Legalább másfél éve szemezek azzal a kiszáradt fával az Attila úton, amelyiket meglehetősen erélyesen visszametszettek (ha nevezhetjük metszésnek az ölesnél vastagabb ágak lefűrészelését), majd az összes felületet gondosan leápolták, mintha bármiféle esélye lenne az újjáéledésének. Hogy mi a terve vele hosszú távon az önkormányzatnak azt nem tudni. Lehet, hogy valami szép szimbolikus emlékműve lehet valamilyen szabadon választott áldozatoknak. Vagy lehet hozzá legendákat fűzni: akkor rendeződik a Várbazár helyzete, ha az Attila úti fa kihajt. Stb.

Frissítve: alig száradt meg a billentyűzetem az ujjbegyem izzadtságától, épp elbuszoztam a kiszáradt fa tönkje (!) mellett. Kivágták, csak egy marék fűrészpor jelzi, hogy néhány napja ott állt. Vajon ezt a felületet is lekezelik?

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr422931309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuruttya 2011.05.25. 16:06:42

Na bumm, a fák sem élnek örökké.

lapointe 2011.05.26. 16:49:57

Tényleg úgy néz ki, mintha direkt kinyírták volna szegényt...Nagyon remélem,hamarosan ültetnek a helyére egy facsemetét!

tabaniember 2011.05.27. 13:49:43

Szegény, abban a bűzben nem csoda, hogy kiadta a lelkét. Ennél nagyobb baj, hogy a környékünk növényeiért felelős főkertész valami érthetetlen okból iszonyodik a bokroktól. Fű, fa lehet, bokor nem. Lehet, hogy valami biztonsági vagy hajléktalan-ellenes megfontolásból, de vagy teljesen kiirtja őket, vagy "ifjítást" végez, ami az ő felfogása szerint azt jelenti, hogy a földtől 10 centire kell visszavágni. A kismadarak meg fészkeljenek, rejtőzzenek, ahova tudnak...

keria 2011.06.04. 18:46:24

A kivágott fákat pótolnia kell az önkormányzatnak, ezért nem vágják ki az évek óta száraz fákat sem - van belőlük egy csomó.
Ahol mégis kivágják, azt sem pótolják, a fasori helyek 20%-a üres Budapesten.
süti beállítások módosítása