Budagyöngye parkoló

A fenti fotó nem egy építkezési területen és még csak nem is egy külvárosi parkolóban készült (ahol ugye előfordulnak furcsa dolgok), hanem (a honlapja szerint) "az igényes környékhez igazodó" Budagyöngye előtt. Igen, ez a II. kerület, Budapest és ezzel az ország legelőkelőbb környéke - már ha az előkelőség alatt az ingatlanárakat értjük. Na vajon melyik kis parkoló cég üzemelteti? Nem fogjátok kitalálni. SZG levele alant:

Amikor pár hónappal ezelőtt ledobták ezt a konténert a budai Budagyöngye előtti parkolóba, azt hittem, csak átmeneti állapot, míg nem építik ki a parkolót normálisan. Nos, tévedtem, ez a borzalom azóta és most is itt áll.

Egyszerűen fel nem foghatom, hogy ha már fizetőssé tették a parkolást, akkor miért nincs egy nyomorult automata ahol meg lehetne venni a jegyet, ehelyett parkolóőr, fecnik, és ez a végtelenül kulturált konténer (külön fel szeretném hívni a figyelmet a szintén példaértékű sorompó megoldásra is).

És, hogy ne kelljen betűzgetni a mellékelt képen, kik gondolják úgy, hogy ez így rendben van: a parkoló fenntartója a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

~dá~: Budagyöngye parkoló

Az én személyes kedvencem azért a számlaigénylés megoldása...

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés buhera parkoló ii. ker szilágyi erzsébet fasor budagyöngye

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr594044230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iza Béla (törölt) 2012.02.02. 08:30:59

Jobb lenne, ha Parking Kft. lenne alá írva?

Rocky 2012.02.02. 09:02:33

Ordít a beküldőről, hogy Parking Kft. megbízott. Ott a pont Bélánál! Direkt úgy is van fényképezve, hogy a legsittesebben nézzen ki!

Nyilván ez egy átmeneti állapot. Pont a II. kerületben viszonylag normális a parkolási rendszer, mivel az önkormányzat kezeli, a bevételek is ide folynak be, nem a parking kft-hez.

Ha jól gondolom egyébként ez fővárosi kezelésben van, tehát nem a kerület tehet a kialakult állapotért.

OkoskaTo:rp 2012.02.02. 10:08:31

Az automaták mellé rendszeresített táblát rakták ki, ahol tényleg csak így oldható meg az áfás számla. Itt viszont (ha van biorobot a konténerben) kötelesek helyben kiállítani a számlát.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.02.02. 10:14:27

Miskolcon, a belváros szívében lévő Miskolc Pláza parkolóházának a tetején (jól látható bárhonnan is jön az ember) van egy kék konténer. Először december magasságában tűnt fel nekem, azt hittem, h petárdát meg tűzijátékot árulnak benne, mert azokat ilyenből szokták, de csak nem tűnt el.

Már tudom, h abba a butykában vmi helyi rádió van. Hát elképesztő gyönyörű, kb így néz ki mint ez. És komolyan mindenhonnan látszik, mintha még mindig építenék a parkolóházat, pedig kb. 15 éve ott áll az épület.

Városkép rulez.

kispestipeti 2012.02.02. 10:35:26

Azért ne essünk már ájulatba a Budagyöngye környékétől, hogy az milyen illusztris, kiemelkedően elit pontja lenne a városnak.(ha úgy vesszük az is már-már külváros, hiszen eléggé messze van a klasszikus belvárostól, de akár Buda bármelyik központjától, melyek közül melyik is olyan nagyon szép és városképileg felemelő? A Széll Kálmán tér? A Déli Pu. és környéke? A Batthány tér? a BAH csomópont?)
Valóban nem szép egy ilyen bódé semelyik pontján sem a városnak, de egyáltalán nem lóg ki a többi igénytelen, elhanyagolt műtárgy köréből. Amikor a villamos megállók építményeit stílusosan helyreállították nagy volt sokak öröme. Nézzük meg most, hogyan néznek azok (is) ki. De maga a bevásárló központ egy lepukkant, igénytelen izé. Oda, a benzinkút szintén igénytelen szomszédságával nem kell úgy kétségbe esni a városkép miatt. Erre fussa, nekünk így is jó, ergo, ilyet érdemlünk, semmi szebbet. A BKK meg a majdnem két évnyi működésével hamar bizonyította, hogy egy teljesen felesleges, haszontalan intézmény. Bódéival együtt meg lehet szüntetni.

efhábé 2012.02.02. 10:52:24

A BKK-nak nem P+R parkolók kialakítása és üzemeltetése lenne a dolga, hogy az autósokat a tömegközlekedésre terelje?
Hogy fér össze a tömeg(igen, tömeg, ez a neve magyarul, nem az angolból fordított közösségi)közlekedés szervezésével, irányításával a fizetőparkoló?

Iza Béla (törölt) 2012.02.02. 10:59:15

@efhábé: Miért, mi angolul a közösségi közlekedés?

"A BKK-nak nem P+R parkolók kialakítása és üzemeltetése lenne a dolga, hogy az autósokat a tömegközlekedésre terelje?"
Nem csak. A teljes közlekedési infrastruktúrakezelés az övék. Emellett önálló cégként folytathatnak vállalkozási tevékenységet is.

Iza Béla (törölt) 2012.02.02. 11:00:53

@kispestipeti: "A BKK meg a majdnem két évnyi működésével hamar bizonyította, hogy egy teljesen felesleges, haszontalan intézmény. "

Ezek szerint jó lenne, ha egy jelenleg kialakítás alatt lévő szervezet megszűnne és ezzel az esély, hogy valaha a BKV teljesítését ne a BKV igazolja.

efhábé 2012.02.02. 11:12:12

@Iza Béla: Public transportation, miért? Tudom-tudom, te ennek a szónak csak a nyilvános értelmű jelentését ismered.

Nem azt kérdeztem, hogy mire kapott jogosítványt, hanem azt, hogy mi lenne a dolga. A kettő nem ugyanaz.
Aha, tehát folytathat vállalkozási tevékenységet is és ez igazolja is, hogy miért normál tarifájú fizetőparkolót üzemeltetnek ott, ahol rendelkezésre állna terület egy P+R üzemeltetéséhez.

Egyébként a BKK 2010. novemberében állt fel, hogy a pékben lehet kialakítás alatt lévő szervezet? Az elmúlt 1 és negyed év nem volt elegendő a szervezet kialakítására? Vicc és röhej...

vernarancs 2012.02.02. 11:20:23

Jo hat ha Makovecz elne biztos vele terveztettek volna.

Nyiri 2012.02.02. 11:39:30

Előkelő a francot. Lehet drágák az ingatlanok ára de annyi szocreált förmedvényt ami ott van előkelőnek nevezni kicsit erős...

Iza Béla (törölt) 2012.02.02. 11:44:00

@efhábé: Érdekes, mert a public transport szabatosan közforgalmú közlekedésnek fordítandó, a mass transit meg tömegközlekedésnek.

"Egyébként a BKK 2010. novemberében állt fel, hogy a pékben lehet kialakítás alatt lévő szervezet?"
Nem baj, hogy nem tudod elképzelni, mert nem te csinálod.

"Lehet drágák az ingatlanok ára de annyi szocreált förmedvényt ami ott van előkelőnek nevezni kicsit erős"
Felsorolás? 5 után megállhatsz.

2012.02.02. 11:45:59

A pofám leszakad, mondjuk akinek van egy minimális esze az itt ott jön ki ahol bement, a parkolóőr meg szopjon.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.02.02. 11:55:02

@Rocky: Azéert a II. kerület parkolását normálisnak nevezni, erős túlzás. Az utóbbi két hónapban háromszor büntettek meg úgy, hogy volt indított mobil parkolásunk. evélre törölték, de akkor is trehányak. Egyszer képes volt a faszi a válaszlavélben leírni, hogy ez így tök rendben van.
Egyszer megbüntettek úgy, hogy nejem elgépelte a rendszámot. Nem nagyon, két számot felcserélt, tehát tök egyértelmű volt a hiba. Megkértük, elutasították, befizettük. Rendnek köll lenni!
Legutóbb megbüntettek egy olyan tábla alapján, ami 90 fokkal el van fordítva, tehát az autóból nemhogy az nem látszik, ami rajta van, de maga a tábla sem. Szopjál paraszt, és tejelj! Ha ez a viszonylag normális rendszer, akkor milyen a nem normális?

isssti 2012.02.02. 11:56:25

Szerintem alapból elég lepukkant környék -attól, hogy papíron"Rózsadomb", még az..

újvámpír 2012.02.02. 11:56:56

De miért kell egyáltalán fizetni a bevásárlóközpont előtt? Én az életben nem mennék be egy olyan bevásárlóközpontba, ahol fizetni kell a parkolásért.

Dr. Fred Edison 2012.02.02. 11:58:23

Nekem a kedvencem a XII. ker. Csörsz utcában található hasonló buhera parkoló, szemben a MOM Parkkal, a SportMax mellett. Azt fogalmam sincs ki üzemelteti, de hogy gagyin néz ki az biztos.

vernarancs 2012.02.02. 12:27:12

@Dr. Fred Edison: Az a kongresszusi kozponthoz tartozik. A szep lakokocsival vagy mi az a bodega.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.02.02. 12:28:12

@Dr. Fred Edison: Elvileg az a XII. kerületé, és elvileg kerületi autóval egy napra 300 Ft a parkolás. Na, ez mind csak elvileg, mert amikor egyszer megpróbáltam élni is vele, úgy hajtottak el, mint a törvénytelen magzatot.

agyameldobom42 2012.02.02. 12:28:45

Ennyivel menobb hely ez mint a Kolosy ter? Mert ott bode sincs, tabla sincs, hordaban vonulo csovesek kernek egy szazast, nehogy valami tortenjen a kocsival mikor nem latod. Indiaban meg Del-Afrikaban teljesen megszokott jelenseg.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.02.02. 12:29:23

@Dr. Fred Edison: Ja, bocs, nem. Én a Jagelló úton levőre gondoltam, ami a Kongresszusi Központ előtt van.

Crult 2012.02.02. 12:52:54

Egy jóérzésű pesti, ritkán megy át Budára...

SvenH. (törölt) 2012.02.02. 13:01:43

"ország legelőkelőbb környéke"

heheheh
ez a budagyongye ugy nez ki pont mint a pesti resz legeslegszelen levo lidl ami mellett ugyanugy egy shell kut van :)

SvenH. (törölt) 2012.02.02. 13:14:53

@Dr. Fred Edison: nekem a kedvencem azok a kocsogok akik megepitettek azt a szemet hugyos sportcentrumot
talan neked kellene egy sarga csekkel befaradnod hogy mennyi sarcot akarsz fizetni mert azt az idiotak HITELRE vettek fel!!!

kertesz 2012.02.02. 13:15:21

Ott lakok a környéken. A benzinkút mögötti CBA környéke, a McDonalds környéke, a villamosmegálló tele kiborogatott kukákkal, csikkekkel. Rendszeresen hatalmas mennyiségű szemetet szedek össze, mert zavar az eldobált papírok látványa. Pedig kuka lenne elég. A parkoló környéke tele van hajléktalannal, szeméttel. Az összes oszlop teleragasztva soha el nem olvasott hirdeménnyel...Eléggé durván lepukkant környék az, nem elit...

Mercel 2012.02.02. 13:17:33

Hello!

Nekem inkább az tűnik fel, hogy mi a jó büdös francot keres azon a környéken egy FIZETŐ parkoló.
Tényleg mit is?

Jah találtak egy üres placcot, látható volt, hogy ott rendszeresen autók parkolnak, nosza kerítsük be és fizessen a jónép.
Na engem ez zavar.

"Frigyes"

átlátó 2012.02.02. 14:36:04

Ez öleg suttyo problema megoldas, függetlenül az ok es okozati cuccoktol...

lutria 2012.02.02. 14:37:33

A táblán érdekes a 6.-os pont is,bármi történik a kocsival semmi felelősséget nem vállalnak.
A pénz beszedésén kívül semmi más munkát nem végeznek.

Iza Béla (törölt) 2012.02.02. 15:05:43

@lutria: Van egy terület, ahol parkolhatsz. Azt a területet kell megfizetned. Ha nem tetszik, lehet máshol parkolóhelyet keresni.

@Mercel: Ez valakinek a területe. Ha mást nem, a városé. Rendszeresen használja valaki, ezért a város kérhet pénzt. Kér is. Lehet hozzászokni - vagy máshol parkolni.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.02.02. 16:23:58

@Csokis: A Jagelló útról nyíló lakókocsist a SportMax üzemelteti.

efhábé 2012.02.02. 17:00:16

@Iza Béla: No mostan szabatosan a szűk szakmán kívül ki nevezi még a tömegközlekedést közforgalmú közlekedésnek? Van ezer ilyen, minden szakmából lehetne sorolni hegyekben.
És?
Egyébként pedig reklamálj a BKK-nál, hogy miért nem a szakmában elfogadott megnevezést használja? És ha már nem azt használja, akkor miért nem a járatos magyar megnevezést, miszerint tömegközlekedés? Miért kell egy sem nem szakmai, sem nem bevett új kifejezést erőltetni, miszerint közösségi közlekedés? Fel kell szállni csúcsidőben bármelyik tömegközlekedési eszközre, oszt megérti az ember, miért éppen TÖMEGközlekedésnek hívják :). Superbekből persze, hogy érthetetlen a kifejezés.

"Nem baj, hogy nem tudod elképzelni, mert nem te csinálod."

Én csak fizetem ugye...
Majd' másfél év nem elég egy szervezet kialakítására? Oszt ezt így hogy? Ennyi idő alatt komplett termelőegységet lehet beindítani a nulláról, beleértve az üzem megépítését és felszerelését.
Itt meg ugye aktatologató szervezet kialakításáról van szó.
Jaaaaa, hogy lett paripa meg fegyver, oszt most agyalognak, hogy kit is kéne egyáltalán megtámadni vele? Nem szóltam, állami pénzből semmi sem drága, pláne akkor nem, ha prominens politikus rokonságának szállítjuk a fegyvert, paripát...

Sicc 2012.02.02. 18:08:08

@Iza Béla: Bélám! Tévedésben élsz. Ha hazamész, leveszed a cipődet, akkor majd szólj, mert a SAJÁT lakásodban fogok rá bérleti díjat kivetni. Én, akinek semmi közöm nincs a lakásodhoz.

A parkolási díj szedése önmagában is nonszensz, mert ez egy közterület, ahol senki semmilyen szolgáltatást nem végez, csak azt a pénzt veszi el tőled, amihez neki semmi köze nincs.

Szlovákiában nem véletlenül mondták ki, hogy a parkolási díj szedése ALKOTMÁNYELLENES, és le takartak gyorsan minden órát.

Miért? Mert nem pénzabáló rablók, akik csak azt nézik, hogyan lehet msokat kifosztani, hanem a saját hazájukkal és népükel szemben TISZTELETTEL és GONDOSKODÓAN bánó emberek.
Meg is látszik rajtuk, mert úgy elrakétáztak, hogy még ..

Nálunk meg ittmaradt egy rakás idióta, akik azon élik ki magukat, hogy tízmillió magyart nyomorgotnak minden nap újabb és újabb trükkös eszközökkel.

Ennek pedig a vége a HALÁL. Majd lehet mosolyogni, vagy fejet csóválgatni ........ bazzzz .......

Uff!

Qwer 2012.02.02. 18:16:51

@Nyiri: Milyen szocreál építmények vannak a környéken? Nekem így egy sem jut hirtelen eszembe, mondanál pár példát? Kösz

Iza Béla (törölt) 2012.02.03. 05:49:58

@efhábé: "Fel kell szállni csúcsidőben bármelyik tömegközlekedési eszközre, oszt megérti az ember, miért éppen TÖMEGközlekedésnek hívják :)"
Gondolom ahol mass transitnek hívják, ott is ezért teszik.

"Ennyi idő alatt komplett termelőegységet lehet beindítani a nulláról, beleértve az üzem megépítését és felszerelését."
Remélem arról már hallottál, hogy átalakítani nehezebb, mint újraépíteni. Több szervezet integrációjáról van szó vagyonátadással, szervezeti átalakulással, munkatársak átvételével, stb. Ja, politikai ellenszélben. Menj oda, jelentkezz, csináld jobban.

@Sicc: "Ha hazamész, leveszed a cipődet, akkor majd szólj, mert a SAJÁT lakásodban fogok rá bérleti díjat kivetni. Én, akinek semmi közöm nincs a lakásodhoz." Viszont azt a területet csak én használom és nem versenyeznek érte a felhasználók. Viszont ingatlanadót helyi öknormányzat kivethet.

"Szlovákiában nem véletlenül mondták ki, hogy a parkolási díj szedése ALKOTMÁNYELLENES, és le takartak gyorsan minden órát."
Csatlakoztunk már Szlovákiához? Nem is tudtam, hogy az ottani alkotmány területi hatálya Magyarországra is kiterjed. Gondolom Németország most vívja függetlenségi háborúját a szlovák elnyomók ellen.

A parkolási díjban a területhasználat lehetőségét vásárolod meg és csak az fizet, aki parkol. Mivel azt a területet másra nem használhatod, az értékét megfizettetik. Ott, ahol a díjasítás után a kutya sem parkol, ott a díjat csökkenteni kell vagy megszüntetni, mert feladatát nem tölti be.

Bird 2012.02.03. 09:38:24

Érdekes, hogy azt itt senki nem jegyezte meg, hogy miközben a fővárosban péntek estétől hétfő reggelig ingyenes a parkolás (kivéve a Margitszigetet és a Várat), itt szombat-vasárnap is fizetni kell. Ez karácsonykor tűnt fel, amikor bemondták, hogy "Fizetni kell a Budagyöngyénél" meg még egy helyen, de arra nem emlékszem...

Mercel 2012.02.03. 23:11:39

@Iza Béla:

"Ez valakinek a területe. Ha mást nem, a városé. Rendszeresen használja valaki, ezért a város kérhet pénzt. Kér is. Lehet hozzászokni - vagy máshol parkolni."

Már megbocsáss, te ostoba, vagy esetleg parkolóüzemeltető vagy?
Esetleg nagyképű ostoba parkolóüzemeltető?

Ha nem vennéd észre, akkor elmondom neked, a legtöbb embernek két dolog csípi a szemét,

A; Undorító, jellemzően önkormányzati mutyik révén KÖZterületeket sajátítanak ki homályos hátterű kis Bt.-k, Kft.-k.
Vajon ha megtúrnánk kicsit, ki és hogyan kapta ott azt a területet "hasznosításra" ahogy a közterület lenyúlását önkormányzati képviselők szokták nevezni.. akkor melyik kerületi képviselő lenne büntetett előéletű?

B; Undorító, hogy ha már pénzt keresnek azzal, hogy közterületet kerítettek le, és keresnek pénzt ezzel akkor még a minimális kialakításra se vették a fáradságot.

Legutoljára pedig leereszkedem a szintedre, és azt javasolnám, vehetsz levegőt máshol is, nem muszáj azt itt tenned.

"Frigyes"

SvenH. (törölt) 2012.02.04. 02:05:44

@Sicc: mi lenne ha nem a falusi viszonyokbol indulnal ki?
ott lerakod a 3 remorkat is a gyesznyonevelde mellett es lehet akar 3 autod is nyugodtan
de ott ahol SOK ember van egy helyen ott nem fognak parkot bealdozni mert a magadfajta egy debil

Iza Béla (törölt) 2012.02.05. 16:48:59

@Mercel: El lehet fáradni a rendőrségre feljelentést tenni - ha ez olyan nagy mutyi. Ráadásul az adott területen ha nem is nagyon közel, mindig van parkolóhely.

"akkor melyik kerületi képviselő lenne büntetett előéletű?"
Valóban hülyék, de ennyire ritkán azok. A VII. kerületiek hülyék voltak, ez tény.

"KÖZterületeket sajátítanak ki"
Nem sajátítanak ki. Bérbe vesznek. Ahogy te is bérbe veszed, ha konténered van, ahogy a söröző vagy az étterem is bérbe veszi nyárra a kiülőshöz.

"vehetsz levegőt máshol is, nem muszáj azt itt tenned" Áááá, ez már lejárt lemez, azóta volt egy "választás". Szerencsére még viszonylag messze van az, amikor megmondják, mit kell gondolni.

tehtube 2012.02.19. 00:46:33

Nemrég még ingyenes volt. Mire jó ez a fizetős izé? Az, hogy pénz kell, nem elég. Ilyen alapon a Szil.E. fasorra is sorompót rakhatnának áthajtási díjat szedve.

tehtube 2012.02.19. 00:49:17

@isssti: Miért lenne lepukkant?

Iza Béla (törölt) 2012.02.19. 00:54:55

@tehtube: Van honnan pénzhez jutni, megbíznak egy céget, hogy szedje be. Be is szedi. Az áthajtási díjat útdíjnak vagy behajtási díjnak hívják, épp előkészítés alatt áll.

isssti 2012.02.19. 10:19:12

@tehtube: Lepukkant Sellkút, szmog, zaj, kosz -ez nem elég?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.03.27. 12:44:53

@Sicc:

Én is pont erre gondoltam a komment kapcsán, már csak az a baj, hogy egy ideje újra vannak fizető parkolóik, és bizony euróban nekünk nem túl olcsó.:-/ (A szlovákokat meg nem kell idealizálni, b*szogatnak ők így is eleget ahhoz, hogy ne tartsuk jó fejnek a szlovák politikát, a gorilla-botrány meg a korrupciójukra is rávilágít egy kicsit.)

Lucrezia Borgia 2012.03.27. 12:45:34

@isssti: Szerencsére ez nem a Rózsadomb és azért van kosz, mert a figyelmes arra járó-kelők így állnak hozzá.

A parkolásért pénzt szedni meg kifejezetten rossz megoldás, ez eddig is P+R-ként működött, de most a környező utcákban parkol mindenki vég nélkül.

A bevásárlóközpont meg pont azért jó, mert családias és megismerik a vásárlót, nem egy ipari boltrengeteg.

És végül: "Budán lakni világnézet"...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.03.27. 12:51:39

@Rocky:

"Pont a II. kerületben viszonylag normális a parkolási rendszer, mivel az önkormányzat kezeli, a bevételek is ide folynak be, nem a parking kft-hez."

Egyáltalán nem normális, hogy a kerület egyik részében lakó szüleim nem parkolhatnak ingyen a kerület 80%-ának területén, mivel az önkormányzat két parkolási övezetre osztotta a kerületet, és ha az egyik - jelen esetben kisebb - zónára van érvényes várakozási engedélyed, az a másikra nem érvényes csak azért, hogy ilyen módon is meg lehessen fejni a kerületieket.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.03.27. 20:01:53

ja kérem. budapesten ez már előkelőnek számít.

isssti 2012.03.27. 22:33:59

@Lucrezia Borgia: Parkolóügyben nagyjából egyetértünk.
Ami a "Budánlaknivilágnézet" kitételt illeti, azt sokan -nem ok nélkül- tartanák bicskanyitogatóan sznob-fellengzősnek.
Én, mint szabihegyi növendék, inkább ezt mondanám: akkor már semmiképp sem ez a környék a "világnézet" kategória ..ha kategorizálunk, jóindulattal is csak "határeset"..
süti beállítások módosítása