20100908079Mivel mostanában gyakorlatilag minden napra jut egy játszóteres poszt, ma se maradjunk anélkül. A Millenárison ma nem csak a Zöld Péteren lehet játszani a gyerekeknek, hanem egy kamionból kibontott hulladék-újrahasznosító izében is. Nem valami unalmas előadást tartanak itt a hulladékok reciklálásáról, mert ugyan mi is lehet rosszabb egy unalmas előadásnál?

Mondjuk a szemétválogatás.

Gyerekmunkásokkal.

Ingyen.

Futószalag mellett.

Nos itt mindez megvalósult, de úgy tűnt, mindenki nagyon élvezte a csocsó jellegű mágneses szelektálóval, meg a szemétlabirintussal együtt. A tegnapi megnyitón az Alma zenekar frontembere mondott pár szót, ami nagyon kedves dolog volt még akkor is, ha én az Alma-Gryllus-Kolompos gyerekzene-szentháromságból inkább az utóbbi kettőre szavazok.

20100908078

 

A kocsi amúgy az Újrahasznosítási Hónap keretében áll itt még csütörtökön az ÖkoPannon és a Zöldövezet Társulás jóvoltából, aztán holnap már Balassagyarmaton lehet elcsípni. Részletes menetrend a bemutató honlapján.

Amúgy meg akit érdekel, itt van pár kép az egészről (nekem csak külsők sikerültek telefonnal). Ez a hivatalos sajtófotók vetítése szóval a második felében megnyitón beszélő fontos emberek vannak, de azért az elejéből ki lehet szűrni, miről van szó:

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest millenáris játszótér hulladék ii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr902282439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pösti 2010.09.09. 14:48:55

Újra meg újra el kell mondani,hogy ez a jövő (remélem, hogy a közeli)!

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.09.09. 19:30:17

Hát az akció aranyos, jópofa. Mondjuk a jelenlegi szelektív hulladékgyűjtés egy nagy humbug és ilyen formában majdnem fölösleges.

De erről az jut eszembe, hogy még sok-sok-sok sajnos nagyon sok éve a gimiben volt pár sötétzöld tanár, akik pl ebbe a témába beleszerettek és képesek voltak órákra bejönni és megmutatni, hogyan kell a műanyagflakont összenyomni. Egy csomó idiótaságra képesek voltak, reklámozni a Magyarországon legkevésbé megtérülő energiaforrások használatát stbstb.
Én meg már akkor sem értettem, hogy miért nem szerveznek értelmes programokat. Pl a suli közelében folyik a Hosszúréti patak, amit egy ideje VALÓSZÍNŰLEG gyárak nem annyira szennyeznek, de a szemetelés az még mindig borzasztó. Helyenként sok szemét gyűlik össze a mederben. Nem értettem a hülye sötétzöld maszlag helyett miért nem vezényelték ki a diákokat gumicsizmában, hogy gyalogoljuk végig a vizet és szedjük össze a szemetet. Ez jó móka és van értelme is.
Egyébként a szelektív hulladékgyűjtés _jelenlegi_formájánál sokkal fontosabb lenne ott elkezdeni, hogy szemetelni nem szabad, se rágót, se semmit. És, hogy ha anyuka csak a divatterepjárójával képes lehozni a műanyag üvegeket a szelektív kukába, akkor inkább hagyja a fenébe.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.09.09. 22:02:57

Szelektív lófasz! Az emberiség gallyra vágta az élőhelyét a kényelméért cserébe,tehát a végnapjait éli.

pösti 2010.09.10. 00:14:32

Lelkesedjünk már egy kicsit...

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.09.10. 06:59:33

Rosszul tudom, hogy kis hazánkban nincs olyan üzem, ami ilyen kiválogatott hulladékot újra tud hasznosítani és inkább külföldre adják el?
Legalábbis kb. fél éve még erről szólt egy riport az M1-en.

MagyarZizzi (törölt) 2010.09.10. 10:16:52

Nagyon jó ötlet! Annak idején az általános iskolában a biológia tanárnő állította fel az első szelektív gyűjtőt, és a diákok otthonról hozták bele a szemetet, együtt válogatták szünetekben. Jó buli volt, bár a kevésbé zöld társaink sokáig csúfolódtak a "kukázókon", de sokan azóta is szétválogatjuk a hulladékot.

lbalazs 2010.09.10. 10:24:07

Debrecenben van olyan varosresz, ahol jon egy masik kukas locsi es elviszi a hasnzosithato hulladekot, kulon. Csak az a baj vele, hogy a ceg mindig azt hangsulyozza, hogy csak tiszta hulladekot szabad szelektiven gyujteni, a szelektiv gyujtes alapja, hogy tisztak a gyujtott hulladekok. Ez pedig legalabbis ketsegesse teszi az egeszet. A muanyag flakonok kioblitesehez hasznalt ivoviz, nagyobb ertek, mint a flakon. Szoval ez sem mukodik meg ugy, ahogy kellene.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2010.09.10. 18:30:47

@espadazo - Játékbolt:: Szerintem jól tudod. Nem is nézek utána, kiderülne, hogy környezetvédés az nincs belőle, de legalább páran valahogy meggazdagodnak.

goumba 2010.09.13. 09:11:58

;-)))))))))))
jaja, Alma szaksz ;-)))
süti beállítások módosítása