A dunai limes témáját két hozzászólással is gazdagította aeidennis. Az egyikben a fenti videó linkjét küldte el az alábbi szöveggel:

Remélem Dunaföldvár csökönyössége ellenére összejön majd a Világörökség cím. Megadatott nekem ugyanis, hogy néhány helyen részt vegyek a római-kori régészeti feltárásokban.
Annak is örülnék, ha végre nem csak romokat tudnánk mutogatni az idelátogatóknak, hanem visszaépítünk néhány őrtornyot és rekonstruáljuk a part menti út néhány szakaszát. A bejegyzésben említett Lussonium amúgy Dunakömlőd. Itt látható, hogyan rekonstruálták számítógéppel

 

A másikban egy különleges múzeumra hívja fel a figyelmet:

 

Nem tudom ismeritek-e a Dunakeszi római hídfőállásban berendezett Múzeumot, egy családi ház pincéjében. Ez a magyar ripa legjobban berendezett magán (!) múzeuma. Érdemes megnézni mire képes egyetlen ember: www.dunakeszierod-fortlet.org

 

Amire pedig én hívom fel a figyelmet, az a blogja, a Dunai szigetek. Nagyon gyakran frissülő, nagyon tartalmas blog a Dunáról ezer aspektusból. Fel is iratkoztam rá.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog duna töri dunakeszi dunakömlőd

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr902611004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aeidennis 2011.01.24. 22:02:53

Csak tátom a szám!... :) Köszönöm a megtiszteltetést!

A dunakeszi Múzeumot érdemes személyesen is felkeresni, a tulajdonos gyönyörűen megcsinálta SAJÁT pénzből. Aztán autodidakta módon régészetet kezdett tanulni. Most azt hiszem ő is a világörökségi cím eléréséért küzdő társaság tagja. Több konferenciát is szervezett a házában (múzeumában).
Számomra külön öröm, hogy több lelettel is gazdagíthattam két feltárás során a Magyar nemzeti Múzeum által rendelkezésére bocsátott leletanyagot.
süti beállítások módosítása