Az nem újdonság, hogy a Norc és Street View csinál fura térgörbületeket az összeillesztések mentén, de ez különösen jól sikerült. Még az árnyék is stimmel, a kocsi ívei is tökéletesek, a német autók/mérnökök szerelmesei is dicsérnék a precizitást. A tippért köszönet a Városjáró bloggerének!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest térkép fénykép gépkocsi iii. ker

Steve Jobs grafitti a Filatorin - már a halála napján fotó: Jamr

Ez gyors volt. Ma jelentették be az Apple-vezér halálát és már el is készült róla az első óriásgraffiti a Filatorigátnál (szerény reklámmal a bal alsó sarokban). A fotót Levente, a remek Falanszter bloggere küldte - kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest street art graffiti filatorigát iii. ker

Galéria megnyitása

A képen látható Széchenyi-szobor Kőbányán áll. Hogy kit ábrázol, az tulajdonképpen mindenkinek a fantáziájára van bízva. Mert hogy nincs rá kiírva semmi. Igaz a talapzatára oda van ragasztva egy lap, de azon egészen más szerepel:

 

Balesetveszély!!! Kérjük, hogy a kiállított szobor közelébe ne menjenek!!

 

Olyan mint egy jelenet a Galaxis útikalauzból. Vagy mint egy nemzetközi sztárművész installációja (egy kortárs múzeum csilliárdokat fizetne érte és lehetne írni a katalógusban, hogyan távolodik el a művészet az embertől, vagy valami hasonlót).

Persze az is lehet, hogy csak utólag jöttek rá: az a négy facsavar, amivel a legnagyobb magyar mintegy három méter magas emlékművét rögzítették, kevés lesz...

Még több fotóért katt a képre! (A minőségéért bocs, telefonnal készültek, nagy szélben. Az életemet kockáztattam az Urbiért, hogy csináltam pár közelit.)

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest buhera szobor x. ker újhegyi sétány