek, nem kell róluk semmit írni, pusztán heti két posztot elejteni arról, hogy mégis mi inspirál engem az írásban. A nyájas olvasók pedig megszavazzák a www.liveinspire.com oldalon, hogy melyik inspiráció tetszik nekik a legjobban. (Ez nekik azért jó, mert kicsit bereklámozzuk az oldalukat egy hamarosan induló fotópályázathoz).

Egy pénzdíjas (sőt már az indulásért pénzt fizető) versenyen persze a legőszintébb az lenne, ha azt írnám: engem kérem a pénz inspirál. De hát ezzel egyrészt tuti nem nyernék, másrészt szertefoszlatnám a bloggerekről élő idilli képet, hogy ők soha semmiért nem fogadnak el pénzt, kolduló szerzetesként élnek, esetleg benzingőzt szívnak be és oxigént lélegeznek ki, hogy ezzel is javítsák a városi élet minőségét.

Tovább rontja a helyzetem, hogy ha nyerek, a bevételt nem műemlékvédelemre, szegények megsegítésére, valamint civil szervezetek támogatására szánom, hanem úgy tervezem, hogy szalámit veszek belőle, magos bucit, bort, fogkrémet, könyvet, zoknit, villamosenergiát ilyesmit.

Viszont azt megígérem, hogy cserébe ugyanúgy tolom tovább a blogot mint eddig. (Sőt akár azt is megígérem, hogy sokkal szorgalmasabban, mint eddig, de azt sajnos nem szoktam betartani.)

Illusztrációul mégse választhattam egy kupac pénzt, úgyhogy kaptok egy csomó téltemetőt az egykori Jókai-villa kertjéből, melyről hamarosan bővebben is olvashattok itt a blogob.

Addig is támogassátok annyival az Urbanistát, hogy nyomtok egy szívecskét itt - nagyon kösz mindenkinek!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr484362663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olgicsq 2012.04.04. 17:24:57

ez igazán csekélység egy ilyen klassz blogért cserébe :)

Bélabáttya (törölt) 2012.04.04. 21:55:22

Egy szívecske ment. Szurkolok a borbeszerzésnek.

avc 2012.04.04. 22:49:49

Ezen ne múljon
+1

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2012.04.05. 00:44:18

sose voltál igazi blogger, mindig is bértollnok maradsz - és ez látszik is a minőségen, hogy pénzért csinálod

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2012.04.05. 10:56:41

@~dá~: :)
naná, hogy ment a lájk, meg a megosztás, hátha kijön belőle sör is (nekem, persze)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2012.04.14. 19:33:32

inkább te, mint az egynapos városos gyökér! hajrá!
süti beállítások módosítása