Amint az már megjelent az Urbanistán, jövőre startol a közbringarendszer Budapesten és épp most keresik a nevét. Összesen 3727 javaslat érkezett.  A zsűri - a sajtóközleményt idézve -hosszas fejtörést követően ezek közül választotta ki azt az ötöt, amelyekre mostantól szeptember 15-én éjfélig bárki szavazhat. Íme a lista:

  • BÉRBI,
  • bico,
  • BuBi,
  • Cimbike,
  • Kerékbár

Mekkora zseni vagyok, hogy 3727-ből előre megtippeltem az egyik befutót? Na jó, a zseni nem én vagyok, hanem a BuBi kiötlői!

Szavazni Blikk.hu oldalon lehet, akiket ezúton is csókoltatok, amiért három hetente forrásmegjelölés nélkül lenyúlnak valamit az Urbanistáról. A győztes név kiötlője amúgy egy extra kerékpárt kap jutalmul, négy társa bicajos kiegészítőkkel lesz gazdagabb.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest közlekedés szavazás kerékpár

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr232262012

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adj nevet a bérbringáknak! 2010.08.31. 21:31:28

Bár korábban már foglalkoztam például a párizsi kerékpárkölcsönző rendszer bővítésével, és várhatóan később is lesz szó más üzemekről, a tervezett budapesti rendszerről még nem igazán esett szó itt. Tudom-tudom, nem tömegközlekedés, de szerény vélemény...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Divi 2010.08.31. 16:29:11

Nekem a Kerékbár jobban :-)

Onlooker 2010.08.31. 17:09:34

A bubi a legjobb. Legtöbbször nem magát a szót kell nézni hanem szövegkörnyezettel kell használni.

pl:
Mivel jöttél? Bubival
Mivel jöttél? Kerékbárral (félreérthető)

-Bocs,csak nem volt a kerékpárnak hely a Bubinál.
-Bocs csak nem volt a kerékpárnak hely a kerékbárnál.

Mindkét szituációban rosszuk hangzik a kerékbár. És ez csak fél perc alatt jött a fejemből. Gondold el hány ilyen szituáció lehet még a kerékbárt illetően.
Pesze nem azt mondom hogy a Bubit nem lehet féleérteni. De egyedi szó. És egyből mondod hogy Bubival jöttem. Mindenki érti h nem volt hely a dokkolóba vagy vmi azért késtél. Míg a kerékbárnál majd mindig magyarázni kell nehogy ne értette-e félre kerékpárnak amiből értetlenség sülhet ki hogy akkor most hol is a bicikli ha azzal jött és akkor elkell magyarázni hogy tudod kerékBÁR kihangsúlozva. az a bérelhető biciklis rendszer...

A többi szónak is az a baja,hogy 2-ben benne van az R betű ami sok embernek nehéz kimondani, míg a harmadik a bico egy fiatalok körében haszált szleng ami ismét sok félreértést szülhet.
A cimbike meg hát nem is tudom. az lehet még elfogadhatóbb.

De nekem teljesen a Bubi a nyerő.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.08.31. 17:26:11

A többi gyengusz. Egyértelmű, hogy csak a bubi jöhet szóba.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.08.31. 21:36:47

Egyáltalán hívja valaki a kerékpárt kerékpárnak a hivatalos leveleken kívül? Szóval a kerékbár egyáltalán nem félreérthető, csak olyan tudálékos.

F173 2010.09.01. 06:57:50

Én jobban örülnék, ha találnának egy szponzort, mert így nagyobb a valószínűsége, hogy nem lesz probléma az üzemeltetéssel:

Pl. OTP Bike, Red Bull BuBi, Boci Bérbi, Unicum bicó és stb.

Jó lenne, ha a név a külföldieknek is jelentene valamit a jobb kommunikáció érdekében...

DirkDiggler 2010.09.01. 13:30:48

@Vikusz: a Bubival az a bajom, hogy speciálisan csak Budapestre van kitalálva. Mi van, ha később a többi magyar városban is szeretnének hasonlót kialakítani? Nem biztos, hogy a Győrbi, Szegbi, Debbi jól hangzana :)

Nekem a Bérbi a nyerő, mert más városokban is lehet használni és a szövegkörnyezetben ugyanúgy jól hangzik mint a Bubi.

timo_ot 2010.09.01. 18:56:18

Én azt vallom, hívjuk a rendszert BuBi-nak, a dokkoló állomásokat Kerékbárnak, és magát a kerékpárokat akár bico-nak. (bár ez már talán kicsit eröltetett lenne)
süti beállítások módosítása