Bájos témával kezdjük az új esztendőt: az Ingatlanmagazinon megjelent egy cikksorozat a lakásmaffiáról. Az első részekben még csak az öltözzünk rétegesen szellemében osztott jótanácsokat egy nyomozó, meg leírta mi mindenre kell vigyázni, de az évindító cikükkben konkrét eseteket szednek elő. Van pár egész egyszerű módszer:

 

  • A háztulajdonost egy benzinkút mögé csalta élettársa fia, ahol pár karddal felfegyverzett nehézfiú rövid verés után közölte vele, hogy itt tessék szíves lenni aláírni vagy levágjuk a kezét.
  • Nővérke a kórházban a nevére iratta a haldokló néni lakását stb.

 

Ugyanakkor a legütősebb természetesen egy rafinált fehérgalléros sztori, amit tényleg csak nagy adag merészséggel és pofátlansággal lehet véghez vinni:

 

Egy nemrég történt esetben több sértett is jelentkezett azzal, hogy őket egy meghatározott bank budapesti központi fiókjában megkárosították. A bűnözők ugyanis egy banknak a fejléces nyomtatványaira különféle ingatlancímeket nyomtattak, azzal a szöveggel, hogy az ezekre nyújtott hitelek bedőltek, és a bank ezeket mélyen a valódi értékük alatt, gyakorlatilag a még fennálló követeléséért árusítja. A listára rendkívül vonzó árak kerültek fel.

Ezután a bűnszervezet egyes tagjai megkörnyékeztek általuk ismert gazdagabb személyeket, akikről tudták, hogy szívesen fektetik a pénzüket ingatlanba, és előadták, hogy ismernek olyan banki vezetőket, akik az árverést megkerülve a listán szereplő ingatlanokat az ott feltüntetett áron eladják részükre némi anyagi előny fejében. A bank központi fiókjának emeletén úgynevezett tárgyalók voltak kialakítva, ezeket az ügyféltérből nyíló ajtók választották el, azokban egy asztal és egy-két szék volt. Ezekbe az ügyféltérből bárki bemehetett, mivel a biztonsági személyzet nem tudhatta, hogy aki oda bemegy, éppen nem egy banki alkalmazottra vár. Ezt használták ki bűnözők.

Egyikük, már a sértett megérkezése előtt elfoglalta a megbeszélt tárgyalót, majd a társa, aki a listát a sértettnek bemutatta, elkísérte őt a bankba, és bevezette a tárgyalóba. Érdemes belegondolni az ötlet egyszerűségébe, és nagyszerűségébe. A sértett elé banki fejléccel ellátott, az eredetire megtévesztésig hasonló nyomtatványt tesznek, egy valódi banki irodában, öltönyös-nyakkendős, magát banki vezetőnek kiadó bűnöző fogadja. Ezzel szinte bárkit meg lehet téveszteni. A sértettek persze örömmel adtak át alkalmanként akár 10 millió forintos összegeket. Az átadott pénzről az eredetit megtévesztésig utánzó befizetési bizonylatot is kaptak, amelyet a magát banki vezetőnek kiadó csaló aláírt, és le is bélyegzett.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: ingatlan bűncselekmény ingatlanmaffia

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr702553554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrgeez 2011.01.02. 10:10:11

Szerintem az egyik legundorítóbb a vidéki háziorvos esete, aki idős magáramaradt betegeit addig-addig ápolgatta, látogatta, amíg sikerült egy eltartásit aláíratni velük. Hogy eztán segített-e nekik a túlvilágra jutni, azt már mindenkinek a fantáziájára bízom. Mostanra azt hiszem az 5-6-ik ház után sikerült letartóztatni.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2011.01.02. 10:16:41

Loller! Az emberek sosem változnak :)

Irise 2011.01.02. 10:18:24

@mrgeez: Hogyne. És nem lett belőle országos botrányos tv-s médiahír, csak te tudsz róla. Legközelebb találd ki jobban,hogy éppen mit hazudsz.

portugéza 2011.01.02. 10:23:46

Ügyes, ahogy Kohn bácsi mondaná.

Viszont tegye fel a kezét, aki megsajnálta a befektetőket! A tisztességtelen haszon nagyobb kockázattal jár. (Épp tegnap néztem végig - újra - a Keresztapa trilógiát.)

gyutyka 2011.01.02. 10:28:08

Ilyen nincs! Kitaláció! Egy bankban csak úgy járkálni, plusz üres szobák!?
Ne igyál annyit!

mrgeez 2011.01.02. 10:33:33

@Irise: Köszönöm a bizalmat, de nem csak az történik az országban, amit a doboz mond. Egyébként nehéz ezeket az ügyeket felderíteni, hiszen itt hivatalos dokumentumok születnek, és a károsult hozzátartozó nélkül elhunyt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.01.02. 10:34:59

@eloszto: Ügyes , de valahol fel kellett volna tűnnie a vevőnek is, hogy

"előadták, hogy ismernek olyan banki vezetőket, akik az árverést megkerülve a listán szereplő ingatlanokat az ott feltüntetett áron eladják részükre némi anyagi előny fejében. "

Aláhúznám a megkerülve és a némi anyagi előny szavakat. Már ez is szemet kellett volna, hogy szúrjon.

Ígc valamilyen szinten ezek a vevők is "sárosak", hiszen eleve mutyizás volt már a dologban.

Rigor Penis 2011.01.02. 10:39:25

@mrgeez:

tuggyuk

a ROHADTORBÁN után az ROHADTORVOS az ország szemete

igen, igen
8 év után is folytatódik a hangulatkeltés

mrgeez 2011.01.02. 10:45:09

@Rigor Penis: Köszönöm a hozzászólást. A családomban több az orvos, mint aki nem az. Innen is származik az információ.

Hagrid 2011.01.02. 10:57:19

Sok szekta/egyház is ezt műveli. jehovisták, hitesek, szcientológusok...

Ezeket kellene elmeszelni egyénenként 15-20 évre, csak nehéz őket rajtakapni vagy rájuk bizonyítani.

Betelgeuse-2 2011.01.02. 10:57:54

A cikk valószínűleg teljesen igaz!
Kb. 2 éve nekem is ajánlottak hasonlót, ügyvédek. Én is láttam ilyen papírokat, néhány ingatlant meg is néztem stb. Aztán mégsem mentem bele a dologba.
Persze, természetesen mutyizásról van szó, tejelni kell az ügyvédnek, a bankosnak (persze feketén). Most mit csodálkoztok? A világ így működik, csak vannak, akik ezt tagadják. És vannak, akik ezt az iparágat átverésre használják fel.

Piréz Vitéz 2011.01.02. 11:01:08

Pontosan ugyanez a sztori volt a Hustle c. sorozat valamelyik részében, csak kicsit nagyobb tétekkel. Vagy a csalók látták, vagy aki a fentieket írta :) (vagy ennyire elterjedt, bár nekem fura, hogy tényleg csak úgy beengednek valakit a tárgyalóba)

Shinigami Daiko 2011.01.02. 11:03:25

@mrgeez: hivatalos dokumentum az (lenne), amelyik az intézmény belső iktatási rendszerében is megjelenik ...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.01.02. 11:03:59

@Betelgeuse-2: Inkább főképp Magyarország így működik. Éltem Norvégiában pl. ott ilyesmit elképzelhetetlennek tartanék.

Shinigami Daiko 2011.01.02. 11:05:56

@tildy:): persze, hogy sárosak. A dolog annyiban nem áll meg, h nincs feljelentés (vagy volt?). Ilyenkor aki belemegy és a végén bukik, leginkább maga is tudja, szal nem szaladhat a kopókhoz... (mármint a "banki buli" esetében) :-)

Rókakígyó 2011.01.02. 11:12:45

A sztori életszerű, de aki csinálta, mármint az ajánlatot tevő teljesen elmebeteg szerintem. Ezt az ügyet ugyanis egynél nagyobb számban kivitelezve alig lehet megúszni. Az átvert vevőjelöltek bizonyosan ismerték a fickókat, kamerarendszerek üzemelnek. A leírt sztori különben bankos szemmel nézve simán kivitelezhető. Sőt lehet, h tényleg voltak benne bankosok vagy volt bankosok.

Csak Norris 2011.01.02. 11:15:50

@Hagrid: Hát igen, nehéz. Főleg elővett jelvénnyel, "állj rendőrség" felszóllítással.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.01.02. 11:30:11

Adni kellene az ilyen ügyeskedőknek és ügyvédeknek 6-8 évet, és utána a többi is átgondolná hogy megéri-e ilyesmivel foglalkozni.

l-kiss-01 2011.01.02. 11:42:09

"egy valódi banki irodában, öltönyös-nyakkendős, magát banki vezetőnek kiadó bűnöző fogadja."

Ezt nem értem... Ezek szerint van különbség egy banki vezető és egy bűnöző között?????

különvélemény 2011.01.02. 11:49:03

@Piréz Vitéz: "(vagy ennyire elterjedt, bár nekem fura, hogy tényleg csak úgy beengednek valakit a tárgyalóba)"

Nem kell beengedni, onnan nyílik és általában reluxás. Csak besétálsz és leülsz, ennyi.
A biztonsági őr nem fog megállítani, ha egyáltalán figyel rád, mert rendszeresen mennek be oda emberek, akiknek ott van találkájuk az ügyintézővel.

Dr. Trebitsch 2011.01.02. 12:03:11

Nekem tetszik, ügyes. Lehúzták a hiénákat... :)

Irise 2011.01.02. 12:36:26

@mrgeez: Én meg azt hallottam,hogy a szomszédnéni lányának a nagymamájának egy ismerősének a térdét a keze helyett vágta le az orvos! Bizonyám! Utána meg nemcsak a lakását iratta magára, hanem a magánrepülőjét is kitakaríttatta vele! Ilyenek ezek az orvosok!

igazságos 2011.01.02. 12:40:25

@Kőmíves Kelemen: Az biztos. Emelem a kalapom.

@Rókakígyó: Szerintem is azért itt többről szól a történet, itt mindent tudni kell a bankok működéséről, az ügyintézés menetéről, a nyomtatványokról. Biztos, hogy kellett lenni beépített embernek is.

Ezt kiagyalni nem semmi, itt kell észnek lenni.

igazságos 2011.01.02. 12:42:15

@tildy:): az árverést megkerülve a kulcsszó. Vagyis, aki ebbe belemegy, már eleve csalni akar. Nem?

Irise 2011.01.02. 12:45:27

Poszthoz:
"Nővérke a kórházban a nevére iratta a haldokló néni lakását stb."
Ezt elmondom,hogy kell.
A haldokló beteg mellé odaszervül legalább 3 egészségügyis, mert ugye kell két tanú. Fontos az is,hogy a beteg ép elmével, betegségtől zavartalanul haldokoljon,hiszen egyébként jogilag bármilyen szerződéskötés támadható lenne. Szóval ezek után aláiratják az előre megszövegezett,kinyomtatott papírt (ez a formanyomtatvány egyébként minden osztályon halmokban áll) a lakásajándékozási szerződésről, a haldoklót gumikalapáccsal átszenderítik a szent örökkévalóságba, majd szaladnak a lakást átvenni. Azaz csak egy nővérke, mert ugye a másik kettő tanú volt.
Így szoktak a nővérek és némely orvos is lakáshoz jutni, és a jogászok sosem tesznek fel hülye kérdéseket ezekkel a szerződésekkel kapcsolatban, mert természetesen övék lesz a beteg minden egyéb ingósága.
Anyám borogass.

Xray 2011.01.02. 13:13:50

Ez bíz marhaság. Kenőpínzről már mér adna bizonylatot? He???
No meg megnézném, hogy a kamerában azonosított orcákat mér ne lehetne pépbe formálni, még ha a mellékút miatti "hiéna" nem is szól a sünöknek. Ez kérlek fikció, bár finomítva lehetne vele nagyot dobni...

Xray 2011.01.02. 13:17:18

A másik f@szság: nővérkemaffia: jóemberek, ingatlan adásvétele és bármi szerződés e trágyban már csak ügyvédi ellenjegyzéssel mehet. Persze ez nem jelenti azt, hogy az ügyvédek mind angyalok. :D
Szánalmas a poszt...

beti 2011.01.02. 13:36:18

Nem gondoltok arra,mi lehet az oka,hogy orvosról,ügyvédről,bankosról MINDENT elhiszünk?Tán ez a MINDEN már meg is történt? Egy példa: KEM megye tudtommal legnagyobb kórháza.70 éves néni kétoldali csípőprotézis műtétre vár.Orvos odaballag,közli a lista nagyon hosszú,de 75k-ért a legelső lehetne.Néni mondja ennyi pénzt még nem is látott egyben.Ezután hogy-hogynem de a műtét elmaradt,bár a néni meg sem tud nélküle mozdulni

tükörfúró 2011.01.02. 13:39:37

Ez nem lakásmaffia, ez egy egyszerű csalás.

Megérdemlik egyébként, s nem azért, mert gyűlölnék valakit, csak mert vagyonosabb mint én, nem.

Hanem itt még mindig sikk avval menőzni, há látod mekkora tévé, "leesett kamionrol".

b+, általában lakásbetörésből van az ilyen szemre uj karcmentes cucc, semmiféle kamion

namost aki büszkén nézi az "okosba vett" másnak az üresre kirámolt lakásábol való tévét, azalatt mi van? hullarablás? kb..

szoval ja, aki igy "okosba" odaadott akár 10 gurigát, egyetlen tizedmásodpercre sem sajnálom

Irise 2011.01.02. 14:01:59

@beti: És azt hallottad,annak a betegnek az esetét, aki nem fizetett 40 ezer ft-ot a főorvosnak, erre levágták a fülét?! Iszonyú, kérem, iszonyú.

mzperxx 2011.01.02. 14:22:33

van olyan nyugat-magyarországi falu polgármestere is, aki több házat szerzett már magának eltartási szerződésekkel idősektől.

Ronald 2011.01.02. 14:44:54

Konkrétan van ismerősöm, aki vagy 20 lakást vett "banki tippre".
Persze, ott bűnözés egy szál sem volt - csak egy nevet-címet kapott - arról a listáról, amelyiken a "jövő hónapban árverezendők" szerepeltek.
A fószer táskából fizetett - kp.-ben, persze - még mindig előnyösebb volt az adósnak, mint a banki procedúra.

ideologia · http://ideologia.blog.hu 2011.01.02. 14:46:53

@Xray:
Nem marhaság, menj a CIB Medve utcai fiókjába és meglátod... A bizonylatot pedig nem a mutyi pénzről adhatták, hanem a "hivatalos vételárról"
De érdekes ez az egész jelenség, nem? persze nem a szélhámia, hanem az, hogy "meg van beszélve az igazgatóval" szókapcsolat gondosan féltett és féltve őrzött milliós tőkéket képes megmozgatni.
Ebből látszik, hogy nálunk a korrupció a zsigerekben van, nem hihető, hogy nélküle működne a gazdaságunk.

yeti-ufo hibrid 2011.01.02. 15:40:46

Remekül lehetne a népet leszoktatni a korrupcióról, ha több ilyen bankos átverés történne.
Ugyanis, bocs, de nem tudom sajnálni azokat, akik eleve megvesztegetéssel akarnak hozzájutni valamihez.

2011.01.02. 17:20:53

Sajnálni nem is kell de az tény h ebben az országban kapcsolatok és mutyi nélkül nem egyszerű jól élni.

TGabi 2011.01.02. 17:47:02

@mrgeez:

Ez nem hangzik hihetetlenül-a nagyanyámmal is feltűnően kedves akart lenni sokszor a háziorvos, emlegette, hogy úgy szereti, mint a rokonát, stb.

Szerencsére a mama öreg, de nem hülye és átlátott a szitán.

Szűcslaci 2011.01.02. 18:59:22

@gyutyka: Ha jártál volna már úgy bankban, hogy nem pénzt kérni mész, vagy hogy a számládon nem egy marék fillér cincog, akkor tudnád, hogy bizony vannak ilyen tárgyalók.

kvadrillio 2011.01.02. 19:05:55

az eltelt 20 év alatt annyi szemét csalássorozat fajtával találkoztam, piszokul nyerészkedő, kapzsi emberek által elkövetve, hogy nálam elérkezett a zéró toleranciaszint, avagy, hogy ha az ismeretségi körömben ilyet tapasztalnék, minden lelkiismeret furdalás nélkül agyonverném az illetőt és utána bevonulnék a börtönbe.

prfact 2011.01.02. 19:34:13

Az utcánkban egy öreglegényt forgatott ki mindenéből egy cigány család. A történet úgy indult, hogy az áldozat bekerült kórházba és szerencsétlenségére a cigány családfő mellé fektették aki kiszimatolta, hogy egyedül él a házában. A család körberajongta és meghívták magukhoz lovakról gondoskodni. Amikor odaköltözött a cigányokhoz aláírattak vele pár szerződést. Közben jött a horda és kipakolták a házát, a melléképületeket is elbontották. Kb. fél év múlva szegény rájött, hogy rosszul járt és visszaszökött a házába, ami akkorra már nem volt az övé papíron, de a cigány maffia érte jött és visszavitte az istállóba. Egy évig bírta a csicskáztatást. A haláláról csak a faluban lakó temetőgondnoktól értesültünk. Két cigány nő volt a sírjánál, a rokonoknak nem szóltak.
A házát hamarosan eladták egy cigánytelepről betelepülő családnak, akiknek a faluban élő biztosítós intézett jelzáloghitelt, valószínűleg hamis jövedelemigazolásra. Nem valószínű, hogy törlesztenek mert azóta a beköltözéskor felszerelt digi antenna lekerült a házról és már az áramot is kikötötték náluk, így "nevelnek" 5-6 gyereket. A rendőrség természetesen nem talált semmi kivetnivalót a történetben, a rokonok hiába próbáltak fogást találni a tollfelvásárló vállalkozókon.
A tanulságot mindenki levonhatja maga.

arg 2011.01.02. 19:34:43

@Irise (csak mert kérted...): konkrétan a családomban volt olyan eset, hogy idős, cukorbeteg, alig látó rokon lakását és teljes benne található vagyonát nyúlták le a kórházban róla "gondoskodók" a fent leírt módszerrel. Vagyis a műfaj egyáltalán nem urbánus legenda. Ez is van, és normális orvosok/nővérek is vannak. Az már lutri, hogy melyik csapatot fogod ki majdan. És ha az első típust, akkor az sem fog megvédeni, hogy jómagad is fehér köpenyben dolgoztad le az életed...

ikri 2011.01.02. 19:35:11

@Irise: Én is ismerek ilyen vidéki "házhozjáró" idős betegekre szakosodott házi orvost, legszívesebben ideírnám a nevét címét, de nem tehettem.

A szakmai kompetenciájáról meg annyit, hogy szerintem egy bangladeshi börtönkórházból is kirúgták volna egy hét leforgása alatt, hogy a morális értékrendjét már ne is említsem...

flippant 2011.01.02. 19:52:38

@ikri: Ezek nagyrésze szekus román vagy oláh cigány.

szaja · http://gayvagynemgay.blog.hu 2011.01.02. 20:03:39

nem hiszem el, hogy ez ellen ne lehetne valamit kezdeni...

apanna 2011.01.02. 20:04:42

Az ilyen befektető meg is érdemli hogy átverjék.

arod75 2011.01.02. 20:19:18

Sajnos én is hallottam 1-2 lakás-lenyúló módszerről, ezek lényeges eleme, hogy nem jut az eredeti tulaj tudomására, hogy a csalók a megszerzett adataival a feje fölül eladták a lakást. Mire észbe kap, már túladtak rajta.
Ezért nem értem, hogy a Földhivatal miért sajnálja azt a 80-90 Ft-os bélyeget, hogy értesítse a tulajt a tulajdonjoga megszűnéséről pl. (tudom, évi néhány eFt-ért elő lehet fizetni ilyesmire)de ez miért nem alapvető egy hivataltól?

ikri 2011.01.02. 20:21:15

@apanna: ott a pont.

Zabálják csak fel a dögevőket a piranák ! :D

supertroll2000 2011.01.02. 20:34:37

két tálcás darálthús beszélget a Lidlben..

kutya vacsorája 2011.01.02. 21:00:37

most sajnáljam szegényt? mert elvesztette a tízmillás kenőpénzét? sitten vannak-e már? úgy értem a szegény sértettek is?
amúgy szvsz nem lehetett ezt kivitelezni vmi banki span nélkül. mínium a biztonságiak be lehettek avatva. egy gumicukorgyárba sem lehet csak úgy besétálni idegeneknek. vagy kamu a sztori...

kutya vacsorája 2011.01.02. 21:05:18

@prfact: azon kívül, amit sejtetsz, ti.ha jól értem, h.a cigányok már csak ilyenek, elképzelhető egyéb tanulság is. a rokonság pl., amelyik pont leszarta, mi van a bácsival amikor kórházban volt, meg ameddig csicskásként dolgoztatták. előkerültek örökölni, csak már nem volt mit. aranyosak.

kutya vacsorája 2011.01.02. 21:09:26

@Xray: nem adásvétel szvsz, hanem végrendelet. ahhoz nem kell ügyvéd.

tacsikutya 2011.01.02. 21:25:24

@Shinigami Daiko: nyilván hatalmas tapasztalatokkal rendelkezel. Képzeld. én is éltem Mo-tól nyugatra, még a tengeren túlon is, hidd el, tudék mesélni. Még hogy ilyen csak mo-n törénik, ne haragudj, de röhögök a naivitásodon. Kismiska ez ahhoz képest ahhoz, amit az általad nagyra tartott "nyugaton" láttam :))

rianna 2011.01.02. 21:54:16

A bankban kellett legyen vmi beepitett ember. Nem hiszem, h senki sem vette eszre, hogy idegen emberek ulnek felorakat a targyaloban, papirokat irogatnak ala, es nincs ott ugyintezo a bank reszerol

LordBullington 2011.01.02. 22:07:18

rendszeresen csinálják ezt a nővérek és orvosok. a környezetemben számtalan példát tudok. lakások, hagyatékok tömkelegét szerzik meg ezek a lelketlen dögkeselyűk.
nemrég pl volt egy eset, ahol a doktornő kilopott fizettség címén egy festményt egy öreg nénitől. a rokonok rendőrséggel fenyegették meg a gyógyászt, hogy visszadja.

Mylady 2011.01.02. 23:19:29

@Irise:
Anyámnál volt csípőprotézis műtét, már a műtét előtt látszott, hogy adni kell a nővéreknek pénzt, mert aki nem adott, azzal nem foglalkoztak. Pl amikor az ágyhozkötött, mozdulni tilos beteg már tizedszer kért inni, csak adtak neki. Pontosabban lecsaptak egy pohár vizet az éjjeliszekrényre. Annak, akinek tilos megmozdulni. A szobatársak itatták meg. Amíg ők is tudtak mozogni. Ha pechje van egy ilyen betegnek, akkor csupa frissen műtött van a szobában.

Akármennyire is hazugnak nevezed azt, aki a szent és sérthetetlen(nek hitt) orvosokra. nővérekre akár csak egy rossz szót is mer szólni, attól még léteznek ilyen ügyek. Le kéne szállni a magas lóról.

Én sem láttam még csaló bankost (10+ éve dolgozom bankban), mégis pontosan tudom, hogy léteznek.

2011.01.02. 23:26:43

A benzinkutas, de főleg a nővérkés sztori mélységesen felháborító, nagyjából jól példázza, hol tart az egészségügy, és micsoda pénzéhes lelkiismeretlen emberek dolgoznak benne.

Viszont a harmadik történet károsultjait egy cseppet sem tudom sajnálni. Eleve már valahol visszázs elvtelenség bedőlt hiteles ingatlant vásárolni, kenőpénzért, tudván, hogy mennyi könny tapad hozzá... de még meg is értem, ha olyan fiatal pár teszi, akinek nincs más választása hogy lakást szerezzen.

Akinek viszont mások nyomora csak jó befektetés, az erkölcsi nulla. Csak rábaszott a kapzsiságára, és megérdemelte.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.01.02. 23:33:04

hahó, jó a sztori csak száz sebből vérzik.

A tárgyalót az ügyintéző nyitja ki belülről, nem csak úgy bemászkálnak oda. Ha ki kell mennem, a biztonsági őrt oda kell hívnom, az ügyfél nem maradhat ott egy percre sem egyedül.

Elővarázsolt banki befizetési papírokat. Mégis honnan? Bement a banki térbe nyomtatni? Vagy előhúzta a táskájából készen, a pali meg elhitte?

Ingatlanvásárlásnál csak előleget adunk, kifizetni csak akkor, amikor a nevünkön van.

Pénzt csak a pénztárban lehet befizetni, ez mindenkinek gyanús lesz.

Van egy tucat kamera a bankban, aminek a felvételeit 6 hónapig megőrzik. Ki az a hülye, aki vállalja a tuti lebukást?

Aki már dolgozott bankban, az nem hiszi el ezt a sztorit.

2011.01.02. 23:35:54

@Irise: Nem szeretném feleleveníteni édesapám kálváriáját (Isten nyugosztalja), de amin 2005-ben átmentem egy budapesti korházban, ott egy hónap alatt a világ fordult meg bennem, és minden amit hittem az orvosokról, nővérekről, gyökeresen megváltozott. Azt a pénzéhséget, lelkiismeretlenséget, tahóságot, nemtörődömséget, felállított tarifarendszert amit a legutolsó betegszállítótól a legfőbb professzorig mindenki alkalmazott...

Ha lett volna golyószóróm, azzal mentem volna vizitre.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.01.02. 23:46:17

bankbiztonsági oktatáson meg mindig elmondják, hogy figyelni kell az ok nélkül a bankban tartozkodókat és jelenteni kell a rendörségnek (ezek szokták kifigyelni, ki vesz fel nagyobb pénzösszeget.) Ezek miatt is erősen kamuszagú, hogy valakik órákat üldögélnek a tárgyalóban, azt lefoglalják (na ez már önmagában mekkora.),oda vendéget fogadnak.

Azon kívül a banki személyzet elég intenzíven használja is a tárgyalókat, olyan nincs, hogy ott órákig lehet üldögélni észrevétlenül.

Szerintem a mesélő összekeverte a helyszínt a sarki kocsmával.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.01.03. 00:00:42

Így születnek a városi legendák.

Valaki kicsalt emberekből pár százezer forintot, hogy tud bedőlés előtti ingatlanokat, mert neki van banki ismerőse/ő bankos.

Ebből aztán kerekedett teljes vételár, a bankos ismerősből meg egy agyonkamerázott, talán a legjobban őrzött banki helyszín, ahová a mese szerint úgy lehet bejárkálni az ügyféltérből, mint a Tescoban a próbafülkébe.

vázkulcs 2011.01.03. 00:40:50

Kamu.
Akit így át tudtak verni az megérdemli, mire adott pénzt, ha nincs adásvételi stb.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.01.03. 02:08:25

Merő fikció az egész.

Ingatlan adásvételhez ügyvédi ellenjegyzés szükséges, tanúkkal. Nem találsz ügyvédet, aki ilyen pitiáner összegért az életét adná.

A bankokban valóban vannak tárgyalók, azokat azonban az ügyféltér felől csak belülről lehet kinyitni, kívül ugyanis nincs kilincs. Hátulról bejutni pedig a bankon keresztül lehet, amit fegyveres őrök és mágneskártyás kapuk biztosítanak.

Kevesebb valóvilág, több élettapasztalat - ezt tudom tanácsolni azoknak, akik egy szót is elhittek ebből a meséből.

Gera 2011.01.03. 02:17:16

A kétkedőkkel tájékoztatásul közlöm, hogy egy normális bankba ha bemész, hogy az ügyfelük vagy és egy szerződést szeretnél aláírni valakivel, minden további nélkül beengednek egy tárgyalóba. Biztos van fiók, ahol nem, de garantálom, hogy nem egy van, ahol ez természetes. És nem kellenek órák, egy ilyen ügyletet, mint ami itt le van írva, percek alatt le lehet zavarni. Nyilván nem az volt az első találkozás, már mindent lebeszéltek és csak a bizalom erősítése miatt volt úgy megbeszélve, hogy akkor adott időpontban bemegy a bankba a vevő és ott írják alá a papírokat és adja át a pénzt. Kurva nagy pofa kell hozzá, de simán kivitelezhető és tényleg elég meggyőző lehet. Akár az is lehet, hogy a csalásra hónapokkal később derült fény, mert eleve úgy tudta a vevő, hogy hosszú kifutása van az ügyletnek amiatt, hogy ez nem egy egyszerű adásvétel. Hamis személyit nyilván nem gond csinálni, a banki kamerák meg vannak annyira szarok, hogy egy hajfestés/átfazonírozás, egy nullás szemüveg, némi smink és egy leborotvált bajusz után az anyja sem ismerné meg az illetőt a kép alapján. Az alkalmazottak meg biztos emlékezni fognak az esetre 2 hónappal később. Olyan hülyéket meg, akik némi haszonért lazán belemennek egy ilyen ügyletbe, minden bokorban lehet találni. Még sokkal durvább dolgokba is rengetegen belemennek pár millióért.

Gera 2011.01.03. 02:25:24

Valaki emlegette, hogy ingatlant csak úgy fizetne ki, ha előbb a nevén van. Hát öcsém, sok szerencsét ahhoz, hogy eladót találj ilyen feltételek mellett. Mivel feltételezem, hogy még nem vettél ingatlant, elmondanám, hogy kábé hogy működik a rendes eljárás:
-te vevőként hozol egy ügyvédet, akiben megbízol és akinek semmi köze az eladóhoz (nem, nem ő ajánlotta, annál az is jobb, ha beesel az első irodába az utcán)
-az ügyvéd ott helyben nyomtat egy friss tulajdoni lapot az ingatlanról a takarnetből, majd az eladóval együtt aláírjátok az adásvételit sok példányban, az ügyvéd ellenjegyzi
-a szerződésben ugye le van fektetve a fizetés pontos módja (mennyit, kinek, mikor, hogyan)
-az eladó aláír és letétbe helyez az ügyvédnél egy nyilatkozatot arról, hogy megkapta a vételárat és hozzájárul a tulajdonjogod bejegyzéséhez, ez szerepeltetve van a szerződésben, mint a bejegyzés feltétele, ebből te persze nem kapsz, sőt, az eladó sem, mert kegyetlenül megszívathatnátok az ügyvédet
-ha átutaltad a vételárat, erről mindketten értesítitek az ügyvédet, aki elintézi a továbbiakat a földhivatalban
-ha az eladó inkorrekt lenne, te természetesen bizonyítani tudod az átutalás megtörténtét, kezedben van a szerződés, úgyhogy védve vagy
-ha az illető hitelből fizet, nem is fog másképp menni a dolog, a bank a büdös életben nem fizet előre
-készpénzes fizetés esetén fizetés az ügyvédnél, a pénz átvételét az eladó a szerződés aláírásával igazolja és abban feltétel nélkül hozzájárul a tulajdonjogod bejegyzéséhez
-nagyobb összegű foglalót csak ügyvédnél, a végleges szerződéssel megegyező előszerződés megkötésével fizetünk

Kábé ennyi. Épeszű embert nem találsz olyat, aki a nevedre íratja fizetés előtt, mert ha átbaszod, akkor csak hosszas pereskedés árán tudja visszaszerezni az ingatlant.

Egyszerűbb szerződéseknél (autó pl) érdemes úgy eljárni, hogy aláírjátok a komplett szerződést, minden példány az eladónál marad, majd a fizetéssel egyidejűleg adja át a vevőnek az ő példányait. Ez általában mindkét félnek megfelel.

Gera 2011.01.03. 02:33:59

@Gera: Ja és az ügyvéd természetesen még aznap beadja a földhivatalba az adásvételit, aztán persze a bejegyzési engedélyt akkor, ha a fizetés megtörtént.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.01.03. 08:16:39

@Gera: ugye azt tudod, hogy a bank nem folyósítja az eladónak a hitelt, amíg nincs a neveden az ingatlan? Tulajdonjog átruházás nem tudom mi fenntartása mellett, ezt így hívják. (majd egy erre járó jogász megmondja a rendes nevét) vagyis olyan átruházás, hogyha nem kapja meg az eladó a vételárat, visszacsinálhatja a dolgot, de már az új tulaj nevén van. A bank is csak erre fizet.

Senki nem arra gondolt, hogy valaki csak úgy fizetés elött lemond a tulajdonjogról fenntartás nélkül.

Jól mondod, a tárgyalóba BEENGEDNEK, nem te mászkálsz csak úgy be, amikor kedved van.

Szerinted az életszagú, hogy valaki 45 másodperc alatt aláír egy kamu papírt és kézbe leszámol 10 milliót, miközben ott a hivatalos pénztár mellettük?

Stb, stb. Menj be egy bankba, próbálj meg lófrálni 20 percet, meg próbálj meg beülni engedély nélkül egy tárgyalóba. Meg kérd meg a haverodat, hogy jöjjön utánad 10 perc múlva.

Utána, ha már kiengedtek az előzetesből, majd együtt megnézzük az oktatófilmet, amit a bankbiztonság csinált rólad és körbeküldte az összes fiókba.

milike47 2011.01.03. 08:38:50

Semmin sem csodálkozom. Ismerősöm a rokon néninél lakott, potom rezsiért cserébe. Egy napon a néni szólt, hogy keressen magának lakást mert ő két "nővért fogad be keresztényi könyörületességből".A tisztelendő úr kérte meg erre. Azóta több nővérke lakik ott és a lakás érdekes módon az egyházé lett. Megtámadni nem lehet, minden szabályos, a néni önszántából, ellátásért cserébe rájuk iratta a lakást. A nyugdíját is ők kezelik. Nagyon gusztustalan eljárás volt.

Gatinho 2011.01.03. 09:01:41

Túl sok filmet néztél kisfiam. Az agyadra ment. Amúgy sztorinak nem rossz, de hogy nem történt meg az tuti.
süti beállítások módosítása