Ha azt mondom legalább négyszáz éve nem épült mecset Magyarországon, biztos nem lövök nagyon mellé. Érdekes kanyar, hogy az Állatkert egyik legizgalmasabb épületének, az elefántháznak minaretet formázó tornyát 1915-ben lebontották, mivel a török diplomáciának nem tetszett, hogy egy muszlim szimbólum állatházat díszített. Azóta szerencsére enyhültek az előírások, a Vastagbőrűek Házának is újra áll a tornya, és most úgy néz ki egy valódi minaret is épül Budapesten.

A Koos.hu blogon háromrészes sorozat jelent meg az Újbudára tervezett muszlim templomról. A legismertebb magyar blogoló építész, Koós Miklós szerényen, szinte kívülállóként ír az épületről - olyannyira, hogy az első posztnál le sem esik az olvasónak: ő maga a tervező!

 


Egy bloggal odébb már szó volt róla, hogy a következő húsz évben várhatóan 450 ezer bevándorló érkezik hazánkba (és még így is 400 ezerrel kevesebben leszünk mint most). Néhány százan egész biztosan leszenk köztük muszlimok is - mint ahogy számos más vallás hívei is. Ám egy mecsetnyi hívő már most is él hazánkban - sőt. Budapesten nyolc helyen, valamint egy-egy vidéki nagyvárosban is működik imaház - többnyire lakásokban. Ugyanakkor, mint Koós Miklós írja blogjában

A budapesti 8 mecsetre nem az óriási létszám, hanem amiatt volt szükség, mert az iszlám napi 5 imát ír elő a híveinek és aki szeretne megfelelni a vallásának, az lehetőleg nem szeretne emiatt 5 alkalommal is végigutazni a városon. Nálunk szétszórva élnek, nincsenek egy területen élő (nagyobb) kolóniák, arab városrészek, ez ismeretlen mifelénk és nagyrészt az elején emlegetett nagyfokú integrációnak köszönhető.

 


Nagyobb térképre váltás

Épp ennek a szétszórtságnak köszönhetően nem lesz szükség müezzinre, mert még a legjobb hangosbemondóval sem tudna imára szólítani valakit mondjuk Újpestről. Az ilyesmi kisebb térben együtt élő híveknél működik - mint ahogy a harang is. Az elhelyezkedés nem a legideálisabb, hiszen egy nagy forgalmú út (gyakorlatilag két autópálya bevezetője) mellett kapott engedélyt az egyház. Ebben az esetben kissé érthetetlen is azok aggodalma, akik a növekvő forgalomra, zajra panaszkodnak már most. Itt éppen az volt nehéz feladat, hogy miként védekezzenek a már meglevő forgalom zvaró hatásaival szemben. Na meg persze sok minden más...

A telek beépíthetősége és a megbízó által megadott program szinkronba hozása nem kevés fejtörést okozott, ugyanis az épület messze több, mint egy imahelyiség. A kulturális központ megnevezés nem holmi álca, az alapterület nagyobb részét ez képezi. A komoly alapterületi elvárás mellett 3 közel sem másodlagos szempontnak kellett megfelelni:

  • az épület nagy imatermét Mekka felé kellett tájolni (ami a mi esetünkben a telek hossztengelyére kb. 45 fokot zár be)
  • a vallási előírások szerinti nemenkénti elválasztás (bejáratok, helyiségek, lépcsők, liftek…)
  • mint a Mo-on az elsőként megépülő mecset, megjelenésében egyszerre kell megfelelnie az iszlám közösség elvárásainak, illetve a magyar építész szakmai és az itt lakók elvárásainak, lévén mindez a magyar valóságban fog létezni.

A telek beépítésére vonatkozó előírások közül két lényeges adatot emelek ki, az egyik a 40%-os beépítettség és a 12,5 m-es építménymagasság, kiegészítve, hogy az abszolút magasság nem haladhatja meg sehol sem a 15 m-t. Ez utóbbit a minaret miatt érezték szükségesnek a korlátozni, ami viszont így olyan törpe lett, hogy a központi tervtanácson szóvá is tették.

Mivel a telek beépítése ennyire reflektor fénybe került, így a beépítés során kizárólag olyan megoldások jöhettek szóba, amin nem lehet vita és inkább mindenben rátartással terveztünk. Ez vonatkozik az oldalkertekre, beépítettségre és különösen az építménymagasságra, hiszen a maximális 12,5 m helyett, mindössze 8,8 m lett, ami az elérhető tömeg cca. 2/3, vagyis sokkal kisebb.

Az épület részleteiért érdemes végigböngészni a terveket, amelyekben igen sok érdekesség van. Nem hiszem például, hogy van még Magyarországon épület, amelyikben külön férfi és női lift működik.


Attól kár félni, hogy átrajzolja majd a mecset az utca képét, hiszen nagyon szerényen simul a házak közé az épület. Ez alighanem szándékos építészi elgondolás lehetett, hiszen mint írja is Miklós, igyekezett minél kevesebb támadási felületet adni a már látatlanban is kritizált épülettel. Akit nem érdekel, azt nem fogja zavarni az új épület a pirinyó minarettel, amely elautózva mellette a kár keresztény templomnak is tűnhet. Akiknek viszont épült, azoknak egészen biztos sokat jelent majd! 


Még több látványterv itt

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest templom építés kelenföld látványterv mecset xi. ker budaörsi út

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr881999103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mégsem épül iszlám központ a Budaörsi úton 2010.06.30. 12:46:02

Molnár Gyula polgármester azt kérte a helyi iszlám közösségtől, válasszanak új helyet terveik megvalósításához. A Budaörsi úton mecset, iskola és könyvtár épült volna.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krampam 2010.05.13. 09:40:18

szerintem nem kéne... nem szabadna engedni, hogy teret nyerjenek hazánkban is!

mellesleg kíváncsi vagyok, liberális polgártársaink mikor tiltakoznak majd a diszkriminációk ellen. hogy ti. külön lift a nőknek/férfiaknak... stb.
bezzeg, ha a katolikusok csinálnák...
na, mindegy.

B3NZiN 2010.05.13. 09:49:51

Látva nyugat európa tapasztalatait az iszlámmal én szigorúan megtiltanám, hogy mecsetek épüljenek itthon. Hihetetlen, hogy helyet biztosítunk annak, hogy nagy tömegben mossák egymás agyát.

Doubledeceker 2010.05.13. 09:50:58

Ajaj, a vallásszabadságnak árnyoldalai is vannak.

Nem értem különben, honnan a 21-ik századi újabb vallási agyatlansági hullám.

Doubledeceker 2010.05.13. 09:52:05

@svábhegy:

Na ja, csak ha megengeded a keresztényeknek, zsidóknak, akkor nekik miért nem?

Sajnos nem lehet megtiltatni.

Dixi. 2010.05.13. 10:00:03

Igen.....olvastam a cikket és felmerült bennem a kérdés, hol vannak a mi harcos feminista nőink....miért nem emelik fel a szavukat a diszkrimináció miatt....
És hol vannak azok a nők kiknek tetszik az arab...Mohamedán kultúra....és valójában nem is tudják mit jelent nőnek lenni abban a kultúrában....és nem arra a kirakatra gondolok amit a nyugati-arab médiák mutatnak hanem arra amit a történelem és a valós egyház (mohamedán) mutat....
És felmerült bennem a kérdés....miiért engedélyezzük.....és pl ha jól emlékszem Belgiumban.....miért tiltották be a mecsetek építését...

Nem vagyok fideszes 2010.05.13. 10:00:18

Bírok kurvára gratulálni. Magyarország eddig még (viszonylag) iszlám mentes övezet volt, a nyugati tapasztalatokból kiindulva ennek így is kéne maradnia. Nagyszőrű, majd itt is mehet az uszítás a "romlott, dekadens nyugati életforma" ellen. Nem kéne!

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.05.13. 10:00:33

én ennek nagyon örülök.

(viszont a leghíresebb építész blogger a smiló, na. :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.05.13. 10:02:05

A moderálásról: elég lazán kezelem a kérdést, vagyis nem csak az épületről lehet megírni a véleményt, hanem vallásról, vallásszabadságról, fundamentalizmusról akármiről. Jót és rosszat, akár szélsőségeset is. De! Mindezt gyalázkodás nélkül, mert az moderálni fogom - kösz

Roy 2010.05.13. 10:02:17

Építsenek a saját hazájukban, ne itt.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.05.13. 10:03:19

@solaitid: igen, de ő építészhallgató. lehet hogy meggondolja magát és a végén mondjuk nyelvész lesz vagy gyermekorvos :)

tahu 2010.05.13. 10:05:51

@Roy: de nekik ez a hazájuk! mint ahogy mondjuk az evangélikusoknak, akik többnyire eredetileg tótok

Rocky 2010.05.13. 10:08:12

érdekes nézeteket vallotok...

azon túl, hogy a magam és felvilágosultabb, szilárdabb értékrenddel bíró embertársaim számára, mindenféle egyházat károsnak és anakronisztikusnak tartok...

mo-on ennyire van demokrácia a fejekben???

mindenki úgy hülyíti magát ahogy akarja!

vagy tiltsunk be minden olyan kezdeményezést alapból, ami számunkra szokatlan, nem szimpatikus stb.???

egyszerűen nem értem...

olyanok vagytok, mint az álliberálisok: mindenkit el kell fogadni, mindenki más, DE aki ezzel nem ért egyet az pusztuljon!

a szabadság azt jelenti, hogy minden olyan dolgot csinálhatunk kedvünk szerint, ami nem ütközik a hatályos törvényekbe
ergo, mindenki azt csinál amit csak akar, ha az nem törvénytelen

oda-vissza

nekem lehet, neked lehet

olyan nincs, hogy nekem lehet, neked nem, mert szerintem (ez a lényeg, h szerintem, nem a törvények szerint) nem helyes, nem jó, rossz stb.

kiknek érzitek magatokat, hogy a törvények fölé helyezitek a kis egyéni gondolataitokat???

TottaKár 2010.05.13. 10:08:54

klánháborus tapasztalatom azt mondatja velem, hogy SOHA nem szabad egy falut sem átengedni a klán belsejében

komolyra fordítva a szót
szerintem nem kéne

de ha mindenképp építeni kell két feltételem van:

1. nem ott, hanem egy eldugott helyen
2. és nem állami -azaz az én- pénzemből

egyébként kiváncsi lennék rá hogy mondjuk egyáltalán engednék -e az isztambuli hatósságok keresztény nagytemplom építését ugyanennek a helynek megfelelő telken önáluk...

tuti nem

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.05.13. 10:09:57

@Rocky:

"kiknek érzitek magatokat, hogy a törvények fölé helyezitek a kis egyéni gondolataitokat??? "

Nálad határozottan tájékozottabbnak. Te kis szoba szociológus!

Rocky 2010.05.13. 10:12:25

@Dixi.:

"ha jól emlékszem Belgiumban.....miért tiltották be a mecsetek építését... "

hát szerintem nem jól:

Svájc volt. És nem a mecsetet nem engedélyeztek, hanem minaretet (imatorony), gondolom az építménymagasság miatt, valamint a tájidegen volta miatt. Nem vallási okokból!

Ha megnézitek a magyar tervet, nyilván itt is arányosabb lett volna egy 3x ilyen magas minaret...

Lacka929 2010.05.13. 10:12:50

Na most ha ez lesz Magyarországon az első mecset (??? lásd: "mint a Mo-on az elsőként megépülő mecset, megjelenésében egyszerre kell megfelelnie az iszlám közösség elvárásainak, illetve a magyar építész szakmai és az itt lakók elvárásainak, lévén mindez a magyar valóságban fog létezni."), akkor viszont meg mi az, hogy "Ha azt mondom legalább négyszáz éve nem épült mecset Magyarországon, biztos nem lövök nagyon mellé." Bár a legalább 400-ban a soha is benne van, de szerintem épült már mecset Magyarországon.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.05.13. 10:12:56

szerintetek azért jönnek majd a mohamedánok, mert van mecset, vagy azért kell mecset, mert már vannak itt annyian?

TottaKár 2010.05.13. 10:16:40

@Λατζκα: láttam Egerben is a maradékát, de szerencsére már senki sem tutul minden nap róla

:))

asszem van máshol is még de mindegyik müemlék, nem aktiv kegyhely

Rocky 2010.05.13. 10:16:53

@solaitid:

nyilván úgy gondolják, hogy a gonosz izraeli titkosszolgálat, majd egy ilyen kis csinos mecsettel csalogatja ide a gonosz terroristákat és akkor majd itt is lehet terrorveszéllyel riogatni...

persze egyszerűbb fröcsögni, gyűlölködni egyből, mint toleránsan utána nézni dolgoknak!

www.magyariszlam.hu/25kerdes.htm

kicsitian_real 2010.05.13. 10:17:00

@Nandi29: A zsidó/keresztény egyház toleráns, elfogadja, ha valakinek más a vallási meggyőződése. Eltartott pár száz évig, de eljutottak erre a szintre. A nyugati példa viszont ezzel szemben azt mutatja, hogy a bevándorló muzulmánok azt elvárják, hogy velük szemben legyen mindenki végtelenül toleráns, de ők nem hajlandóak tiszteletben tartani a befogadó "nyugati" országok szokásait, kultúráját, márpedig a tolerancia és vallásszabadság vagy mindkét irányban működik, vagy sehogy. Liberális meggyőződésűként is azt mondom, hogy ha nem tetszik, hogy nyugaton tiltják a fejkendő viselését, meg hogy a nők járhatnak egyetemre, akkor tessék szépen otthon maradni ahol menő a helyi csajokat kövezgetni meg savval leönteni. Ha meg itt akar letelepedni, akkor tessék asszimilálódni valamilyen szinten. Fenti okok miatt ellenzem a mecset építését, jobb lenne csírájában elfojtani azokat a problémákat, amivel a franciák, svédek, hollandok küzdenek: tanuljunk az ő eseteikből.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.05.13. 10:20:22

@kicsitian_real: milyen problémákat? mert felépül egy mecset, hirtelen beindul a radikális iszlám import? szerinted egy templomot nem egy aktív közösségnek építenek?

Csak beugrottam 2010.05.13. 10:21:01

Alkotmány:
"66. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a férfiak és a nők egyenjogúságát minden polgári és politikai, valamint gazdasági, szociális és kulturális jog tekintetében."
Akkor hogyan lehet eltűrni egy olyan vallást ami ezt felűlírja.

Tudom most jön a replika ,hogy a vallásszabadságot is garantálja az alkotmány, de arra kiváncsi lennék ,hogy ha sikerülne egy egyházat alapítani aminek az alapvető tana az ,hogy ne fizessünk adót, akkor a vallásszabadság jegyében mentesülhetnénk az adófizetés alól?
Ugyan is a vallásszabadságot az alkotmány biztosítja amit egy egyszerű jogszabályal (adózás)nem lehet felülírni.

kicsitian_real 2010.05.13. 10:22:09

@Rocky: pont ez a baj: hogy a muszlimokkal nem működik az "oda-vissza, amit nekem lehet, azt neked is" elve. Te tartsd tiszteletben az ő meggyőződését, de ő nem tiszteli a tiedet, nem tiszteli az országod szokásait.

Doubledeceker 2010.05.13. 10:23:30

@kicsitian_real:

Ja hát én is elleneztem, csak azt mondom, hogy demokráciában nehéz ezt a tiltást megvalósítani.

De valahogy módot kellene rá találni, nem nagyon pártolom egyik vallást sem, de az iszlám tényleg káros, a többi történelmi egyház, mára már fejlődött valamicskét.

De hogy a jó életbe lehetne betiltani?

Csak beugrottam 2010.05.13. 10:25:02

@Nandi29: Svájci példával.Szavaztassuk meg az ott élőket. :-)

Dixi. 2010.05.13. 10:26:46

@Rocky: Idézlek....ezt te írtad pár posztall feljebb...

a szabadság azt jelenti, hogy minden olyan dolgot csinálhatunk kedvünk szerint, ami nem ütközik a hatályos törvényekbe
ergo, mindenki azt csinál amit csak akar, ha az nem törvénytelen

De van egy kérdésem...a modern XXI századi arab világban megveszik a nőt a családjától...
A nő minden nemű joga megszűnik szüleivel, testvéreivel,és a család vagyonával abban a pillanatban amikor a férfi tulajdonába kerül....és valóban az lesz mert a muszlim férfi tulajdonosa lesz a nőnek.
A középkori Magyarországon a török hódoltság alatt terjedt el (és nem csak nálunk hanem europa leigázott részén) vagyon tárgynak...azaz a marhával egyen értékűnek tekinteni a nőt...mert a nő ugyan olyan igavonó volt mint a marha....
Természetesen a muszlim vallás különböző ágazatiban is vannak el térésék...PL az alaviták kik el fogadják a Mohamed által hirdetett igét ..de nem fogadják el a többnejűséget....és a nők tulajdonlásának jogát....ok a liberálisok :-)
De ellen példaként a tálibok Pl a korán szó szerinti betartását követelik...Pl burka, férfiak szakáll viselési kötelezettsége....stb stb...

Rocky 2010.05.13. 10:28:32

@kicsitian_real:

"Liberális meggyőződésűként is azt mondom, hogy""jobb lenne csírájában elfojtani azokat a problémákat, amivel a franciák, svédek, hollandok küzdenek: tanuljunk az ő eseteikből."

Na erről beszéltem! :DDD
Ez az ÁLliberalizmus!

Nyilván a francia konzervatívok is százszorta liberálisabbak, mint a magyar liberálisok, ez tisztán látszik!
Egy demokráciában nem megengedhető a vallási alapú diszkrimináció!
Tehát kezelni a témát, "küzdeni a problémával" lehet, de BE-MEG-KI-TILTANI nem lehet!

Tolerancia!!! Ébresztő emberek!!!
Pont azt akarjátok csinálni, amiért nektek ők nem szimpatikusak, rájuk erőszakolni a mi kultúránkat, vallásunkat, szokásainkat!

Egyébként pont egy Afganisztánról szóló orosz filmben volt, hogy a muszlimok az idegent, ha az vendégként érkezik (ott pont orosz katona volt) akkor nem bánthatják, sőt vendégül kell h lássák!

eloszto · http://eloszto.hu 2010.05.13. 10:28:36

@Nandi29:

Az iszlám térítő vallás, egy kissé más.

frikazojd · http://kocs.ma 2010.05.13. 10:28:43

az első leszek, aki valmilyen eszközzel gátolni próbálom az építkezést.

szürke_tag 2010.05.13. 10:29:00

Jaj ne már! Itt ne legyen mecset ha kell elmegyek tüntetni ellene. Ezek azt várják, hogy ha idejönnek akkor mi tartsuk tiszteletbe őket, ez rendbe is lenne, de ők nem fogadják el a mi kultúránkat. Akkor pedig ne jöjjenek ide, ne akarjunk magunknak rosszat. Tanuljunk azon országok példájából akiknek már gondot okoztak. Azt kívánom, hogy az első terrorista áldozat a tervező legyen, valamint azok akik az engedélyt kiadják. Eleve elkel tőlük zárkóznunk. Minek nekik mecset, hogy még inkább felhergeljék őket, aztán egy két őrült robbantson. Egy muszlim soha nem fogja elnézni, ha valaki keresztény, vagy akár hitetlen. Számukra csak az Iszlám létezik és aki azt nem követi az ellenség akkor is ha a hazájába él.

Doubledeceker 2010.05.13. 10:29:47

@Csak beugrottam:

De nem alkotmány ellenes ez, mi van a vallás szabadsággal.

Ok, divat ütni vágni az egyházakat manapság, de a keresztények alapvetően tényleg rendes emberek, néha persze megcsúsznak agyilag, de soha nem annyira durván erőszakosan mint ezek a lököttek.

A muzulmánokkal komoly gond van.

szvsz 2010.05.13. 10:31:25

@svábhegy: "Hihetetlen, hogy helyet biztosítunk annak, hogy nagy tömegben mossák egymás agyát."
Hat igen, hitgyuli, szcientologia, kereskedelmi TV-k, blogok, stb...
Volna mit betiltani.

fehérfarkas 2010.05.13. 10:32:25

nekem nem tetszenek a tervek, ilyen tipukus rendszerváltás után magyaros fantáziátlan sablon épület, akármelyik középkategóriás irodaház vagy lakópark fantáziátlanságával

pedig épültek az elmúlt 20 évben szép templomok magyarországon (pl. dunaújvárosi modernizáló, vagy a fehérvári tradicionális)

mecsetekből is nagyon sok szép épült a világban
tradicionális, modern és a kettő vegyítése egyaránt
nem hiszem, hogy esztétikeilag szép épületet megtervezni sokkal többe kerülne, mint egy fantáziátlan sablonosat
- de ez sajnos nem csak ezzel a mecsettel kapcsolatban van így, hanem elmúlt 20 magyar építészetére vonatkozik (tisztelet a ritka kivételnek)

Rocky 2010.05.13. 10:32:40

@Dixi.:

nem vagyok szagértő egyáltalán
viszont ők ezt írják:

"10. Alárendelt-e a nő az iszlámban?

Ellenkezőleg. Az iszlám már 1400 éve azon az állásponton van a nők kérdését illetően, hogy azonos jogaik vannak, mint a férfiaknak, de nem ugyanazok minden esetben. Megilleti őket is a munkához való jog, a tanúskodás joga, stb. Viszont nem nekik kell a családot eltartaniuk, az a férfi kötelessége, a nőknek a gyermeknevelés a kötelességük
Viszont a nőnek nem szabad a külvilágban kihívóan öltözködniük és viselkedniük.. Az Iszlámban ha egy nő férjhez megy, joga van hozományt kérni a vőlegényétől, mely két részből áll: 1. amit a házasságkötéskor kell fizetnie, 2. az esetleges váláskor fizetendő összeg- ez is a férj kötelezettsége. A hozomány összege nincs meghatározva, a menyasszonyon múlik.
A próféta hagyománya a muszlim férfiaknak: "Köztetek legjobb, aki a családjával is a legjobb!"
Nem az Iszlámból adódik, hogy néhány muszlim férfi elnyomja a feleségét. Ilyen eltérések az alulműveltségben és a kulturális különbségekben rejlenek."

www.magyariszlam.hu/25kerdes.htm

kicsitian_real 2010.05.13. 10:33:37

@solaitid: szerinted nincs ok-okozati összefüggés? Egy mecset felépítése üzenet valamilyen szinten, hogy "Magyarország tárt karokkal várja a muzulmánokat, nézzétek, még mecsetet is építettünk nektek". Szerintem. 2000 embernek 8 mecsetet felhúzni kicsit túlzó, még a szcientológusok meg a jedik is többen vannak :P

pakesz (törölt) 2010.05.13. 10:34:29

@krampam: bartok bela a XI keruletben
menjel oda es vagd pofan az arabokat ha nem tetszik

amugy ezen a helyen a Budaorsi uton ugyanugy nem lesz megoldva a parkolas
vagy van alaja teremgarazs?

Csak beugrottam 2010.05.13. 10:34:43

@Rocky: "Tolerancia!!! Ébresztő emberek!!!
Pont azt akarjátok csinálni, amiért nektek ők nem szimpatikusak, rájuk erőszakolni a mi kultúránkat, vallásunkat, szokásainkat!"

Rómában élj úgy mint a rómaiak.Hogy a saját országukban mit művelnek az az Ő dolguk,de ha ide akarnak telepedni akkor lesznekszivesek alkalmazkodni.
Ha hozzám dohányos vendég érkezik akkor az ajtóban közlöm ,hogy nem lehet bagózni a lakásban.Én is bagós vagyok de télen is az udvaron füstölök .Szóval nem gondolnám ,hogyha én ki tudok menni bagózni akkor a nagy tolerancia jegyében hagynom kellene hogy egy vendég telefüstölje a házamat.

Bozdurgán 2010.05.13. 10:38:48

inkább 100 mecsetet mint egy zsinagógát...

ayad 2010.05.13. 10:39:54

engem az érdekelne, hogyan lehetne betiltani ezt a totálisan beszűkült, tudatlan, kirekesztő gondolkodásmódot, ami itt jópár buksiban lakozik.vagy elég lenne a véleményük kinyilvánítását betiltani.

TottaKár: nyugodj, meg nem állami pénzből épül, okoska.

ezt a sötétséget... :(

Rocky 2010.05.13. 10:40:21

Emberek úgy érzem magam köztetek, mintha 1210-ben, útban a szentföldre, a keresztes hadjáratra igyekvők közé keveredtem volna!

Ti miről beszéltek???

Mindegy milyen ember, csak lehessen gyűlölni, ha más a bőrszíne, vallása, szokásai???
Előbb talán meg kellene ismerni őket és nem fröcsögni!
Ez 800 évvel ezelőtt még valamennyire érthető volt, féltek egymástól, egyik hitetlen, a másik a gonosz ellen indult "szent harcra"...
Mi lett belőle, több millió halott!
Ezt akarjátok?
Nem sokkal izgalmasabb megismerni egy másik kultúrát és meglátni az idegenben a másik EMBERT???

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2010.05.13. 10:42:25

értem már, ti a mecsettől féltek, nem a hívőktől!

ayad 2010.05.13. 10:42:50

@Dixi.: az tmiért hagyod ki ebből a gyönyörű kultúrtörténeti eszmefuttatásból hogy Mátyás idejében nálunk ugyanúgy "szántottak nővel"? és Európában még a 18. században vitatkoztak azon a tudósok, hogy a nő vajon embernek számít-e?

united skates 2010.05.13. 10:42:55

jópofák, a demokrácia nevében követelik az antidemokratikus szokásaik gyakorlását.

elvárják, hogy legyen olyan intoleráns a lakóhelyük (pl. a nőkkel szemben), mint ahonnan eljöttek pont azért, mert ott olyan szar. a tolerancia nevében.

az egyenjogúság nevében ki kérik maguknak, hogy nekik igenis szabadjon másokat elnyomni, rabszolgasorsban tartani, kínozni, mint ott, ahonnan azért jöttek el, mert ezt nem szerették.

gondolom, majd ha a magyaroknak nem tetszenek az egyre szaporodó női ninják, akkor a magyarokkal lesz a baj, nem pedig azzal, aki erőszakkal ninjának öltözteti a nőket.

meg kell majd gondolni, hogy milyen karikatúrát rajzol majd az ember, nehogy cserébe egy iskolabusz felrobbanjon a tolerancia, egyenjogúság, szabad vallásgyakorlás nevében.

ugye most nem moderálsz ki.

szürke_tag 2010.05.13. 10:43:02

@Rocky: te ez marhaság. Én olvastam a koránt és más van benne, ez már egy kozmetikázott duma. Akkor beszélj ha tudod mit ír a koránjuk. De egyszerűen te vak vagy milyen toleranciáról beszélsz? Ha elmész egy arab országba akkor a nő nem öltözhet akárhogy, vagy próbálj meg keresni egy keresztény egyházat. Ott is a liberális Törököknél is kinyírták a keresztény könyvkereskedőt. Ez a tolerancia? Gondolkodjál ne csak írjál. Azt mondja a korán, ha egy kereszténynek vagy hitetlennek hazudnak az nem bűn. Vagy ha egy hitetlennek, mert számukra mindenki hitetlen aki nem muzulmán, vagyis lehetőséget kell adni, hogy megtérjen a muszlim hitre, mert ha nem akkor megölhetik. Ugye ez is tolerancia. Vagy az, hogy gázokat engednek a női iskolákba, merthogy a nők ne tanuljanak. Ez tolerancia vagy mégse?!

ayad 2010.05.13. 10:44:13

"Azt kívánom, hogy az első terrorista áldozat a tervező legyen, valamint azok akik az engedélyt kiadják"

Gyerekek, ilyen emberek között élünk.

kicsitian_real 2010.05.13. 10:44:34

@Nandi29: ki beszélt itt betiltásról? Csináljanak amit akarnak, amíg a befogadó ország kultúráját, szokásait tiszteletben tartják. A mecset az túlmegy ezen, szerintem.

szürke_tag 2010.05.13. 10:46:42

@Rocky: Minden vallás jöhet és építkezhet, mert ők is elfogadják, hogy te más vagy, de a muzulmán nem fogad el téged és csak az lebeg a szemei előtt, hogy ez egy olyan ország, földrész amit akár trükkel is lekel igázni.

Doubledeceker 2010.05.13. 10:47:23

@kicsitian_real:

Hát nem a mecset megy túl rajta, hanem amit, és annak nevében fognak itt elkövetni.

Ultragáz ez az egész, és mindig vannak akik, mégis megvédik őket.

szürke_tag 2010.05.13. 10:47:51

@ayad: Legyél te is áldozat, ha ezt akarod. Mert a muszlim hit és terrorizmus egy.

kicsitian_real 2010.05.13. 10:49:09

@Rocky: ki beszél itt betiltásról? Olvasd el mégegyszer, amit írtam.

ayad 2010.05.13. 10:49:10

"Az iszlám a kereszténység után, 1 milliárd 570 millió követőjével a világ második legnagyobb vallása. Ez az arány a Föld népességének 23%-a. Követőinek 18%-a arab, 82%-a nem arab nemzetiségű. "

Jobb lesz, ha hozzászoktok.

Csak beugrottam 2010.05.13. 10:49:34

@Rocky:Javaslom tanulmányozd ezt
www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/Utazasi_tanacsok/szaud_arabia.htm
A tolerancia bajnokai :
"Szaúd-Arábiában a hivatalos vallás és egyedüli elismert vallás az iszlám. A mecsetekbe történő belépés, a két iszlám szenthely, Mekka és Medina meglátogatása, nem-muszlimok számára tilos."

"A külföldi nőt szintén férfi családtagnak, vagy az üzleti partnerének kell várnia az országba történő belépéskor, és kísérnie az országban történő mozgás során. "

Szóval eredj és ismerkedj velük.

ayad 2010.05.13. 10:50:09

@szürke_tag: Okosat mondtál, leülhetsz.

szürke_tag 2010.05.13. 10:50:12

@ayad: Tudod mi nem kirekesztünk, hanem tájékozódunk, te viszont tájékozatlanul mindent elfogadsz.

szürke_tag 2010.05.13. 10:51:28

@solaitid: Gondolod, vagy tudod? Mi lesz ha már késő lesz és nem tudod visszacsinálni?

Alex3000 2010.05.13. 10:52:31

Annyira bírom, hogy ezek a muszlimok minden más vallású ország dolgaiban beledumálnak. Mi lett volna ha az állatkertes történet fordítva történik meg? Semmi. Persze mi is hülyék vagyunk, hogy belemegyünk a játékukba. Én nem értek vele egyet. Még csirájában kell elfojtani a terjeszkedést! Vagy úgy járunk mint nyugat Európa, lásd Párizsi zavargások. Belgium stb. Elég nekünk a cigok uralma!

Dixi. 2010.05.13. 10:52:53

@Rocky:
Bocsánat az előbb valóban rosszul emlékeztem Belgiummal kapcsolatba.:-)

Én csak a személyes tapasztalatimat tudom fel hozni. Van sok arab, muszlim ismerősöm kikkel rengeteget vitáztam a kéréssel kapcsolatban..és jó néhány haraggal vált el tőlem....
De nem tudom tudod e..a muszlim világban a család jelölést csak akkor és azokra a nőkre használják akik képesek voltak fiú gyereket szülni?
Tudtad h a nőnek bizonyítani a kell a házsaságtörést tanukkal----míg a férfinak elég az adott szava...
És hozzá teszem nem arra az arab régióra gondolok amit a nyugati civilizációnk már némileg meg fertőzött....hanem mondjuk Szíriára....vagy Afganisztánra....ahol a piaci tolvaj kezét levágják a főtéren....
de ha ezt egy nyugati civilizációban meg tennéd az arab pénzváltóval ki átvág pár hamis zöldhasúval ők lennének felháborodva h ez diszkriminatív számukra....

És még valamit..én nem szeretnék itt háborúzni sem veled sem senkivel...szeretném megismerni a véleményeket...és ha lehet magamévá tenni őket...

És a Korán Mohamed népe a kiválasztott nép a többi hitetlen csak azért teremtödöt h őket Mohamed népét szolgálja...

De a Torában is ez áll....

szürke_tag 2010.05.13. 10:53:22

@ayad: Te buggyant, nem gondolkodol, csak irkálsz. Te ülj le és olvasd el a koránt, de ne csak egy kozmetikázott kivonatot.

dmm 2010.05.13. 10:53:38

@szürke_tag: te nem tájékozódsz, hanem általad ismertnek vélt, de a valóságnak nem megfelelő érvek, érvelés mellett osztod az észt.

szvsz 2010.05.13. 10:54:13

@Bozdurgán: de leginkabb egyik sem :)

Senkifia 2010.05.13. 10:55:05

@Nandi29: de,meg lehet. csak fel kell adni ezt a qrvanagy önfeláldozó liberalizmust. ahogy teszik azt mostanság pl svájcban is. Ami ugye nem a kirekesztéséről híres. Meg a burka viselése kapcsán egész nyugat európa. köszönjük, nem kell minaret. vallásból meg bőven elég,amink van. nem hiányzik még egy muszlim pap, aki majd,ha a Mórickában megjelenő valamelyik karikatúra nem tetszik neki, bombaépítő oktatást folytat a minaret pincéjében. volt már rá példa. szóval abba kénevégre hagyni a qrvanagy befogadós és elfogadósdit. Mielőtt mi is arra ébredünk,mint a britek, meg a spanyolok, hogy a liberálisan "ugye a kínai is magyar"- muszlim magyarállampolgár-testvérünk ránk robbantja a kettes metrót,mert mi mocskos hitetlenek vagyunk, akik szidjuk mohamedet.

szürke_tag 2010.05.13. 10:55:21

@dmm: Oké. Akkor dumálj ha kézbe vetted a koránt és elolvastad.Addig csak te osztasz itt agyament gondolatokat.

V.A. 2010.05.13. 10:56:38

Gratulálok, hogy intenzív magyar állami asszisztálással esélyt adunk egy középkori szellemi, erkölcsi szintű, agresszív kultúra
terjesztésére.

dmm 2010.05.13. 10:57:21

@szürke_tag: melyik gondolatomra célzol?

Doubledeceker 2010.05.13. 10:57:36

@szürke_tag:

Te itt már rég nem arról van szó, hogy mi van a Koránban vagy mi nincs, azt kell megnézni mivé fejlődött.

Mit követnek el a követői, hogyan élik az életüket, saját hazájukban. Vallási rendőrség????? Basszák meg!!

Ugyanez lefordítható cigányokra is akár, semmi baj nincs a cigányokkal egyéni szinten, de nézd meg mit müvelnek egyes helyeken.

A bibliában is majdnem csupa jó dolog van (az ószövetsgében vannak lököttségek), aztán ennek ellenére néha mégis megtévedtek (sajnos néha még ma is) a követői.

Szóval nem kell arra hivatkozni, hogy mi van a Koránban.

Örült népek, nem is kicsit nagyon.

szürke_tag 2010.05.13. 11:00:52

Még egy dolog. Két muszlim se tud egymással békében élni, állandóan háborúznak egymással. Ez alapjaiban a vérükbe van. Majd ha itt kitör a konfliktus és ölik egymást azt toleranciának nevezitek. Én barbár gyilkosságnak ami a korán értelmezésbeli, különbségéből fakad két muszlim között. Ezért ne csábítsuk őket ide, ha mecsetük lesz jönnek dögivel.

Senkifia 2010.05.13. 11:01:12

akkor ha majd ugandai bevándorlók vallásszabadság címén kecskeáldozatot akarnak bemutatni a hősök terén, azt is hagyni kell,mert demokrácia van? valahol azért le lehetne állni.példát véve pl európáról is, akik megszívták a qrvanagy vallásszabadsággal, oszt most kezdenek bekeményedni,és leszarják a vallásgyakorlás szabadságát,nagy ívben.meg a vallásos viseletet.
azon kezdtem először csodálkozni,mikor a muszlimok először háborogtak,hogy fúj a qrvarohdtkeresztény anyját a francia iskoláak, nem engedi,hogy a lányom fejkenőbe járjon... Hát ez van. Ha Rómában vagy, viselkedj mint a rómaiak. Ha meg nem tudsz viselkedni,nem kell bevándorolni. Lehet ugandába maradni,és burkába járni iskolába,meg mecsetet éíteni. És akkor mindenki boldog.
ja hogy kirekesztő lennk? fene tudja. valahogy nincs kedvem kisérletezni a szegény muszlimok érzékenységével . Hogy mikor szakad el a cérnájuk, és kezdnek itt is tombolni,meg autókat gyújtogatni,mint Párizsban pl,ha nem tetszik nekik valami. autógyújtogatókból megvannak a sajátjaink . Nem hiányzik az utánpótlás :)

Dixi. 2010.05.13. 11:02:38

@ayad:

Igen ez valóban így van....
És miért hagyod ki h a török Muszlim hódoltság előtt eropa szerte voltak olyan vallások, hitek ahol a nők voltak vezető szerepben.
Ahol az anyaság tisztelete össze kapcsolódót a termékenységgel és a NŐI termékenység határozta meg a kultúra alapjait...

Ha lenének történelmi ismereteid még te is tudnád h a Romai kultúrában is ami alapvetően rabszolgatartó társadalom volt el ismerték a női termékenységet....

És a muszlim iga változtatta meg a nők társadalmi megítélését szerte Európában és a Balkánon....

szürke_tag 2010.05.13. 11:04:26

@dmm: Egyikre se mert egy se volt, csak baromságot írtál.

Alex3000 2010.05.13. 11:06:20

Amúgy abból is látszik, hogy agresszíven terjeszkedő vallásról van szó, hogy Budapest legforgalmasabb útjára építik, hogy mindenki lássa, bizony mi itt vagyunk, és pár évtized múlva az unokáitok ide járnak majd... Nem engedném, és erősen ellenzem!

Senkifia 2010.05.13. 11:07:34

Szerintem rossz a cím. Illetve túl hosszú. Bőven leírná a valóságot(ha valami nem változik meg gyökeresen),hogy :"Ilyen lesz Budapest...". Pont.

nyulanka 2010.05.13. 11:08:24

én sem értek vele egyet. Ne engdejük!
Itt éldegélnek jó sokáig, eszik-iszzák a csúnya nyugat termékeit, aztán meg szépen felrobbantgatnak ezt-azt!Sajnos nem bízom bennük.

ayad 2010.05.13. 11:09:04

befejeztem veletek, ez egy vicc. :)
te szürkeagy, veled ellentétben én olvastam a Koránt. de ahogy feljebb írta valaki, valóban nem erről van szó, hanem az EGYÉNről. t eezt ti nem bírjátok felfogni. ezér ttartunk itt, ahol.
Gazsi lopott = irtsuk ki a cigányokat
Goldstein nevű ismerősömnek több pénze van mint nekem = irtsuk ki a zsidókat
Pákónak nagybb a fasza = irtsuk ki a négereket
Abdul bácsi robbantott Irakban = irtsuk ki a muszlimokat, arabokat.
Hajrá.

fehérfarkas 2010.05.13. 11:10:27

általában 3-4 országgal kapcsolatban szoktak jönni az iszlamofóbok: a wahhabita szaud arábiával, a tálib korszakbeli afganisztánnal, a 79-es forradalom utáni iránnal és pakisztánnal

egyiptomban több mint 10 millió kopt keresztény él (kb annyian mint magyarország egész lakossága), és kopt templomokat még a modern üdülőtelepüléseken is látni (ahol történelmileg egy kopt sem élt, mert azelőtt csak a kietlen sivatag volt ott), vagy luxorban kopt mellett református templom is van (kairóban meg minden van, egy igazi olvasztótégely)

vagy ott van dubai, ahol minden állampolgár dubai őslakos (400ezer fő) és muszlim, ennek ellenére legalább 13 nem muszlim templom van ott (keresztény és hindú egyaránt) a nem muszlim munkavállalók számára (kb. 1,5millió fő)

arról nem is beszélve, hogy jordánia, libanon, algéria, szíria teli vannak keresztény templomokkal;
a 60 milliós iránban pedig a kb 40ezer fős zsidó kisebbségnel alanyi jogon jár parlamenti képviselői hely (és csak teheránban több zsinagóga van, mint egész magyarországon)

az iszlámmal és az arabokkal kapcsolatos információkat nem a bulvársajtóból kellene meríteni, van ezzel foglalkozó szakirodalom könyvekben és interneten egyaránt
vagy személyesen is el lehet menni megtapasztalni :)

Senkifia 2010.05.13. 11:11:50

@ayad: Gondolom a spanyoloknál sem állami pénzből épült. Meg a briteknél sem.És párizsban is önerőből tanultak gyújtogatni. sőt, USA-ban is saját pénzen végezték a pilóta tanfolyamot . ja nem, Németországban,vagy hol.
szóval nem Budapest a legmegfelelőbb hely a mecsetépítésre,szerintem. Se állami, se magánpénzből. Van sok boldog iszlamista ország,ott még meg is dicsérnek,ha mecsetet építesz, és terjeszted a Hitet. Itt meg csak kirekesztenek a piszok keresztények, meg beszólnak a fórumokon. Fúj. :)

Bergeroth 2010.05.13. 11:12:01

Engem csak az zavar igazán, hogy a Közel-Keleten viszont NEM lehet templomot építeni.
Most akkor hogy is van ez?

Maximálisan ellenzem a megépítését. Sőt, őszinte leszek, a buddhizmuson kívül egyik vallással sem értek egyet!

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 11:12:03

Az arabok otthon terjeszkedjenek, nem kellenek az alvó ügynökeik és a nőket teljes alárendeltségi szerepbe kényszerítő vallásuk.
Itt nem ismerik el a többnejűséget!

Persze a disznóhús a büdös nekik,meg az alkohol, de a kábítószerezés az megy náluk rendesen.

Rocky 2010.05.13. 11:13:56

Szerintem nézze meg mindenki ezt a videót!
Helyezze el magát a szereplők közt!

Aztán beszélgessünk!

www.youtube.com/watch?v=x_rfbq6zvt4

Senkifia 2010.05.13. 11:15:55

@fehérfarkas: A kopt keresztények mentek neki egyiptomi irodaépületek repülővel? A dubaji reformátusok gondolom sportból szoktak autókat gyújtogatni a belvárosban, és az iskolákban véres szájjal követelik, hogy a falra lehessen kitenni a református kelyhet,ha már a muszlim lányok fejkendőben járhatnak . Jordánia, szíria mindmind a keresztény agresszivitástól visszhangzik...
Azért párhuzamok előtt nézzél körül kicsit jobban.

ayad 2010.05.13. 11:16:11

@Rocky: :D
van, ami soha nem változik!

norbi2k 2010.05.13. 11:16:26

az első képre azt hittem börtönkomplexum....
elég jellegtelen épület, pont nem ezért tetszenek a muszlim épületek, itt minden hiányzik ami széppé teszi őket...

dmm 2010.05.13. 11:17:31

@szürke_tag: abban, hogy baromságokat írogatsz, lényegesen erősebb vagy nálam, ez már igaz. Tudod, jártam számos arab országban, vannak benyomásaim, most egy olyan városban élek, ahol Európában a legmagasabb az muszlim bevándorlók száma. Állítom, hogy amiket írsz, az tömény baromság, még ha van is benne valamennyi - a tudatlanságnak köszönhetően - érthető félelem.

Cesare 2010.05.13. 11:17:47

2004. november 2.-án Theo van Goghot Mohammed Bouyeri, egy marokkói muszlim, holland állampolgár, nyilvánosan meggyilkolta. Miután nyolcszor halálosan meglőtte, majd elvágta a torkát (majdnem lefejezte), két tőrt szúrt a testébe. Az egyikhez mellékelve volt egy öt oldalas levél, ami a gyilkosságot Van Gogh filmjével és az iszlámmal kapcsolatos nézeteivel hozta kapcsolatba. Ayaan Hirsi Alinak volt címezve és dzsihádra szólított fel a kafirokkal (hitetlenekkel), Amerikával, Európával, Hollandiával, és magával Hirsi Alival szemben.

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 11:18:34

Én betájolnám őket Mekka felé, nagyon hamar megtalálnák a hazvezető utat.

Leonce 2010.05.13. 11:19:49

Jó lenne akkor már inkább azt szorgalmazni, hogy a határon túli magyarjaink települjenek be inkább. Pl. Ukrajnában rosszabbul élnek, talán ők szívesen jönnének. Ha már 400 ezer ember betelepül, akkor az ŐK LEGYENEK.

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.05.13. 11:20:10

@szürke_tag: azt írod: "Azt kívánom, hogy az első terrorista áldozat a tervező legyen, "

A jókívánságot vettem. Én vagyok a tervező.

beppe22 2010.05.13. 11:20:27

A látvány terv nagyon szép,de ami
lemaradt jobbról sertés vágóhid,
balról italbolt! Amit otthon NEM szabad,
itt "KÜLFÖLDÖN" mindent lehet!
EZ "CSAK EGY" jön utánna a többi!!!!
Sicher!!

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.05.13. 11:21:54

@TottaKár: azt írod: "de ha mindenképp építeni kell két feltételem van:

1. nem ott, hanem egy eldugott helyen
2. és nem állami -azaz az én- pénzemből"

nem állami pénzből építkeznek, a telket is a hívek adományából vették.

Alex3000 2010.05.13. 11:22:50

@ayad: ha olvastad a koránt, akkor nem éretted meg rendesen, mert ott bizony elég kemény szavak hangzanak (persze burkoltan), hogy a hitetlenek kiiktatásával a menybe jutsz és ott megjutalmaznak minden jóval pl. Ennyit a koránról és az egész vallásról. Egyébként jártál már nyugaton, na nem Párizs turistával turistával látogatott központjában, hanem a külvárosban, ahol fehér ember már nem teheti be a lábát? Gondolom nem, mert akkor más véleményen lennél...

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.05.13. 11:24:54

aki nem csak olvasott, hanem saját benyomásokra vágyik, javaslom látogasson el a Bartók Béla uti "mecset"-be, ami egy lakás tk. és a közhiedelemmel ellentéteben mindenki előtt - éjjel-nappal - nyitva áll. Ott saját szemével meggyőződhet "a veszélyől"

Senkifia 2010.05.13. 11:25:02

@ayad: nem kicsit vagy hülye, nagyon. senki nem akarja kiírtani az arabokat. azt azért ismerd el, eléggé jogos, azok után,ahogy egész nyugateurópában viselkednek muszlimok, hogy ha itt még nem vetették meg a lábukat, azt mondja az ember: inkább ne is vessék. Mert a tolerancia, amelynek a hiányát felróttad nekünk, az nem a muszlimok sajátossága. És a négert se akarja senki kiírtani(ja a ku-klux klán, de az a liberális amerikában van :)). Csak annyit várna el az ember,hogy az a szutyok Pákó,ha már idejött,ne viselkedjen úgy,mint aki most szállt le a fáról, és ne akarjon pl. főműsoridőben csokif.szt nyalatni a tv képernyőkön senkivel,mert ő ezt viccesnek találja.
szóval amiket itt felsoroltál, az mind marhaság. Illetve Fábryt idézve,miszerint"Volt egy barátnőm. Kérdeztem tőle:mitől olyan jó a segged? Mire ő: Nagyon sok munka van benne." Hát az,hogy az emberek így viszonyulnak (nota bene: egész európában, nem csak itt) a muszlimokhoz, amögött qrvask munka van, muszlim részről.
szóval anyázás előtt jó lenne mérlegelni. Mert senki nem mondja a muszlimnak,ogy gyere bazzeg európába, itt akármit csinálhatsz,és meg sem fog sérteni senki. Ezt ők gondolják. Aztán idejönnek, és mikor követelőzni kezdenek olyasmikért, ami nem feltétlen járna( fejkendő a francia iskolába, mert neki a vallása ...az nem baj,hogy a francia többséget zavarja? ja ők a hülyék,mér' zavarja őket? semmi közük hozzá...Aha.),és a jónép egy idő után felháborodik, akkor fúaztaqrva, hogy jön a rohadt európai ahhoz,hogy engem kommentáljon.
hát ez van. egy másik élő klasszikust idézve: "El lehet menni innen, kéremszépen(sőt,még jobb,ha ide sem tetszi jönni). Itt lehet minket hagyni".
Ilyen egyszerű ez.

Tuur Ion (törölt) 2010.05.13. 11:26:40

Nem kéne.

Nagyon nem kéne se ezt, se egyéb más mecsetet Magyarországon építeni. Épp elég volt megtanulni 150 év, milyenek is ők.

Aki meg ebben segédkezik (pl. tervező), attól a tervezői jogosultságot azonnal megvonni és életfogytiglani börtön, mellékbüntetésként, vagyonelkobzással és közügyektől való eltiltással!!!!
Miheztartás végett.

Remélem, egy arab terrorista őt is felrobbantja ... ... lehetőleg ELSŐKÉNT. :( :( :(

fehérfarkas 2010.05.13. 11:28:24

@senkifia:
írtam, hogy nem a bulvársajtóból kellene tájékozódnod

pont tegnap volt az euronewson magyarországról egy összeállítás - a jobbik, magyar gárda és baz megyei cigányokat mutatták, még direkt lovasszekeret is beraktak
- ezek valóban létező problémák magyarországon, de ebben az összevágásban hazugság és manipuláció
a 10 millió magyarból csupán egy kisebbség helyzetét nagyította fel a műsor úgy beállítva, mintha ez lenne itt a fő probléma
- és az a lovaskocsis kép is mintha a mai magyarországot szimbolizálná, hogy a nyugati tv nézők vízuálisan is el tudják képzelni milyen hely is ez a magyarország, ahol most egy "szélsőjobboldali neonáci párt került be a parlamentbe" (szó szerint így említették a jobbikot)

ezt azért írtam le, mert ami a magyar médiában átjön a közel-keleti világról is ugyanennyire pontos és megbízható, mint amit rólunk terjeszt a nyugati média (nem csoda, hogy pl. angliai egyetemi vetélkedőn a diákok többsége még a kontinest sem találta el, hogy melyik található magyarország - saját szememmel láttam a műsort, amikor kint éltem, hogy 3 egyetemista csoport közül csak 1 tippelt európára, a másik 2 afrikát és ázsiát jelölte be)

Senkifia 2010.05.13. 11:28:30

@Koós Miklós: a veszélyről már számtalanszor meggyőzödhetett,aki híreket néz. A spanyoloknál is egy lakással kezdődött(na jó,ott mondjuk a Cordóbai mecsettel, de az más sztori.) ,meg londonban is a veszélytelenséggel kezdődött. Sőt, Párizsba is először csak pár fejlehajtott afrikai álldogált a bevándorlási hivatal folyósoján, teljesen veszélytelenül. Most meg nézzünk kicsit körül. szóval nem kell demagógnak lenni, mindenki nagyon jól tudja, hogy nem csak a békés muszlim vándorolt be európába. Sőt,ha jól odanézünk, az az érzésünk, hogy ők vannak sokkal kevesebben.

ayad 2010.05.13. 11:29:42

@Babu2000: jaj, kérlek magyarázd már el nekem a Koránt! így látatlanban is annyira okosnak tűnsz, hogy ezt meg tudnád tenni. Ahogy Koós úr írta, találkozhatunk a Bartók Béla úti mecsetben, szívesen elbeszélgetnek az oda járó "vérszomjas" (és legalább 50% magyar) muszlimok...

Gallion 2010.05.13. 11:31:10

Szerintem egyesek keverik az ok okozati viszonyokat. Budapesten muszlimok élnek és egyre többen vannak. Földbe dughatjuk a fejünket azzal, hogy nem engedünk nekik mecsetet, de ettől még nem tünnek el. Épp elég sokat elmond az, hogy a telket a hivek adományaiból megtudták venni.

internationale 2010.05.13. 11:31:13

Szerintem is jól néz ki a komplexum, a minaret kifejezetten szép.

Hogy szétválasztják a nőket és a ffiakat? Ez más vallásban is előfordul, pl. ortodox zsidóknál, hinduknál, Krishna-tudatúaknál. Ha a muszlim nőket ez zavarja, majd szólnak, lesznek (vannak) ott is feministák, stb. De ha valaki így is boldog, miért kéne beleszólni? Emellett pedig minden vallás hívei heterogén közösséget alkotnak, így nem lehet csak úgy rájuk mondani, hogy az ilyen-olyan muszlimok (keresztények, zsidók, hinduk, stb.)Vagyis lehet, de akkor az egész úgy fogunk működni, ahogy a rasszizmus (nőgyűlölet, antiszemitizmus, stb.) is működik.
Hogy kinek a pénzéből épül, nem tudom, de gondolom, ugyanabból, mint az összes új magyarországi templom.

Szóval legyen mecset és minaret, legyen szép,korszerű, kulturált, egyébként meg mindenki viselkedjen úgy, hogy neki is, a másiknak is jó legyen. Nem olyan nehéz...!

Gallion 2010.05.13. 11:32:17

@Senkifia: De majd nem épül mecset és majd jól eltünnek innen a muszlimok. Ez a terv?

Rocky 2010.05.13. 11:34:02

KÉRDÉS:

És ha Kovács Bertalan, anyja neve: Szabó Margit, XI. kerületi lakos, született magyar ember szándékozik felvenni a muszlim hitet és szeretne sok társával együtt nem egy lakásban imádkozni, hanem egy mecsetben, amihez minden anyagi forrást előteremtettek saját maguknak, akkor mi van?

Tiltsuk be Kovács Bertalant?

elképesztően alacsony a színvonal gyerekek! pedig gondolom itt iskolázottabb emberkék írogatnak, mint az alsóbükkönyharaszti kiskocsmában iszogató plebsz...

Nzoltan 2010.05.13. 11:34:08

Autópálya mellé sikerült elég jellegtelen épületet tervezni.

És itt is mindennap kimegy a ketrecharcos (a képk alapján)ájvékolni?

Senkifia 2010.05.13. 11:35:22

@fehérfarkas: a szélsőjobboldali nácizmus a románoknál hosszú évekig volt a parlamentbe. soha senki le se szarta európában. slotáék is benn vannak a szlovákoknál. max vállat vonogat európa. érdekes,hogy a jobbiktól hirtelen mindenki világvéget vizionál....vajon mert az magyar? szerbek, horvátok adtak kettős állampolgárságot. románok tömegesen adták a moldávoknak, az oroszok csuklása közepette. senki le se szarta. most mindenki a magyar kettős állampolgárságtól félti a régió békéjét. érdekes ,hogy a magyarokra milyen hatványozottan van kihegyezve minden.
Ja és ha a cnn, meg a bbc az bulvár, akkor igen, a muszlim atrocitásokról a világban a bulvárból értesültünk. Szóval a muszlimokról nem főként a magyar médiából értesülsz. és egy pár metrórobbantás nem tudom, miért jelentene felfújást. már a tény is ijesztő. Mint a mohamed karikatúrák kapcsán halálraítélt skandináv újságírók, vagy a "Sátáni versek" kapcsán halálraítélt Salman Rushdie. Ez is mind a magyar bulvár felfújt szüleménye :)
Azért enyhe túlzás,amiket írsz ,ugye észrevetted?

Senkifia 2010.05.13. 11:37:14

@Rocky: ööö...van arról információd,hogy kovácsbertalan alapította muszlim közösség kérte a mecsetet? mert ha igen,oszd meg velünk, biztos egyből más lesz a hozzáállás.. De persze ez csak metafóra, és nem kovácsbertalanok, hanem abuibnhaszidok kérték... szóval nem áll meg a teória.

TottaKár 2010.05.13. 11:38:33

@ayad: nézd, én megmondom kerek perec hogy nekem nem tetszik ez a dolog, ellenzem

ez az én véleményem

de mivel állítólag demokráciában élunk ezért azt mondom, döntsék el a kerület lakosai hogy épülhet-e ott egy ilyen szarság vagy nem

sztem

Alex3000 2010.05.13. 11:38:39

@ayad: ki mondta hogy én nem olvastam? Ne vádolj senkit olyannal amiben nem vagy biztos, mert az a tudatlanság jele. Egyébként így van, úgyhogy olvass bele még egyszer. Én a muszlim világból nem kérek, ennyi.

ayad 2010.05.13. 11:38:52

@Rocky: ugyan már, milyen iskola kell ahhoz, hogy valaki regisztráljon egy usert? Ha megfigyeltétek, az index hetente legalább egy cikket kitesz címlapra, amiben benne van a muszlim vagy iszlám szó, és 100 ostoba fröcsögő komment alatt nem áll meg egyik se.

tena_lady 2010.05.13. 11:38:58

Kicsi a minaret, így nem mutat jól.

Nzoltan 2010.05.13. 11:39:08

Különben elgondolkodtató, hogy engedjük.e vagy ne az iszlám térhódítást? Kibaszunk-e unokáinkkal vagy sem? Intő példa svédország, ahol 15 éve kb. ismeretlen volt a bűnözés, most meg 20 percenként erőszakolnak meg nőket a bevándorlók. Az afrikai országokban terjedő iszlám is elég durvánj tizedeli a civil lakosságot. A betiltott zene és melltartó esete ugyebár. A nyugati és a küzelkeleti kultúrák között vallási alapú törésvonal van 1000 éve. Nem tudom miből gondolják egyesek, hogy ez most egy csapásra meg fog szünni?

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.05.13. 11:39:50

@Tuur Ion: azt írod:
"Aki meg ebben segédkezik (pl. tervező), attól a tervezői jogosultságot azonnal megvonni és életfogytiglani börtön, mellékbüntetésként, vagyonelkobzással és közügyektől való eltiltással!!!!
Miheztartás végett.

Remélem, egy arab terrorista őt is felrobbantja ... ... lehetőleg ELSŐKÉNT."

látom szerveződik a virtuális kivégző osztagom :-) .

Mond Tuurion, te a napfényben, szemtől szemben is ilyen kemény tökű lennél, vagy most a csak a paplan alól van ez a nagy harciasság?(nem kell válaszolnod)

Vincenzo90 2010.05.13. 11:41:23

Menjetek el nyugati nagyvárosokba! Ajánlom Párizst. És ahogy Babu2000 mondja, ne a turistáknak fenntartott gusztustalanul nyálas részeket, hanem azokat, ahol a valódi párizsi élet folyik. Ha ezt szeretnétek húzzátok oda a beleteket, de ne itt támogassátok azt, hogy oda jussunk! Nem szeretném, ha a jövőbeli gyerekemet muszlim gyerekek terrorizálnák, nem szeretném, ha semmittevő feketéket tartanánk el, épp elég a cigányság lustábbik többsége, és nem szeretném, ha a rádiós hírműsorok arról szólnának, hogy hány zsidócsoport verekedett össze hány muzulmán bandával. Nem szeretnék se ingyenélőket, se randalírozókat, se éjjel is az utcán ordibálókat, de drogárusokat. És nagyon sajnálom a sarki gyrosos csávót, meg a vízipipa árust, és sajnálom a diplomáért egyetemre bejáró feketét és szeretném, ha a pelesztin gyerekeket nem mészárolná az izraeli sereg, de akkor sem adnék nekik mecsetet, nemhogy állami pénzen, de sehogy. Ha nem akarunk oda jutni, mint a nyugat, akkor sajnos kénytelenek vagyunk valamilyen szinten korlátozni azokat is, akik többet érdemelnének. A végtelen szabadsággal az a baj, hogy az emberek többsége hülye, ezért a liberalizmus gyakorlatilag egy szalonképesebben megfogalmazott anarchia, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a társadalmilag elfogadott erkölcsi szabályokat betartani nem akaró, primitív rétegek ráerőltessék akaratukat a normális, gondolkodó, és egyébként nagyobb szabadságjogokkal ésszerűen rendelkezni tudó kisebbségre. Magyarán a hülye embert igenis vezetni kell, máshogy nem lehet normális kereteket biztosítani a civilizált társadalomnak. Az már egy más kérdés, hogy mennyire kell irányítani és kinek.

beppe22 2010.05.13. 11:41:27

Svájcban, a nép akarata vajon MIÉRT nem
épülhet mecset???!!!
PRO-KONTRA!

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 11:42:23

Nem tudom megérteni, hogy miért kell egy olyan nép ide, amelyik minden normális köztársasági normáknak ellenszegül, a nőket chadorba kényszeríti, a nőknek náluk nincsenek jogaik, ha egy férfi kijelenti háromszor, hogy nem vagy a feleségem a nő szedheti a sátorfáját.
Ez valóban a civilizáltság jele?

Nagyon sok gazdag arab pénzváltással és egyéb bűncselekményekkel keresi itt a kenyerét, mostanában történt két leszámolás is közöttük.
Lehet, hogy pár év múlva tőlünk európai nőktől is ezt a morált várják el?
Akkor inkább előzzük meg a bajt és kérjük meg őket, hogy a saját hazájukban gyakorolják a vallásukat.

Bergeroth 2010.05.13. 11:42:52

Jut eszembe, erről miért nincsen népszavazás?

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2010.05.13. 11:43:00

na pont egy újabb kirekesztő, agymosó, primitív, terroristaképző vallás hiányzik még ebből az országból...

kiváncsi vagyok a bátor honvédő kuruc harcosok hogyan fogják fülüket farkukat behúzva szó nélkül hagyni, mert összefossák magukat ha saját maguknál is butább szélsőséggel találkoznak...

@Rocky:
akkor el lehet menni ahol van elég mecset

Gallion 2010.05.13. 11:43:28

Svájcban több száz mecset van. Csak a minaretből volt vitájuk. Nézzetek már utána, ha már egyszer érvként felhozzátok.

TottaKár 2010.05.13. 11:43:35

@Koós Miklós: mondjuk ezt azért nem kéne, ilyen szinte ne jussunk már el...

sorry az ő nevében is

Cesare 2010.05.13. 11:45:17

Ha olyan jó muszlimank lenni mi a pettenetért jönnek el oly sokan. Hiszen egy csomó(sajnos) ország van ahol az iszlám törvények uralkodnak és mégis tömegesen jönnek el onnan? Vajon miért?

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2010.05.13. 11:45:49

valamelyik bátor magyar építész átkukkanthatna irakba egy kicsit keresztény templomokat tervezni. biztos nagyon sokáig maradna életben. ha működne oda-vissza a dolog akkor elfogadnám hogy mecset épül itt, de amíg egyoldalú a terjeszkedés addig nem tartom megengedhetőnek.

Senkifia 2010.05.13. 11:46:32

@Gallion: nem. de majd,ha épül(mert sajnos igen), akkor majd jönnek még többen, mert svájcban nem lehet(vajon miért? naaa? hármat találgass...mert azok a piszok svájciak olyan kirekesztőek. világéletükben azok voltak) építeni, de itt meg igen. s ez hálistennek eu, úgyhogy az előbbutóbbi jólét is meglesz,miközben nyugodtan lehet terjeszkedni.
Olvasd el Oriana Falacci:Harag és büszkeség c. könyvét. Hát Orianát nem lehet kereszténybarátsággal vádolni. Nem lövöm le a poént, csak annyi: fordított keresztes hadjárat folyik egy , a középkori kereszténységhez hasonló,csak még agresszívebb vallás által, a 21. században.És ellenünk, illetve a keresztény(már amennyire az..illetve nem muszlim) európa ellen folyik. És egészen sikeresen lovagolják meg (legalábbis eddig,mert most mintha fordulna a trend), a qrvanagy liberális elfogadást,és vallásszabadságot, ami európában szokás lett mostanság. És a legnagyobb baj szinte mindenben,ami történik, hogy sem az egyes dolgok lehetséges hatásait nem mérlegeljük, meg ami még súlyosabb, a nyilvánvaló,már megtörtént példákat is figyelmen kívül hagyva mondunk mosolyogva nagy okosságokat,hogy dehát fúdebarátságosak a muszlimok, mér ne fogaggyuk örökbe őket is?
kicsit előrébb kéne gondolkodni.

TottaKár 2010.05.13. 11:47:26

@Koós Miklós: akkor jó, megnyugodtam :))

azt hittem h állami támogatást is kaphatnak mivel bejegyzett vallási csoportról van szó vagy ilyesmi

a helyet tényleg nem tartom szerencsésnek

mint írtam fentebb, én ellenzem de döntsék el az ott élök h engedik-e felépülni

Gallion 2010.05.13. 11:47:51

@TottaKár: Milyen szintre ne jussunk el? Többen beirták, hogy remélik hogy meghal és felrobbantják.

test subject #28 · http://www.youtube.com/watch?v=b-kDpnArNg4 2010.05.13. 11:48:33

@Koós Miklós:

jaj kedves nagytekintélyű építész úr tudjuk hogy szarban vagytok :)

nincs pénz ugye? ó de sajnálom... a következő mi lesz? egy ízléses, minimalista, a rendszeres kövezéseket megfelelően kiszolgáló tér? :D

Rocky 2010.05.13. 11:51:55

Az "okos" gondolatmeneteket továbbvíve:

katolikus pap = pedofília
katolikus vallás = inkvizíció
az olaszok = macskaevők
a románok = szőröstalpúak
a németek = nácik
a buddhisták = mindent meg lehet velük tenni, annyira békések
a zsidó vallás = szemet szemért
feketék = gyenge majom utánzat ember és állat között félúton
ázsiaiak = sárgák = harakiri = kamikáze = kínai = japán
cigány = muzsikál = lop = nem dolgozik
arab = öngyilkos merénylő

Szerencsétlenek vagytok, hogy nem tudtok kilépni ezekből az általánosító klisékből. Remélem a fiam 5 éves korára el tud jutni majd oda, hogy a nem a KUTYÁTÓL kell félni, hanem a harapós Morzsitól! A szelíd és aranyos Kántort pedig meg lehet simogatni és jókat játszani vele!

Jó példa ez a kutyás ügy! Olyanok vagytok mint a pavlovi reflexben szereplő egyedek:
csöngő -> ugat
meghallod: mecset -> jajvékol, hogy jönnek a terroristák

Cesare 2010.05.13. 11:52:17

www.hirszerzo.hu/cikk.elfogtak_egy_iszlam_harcosokat_toborzo_ferfit_parizsban.149922.html

ÉS ha valaki tud kőkeresztény harcosokat toborzó emberkéről Iránban vagy valami más toleráns(muhaha) iszlám orszábnan akkor könyörgöm ossza meg velünk.

Gallion 2010.05.13. 11:52:29

@Senkifia: Akkor még egyszer, ismétlés képpen. Több száz mecset van Svájban. Nem egy, nem kettő. Több száz. Minaret... abból volt balhé.

Én egyáltalán nem mondom, hogy szivesen élnék egy olyan városban amiben negyedeket töltenek meg, de nem ezen fog múlni. Látszik, hogy egyre többen vannak és többen lesznek. Ha valaki azt hiszi hogy nem engedünk nekik mecsetet épiteni és ettől ez a probléma már el is van sikálva, az szerintem végtelenül naiv. Jönnek és egyre többen jönnek. A bevándorlás szabályozásával lehet ezt maximum kiküszöbölni de nem azzal, hogy a már itt élő gyakorló muzulmánoknak adunk egy sallert azzal, hogy nem engedünk nekik egy ilyen épitkezést.

beppe22 2010.05.13. 11:52:35

@Gallion: Igazad van! De már nem
mindegy minaret vagy mecset?!
Úgy is egy cég! NEM!?

TottaKár 2010.05.13. 11:53:22

@Senkifia: Hollandiában is nagyon nagy hírük van. Mondhatni közkedvetek lettek az életvitelükkel.

Addig ott sem volt nagy baj amig csak pár család volt, aztán amikor sokan lettek egyre jobban kezdték elengedni magukat...

Alex3000 2010.05.13. 11:53:58

Ja, és ha valahol aláírást gyűjtenek tiltakozásul ez ellen, akkor szóljatok, mert megyek. Most még nem fenyegetnek meg ezért, hogy a nyakamat elvágják.

fehérfarkas 2010.05.13. 11:55:48

@Senkifia:
nem értetted meg az válaszomat
nem azt írtam, hogy nem létező problémákról van szó, hanem azt, hogy azok felfújásáról és ezzel hamis színben való feltüntetéséről

1,5milliárd muszlim él a földön, szerinted ha mind olyan lenne, mint ameliyennek te beállítod őket, akkor szerinted lenne még nyugati civilizáció?
1,5milliárd primitív de erőszakos, agresszív, terrorista, intoleráns és robbanófegyverekkel rendelkező ember megállítására még a nato sem lenne képes (ha már nato: az egyik tagországa a 70milliós törökország)

- ennek ellenére évről évre egyre több nyugati látogat el valamelyik iszlám országba üdülni (túrizmus = a béke iparága) vagy üzleti célból;
ha valóban olyanok az arabok és a muszlimok ahogyan leírod őket, akkor miért is látogat egyre több nyugati hozzájuk, és miért is üzletel egyre több nyugati velük?

Cesare 2010.05.13. 11:56:37

index.hu/kulfold/hirek/2010/05/04/gazzal_tamadtak_afgan_diaklanyokra/

Ja ez is csak a radikális kissebség műve. Mert a békés iszlám(na olyan nincs) az békében kövezget fejeketlevág szomáliától Iránig. Csak egy olyan iszlám országot ami békében él és együttműködik a nem iszlám szomszédjával esetleg kissebbséggel. Ja hogy nincs. Talán nem véletlen. De elég ha szimpla békés iszlám államot mond valaki. A válaszokat izgatottan várom.

TottaKár 2010.05.13. 11:57:26

@Gallion: nincs is annál szebb amikor a csodaszép alpesi panorámába belerondit egy keskeny, szép magas épület...

:DDD

LOL

Gallion 2010.05.13. 11:58:48

@TottaKár: Mondtam én hogy jó vagy rossz a svájci minaret? Tényt közöltem. Csak ebből volt problémájuk, bármennyire is probálnak itt egyesek rájuk hivatkozni a mecsetépités ügyében.

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 11:58:50

@Rocky:
Jaj , de okos vagy.
Te miről ítélsz meg egy arab pénzváltót, aki 50 millával a zsebében rohangál?
Szerinted ezek fizetnek adót Magyarországon?
Amikor meg lelövik, akkor sír az egész családja az 4 feleségével 20 gyermekével, hogy milyen itt a közbiztonság.
Szerinted kinek a pénzén nyomoznak a hatóságok az ügyben?Talán az arabok pénzén?

Engem is hívogatott annak idején egy arab fax, tudott valamennyire magyarul, annyira behízelgő volt, hogy csak na.

Cesare 2010.05.13. 12:00:37

@fehérfarkas: azért nem mindenki örül mint majom a farkának :

www.hirmutato.hu/cikk/egy_honap_borton_a_brit_parnak_egy_allitolagos_csok_miatt_dubaib-1707363

és ez az egyik "legfejlettebb" turisztikai központjuk.......

Alex3000 2010.05.13. 12:00:41

@fehérfarkas: különbség. Ha Koós Miklós egy muszlim országban tervezte volna meg a katolikus templomát egy főútvonalra, már régen meg lett volna halálosan fenyegetve. Érted a különbséget? Egyébként a nyugati civilizáció már halára van ítélve, kérdés, hogy meddig létezik még.

TottaKár 2010.05.13. 12:01:04

@Gallion: oda ne jussunk el hogy anyáztok, meg mocskolódásba fullad a kommentelés

annak is megvan a helye, mondjuk egy jü kiskocsma de ez most nem az

ayad 2010.05.13. 12:01:17

@fehérfarkas: ne küzdj velük, nem érdemes. NEM ÉRTIK! :)

ayad 2010.05.13. 12:03:07

@Cesare: érdekes, eddig azt idézgettétek, hogy "Rómában tégy úgy, mint a rómaiak." Ez a kedvencetek. Képzeld, ott meg nem lehet nyilvánosan csókolózni. Nahát!

Cesare 2010.05.13. 12:04:04

index.hu/kulfold/2010/05/07/illegalis_elvhajhaszason_ertek_80_irani_fiatalt/

A rohadt illegális élvhajhászok....

Éljen Eger!!!!
Én nem felejtettem el:D

TottaKár 2010.05.13. 12:05:00

@ayad: mert más a hitük
:))

Ök gyau'rok.

:DDDD

beppe22 2010.05.13. 12:05:02

Muszlim, vagy Iszlám délután 2-óra,
cipőt le,perzsa szönyeg keletfelé élet
megáll, munka nincs!
Ki érte ezt én nem!

Páneurópai Harci Kos 2010.05.13. 12:06:26

no, csinálunk népszavazást, hogy megépüljön e az épület? :)

u.i. a mohamedánokat nem nagyon komálom, úgyhogy egy: nem - innen.

gabest1 2010.05.13. 12:06:34

@beppe22: Ezen gondolkoztam én is, napi 5x ima munka mellett? Hogy?

Tuur Ion (törölt) 2010.05.13. 12:07:02

@Koós Miklós:

Ugass babám a Gizella utcai libbant haverjaiddal! Nincs szükség itt a terroristáitokra, kívül tágasabb. Nem kellenek a randalírozó, autókból barrikádot építő arabjaid, van épp elég baj nélkülük is. Építs moszlim országokban nekik mecsetet, de ne itt! Ez Európa, semmi keresnivalójuk itt. Ha nem tetszik, kövesd Fletó ajánlását: "Tessék! El lehet menni!"

Cesare 2010.05.13. 12:07:05

@ayad: de békés iszlám országot nem mondtál te sem. Sőt erre a kérdésemre soha nem válaszolnak az "igazhítűek".

Mondom ezt innen a háború házából.....

Alex3000 2010.05.13. 12:07:26

@ayad: még egyszer megkérdezem. Jártál-e már egy nyugati nagyvárosban? Ha nem: akkor maradj csendben, ha igen: melyik részén? Ha a turista helyen: akkor maradj csendben, ha a muszlim bevándorlok lakta lepukkant és a fehér ember számára kifejezetten veszélyes külvárosban, akkor: ezek után tényleg nem értelek meg, hogy mit állsz ki mellettük.

Gallion 2010.05.13. 12:08:39

@TottaKár: Valakinek a halálát akarják, majd miután az illető kissé erősen, de válaszol erre, te csak az utobbit tartod szégyenteljesnek. Csak az egyoldaluságot tettem szóvá. Ennyi.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 12:08:59

Legyen mecset!
A magyarországi muszlimok között vannak magyarok is....vagy tőlük is féltek?

Cesare 2010.05.13. 12:10:11

http://www.youtube.com/watch?v=mqvojgoCnng&feature=player_embedded#!

Reggie 2010.05.13. 12:10:13

@gabest1: A bombakeszites, noveres stresszes melo, surun meg kell pihenni.

ayad 2010.05.13. 12:11:35

@Babu2000: te idióta! (nem tudom már másképp mondani) Miért ragaszkodsz ennyire görcsösen a nyugati nagyvárosok lepukkant bevándorlók lakta részeihez? Itt van ilyen? vagy te olyanban laksz? bántottak? nagyon félsz valamitől, úgy látom :) Egyébként nem, nem jártam. Amikor eljutok külföldre, nem az ilyen helyeket keresem, bármilyen meglepő.

Ezt a Tuur Ion-t meg moderáljátok már ki, legalább a Koós Miklós iránti tisztelet miatt. ha van ilyen.

Gallion 2010.05.13. 12:12:11

@Cesare: Én eddig két iszlám országban jártam (Marokkó, Tunézia) és mindkettő rendkivül békés volt. Sőt az a tapasztalatom, hogy a marokkói nyomornegyedekben (ahova nem szervezetten hanem saját kedvünkből mentünk el) sokkal többet tudnak az emberi felebarátságról, mint a világ modosabb felein. Amikor a helyi buszból kilépve a hőmérséklet-különbség miatt elkezdett az utcán ömleni az orrom vére, hirtelen egy csomóan kezdtek el segédkezni. Egy ipse bement a boltba és vett vizet, hogy letudjam mosni az arcom. Pedig annyi pénze se volt, hogy egy cipőt vegyen magának, ugyhogy a palackos viz nem biztos hogy neki semmiség volt.

Cesare 2010.05.13. 12:13:40

@TottaKár: csak kibújik a szög a zsákból.

egy gyaur:)

beppe22 2010.05.13. 12:15:23

@gabest1: Csak nézzél utánna, autópálya,
baleseteknek! Este 8-óra török kamion satufék
leállósáv ima! szép dolog ő hite, szerencsétlen személy autó "benézz" hátulról! káosz!

Cesare 2010.05.13. 12:16:38

A muszlimok számára Mohamed minden tette jogos. Nem tehető felelőssé tetteiért. Joga volt házasodni, vagy házasságon kívül viszonyt folytatni annyi nővel, amennyivel csak akart. Civileket támadhatott meg, fegyvertelen embereket mészárolhatott le, elvehette vagyonukat vagy rabszolgasorba taszíthatta nőiket és gyermekeiket, de akár meg is erőszakolhatta őket. Orvul megölhette kritikusait vagy megkínozhatta őket, hogy így szedje ki belőlük, hová rejtették a kincset. Gyerekekkel folytathatott szexuális kapcsolatot. Hazudhatott és becsaphatta ellenfeleit. A háborús foglyokat hidegvérrel lemészárolhatta. Egyik sem zavarja követőit. Először hevesen tagadják a fenti támadásokat, és téged vádolnak meg a próféta elleni rágalmazással, majd ha a bizonyítékok előállnak, hirtelen taktikát váltanak, és védeni kezdik őt bizonygatva, hogy gonoszsága hőstett, pont az, amit oly felháborodva tagadtak. A muszlimok számára Mohamed tettei nem ítélhetők meg aszerint, ahogy mi emberek teszünk különbséget jó és rossz között. Ehelyett inkább ő a standard, akihez a jót és a rosszat mérik. Ennek megfelelően, ha Mohamed bűnt is követett el, az szent cselekedetnek számít, és követői kérdés nélkül azon vannak, hogy utánozzák őt. A muszlimok még akkor is képesek a lehető legvadabb és legotrombább módon viselkedni, ha egyébként beszámíthatóak csupán azért, mert az szunna (Mohamed nevéhez fűződő cselekedet).

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 12:17:09

@Gallion:

Közel-keleten és Európában utazgató japán ismerősöm szerint az arabok sokkal segítőkészebbek és barátságosabbak voltak, mint az európaiak. A srác nem milliomos, egyszál hátizsákkal utazgatott, tehát nem hiszem, hogy csak a pénze miatt lettek volna kedvesek vele.
De magam is jártam egy itteni mecsetben (Japán), abszolút barátságosak voltak, nem kérdezték, hogy milyen vallású vagyok, simán beengedtek.

Cesare 2010.05.13. 12:18:53

@Gallion: iszlám és nem arab. Nem ugyanaz.

Tunézia:

Az ország a függetlenségét 1956-ban szerezte vissza. A bej rövid időre újfent hatalomhoz jutott, azonban Habib Bourguiba vezetésével lemondásra kényszerítették. Az új elnök (aki korábban miniszterelnök volt) mély politikai és társadalmi változásokat indított el.

Bourgiba az iszlám vallásban visszatartó erőt látott. A vallási vezetők társadalmi súlyát csökkentette, hogy eltávolította őket az oktatásból és az igazságszolgáltatásból. Felszámolták a saría bíróságokat. A templomokat és a vallási intézményeket támogató személyek vagyonát elkobozták. Ez a politika végül a vallásos lakosság zavargásait váltotta ki. 1987-ben Zine el-Abidine ben Ali belügyminiszter kijelentette, hogy Bourguiba mentálisan alkalmatlan feladatára, és nyugdíjba vonultatta egy palotába Monastir városon kívül.

Ben Ali gyorsan lecsendesítette az iszlám ellenzéket azzal, hogy Mekkába zarándokolt, és a Ramadán ünnepét szigorúan betartandónak rendelte el. Hirtelen megszerzett hatalmát saját pártja is ellenezte. A fő ellenzéki párt távol maradt az 1994-es parlamenti választásoktól. Így a szavazatok 1%-át kapta Ben Ali 97.7%-ával szemben. Ezzel a Nemzetgyűlésben 10 képviselői helyet szerzett az ellenzék. Ma a politika nem népszerű (vagy inkább nem tanácsos) beszélgetési téma Tunéziában. Sok tunéziai fejezi ki a csodálatát Ben Ali "uralkodásával" kapcsolatban. Tunézia külpolitikája elnöksége alatt nyugati orientáltságú lett, és az ország elismert a stabilitása miatt; alapvetően biztos országot jelent a térségben

forrás wikipédia

dögölj meg 2010.05.13. 12:19:50

Arra azért nagyon vigyázzunk ,hogy a határokon túlra szakított magyaroknak nehogy eszébe jusson áttelepülni ! Még képesek lennének ke-
resztény templomot is építtetni maguknak !
Akkor aztán hallgathatnánk az örökös harangzúgást !

Tuur Ion (törölt) 2010.05.13. 12:20:41

@ayad: 1.

1 perc és újra itt vagyok. :P

2. Építészünk a fanatikus muszlimok szekértolója. Ha már utasításokat adsz, őt kéne kimoderálni. Nem csak innen: Európából is. Azt akarjátok, hogy Magyarország is iszlám tűzfészekké váljon???? Ennyire nem lehetettek korlátoltak!!!

kacce 2010.05.13. 12:20:45

Hollandiában élek, muszlim bevándorlónegyedben. Épp elég amit naponta látok, hogy megüzenjem minden magyarnak: ne akarjátok, hogy Magyarország eddig eljusson!

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.05.13. 12:21:02

Coexist!!! bakker, ostoba xenofóbok, ezzel csak mélyítitek az amúgy is egyre áthidalhatatlanabbnak tűnő árkokat

ayad 2010.05.13. 12:22:17

a napi ötszöri imára soknak tartjátok az időt (kb 25 perc) de hogy itt fröcsögjetek, azt fizetni a munkáltató, mi?! :)

Gallion 2010.05.13. 12:23:01

@Andras / ئاندراش: Igen, ezt én is alátámaszthatom. Sehol nem találkoztam annyi öszinte mosollyal, mint az arab országokban. Engem például végtelenül meglepett, hogy a nyomornegyedekben is mennyi boldog ember él, talán épp azért mert elfogadták, hogy igy kell élniük és ahelyett hogy buslakodnának rajta inkább élnek a mának. Fura, hogy mennyire más egy busz ott mint nálunk: nálunk mindenki csendben ül a helyén és néz maga elé, ott meg olyan mintha a piacon lennénk és mindenki dumál a másikkal, nevetgélnek, hülyéskednek. Én mondjuk nem költöznék ilyen helyre mert megszoktam azt a nivót amin élek és erről nem szivesen mondanék le, de van amiben irigylem őket.

Cesare 2010.05.13. 12:25:48

@Gallion:

Marokkó. Dolgoztál már marokkóival sokkal? Nem turistaként néhány napot. Hanem úgy sokat? Nem hiszem. Az állítás hogy veszélyesek nem hit nálam hanem tapasztalati tudás. Sajnos. Ugyan nem marokkóban hanem csak hollandiában dolgoztam együtt sok sok mohamedánnal. Hát csak ellenségeimnek kívánom. Az első nap szóltak hogy az autómban lévő rózsafűzért azzonal vegyem le mert külömben nem tudják garantálni az autóm biztonságát. Így szép az első nap. És akkor ott van a péntek szombat este. Szép barátnővel kerüld a marokkói csoportokat.....Egy életre megtanultam.És ez nem volt minden....

Dixi. 2010.05.13. 12:28:23

@ayad: Azt írtad

Mecset = terrorizmus

nem nem így van

Mecset = elnyomás

És éljen Eger..
És éljen Rodosz ahol 8000 keresztény 6 hónapon át tartoztatta fel I Szulejmán seregét....és még sorolhatnánk oda vissza...
De béke poraikra....

csillagkutya seven 2010.05.13. 12:29:05

fel vagyok háborodva! ezt nem lehet megengedni! ők sehol nem engednek keresztény templomokat építeni, akkor mi miért????
borzalmas hír.

Walter Bold 2010.05.13. 12:31:07

Akinek nincs fogalma arról, hogy milyen brutális konfliktusokat szül az iszlám megjelenése Európában, az nézzen körül itt:
cikkek.soti.ca
Ma Nyugat-Európa egy süllyedő kultúra. Mi magyarok viszont élni akarunk, és életben is fogunk maradni. Aki utána néz a demográfia adatoknak, az tudja, hogy Európa nagy veszélyben van. Az arabok megjelenése elképesztő jövőt fest már 10(!!!!!!!) éves távlatban is. Hollandia haláltusáját vívja már most, 10 év múlva egyértelműen muszlim ország lesz. Svédországból tavaly 19.000 értelmiségi települt Amerikába a muszlim erőszak és térhódítás elől. Franciaország 30 alatt fog megsemmisülni a mai formájában. Németország legnagyobb problémája az alacsony születésszám, és a sokasodó, 10% fölötti muszlim népség. Az iszlám NEM toleráns. Csak a saját törvényeit ismeri el (Sharia). És ha egy toleráns kultúra egy nem toleránssal ütközik, akkor a nem toleráns győz/dominál. Nos nálunk, itt, mi, magyarok NEM VAGYUNK TOLERÁNSAK az iszlámmal szemben. SOHA NEM HAJLUNK MEG az európai kultúra valódi ellensége, az iszlám előtt.

Nzoltan 2010.05.13. 12:31:55

@gabest1: Nem is gazdagodtak meg soha. Olaj nélkül afrika2 lenne a közelkelet.
Mielőtt a próféta megjelent, virágzott az arab kultúra. Azóta vegetál, és az emberek butábbak mint 1000 éve.

kacce 2010.05.13. 12:33:22

@ayad: A napi ötszöri imáról annyit, hogy én mecset közelében lakom. Ima előtt és után is megy a traccsparti, alig lehet közlekedni és emúgy sem bizalomgerjesztő látvány a sok leples, szakállas alak egy egyedül közlekedő kicsi nőnek.

Nemcsak 25 perc így az az ima, hanem sokkal több. Akik ennyit járnak mecsetbe azok enm sokat dolgozhatnak és adózhatnak. Hollandiában is óriási probléma, hogy sokan élnek segélyből, 50%uk pedig muszlim bevándorló.

Cesare 2010.05.13. 12:33:58

Ja és marokkóról :

A mai alkotmányt 1996-ban fogadták el. Ez kimondja, hogy Marokkó államformája alkotmányos, demokratikus és szociális monarchia.

Szóval nem iszlám ország.

De mint muzulmán vallású ország azért mutat valamit : 1975 óta megszállás alatt tartja a korábbi spanyol gyarmatot, Nyugat-Szaharát. 1984-ben kilépett az Afrikai Egységszervezetből (ma Afrikai Unió).

Szóval békéről nem nagyon beszélhetünk....Legalábbis nálam a megszálás az nem a békés tevékenységek sorát erősíti.

Dixi. 2010.05.13. 12:34:17

@Walter Bold: Kevés dolog van amiért küzdenék...de ez az....és ez nem rasszizmus..

Alex3000 2010.05.13. 12:34:33

Érdekes azt is megfigyelni, hogy az hozzászólok többsége azt egy rózsaszín ködben látja a világot és azt írja, itt járt meg ott és milyen rendesek ezek a arabok, és akik benne éltek egészen mást képet festenek. Azért ez nem véletlen.

vércseharcsa 2010.05.13. 12:38:27

@Koós Miklós:

ja! a bartók béla úti mecset meg az imámja, aki arról híresült el, hogy évek óta nem tud több tízmillió HUFfal elszámolni a hívek adományaiból.

ez így már más. nincs nekünk elég bajunk a hunwaldok, czuschlágok, hagyók, és többi korrupt rohadék miatt.

hozzatok nekjünk még töb, még aljasabb rohadékot ide.
jó ötlet!

Reggie 2010.05.13. 12:38:54

Az en vallasom eloirja, hogy a mecsetet minden reggel oldaba hugyozzam. Remelem ezt a tolerans terroristak, akarom mondani muszlimok elfogadjak.

Hamis próféta 2010.05.13. 12:39:23

Ne gyűlöljétek ennyire egymást keresztények és muszlimok. Mikor van közös ellenség a zsidók.
A végén meg úgyis az lessz amit a sok kis kínai akar.

Cesare 2010.05.13. 12:39:44

@Dixi.:

Tényleg Éljen Rodosz:)

Cesare 2010.05.13. 12:41:34

@Reggie: És egy békés jatagánnal hátbaveregetés után utadra is küldenek mosolyogva:D

Reggie 2010.05.13. 12:44:07

@Cesare: Az lehet. Ilyen kor kene a termeszetvedoknek valami igen ritka afrikai futyulobogarat talalni a teruleten:)

peca1000 2010.05.13. 12:44:11

Nem véletlen, hogy barátságosak a turistákkal, mert belőlük élnek. De költözz csak oda hozzájuk. Ha nem illeszkedsz be életmódilag, akkor nagyon hamar kicsinálnak.

nyafnyaff 2010.05.13. 12:45:03

Apám dolgozott arab országban. Na az európai egyetemeken végzett egyetemi tanár csak akkor volt hajlandó otthon megszólalni, ha a felesége kiment a szobából! Nők jogai, na persze.
Tunéziát meg fel ne hozza senki példának, ott a turizmusból élnek, ezért kifejezetten a legfelvilágosultabb arab ország, nem ez az általános.
Vannak arab ismerőseim, ezért jönnek ide, mert így megússzák a háborúban a katonai részvételt, vagy pénzért bármilyen gagyi főiskolát elvégezve otthon jól keresnek, ennyi. A belvárosi házban, ahol lakom dolgozik egy magyar nő, burkával a fején és dohányzik. Mindenből egy kicsit??

vércseharcsa 2010.05.13. 12:45:41

@Rocky:

"tiltsuk be kovács bertalant?"

IGEN!
Ha valaki nagykorú viszonylag értelmes ember létére hisz abban, hogy a nőket állati sorban kell tartani, a velünk egyet nem értőket tűzzel vassal irtani kell ráadásul azért mert akkor a mennyben 77 szűz(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) lánnyal kefélhet azt BE KELL TILTANI.

Azt aki ilyenekben hisz elmegyógyintézetbe kell zárni de legalábbis komoly pszichiátriai kezelés alá kell vetni!!!!!!

lbalazs 2010.05.13. 12:45:58

Inkabb az az erdekes, hogy ezt a problemat ennyire le tudjak egyszerusiteni, es azt gondoljak, ha nem lesz mecset, nem lesz problema. Ez pedig illuzio. Europaban kulonbozo modon fogadtak a bevandorlokat, Az angolszasz modell az elfogado volt, a Francia eroszakosan kenyszeritette rajuk a francia kulturat.
Egyik sem valt be! Ti most megis tudjatok a megoldast, amit ugy altalaban az ezzel a kerdessel foglalkozo szakertok nem.
Egyebkent meg milyen allam az, ahol maganpenzen, magantelken nem epithet valaki egy kozossegi kozpontot. Nem az epulettel van bajotok, hanem a szabad vallasgyakorlassal. De az meg milyen orszag lenne, ahol allamilag ellenorzottek a vallasok, es nincs vallasszabadsag. Valoban ezt akarjatok?

Cesare 2010.05.13. 12:46:21

azért felhívom a figyelmet a marketing gépezet beindult:

divany.hu/Spirit/a-koran-a-nk-egyenlseget-hirdeti

A korán a nők egyenlőségét hírdeti illetve a legromantikusabb vallás címmekkel jelent meg írás az elmúlt héten. Beindultak....

Legyunk óvatosak hölgyeim/uraim. Az iszlám támad.

kacce 2010.05.13. 12:47:01

@Babu2000: Én Jordániában jártam. Valóban kedvesek voltak: mosolyogva próbáltak átverni és fogdosni, annak ellenére hogy nagyon visszafogottan voltam öltözve (de persze nem fekete lepelben és kendőben a 40 fokban) és a barátommal együtt voltam.
Nőkkel nem is érintkeztünk, minden turisztikai szolgáltatásban férfiak tevékenykedtek.
A tengerből néha nem mertünk kijönni a másik lánnyal, annyira bámultak, pedig sort volt rajtam és spagettipántos felső a bikinin. De hát ki fürdik már farmerben és csadorban? Ja, hogy a helyi nők. Őrület.

Női szemmel látszik igazán milyen ez a muszlim világ. Olyan, amiben én biztos nem szeretnék élni és örülök, hoyg a szabad nyugati világba születtem.

fehérfarkas 2010.05.13. 12:47:50

@Cesare: olvastam én annak idején az előzményt is, nemcsak a magyar, hanem a külföldi hírforrásokat is
a lényeg, hogy az illető 1,8 éve ott dolgozó angliai születésű muszlim volt, és egy nő jelentette fel őt és társát, és a külföldi tudósítások szerint az illető muszlim férfi más szabályokat sem tartott be (vagyis nem a nyílvános csókolózás volt az egyetlen bűne, csupán a sajtó azt emelte ki) - dubai pedig arról híres, hogy ott a szabályokat betartatják
nem véletlenül felejtheted a padon pénztárcádat, és minden pénzed, hitelkártyád és iratod visszakapod a tárcáddal együtt

Hamis próféta 2010.05.13. 12:50:24

@Koós Miklós:
Mér köll hergelni a sok parasztot?
Oszt, hogy a ház hogy néz ki az senkit sem érdekel, csak az, hogy minek a?
Meg kell építeni oszt annyi. Ha nincs rá kiírva, hogy pláza vagy szittya turulos trikóbót akkor úgy se megy be a kommentelők negyrésze, fel sem tünne nekik.
Mé nem miggyár a Semien vagy semjén urat kérdezed, hogy akkor hogy legyen?

vércseharcsa 2010.05.13. 12:51:34

2006-ban a mádzsári muszlimok a Bazilika előtti téren területfoglalási engedélyt kaptak az V. kerületi önkormányzattól. Minden este ment a hepaj, a sunyi kis arabsok folyamatosan kötekedtek az arra járó turistákkal, basztatták az egyedül sétáló nőket.

Aztán 2007ben ment a sértődés és méltatlankodás amikor az előző évek tapasztalata miatt az V. kerületi önkományzat az engedélykérelmet be sem fogadta, hanem baszta ki a kis rohadékokat mint macskát szarni.

Sértődés az megvan uraim! Tetszettek volna viselkedni!

KB. ez vár a budaörsiekre. Szuper!

Cesare 2010.05.13. 12:56:59

@fehérfarkas:

Az őseim mindent megtettek sőt ha kellett meg is haltak hogy én már szabadon csókolózhassak az utcán. Hajhászhassak élt. Sőt ha úgy döntök hogy egy padon űlve elkortyolgatok egy kis sert a nagy nyári melegben a barátnőmmel akivel nem vagyok házas ugyan de szexelünk és azt azért mert jó. Akkor azért ne lehessen börtönbe csukni.Tisztelem az őseimet és mindent megteszek hogy amit elértek abból a jót megőrizzem és próbáljam a rosszat kiiktatni. Azaz igyekszem fejlődni. Az iszlám ezeeket az eredményeket nem hogy nem ismeri el de még csak nem is ismeri. Itt európában is vanank hibák aiken dolgozni kell de ezekre egyikre sem megoldás az iszlám amelyik a totális intolerancia hirdetője.

TottaKár 2010.05.13. 12:57:57

@Andras / ئاندراش: eszedbe jutott hogy csak azért voltak vele kedvesek mert meg akarták tériteni?

:)))

Reggie 2010.05.13. 12:57:58

@ayad: hogy idegesitse a hozzad hasnolo terrorista-tamogatokat. Latod egy tarsadalomban mindenkinek megvan a maga szerepe. Csak nektek nincs. Menjetek haza.

vércseharcsa 2010.05.13. 12:58:42

@Andras / ئاندراش:

attól tartunk a muzulmán hit csinál belőlük!
(korlátolt, agresszív, tudatlan, agymosott barmokat)

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.05.13. 12:58:47

Mosolyogva olvasom, hogy pár vacak látványterv olyan indulatokat vált ki egyesekből, hogy minden átmenet nélkül egyből a legkülönbözőbb kivégzési módokról ábrándoznak velem kapcsolatban, miközben arról próbálnak meggyőzni, hogy milyen erőszakos vallás is az iszlám.
Ezen tényleg csak mosolyogni lehet.
.
meg kell ugyanakkor nyugtatnom mindazokat, akik már most a nadrágjukba eresztettek félelmükben, hogy EZ CSAK EGY TERV, nincs elfogadva, jóváhagyva, nem emelkedett jogerőre, nincsen kivitelező és nincs építési határidő. Csak egy terv. Kéretik ezt figyelembe venni.
.
az utolsó szó jogán, a kivégzése előtt álló a köcsög tervező

internationale 2010.05.13. 12:59:09

@Cesare: Nem a muszlim miatt jönnek el, hanem mert a)szegény az ország, nekik meg hiába van bármilyen végzettségük (a diplomát is beleértve; ld. még Amerikába kivándorolt magyarok nagy része), nem kapnak munkát, hát inkább itt próbálkoznak, mert azt hiszik, itt kolbászból van a... Persil. Megjegyzem a náluk is fogható reklámok alapján (is) hiszik ezt. b) mert a muszlim valamelyik ortodox/fundamentális irányzata vette át náluk a hatalmat (Irán). Mert rendnek kell lenni:)

Én is ismerek marokkói származásúakat Európában, van nekik diplomájuk, meg állami szervnél dolgoznak, meg az egyikük elismert író is még. Cserébe ismerek egy csomó magyart, aki inkább nem dolgozik, vagy ha mégis, akkor mondjuk részegen, meg egyetemistát is, aki végigbukdácsolja egyetemi éveit, mert lusta, de nagyon.

Collector 2010.05.13. 12:59:16

Sajnos muszlim világ terjeszkedik , otthon ölik gyilkolják, robbantgatják egymást minden nap .
Minden törvényes eszközzel meg kell akadályozni a további terjeszkedést .
Nem akarok csadorban járó nőket látni magyarország utcáin.
Ha idejönnek alkalmazkodjanak ők és ne nekem kelljen hozzájuk .

internationale 2010.05.13. 12:59:53

bocs, az amerikás magyarok egy félmondattal arrébb:)

Reggie 2010.05.13. 13:00:27

@Koós Miklós: Azon mosolyogj majd, ha mar nem csak abrandoznak, hanem tervezgetnek mint pl. te.

beppe22 2010.05.13. 13:00:35

Pedig, a TÖRÖK rivera sokkal emberib, és szebb mint a GÖRÖG! hamár leirtam elhihetitek!!!

Cesare 2010.05.13. 13:02:09

@ayad: rád igazából egy szép magyar szót tudnék alkalmazni: Keserves.

És a benned valahol mélyen bebörtönzött gondolkodó lénytől én kérek elnézést.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 13:02:40

@TottaKár:

Nekem vannak muszlim ismerőseim, de egyikük sem akart megtéríteni-nem így a keresztények.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 13:04:15

@vércseharcsa:

Én pl keresztényekből ismerek ilyeneket. Most féljek a keresztényektől?

Fanatikus emberek bármelyik vallás hívei közt megtalálhatók...

Walter Bold 2010.05.13. 13:08:50

@Dixi.: Dixi, szó nincs rasszizmusról. Én bárkit elfogadok, aki elfogad engem. Ez az ország az én hazám, az én normáimmal. Ehhez vagy alkalmazkodik valaki, vagy mehet. Nem mecset, hanem MEHET!
Az ő vallási kultúrájuk része a vallás terjesztése. Ez a kereszténységben is megvolt, de ők szerzetesek voltak...
Nem csak a közismert dzsihád (így vagy úgy értelmezett szent háború) létezik számukra, hanem az iszlám terjesztése ELVÁNDORLÁS ÁLTAL. Ez NEM egyszerűen egy vallás, hanem egy komplex társadalmi rend, jogrenddel. Ha itt vki bűncselekményt követ el, ugyanolyan megítélés alá kerül. Ha ez muszlim országban történik, akkor MÁS MEGÍTÉTLÉS ALÁ KERÜL egy muszlim, egy nem muszlimmal szemben. Kőkemény kettős mérce szerint élnek.
Bármikor felállok az iszlámmal szmeben szóval, tollal vagy fegyverrel.

Roy 2010.05.13. 13:09:12

@tahu: Töbnyire ideiglenes, vagy állandó tartózkodási engedélyel vannak itt. Kevés olyan van akinek állampolgársága is van.

ayad 2010.05.13. 13:09:28

@vércseharcsa: te tudod is hogy miről beszélsz? mert én igen. magyar vagyok, itt születtem, itt éltem világéletemben, magyar a casládom és itt dolgozom. de nem sokáig, mert én az ilyen elmbeteg habzó szájjal kiabálóktól félek, nem a muszlimoktól.

ZOH 2010.05.13. 13:09:34

@Koós Miklós: szerintem ez nem elfogadható érv, hogy "ez csak egy terv" - ennyi erővel tervezhetnél valami szép akasztófát is a Deák térre: nézzen ki jól, meg hát úgyis csak egy terv, mit kell úgy felkapni a vizet rajta.

Félreértés ne essék, nem a mecset és az akasztófa között kívánok egy az egyben párhuzamot vonni, hanem az érvelésed helytelenségére egy kicsit sarkítva rámutatni.

Ez itt Európa, ide nem tervezgetünk sem mecsetet, sem köztéri akasztófát, sem hasonló egyebet, mint ahogy mondjuk a Versace sem jön ki tavaszonként az új szabású burkájával.

vércseharcsa 2010.05.13. 13:09:44

@Andras / ئاندراش:
"Én pl keresztényekből ismerek ilyeneket. Most féljek a keresztényektől?"

Mutass nekem olyan keresztényt aki az elmúlt 100 évben csak azért nyúlt fegyverhez és lett aljas gyáva szar terrorista, hogy a hitét terjessze.

Ha az írekkel jönnél példálódzni, ne tedd. Az egy vallási köntösbe bújtatott függetlenségi harc volt.

TottaKár 2010.05.13. 13:09:50

@Andras / ئاندراش: értem én, csak azt felejted el hogy te már arab vagy

Cesare 2010.05.13. 13:10:25

@internationale: Nem jutott eszedbe hogy azért szar ott ami van mert muszlim törvénykezés van?

Lehet hogy a kettő között van összefüggés?

Tudod ha fontosabb hogy napi 5 x kötelezően(ha nem akkor bünti-végtageltávolítás kiközösítés stb) imádkozz mint bármi ismétlem bármi más, akkor az lehet hogy nem szolgálja az ország érdekét.Szerintem.

TottaKár 2010.05.13. 13:11:06

@TottaKár: ja, jut eszembe

én keresztény vagyok de a hétvégén majdnem megtéritettek a keresztények a lépcsőházban

átadtaták a "defens tower" egy példányát és elksözöntünk egymástól

hihi

ayad 2010.05.13. 13:11:21

de ahogy így olvasgatom a más posztokhoz írogatott kommentjeidet, te már igen sokra vitted szájtépésben

fehérfarkas 2010.05.13. 13:11:37

@Babu2000: pedig ha tudnád hány modern mecsetet terveztek nyugati mérnökök - azok is mind árulók? :)
vagy ott a kuala lumpuri ikertornyok, amelyeket az iszlám építőművészet különböző stílusjegyeit felhasználva tervezett a vuilághírű építész césar pelli és társa (a társa mondjuk muszlim volt) ezzel szimbolizálva, hogy malajzia iszlám többségű ország (61%-a) és dél-kelet ázsia egyik modern gazdasága
- és ott van malajziá másik modern nevezetessége: a kristály mecset, amely kínai építészeti elemeket is tartalmaz, ezzel szimbolizálva, hogy az ország két legnagyobb népessége a muszlim vallású malájok és a kínaiak békében megférnek egymás mellett
(itte egy kép róla: files.tmp.muxlim.com/photo/93606_4815_162321_0_0_800.jpg)

vércseharcsa 2010.05.13. 13:12:05

@Koós Miklós:

Igazad van!
Sok minden lehet mosolyogni.

De azon csak sírni lehet, hogy pénzért pár ember mindenre kapható.

TottaKár 2010.05.13. 13:12:11

@Koós Miklós: lehet jobb is így
nem kell feszegetni ezt a témát

Hamis próféta 2010.05.13. 13:12:43

@Koós Miklós:
Várj egy hónapot, cseréld ki a holdacskákat keresztre, írd egy kicsit át cikket. Meglátjuk akkor min fognak rágódni.
Nyugi, akkor sem a tervek milyenségén.
Egy próbát megér:-))

Cesare 2010.05.13. 13:13:45

@Walter Bold: Bármikor felállok az iszlámmal szemben szóval, tollal vagy fegyverrel.

Tudtam azonosulni a mondanivalóval. Magam is így érzem.

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 13:13:55

Ismerem a fajtájukat, az egyetemet végigbukdácsolják, de mivel jó pénzt fizetnek előbb-utóbb átengedik őket.
A szegényebb fajta villamossal jár, lökdösődik, elviselhetetlenül hangosan karrattyol, kecske és hagymaszagú, a gazdagért taxi megy reggelente.

Amúgy a törzshelyük a magyar fiatalok által is kedvelt szórakozóhelyek, azt hiszik, hogy itt Európában mindent szabad nekik, nem tudom mit isznak a kocsmák teraszán, de az bizti, hogy nem kecsketejet.
Az egyetemi koli szobáit leamortizálják, a wc-ben a falra saját mocskukkal írnak arab szövegeket, biztos a Koránt idézik a kábszerezés előtt, alatt, után.
Mind nagyrabecsült arab férfiak lesznek a saját hazájukban, mert ezek orvosira járnak.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 13:14:02

@TottaKár:

Nem, nem vagyok arab. Ha a nickemre gondolsz, az sem arab, hanem ujgur.

TottaKár 2010.05.13. 13:14:51

@ayad: ha Iránba mész ott meg majd kém leszel
sehogy se jó ez

Cesare 2010.05.13. 13:15:21

@beppe22: biztos szépen NEM látszik onnan a kurd falvak füstje amit éppen török katonák próbálnak megsemmisíteni.

vércseharcsa 2010.05.13. 13:15:24

@ayad:

"magyar a casládom"

Jaaaa! Ha a CASládod magyar akkor minden rendben van. kis bogaram!

TottaKár 2010.05.13. 13:15:27

@Andras / ئاندراش: nem is tudtam hogy az Andras egy ujgur név

Hamis próféta 2010.05.13. 13:15:47

@Koós Miklós:

"Még terv se legyen!!!"

Vigyázz, Roy kemény csávó.

ayad 2010.05.13. 13:17:16

tényleg ajánlom mindenkinek vércseharcsa kommentjeit. mindenkit és mindent pocskondiáz és szid. nagyon szórakoztató. rendkívül művelt és széleslátókörű, a macskaoperálástól az MSZP-ügyekig mindenhez van pár kedves szava! :)

ayad 2010.05.13. 13:18:04

pcr detto. azért aránylag elég könnyen fel lehet ismerni így arctalanul is, hogy milyen emberek lehettek ti...

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 13:18:12

@TottaKár:

:)
Jól van na, csak ujgur-arab írással írtam le, mert jól néz ki. De írhatom kínaiul is. (Sajnos a rovásírás még nem része az unicode-nak, így azzal még várnom kell).

Cesare 2010.05.13. 13:18:19

@fehérfarkas: igen vagy muszlimok vagy tudatlanok vagy árulók. szerintem egyikre sem érdemes büszkének lenni.

vércseharcsa 2010.05.13. 13:18:43

@ayad:

Mi van kisbogár!?

Megsértődtél?

Hány éves vagy?
6?

Walter Bold 2010.05.13. 13:18:58

Ez kell neked?

cikkek.soti.ca

ayad 2010.05.13. 13:19:21

@vércseharcsa: kiszúrtál egy elgépelést. Ötös, leülhetsz.

fehérfarkas 2010.05.13. 13:22:17

@Cesare: ez a rózsafüzér dolog elég nagy kamu;
vagy ha igaz, akkor azok a hollandiai marokkóiak lehettek eléggé alulműveltek
- még szerencse hogy hollandiában vannak és nem az öbölmenti országokban, ahol az imámokat rendszeresen rózsafüzérrel a kezükben lehet látni interjúkat adni (még szaudi wahhabi imámot is láttam rózsafüzért morzsolgatva interjút adni)

bugajakab2000 2010.05.13. 13:23:28

Persze, legyen , de amikor többségben lesznek Magyarországon, ne bontsák le a templomainkat !

Hamis próféta 2010.05.13. 13:23:37

@ayad:
Ez azért van mert vércseharcsa igazi magyar, mindenhez ért, csak az adóbevallás kitöltése okoz gondot neki. De jövöre már azzal sem lessz gondja.

cso zsi 2010.05.13. 13:23:55

@TottaKár: Nono! A Disney főcímből ismert "mesebeli" kastély az nagyon is valóságos.
"Neuschwanstein Castle, royal palace in the Bavarian Alps of Germany, the most famous of three royal palaces built for Louis II of Bavaria, sometimes referred to as Mad King Ludwig, who grew up nearby at Hohenschwangau Castle "
www.castles.org/castles/Europe/Central_Europe/Germany/Neuschwanstein/MVC-792F.jpg

dmm 2010.05.13. 13:26:04

~dá~: zárd már le a postot. ez a sötét, ostoba mocskolódás nem az urbanistára való. van elég egyéb hely, ahol a "magyar szellem" szárnyalhat kedvére.

Môžeš mi pomôct'? 2010.05.13. 13:27:30

Nem lehetne valahogy meggyőzni Gyetvaiékat, hogy ide az Aladár/Tigris sarkára épüljön mecset? Odáig volnék a gyönyörűségtől. És a sejkek is örülnének a Rácban. Tényleg, hogy áll a csikló - akarom mondani sikló ügye?

cso zsi 2010.05.13. 13:28:17

@Gallion: ritkán utazol 99-es busszal, és 37-es villamossal. Csak kecske nincs, cserében a házasélet is előfordul.

beppe22 2010.05.13. 13:28:50

@Cesare: Amiről te irtál az nem ott volt, hanem Chilében, az Indiánok füstje délről északra szállt! Kurdok? Honnan vetted!?

WonderCsabo 2010.05.13. 13:29:24

Van már elég mecset itthon, köszönjük szépen, nem kell több. Az arabokból, és egyéb bevándorlókból se.

Cesare 2010.05.13. 13:29:26

@Koós Miklós:

Légy magadra büszke. Mindazt elárultad a terveiddel amiért itt európába sokan sokat küzdöttek. Sőt a küzdelem a mai napig folyik. Az hogy úgy tervezel vallási épületet hogy nem ismered a vallást, mindenképpen mint ember minősít és nem mint tervező. Ha meg ismered akkor a tetted még rosszabb. Én nem kívánom a halálodat. A gondolkodás képességét kívánom neked. Azért remélem hogy jó sok pénzt kaptál érte. Hiszen ezek szerint pénzért bárkinek dolgozol. Gratulálok a döntésedhez.

Handwired 2010.05.13. 13:30:23

Nekem semmi bajom nincs az arabokkal, sőt bírom is némelyiket mert van egy pár arab és perzsa spanom. De nem NÁLUNK! Ne itt építsenek mecsetet meg minden ilyesmit. Szép és jó, meg tisztelem a kúltúrájukat. De akkor ők is tiszteljék az enyémet. Ugyan ez a szaros kínaiaknak, meg a többi bevándorlónak. Nem egy országban láttam h mi történik akkor amikor belehúznak a bevándorlók. Lásd: Makedónia.

Rocky 2010.05.13. 13:31:00

Itt kicsit értelmesebb diskurzus folyik:

koos.hu/2010/05/11/mosque-az-elso-mecset-magyarorszagon-elozmenyek/

"Most jelzem, hogy a téma érzékenysége miatt a hozzászólásokat moderálom, az esetleges pártpolitikai, etnikai, rasszista vonatkozású hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül törölni fogom."

Habár gyűlölöm a moderációt, mert szerintem a szólásszabadság egyetlen, talán még elő helye az internet, DE különbséget kell valóban tenni, a böffenet és hozzászólás, vitatkozás, érvelés között!

Hajrá DÁ!

cso zsi 2010.05.13. 13:34:06

@Collector: Pedig vannak. Az óvodában még fel is szólaltak, hogy ne adjanak sertéshúst a gyermeküknek. (értelmesnek látszó magyar nő, csadorban, valamilyen közel-keleti embertől származó gyermek(ek)kel.
Csak tudnám, honnan szedte az étrendet, nekünk három év alatt nem sikerült kideríteni, mitől hízik a gyerek. :)))

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 13:34:06

@ayad:
Milyen fajta vagyok?
Nem arab annyi szent , terroristaellenes és feminista, továbbá nem ismerem el az olyan vallásokat , ahol a nőt állatként kezelik.

Tudod én még emléxem egy gyilkosságra, amely azért történt meg, mert egy muszlim származású egyetemista lány európaiként akart élni, csak nem hagyták, a gyilkos arab férfi aki egyetemistatársa volt a lánynak először elítélték, aztán elengedték, el is húzott innen gyorsan, a magasrangú diplomata szülők a szép lányt már csak koporsóban láthatták viszont.

Cesare 2010.05.13. 13:35:02

@fehérfarkas: keresztel a végén? Meglepődnék azért azon az imámon. Én keresztény rózsafűzérről írtam. És mint mondtam csak néhány példát említettem. Majd mindennaposak voltak az atrocitások a török negyedben is ahol laktam sajnos. Érdekes módon ezek a problémák megszűntek egycsapásra amint átköltöztem észak brabant egy csak hollandok által lakott kisvárosába.

vércseharcsa 2010.05.13. 13:36:06

@Handwired:

Ott a kibaszoot nagy pont nálad!!!!!!!!!

kacce 2010.05.13. 13:36:24

@dmm:
1) Kritizálni, mégha időnként nem is szalonképes stílusban NEM magyar sajátosság, az interneten bárhol fellelhető.

2) Bezárni egy posztot a kommentek miatt már egy lépés a szólásszabadság korlátozásába, amiért elődeink annyit küzdöttek és ami a szabad nyugati világ egyik nagy vívmánya.

Cesare 2010.05.13. 13:36:24

@beppe22: ja hogy a kurdok és a törökök békében élnek egymással? Mióta?

Cesare 2010.05.13. 13:41:07

Az iszlámban a cél mindig szentesíti az eszközt. Például az ölés rossz dolog, de ha azért teszik, hogy ezzel az iszlámot támogassák, akkor rendben van. Az öngyilkosság tiltott, de az öngyilkos merénylet, ami a nem-muszlimok halálát eredményezi, szent cselekedet. A lopás egy muszlim társtól szintén tilos, de a hitetlenek kifosztása, amit Mohamed is gyakorolt, a muszlimok által elfogadható. A házasságon kívüli nemi kapcsolat tabu, de a hitetlen asszonyok megerőszakolása rendben van. A cél, hogy Allah uralma alá vonják az egész Földet, annyira magasztos, hogy minden egyéb másodlagossá válik. Az iszlám történelemben olvashatunk arról, hogy az emberek a saját apjukat is megölték vagy hadban álltak velük. Az ilyen tettek dicséretesek, mert a hívő hűségét és odaadását jelzik. Hazudni az iszlámban tilos kivéve, ha az a nem-muszlimok megtévesztését szolgálja, és összhangban van az iszlám érdekeivel.

dmm 2010.05.13. 13:41:36

@kacce: elvben ez egy urbanizmussal foglalkozó blog. a hozzászólások gyakorlatilag 100%-ban a tipikus k-európa alsó színvonalán mozgó, egymást, más népeket és más vallásokat mocskoló primitív megnyilvánulások. ajánlom pl az okoskodó, de tájékozatlan, az interneten bátor, az életben megnyomorított xenofób seggfejeknek, hogy nyissanak egy blogot arról, mennyire veszélyes, röhejes, primitív bármi, ami nem magyar.

kacce 2010.05.13. 13:45:15

@dmm: Oké. Egy példa. Holland újságcikk a lengyel gyorshajtókról az autópályákon, akiket nem lehet elkapni, mert nincs holland rendszámuk. A kommentek ijesztőek: köcsög kelet-európaiak, köcsög bevándorlók, mindenki köcsög, aki nem holland, lépjünk ki az EU-ból, Hollandia zárja be a kapuit és így tovább.
Most akkor a hollandok ilyen mocskolódó primitív népek? Nem, nem azok.
Az interneten elszabadulnak az indulatok, ennyi. Ez nem magyar sajátosság, vagy tipikus kelet-európai.

Handwired 2010.05.13. 13:46:56

@Rocky: Hát attól még hogy itt a legtöbb hozzászólás a mecset mellett van, nem hiszem hogy ettől értelmesebb lenne. :) De mondjuk van benne igazság... Már amennyire....

@vércseharcsa: No, végre igazam van :)

Alex3000 2010.05.13. 13:47:13

@Koós Miklós: "EZ CSAK EGY TERV" így van, és reméljük az is marad örökre. Köszönjük!

dmm 2010.05.13. 13:48:24

@kacce: jó, és? akkor ez így van jól? gyanítom egyébként, hogy ahogy itt, úgy hollandiában sem az un intelligens szakasz nyomatja a mocskolódást. még egyszer: ez a blog nem erről szól. és nem azt javasoltam, hogy cenzúrázott legyen, hanem, hogy ezen az oldalon erre nincs szükség, érdemes lenne lezárni. másik blogban meg szabaduljon el az ős sötétség, azt valszeg nem keresem majd.

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 13:49:35

A mecset nem egy tipikusan magyar épület és ne sértődjön meg az építész azon, hogy sokunknak nem tetszik az ötlete.

A kritikát el kell tudni viselni.

"legalább négyszáz éve nem épült mecset Magyarországon"
Remélem nem is fog az elkövetkezendő többezer évben sem.

Cesare 2010.05.13. 13:49:46

@dmm: igen ha ez az épület ami kiváltotta a vitát egy piac vagy egy lakóház vagy egy tyúkól lenen akkor valóban lenne igazság abban amit írsz. DE és nagyon nagy DE ez ez vallási célt szolgáló épület amihez elválaszthatatlanul hozzátartozik a vallás amit képvisel. Így az erről szóló vita az épület kapcsán igen helyénvaló. És ha visszaolvasol a kommentek között akkro láthatod hogy ez nem a magyar vs. iszlám hanem európa vs iszlám.

De te kedves hosszászóló még ebben a vitában semmit nem mondtál csak a bezárását követelted.
És szidtál másokat (életben megynomorított xenofób seggfejek...idézet tőled)

Szóval meglátásom szerint eljött az ideje annak hogy kussolj és próbálj meg gondolkozni. Tudom az elején egy kicsit fursca érzés de meg lehet szokni. Ugyanis itt te vagy a tökéletes példája az általad oly szépen körülírt egyednek.

T-akonypunpa 2010.05.13. 13:51:20

Iszonyú gáz az a minaret. Mondjuk a mecsetnek sem fognak a csodájára járni...

beppe22 2010.05.13. 13:52:04

@Cesare: Háború vagy Béke erről szó sem volt!
A politika és a Turizmus az 2-azaz kettő
fogalom! Török-Görög- Kurd nem mindegy!?
Ember-ember! ÉN csak turita voltam Törökben!
Jó hely ajánlom neked is!

ősirománszokás 2010.05.13. 13:55:11

Elgondolkodtató. Holnap idejön egy iráni értelmiségi (nem török, az jobban keres Isztambulban mint Budapesten). Talál munkát mert alacsonyak az elvárások, tetszik neki a szabadság szereti az országot. Letelepszik, családot alapít, gyerekei lesznek. Nem asszimilálódik, megmarad hithű muzulmánnak MERT MEGVAN RÁ A LEHETŐSÉGE (LD. MECSET). A gyerekei már beleszületnek a nagy jóba, de rosszabb lehetőségeik lesznek mint a többgenerációs helybelinek. Gyerek elvadul, bandázik, szidja a társadalmat ami nem fogadja be. Visszanyúl a gyökereihez, melyek közül az iszlám vallás a legkézenfekvőbb (HISZEN OTT VAN PL. A MECSET). Abból is a fundamentalista ága, hiszen az iszlám nem egy rossz vallás, de sokan hatalmi eszközként használják és elferdítik. Aztán majd veri az asszonyt ha nem hord csadort, esetleg, gyerekeit eltiltja a tiédtől és megszabja hogy kivel házasodjon etc. Meg 8 gyereket nemz, mer ott lesz a segély, meg különben is náluk így szokás, és tartsd tiszteletben. A történet nem fiktív majd' minden EUs országban lejátszódott, és súlyos bajok vannak/lesznek még belőle. Nem törvényszerű, lehet a gyerekből persze Nobel díjas tudós is, de a tapasztalat sajnos nem ezt mutatja. Szóval a facér kell nekünk mecsetet építeni. A sok vadliberális baromnak aki éljenez ettől a multikultitól meg javalom hogy költözzön be bármelyik nagyváros török/arab negyedébe vagy próbáljon meg templomot építeni Kelet-Törökországban. Ha élve megússza utána meghallgatom a véleményét.

cso zsi 2010.05.13. 13:55:49

@kacce: Vaze, ha ezt tudom, nem tartom be a 100-at. :))
Igaz, ott egy másik magyar volt, aki megelőzött, és bevágott elém, mintha itthon lennénk.

Cesare 2010.05.13. 13:58:06

@beppe22: olyan országba elvből nem megyek ahol egy kisebbséget megpróbálnak kiírtani. Bármilyen szép is legyen turistáknak fenttartott rész. Ugyanis én ismereteim szerint a turizmusból befolyt bevételeket az állam többek között a katonaságra költi törökországban és a katonaság meg nem barátkozni jár a kurd falvakba. Nem véletlenül nem EU tag törökország. Jelentős szerepe van ebben a kurd kérdés kezelésének.

pill 2010.05.13. 13:59:36

Basszus. Magyarország szekuláris állam: az állam és az egyház szétválasztása megtörtént, nincs államvallás meg vallási szabályokon alapuló bíróság meg ilyenek. Magyarországon vallásszabadság van.

Tessék mondani, akkor mi alapján lehetne azt megakadályozni, hogy az országunkban élő, itt dolgozó, ne adjisten magyar állampolgársággal is rendelkező muszlimok a vallásuknak megfelelő templomot építsenek? Mert majd mi jobban tudjuk. Mert a biblia szerint nekünk van igazunk? a korán szerin meg nekik, a tóra szerint meg a zsidóknak, a buddhistákról már nem is beszélve, akik valószínűleg mind csak csendben csóválják a fejük, hogy milyen kis tudatlan buták vagyunk. Mégis milyen alapon mondhatnám én meg, hogy ilyen templom épülhet, amolyan meg nem.
Egy építésznek meg nem az a dolga, hogy társadalmi meg teológiai kérdésekben foglaljon állást, hanem hogy épületet tervezzen a megrendelőnek.

akinek nem tetszik lehet lobbizni azért, hogy tiltsák be itthon az iszlámot, vagy hogy legyünk keresztény ország törvény szerint... de a jelenlegi szabályok mellett megtiltani a mecsetépítést abszurd.

kacce 2010.05.13. 14:02:25

@dmm: Nem, nincs jól, de azért hoztam a példát, mert a kevésbé kulturált vitatkozási stílust, mint magyar sajátosságot állítottad be és ez engem egy picit zavar.

Természetesen nem helyénvaló alpári stílusban véleményt nyílvánítani, mocskolódni és személyeskedni, de sokfélék vagyunk, ez szinte kivédhetetlen. A lényeg, hogy az értelmesebbje ne ugorjon a támadásra és próbálja meg valami normális mederbe terelni a kommunikációt.
De ha nem megy, akkor le is lehet lépni, otthagyni a fröcsögőket, nem muszáj elolvasni a kommenteket és reagálni a sértegetésekre.
Előbb-utóbb úgyis lanyhul az érdeklődés, nem fognak örök időkig ide kommentelgetni az emberek. Felesleges lenne a poszt bezárásával az indulatokat még inkább felerősíteni, hiszen ez is csak azt bizonyítná, hogy a muszlim témában nem lehet szabadon véleményt nyílvánítani, mert egyből beindul a cenzúra. A muszlim téma pozitív megítélését semmiképp nem segítené elő szerintem.

Cesare 2010.05.13. 14:05:19

@dmm: alpári stílus mélységes sötétség? Lám már megint olyat állítasz ami indulataidtól fröcsög. Enyje benyje.

A jobbikos kérdést nem egészen értem és nem is hiszem hogy a tárgyhoz tartozna.

Itt ebben a medencében így európa közepén azért már csak csak sejtjük hogy mi van európával. Sőt ha azt nézem igen jól csináljuk hiszen próbálunk tanulni a példából és ezért nem kívánjuk a mecsetet.
Hiszen látjuk mi van ott ahol elszabadul a mecsetépítési láz.

Megkérdezném te magad ha nem a medencében élsz akkor merre? És ha nem itt élsz a medencében akkor miért szólsz bele?

ősirománszokás 2010.05.13. 14:05:30

@pill: Szerintem meg egy kisebbségnek bármely kedvezmény megadható és bármi tolerálható, egészen addig amíg az nem sérti a többség érdekeit. Esetünkben és a többséghez tartozom, és sérti az érdekeimet hogy egy müezzin óbégasson a Budaörsi úton, és szerintem vagyunk ezzel még így egypáran. Ha ez a kisebbségnek nem tetszik, menjen olyan helyre ahol többségben van a véleményével. Ennyire egyszerű.

beppe22 2010.05.13. 14:07:21

@Cesare: A világ összes országában van kisebbség
ilyen-olyan népcsoport! Szerinted üljek itthon és PL. /malmozzak/!

Cesare 2010.05.13. 14:12:10

@pill: "Magyarország szekuláris állam: az állam és az egyház szétválasztása megtörtént, nincs államvallás meg vallási szabályokon alapuló bíróság meg ilyenek. Magyarországon vallásszabadság van."

Na ezen szeretnének változtatni a mecset építetői. És nem jó írányba.

És nem csak az építésznek de minden embernek joga ÉS kötelessége gondolkozni mielőtt cselekszik. Milyen következményei lehetnek tetteinek rövid és hosszútávon. A mecsetépítés következményei hosszú távon nem jók.Sőt ki merem jelenteni veszélyesek. Ezt próbálja itt sok ember elmondani ki igy ki úgy.

Cesare 2010.05.13. 14:14:32

@beppe22: Szerintem ne. Malmozás helyett az integrálódást ajánlom. Ha már itt akarsz élni. Én ezt tettem amikor idegen országban éltem.

cso zsi 2010.05.13. 14:15:06

@dmm: Ez a medence egyszer már megvédte Európát tőlük.
Ami ott van, azt a helyi liberál intézte el.

pill 2010.05.13. 14:15:45

@ősirománszokás:
Nem lesz müezzin, legalábbis a cikk szerint. Gondolom ez nem nyugtat meg, de hátha kicsit kevésbé érzed majd megad sértve.

Lehet, hogy te ezt gondolod, de mint mondtam Magyarországon vallásszabadság van, és ennek keretén belül minden vallási közösség építhet templomot, nincs ilyen kitétel, hogy kivéve a muszlimok, mert tőlük félünk, vagy mert a lakosság egy részében rossz érzéseket kelt az Oszmán birodalom óta.
Szóval törvényileg szabad nekik templomot építeni. És abban igazad van, hogy a vallásgyakorlás liberális szemlélet mellett is csak addig terjedhet, amíg mások érdekeit nem sérti, de a szubjektív rossz érzés ebbe nem tartozik bele.

Mellesleg tényleg azt tudom mondani, hogy demokrácia van, és ha a többséget ez sérti, akkor a többség tudja módosítani a törvényeket.

Mellesleg nem vagyok az iszlám nagy rajongója, meg más vallásé sem. Az hogy milyen felekezeti templomot lehet építeni itthon,a z viszont nem teológiai kérdés. Tudod, az a jó a demokráciában állítólag, hogy nem egy király6császár/szultán dönti el, hogy mi lesz a törvény és hogy kell betartani. Lehet rajta változtatni. De jelenleg szerintem jogszabályi változtatás nélkül a mecsetépítés megtiltása jogszerűtlen.

Mellesleg engem nem sért ha mecsetet építenek. Engem sokkal jobban sért, ahogy a nőkkel a vallásuk bánik - csak hogy az mecsettel meg mecset nélkül is ugyanolyan sajnos.

Cesare 2010.05.13. 14:16:09

@Cesare: és ha a nyaralásról beszélsz akkor azért vannak olyan helyek ahol nem írtanak kisebbségeket. Egész sok. Sőt majd minden nem iszlám állam felhagyott a gyakorlattal.

beppe22 2010.05.13. 14:19:24

Lassan 50-éve itt lakom itt születtem Magyarban!
De Nápolyban találkoztam, sok CESARE névrokonoddal!

Cesare 2010.05.13. 14:22:53

@pill: "Mellesleg engem nem sért ha mecsetet építenek. Engem sokkal jobban sért, ahogy a nőkkel a vallásuk bánik - csak hogy az mecsettel meg mecset nélkül is ugyanolyan sajnos."

Ezt így azért nem nagyon értem. Vagy esetleg te nem érted. A vallás szabályai szerint bánnak a nőkkel ennek a vallásnak az egyik kelléke a mecset.Egyszerűbben: Mecset=iszlám=elnyomás

Amit a mecset jelent azzal van a baj. És esély sincsen hogy itt nem az lesz mint franciaország-németország-belgium-hollandia stb. esetében.

pill 2010.05.13. 14:25:10

@Cesare:
A mecset építtetői itt élő muszlim vallású emberek, akik itt dolgoznak, termelik a GDP-t és lehet hogy állampolgárok is szavazati joggal. Magyarországon nincs nagy muszlim közösség, és nem is gettósodtak, elég jól asszimilálódnak, de a vallásukat megtartják. Egy mecset miatt nem fognak tömegek érkezni - hiszem nyugaton sem attól függ a muszlimok száma, hogy mennyi mecsetet engedtek építeni.

Én azt a félelmet értem, hogy liberalizmus hogy engedheti meg, annak az az eszmének a működését, ami a liberalizmus felszámolására tör. De ez nem függ egy az egyben a vallástól. Az iszlám országok között is hatalmas különbségek vannak. Nem csak Iránra meg a terroristákra kell gondolni.
Itt egy tempolmról van szó azoknak, akik már eleve itt élnek, és eddig is gyakorolták a vallásukat. Szeretnék jobb körülmények között gyakorolni. És a saját pénzükön építtetnek hozzá templomot.
Nem értem mit lehetne ez ellen tenni. Azt sem értem mit kéne és miért. Ha azoktól félünk, akik még nincsenek itt, akkor a bevándorláson kell változtatni. Az itt élő muszlimokkal nem voltak nagy problémáink, nem értem mért kéne őket akadályozni.

Cesare 2010.05.13. 14:31:40

@pill: a most nincsenek porblémák. azért 150 évig volt. Ami ugyan régen volt de azért nem nevezném jelentéktelennek.

Békés iszlám államok listáját kérném még tőled. + kitétel a becsület gyilkosságokat büntetik nincs kövezés és végtaglevágás. A nők emberként élhetnek. És szabad keresztény templomokat katedrálisokat építeni.

Konkrét országot légyszíves.

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 14:31:54

"Videoüzenetben megfenyegették Belgiumot a muzulmán nők arcát elfedő hagyományos öltözet, a burka és a nikáb viselését nyilvános helyeken betiltó képviselőházi szavazás miatt."

"A dán kormány mai döntése értelmében korlátozza a tradicionális muszlim öltözetnek számító burka és nikáb viseletét A kormányfő közleményének indoklása szerint ezeknek a ruhadaraboknak nincs helyük a dán társadalomban."

"A női arcot teljesen elfedő muzulmán fátyol betiltásáról fogadtak el egyhangúlag megszavazott határozatot kedden a francia nemzetgyűlésben."

"Nicholas Sarkozy francia államfő nemrég elítélte a burkát, mondván a viselet nemkívánatos Franciaországban, mert az a nők leigázásának a jelképe. ..."

cso zsi 2010.05.13. 14:55:21

@pcr: Nem is értem, miért. Máshol a jó ez a jogsi is: www.joe-ks.com/archives_sep2004/MuslimLicence.jpg
És ami nálunk tüntetésen tiltott, az ott kötelező tartozék: 1.bp.blogspot.com/_0XWksgW7VS4/S9BpXtP4eAI/AAAAAAAACSs/BwNTZZcbPNE/s1600/woman_driver%5B1%5D.jpg

Cesare 2010.05.13. 15:10:06

@Andras / ئاندراش:

A demokrácia kialakítása azonban nem sikerült. 2007. júniusában a kazah parlament törvénybe iktatta, hogy Nurszultan Nazarbajev élete végéig gyakorolhatja a köztársasági elnök minden jogosítványát, joga van kijelölni utódját, mentelmi joga van és befolyása alatt áll a bel- és külpolitika. Hatalmának tíz éve alatt Nazarbajev cenzúrázta a sajtót a személyiségi jog védelmének önkényes értelmezésével, blokkoltatta az ellenzéki weboldalakat, betiltotta a vahabita szektát. Tartományi kormányzóit személyesen nevezi ki. Az Amnesty International kritikája szerint Kazahsztánban elterjedt gyakorlat a statáriális tárgyalás, a halálos ítélet és rendkívül rossz körülmények uralkodnak a büntetésvégrehajtási intézményekben.

Majdnem:)

De szerinted Kazahsztán jó hely? Őszintén.
A probléma ott kezdődik hogy keresni kell és nem azonnal vágsz rá 4-5 országot.

De te legalább megpróbáltad! Köszönöm.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.05.13. 15:12:15

1. Senkinek nem járnak olyan jogok, amiket másnak nem akarnak az érintettek megadni. (Csak akkor fogadok el vallást, ha elfogadja az ateizmust.)
2. Férfi és nő megkülönböztetése Magyarországon szerencsére alkotmányosan tilos. Már a katolikusokat is be kéne tiltani, az iszlám végképp nem megfelelő.

Cesare 2010.05.13. 15:15:08

@Andras / ئاندراش:

Ja elfelejtettem az előbbihez hozzáírni: Kazahsztán nem muszlim ország csak sok muszlim él ott.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 15:16:29

@Cesare:

"De szerinted Kazahsztán jó hely? Őszintén."

Amíg nem élek ott huzamosabb ideig, nem tudok erre válaszolni.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.13. 15:17:49

@Cesare:

Több mint a fele muszlim vallású.
Persze kérdés, hogy tartják-e a vallásukat.

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 15:19:37

@cso zsi:
Szerinted ezek a nők élvezik ezt a viseletet?
Bár a gyorshajtókat náluk nem lehet könnyű beazonosítani.

Amúgy ha annak idején Arafat a kockás konyhakendőjét a feje helyett az arca elé tekerte volna, az nekem nagy élmény lett volna.
Moamer el-Kadhafi is jobb lett volna kitakart arccal.

Nálunk meg kellene előzni a helyzetet, hiszen nem nekünk kell integrálódni, hanem az araboknak, de ők erre nem hajlandók, hát menjenek haza.

Dixi. 2010.05.13. 15:20:05

@Walter Bold:

Mint már írtam hasonlóan érzek.
És nem A KERESZTÉNYSÉGET VÉDENÉM... hanem az a bennem elő ...nem is tudom minek nevezzem ami nem engedi, engedné h megváltoztassák az a rendet amiben élek....

Érdekes milyen gyorsan lekerült a poszt az indexről.....

ősirománszokás 2010.05.13. 15:22:13

@pill: Nincs jelentős muszlim kisebbség Mo.-n aki van az többnyire beilleszkedett, képzett, dolgozik etc. és nem tömbökben él. Építs egy mecsetet és 20 éven belül körülötte lesz az arab városrész, olyan emberekkel akik nem akarnak beilleszkedni, mert úgy gondolják hogy a kisebbséghez alkalmazkodjon a többség. Nem biztos hogy hosszú távon baj lesz belőle, és valóban rövid távon nézve kicsit igazságtalan. De megvan az esélye hogy hosszú távon nagyon nagy problémákat okoz, ez nekem elég ahhoz hogy élénken ellenezzem az elképzelést. Ja és még valami, hosszú távon szerintem maga a kisebbség is jobban jár, mert nem hoz létre a beilleszkedését gátló tényezőket.

pill 2010.05.13. 15:23:08

@Cesare:
Mecset=iszlám=elnyomás

Ez nagyon durva csúsztatás, ugyanis muszlim vallást lehet mecset nélkül is gyakorolni, tehát akkor is van vallás, ha nincs mecset. A nőket sem a mecsetben nyomják el.

ez kb olyan szintű csúsztatás, mint ha azt mondanám:
bazilika = katolikus vallás = papok = gyermekmolesztálás / keresztes háború /inkvizíció (a különböző korok botrányai tetszőlegesen behelyettesíthetők).

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.05.13. 15:27:39

@pill: "ez kb olyan szintű csúsztatás, mint ha azt mondanám:
bazilika = katolikus vallás = papok = gyermekmolesztálás / keresztes háború /inkvizíció"

A szomorú az, hogy kb. igazad is lenne, ha ezt mondanád.

pill 2010.05.13. 15:42:14

@Cesare:
Ha olyan országot kérsz, ahol az iszlám államvallás, és az vallás alapján folyik a törvénykezés, akkor nyilvánvalóan nincs olyan ország amilyet hallani akarsz. a vallási törvényeken alapuló jog a modern európai ember számára elfogadhatatlan.
Másrészről azt gondolom, hogy a pozitív példa mégis az, ahol a vallásos lakosság többsége muszlim, és mégsem "iszlám az ország".
Nagyon fontos szerintem az a tendencia, amit a törököknél látunk: modernizálták az országot, szekuláris államot hoztak létre (igen, erőszakkal hozták létre, de most már békésen működik) melyben a lakosság amúgy muszlim maradt. Persze a törököknél kelet és nyugat között ég és föld a különbség.
Vagy pl Egyiptomban demokrácia van, a lakosság 90% muszlim. Én személyesen ismerek egy egyiptomi muszlim lányt, és ő mondta, hogy az ő családja vallásos, tehát ő a vallási előírások szerint öltözködik, de számos iskolatársnője nem, ugyanis az országban hivatalosan vallásszabadság van. (tavaly botrány volt belőle, hogy keresztényeket megbüntettek a ramadan be nem tartásáért - konkrétan az utcán evőket - tehát nem működik tökéletesen a dolog, de azért az is elmond valamit, hogy ez olyan szokatlan, hogy hatalmas botrány volt belőle).

Magyarország nem lesz iszlám állam attól, ha lesz egy mecsete. Attól se ha még több tízezer muszlim vándorol be - ami amúgy nem valószínű (hamarabb leszünk tele kínaival, mint muszlimmal) Szóval nem az a fontos, hogy mi van ott, ahol az iszlám államvallás.

Cesare 2010.05.13. 15:46:35

@pill:

Te most miért küzdesz?

Állítsuk meg a ......... 2010.05.13. 15:46:35

"Ruhollah Khomeini 1902-ben született Irán Homejn nevű tartományában. Családja férfi tagjai nemzedékek óta köztiszteletben álló síita teológusok és jogtudósok - ajatollahok voltak. (a perzsa kifejezés jelentése: Allah csodajele). Így ő maga is e hagyomany folytatója lett.

Ruhollah mindössze néhány hónapos volt, amikor elveszítette apját, akit a rezsim elleni kiállása miatt meggyilkoltak. A gyermeket apai nagynénje nevelte, aki mindaddig nem nyugodott, míg apja gyilkosát fel nem kutatta, és el nem érte, hogy megbűnhődjön tettéért. E nagynénje arra tanította a kis Ruhollahot, hogy az ember csak akkor él a Földön az iszlám elvei szerint, ha tettekben is küzd az iszlám ellenségei, a hitetlenek ellen."

Khomeini a dzsihád hirdetője

Kellenek nekünk ilyen emberek?
Akik szerint mi az iszlám ellenségei vagyunk?

pill 2010.05.13. 15:50:32

@peetmaster:
Szerintem meg ez is egy demagóg csúsztatás lenne. És nem szeretném, azt hallani majd a gyerekem osztályfőnökétől, hogy az oszálykiránduláson nem lehet megnézni a bazilikát, mert az egyenlő a gyerekmolesztálással.

Cesare 2010.05.13. 15:50:57

@pill: Te élnél egyiptomban ahol most hoszabították meg a szükségálapotot újabb 2 évvel?
bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2864:egyiptomban-harminc-eve-van-szueksegallapot&catid=113:rovat-kulfold-messzebb&Itemid=495

Török kurd viszony. Baromi európaiak..

Cesare 2010.05.13. 15:53:42

@peetmaster: igaz. sajnos ahogy hallom a híreket egyre igazabb.

Ezért is jó hogy nincs egybemosva Mo.n a vallás és az állam.

Köszönöm Napóleon!:)

cso zsi 2010.05.13. 15:55:57

@Dixi.: "Érdekes milyen gyorsan lekerült a poszt az indexről..... Érdekes milyen gyorsan lekerült a poszt az indexről..... "
Biztos nem volt benne elég zsidózás.
Pedig, ha összeeresztik a két népet...
Csak ne minálunk,ha lehet kérnem. Nekünk elég a generált roma-magyar probléma.

Cesare 2010.05.13. 15:56:03

@pill: azért most már szerintem egy szülő sem örülne ha a pap bácsi elkisérné hátra a fiúkat megmutatni.....a templom rejtett zugait..

Szörnyű de ez van.

Cesare 2010.05.13. 15:57:56

@pill: "Ha olyan országot kérsz, ahol az iszlám államvallás, és az vallás alapján folyik a törvénykezés, akkor nyilvánvalóan nincs olyan ország amilyet hallani akarsz."

Köszönöm szerintem ezzel mindent elmondtál. Azért az csak jelent valamit ha egy sincs.Szerintem.

ayad 2010.05.13. 16:02:19

@Cesare: 327 komment. és te még mindig nem érted meg a tieddel ellentétes véleményt.

pill 2010.05.13. 16:03:08

@Cesare:
Sztem meg nem akarod érteni.
Bármilyen államvallás és valláson alapuló törvénykezés ellentétes a modern európai értékekkel. Akkor is felháborodnék, ha a buddhisták kerülnének hatalomra, pedig ők igen békések, de ha a saját vallási előírásaik szerint törvénykeznének nálunk és pl soha többet nem ehetnék húst, elég ideges lennék.
És most direkt nagyon enyhe és semleges példát hoztam, remélem ezt látod.

Cesare 2010.05.13. 16:17:31

@pill: akkor miért küzdesz egy mecsetért. Miért nem érted hogy nem lehet engedni egy olyan vallásnak egy picit sem ami el akarja törölni azokat az értékeket mit ezek szerint te is olyan fontosnak tartasz.

Alex3000 2010.05.13. 16:20:24

Úgy látom a vitázok között egy "kis" félre értés van. Szerintem a többségnek nem maga az iszlámmal van baja, hanem az ahhoz tartózó néphez. A muszlim az arabokhoz kötődik, és az bizony egy másik népcsoport. Akárhogy is erőltetik, nem fog soha beilleszkedni a nyugati kultúrába, mert egyszerűen más a gondolkozásuk. Már 1000 éve hogy a cigányok sem tudtak beilleszkedni a magyar kultúrába, akkor meg mit várunk az araboktól, akiknek még a vallásuk is teljesen más. A mecset tovább rontaná ezt, hiszen ezzel még jobban ketté választaná a két kultúrát. Ha már az EU folyton arról pofázik, hogy a bevándorlókat (muszlim közösség) be kell illeszteni a nyugati kultúrába, akkor azt ne azzal tegyük, hogy építtetünk mecsetet, amely egy kisebb arab közösséget hoz létre a környéken és ezzel meg is alapozza a gettósodást. Mert bizony ez tény, hogy így működik, lásd nyugat Európa. Miért kell nekünk is a rossz példát követni, hogy aztán akkor harcoljunk amikor már késő?

ayad 2010.05.13. 16:24:03

@Babu2000: megnyugodhatsz, Magyarország nem nyugat

pill 2010.05.13. 16:37:50

@Cesare:
Az első kommentben megmondtam: azért mert a jelenlegi törvényeink szerint joguk van ilyet építeni.
nem tudom mi ezen olyan bazi rejtélyes.
Ha már mi hozzuk a saját szabályainkat tartsuk már be őket könyörgöm. Senki nem kényszerített minket, hogy itt vallásszabadság legyen... de ha az van, akkor már nem lehet azt mondani az apróbetűben, hogy de ez csak arra vonatkozik aki nekem szimpatikus.

beppe22 2010.05.13. 16:43:18

@Cesare: Na végre amiben eggyet értünk!
Nápolyban ismered CARLO PEDERSOLIT?
Apám Bolognai! SCUSI! CIAO!

Cesare 2010.05.13. 16:47:08

@beppe22: :)
Sajnos csak átutazóban jártam arra:(
Bár lett volna lehetőségem egy kicsit maradni!

Cesare 2010.05.13. 16:54:51

@pill: "A vallásszabadság, más kifejezéssel szabad vallásgyakorlás azon alapvető alapvető emberi jogot jelenti, mely szerint az embereknek megengedett a hitük szerinti vallásos tevékenységek gyakorlása illetve ezek hirdetése (amennyiben az mások személyiségi vagy egyéb jogait nem sérti). Tágabb értelemben a vallások és bizonyos (a fenti alapvető emberi jogokat tiszteletben tartó) világnézetek (beleértve akár az ateizmust is) egyformán hirdethető, képviselhető és az állam szempontjából egyforma elbírálásban részesülő állapotát értik.

A vallásszabadság, mint állapot ellentéte szélsőséges esetben a vallásüldözés, enyhébb esetekben a vallási, egyházi diszkrimináció. Ennek ellentéte a vallási tolerancia. A vallásszabadságba beletartozik a vallások szabad birálhatósága a szólásszabadság és a valláskritika is."

Na arról van szó hogy az iszlámmal mint vallással ezek nem összeegyeztethetőek. Mint ahogy az emberáldozó vallások sem engedélyezettek. Az iszlám mint vallás semmelyik másik vallást nem tolerál. Egyiket sem. Csak addig van minimális tolerancia amíg elég erőssé nem vállik a közösség(iszlám) hogy akaratát érvényesítse. Bármibe is kerül ez. Lásd iszlám országok elmúlt 50 év történelme lásd iszlám 1000 éves történelme lásd iszlám 1400 éves történelme. Ezen nem tudsz változtatni mert ez Allah akarata. Ez minden muszlim szent kötelessége. Mert ezt mondta Mohamed. Így nem a kisbetűs rész alapján nem akarják a gondolkodó emberek hanem mert nem egyeztethető össze a vallásszabadság eszméjével.

beppe22 2010.05.13. 16:57:34

@Cesare: ONNAN már csak egy ugrás CAPRI
emberek laknak ott is! 100 fajta nép de magyar vagy elismernek! sokszor nehéz a helyzet /ODAKINT IS/! SZEGÉNYEK-és-GAZDAGOK!
SOKSZOR JÓ SZÓVAL IS ELÉRHETSZ BÁRMIT!
VALLÁSTÓL FÜGGETLENÜL!!!!!!!!

Cesare 2010.05.13. 17:07:26

@beppe22: Capri? Grotta azzurra. Azt álítólag egyszer látni kell!

beppe22 2010.05.13. 17:22:06

@Cesare: SI, SI Molto bene!
IO tutti: LANIMA inmortale!
Látod CESARE egésznap nyomtad a bloggot,estére
már nem mindeegy a vallás "fehér" "barna" "sárga" "Fekete" nép!
Ember_Ember! Addig jó mégfüggőlegesen áll az ember!
Minaret vagy Mecset!? HOlnap tutira ujjabb
témáklesznek a bloggon! BUONA SERA!

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.05.13. 20:54:05

@ayad: megkérdeztem Miklóst, azt mondta szokva van az ilyesmihez, miatta ne moderáljunk :) igazából mire törölni tudtam volna a tényleg gázos hozzászólást, már annyira szellemesen visszavágott, hogy értelmetlenné vált az egész

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2010.05.13. 21:17:05

@dmm: bocs, jogos! napközben nem voltam gép előtt - estére meg már lejött az Index-címlapról, remélem most már a hülye viták abbamaradnak, a nagyon gázosakat moderálom aztán akinek érdemi mondanivalója van hagy írja ide - bár lehet hogy annak nyitok egy új posztot - szigorú moderálással

ninimimi 2010.05.13. 22:21:13

"mert az iszlám napi 5 imát ír elő"

Ügyes! Sőt, pontatlan a megfogalmazás. Nem "imát" ír elő, hanem mecsetbe menést ÉS imát. Így aztán "kell" a sok mecset.

Vallásszabdság? Igen, de azoknak, akiknek a többség megengedi. Mert minden népnek joga van eldönteni, milyen legyen az országa. Harangozás, templom hozzátartozik az országunkhoz, mecsetek sokasága meg nem. Mert mi így szeretjük. Jogunk van olyannak meghagyni, amilyennek szeretjük. Akinek meg nem tetszik, az takarodjon!
És akkor arról még nem is beszéltünk, milyen mocskos, embertelen együttélési normákat (nők elnyomása, terrorizmus) terjesztenek ennek leple alatt.

Alex3000 2010.05.14. 08:43:11

@ayad: ebből a szempontból: szerencsére.

borzimorzi 2010.05.14. 10:35:09

Szégyellje magát, aki magyar létére ezt megtervezte és támogatja!

Miért? Azért, mert bőven volt alkalmunk megismerni Allah fiait. 150 évig tartották megszállás alatt a hazánk nagy részét. Ez idő alatt az uralmuk alá tartozó ún. "hódoltság" területén a magyar lakosság mintegy 90%-át kipusztították. Santayana igazat beszélt: aki nem néz szembe a múltjával, az arra kényszerül, hogy újra meg újra átélje. Ha egy nép nem tanul a történelméből, az arra kényszerül, hogy újra átélje azt. Én nem kívánom ezt a hazámnak, a népemnek.

Őseink nem kevés vér és küzdelem árán szabadították meg a muszlim uralomtól ezt az országot. Aki ennek ellenére segédkezet nyújt abban, hogy visszajöjjenek, az köp a saját ősei sírjára (is). Magyarul hazaáruló.

Ennek az építésznek egyébként nem kívánok semmi rosszat. Személyesen nem ismerem, ez nem személyes ügy. De nagyon remélem, hogy soha senki tisztességes magyar ember ezek után nem fog neki megbízást adni ebben az országban. Választott, lelke rajta. Senki sem kényszerítette rá, hogy hazaáruló legyen. Szabadon döntött, szabadjon elviselnie a következményeit is.

Csót:
b

Walter Bold 2010.05.14. 11:50:36

@Cesare: Példákkal írod le a kettős mércét,a miről korábban írtam. Abszolút egyetértek.

Walter Bold 2010.05.14. 11:56:30

@Dixi.: Hasonlóan látjuk a kérdést, ez egyértelmű; én azt szeretném, ha az olvasó népek is kapnának némi képet az iszlámról...

Walter Bold 2010.05.14. 12:07:09

@pill: Jól látod, Pill! A jelenlegi törvényeink szerint jogukban állNA, ha éterületet, építési engedélyt stb. kapnának.
Át kell gondolni(írni) a törvényeinket.

záporjózsi 2010.05.14. 12:45:07

@borzimorzi: Az a bizonyos hódoltság akkor is pusztított volna, ha éppen nem iszlám lett volna. Persze Erdély adót fizetett nekik és kb. békén hagyták, lett is ott együtt római, kálvinista meg görög vallású, magyar, szász, román egyszerre.

Ha ennyire nem szép dolog az iszlám, akkor gondolom azokat sem ítélitek el, akik Tuzlában az európai muszlimokat lőtték halomra...

Walter Bold 2010.05.14. 13:18:50

@borzimorzi: Köszönöm ezt a hozzászólást! Örülök, hogy vannak olyanok, akik nemzetben gondolkodnak, és távlatokat látnak.
Valóban: ha az európai (nyugati) kultúrát egységesnek és önállónak tekintjük, akkor 3-szor támadt az iszlám Európára. Először a mórok Spanyolország felől, ahonnan 400(!!!!) év után verték ki őket a spanyolok. KÉsőbb a keleti oldal jött: 1453-ban elesett Konstantinápoly, máig Isztambulnak hívják.
Őseink, és más nemzetek ősei nagy véráldozattal megállították őket Nándorfehérvárnál. KÉsőbb tovább nyomultak. Köztudott, hogy 150 éveig volt török Budán. Jól ismerem a török birodalom mai szóval MLM rendszerben történő bővülését, érdekeltségi rendszerét, a villayet rendszert. Budán "csak" 150 év. Összeurópai összefogás kellett, hogy kiverjék őket innen. De tudtad, hogy az utolsó csatát 1799-ben vívták Zentán a török ellen? MÁIG ÜNNEPLIK A ZENTAIAK.
Nos, amíg Nyugat-Európa gyarmatosított, rabolt és gazdagodott, addig mi küzdöttünk az iszlám hódítókkal, emiatt későn indulhatott az polgárosodásunk, iparosodásunk, gazdasági fejlődésünk.
Most harmadszorra támad az iszlám Európára. Nem fegyverrel, hanem gyereklétszámmal. Hallgasd meg mit mondanak a híres imámok, mit Kadhafi: Nem fegyverrel, hanem az anyaméhben kell meghódítani Európát. Mi már elveszítettük az országunk felét - pusztán alulnépesedési alapon. (Gondolj a török dúlásra, a ki nem hevert emberhiányra, Trianon előzményeire)
Ha nem gondoskodunk KÉTSZERANNYI utódról, mint amennyien ma vagyunk, végleg kipusztulunk.(olvasd Fekete Gyula demográfiai műveit) Ezt elősegíteni egy agresszív kultúra térhódításának segítésével valóban kimeríti a hazaárulás fogalmát. Tanulunk Nyugat-Európa halálából, haláltusájából, pokolra süllyedéséből, és nem engedünk az iszlámnak!

Józsi05 2010.05.14. 14:19:13

Ha szeretnétek jobban megismerni "Allah fiait", itt megtehetitek, ráadásul mindezt magyarul:
dzsihadfigyelo.com/
Jó böngészést, remélem a Tisztelt Tervező is átnézi!
Minden jót!
Józsi

záporjózsi 2010.05.14. 14:31:34

@ninimimi: Ilyeneket a kereszténység is terjesztett.

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.05.15. 08:20:54

@borzimorzi:
ez világos beszéd.
javaslom szakitsuk meg a mongolokkal a diplomáciai kapcsolatokat, mert a tatárjárás idején lerohantak
továbbá javaslom hogy szakitsuk meg hasonló okokra hivatkozva a kapcsolatokat és ne engedélyezzük a beutazását az osztrákoknak, mert évszázadokon keresztül elnyomtak minket.
javaslom továbbá megszakitani a kapcsolatokat az USA-val, mert a II. vh.-ban porig bombázták Bp-et, javaslom a fenti kommmetező érvrendszere alapján - továbbá magszakítani a kapcsolatokat és kitiltani az országból a szerbeket, románokat, bosnyákokat, horvátokat, németeket, oroszokat, franciákat ... nem hagytam ki valakit?

cso zsi 2010.05.15. 23:28:01

@Koós Miklós: "mert a II. vh.-ban porig bombázták Bp-et,"
Melyik részét? Berlin, Varsó építészetileg "jól járt". Budapestet ugyan megszórták, de egy "porig bombázás" ráfért volna azokra a házakra, amik a Belvárosunkban lassan maguktól összedőlnek.

borszódával 2010.05.16. 09:39:27

@Koós Miklós: Csúsztatsz!
A konfliktusforrás ugyanis az, hogy az európai civilizáció jól láthatóan nem tudja hogyan kezelje az iszlám térhódítás, és önmaga hanyatlásának problematikáját.
Az általad felsoroltak ezt a konfliktushelyzetet nem hordozzák, így nem is sértenek/veszélyeztetnek senkit/semmit sem.
Mint ahogy egy Buddhista stupa építése sem zavart senkit pl. Zalaszántón.

borzimorzi 2010.05.17. 15:51:13

@borzimorzi: @Koós Miklós: Amit ír, az még annál is nagyobb ostobaság, mint amit tervez. Sem a hadviselés, sem a megszállás, sem az elnyomás nem egyenlő a népirtással!

Történelmünk során sok más nációval álltunk hadban. Sokszor legyőztek bennünket. Ebből még nem következik, hogy meg kellene szakítanunk a diplomáciai kapcsolatot bármelyik korábbi győztessel. Nem véletlen, hogy soha nem is írtam ilyesmit.

Itt és most csakis arról írtam, hogyan kell(ene) bánni újabb felbukkanásuk alkalmával és hódítási törekvésük megnyilvánulásakor az olyan hajdani győztesekkel, akik már egyszer megszállták az országot ÉS szervezett népirtást folytattak uralmuk alatt a magyar népesség ellen.

Máris kiesik a legtöbb, amit felsorolt. Az USA bombázott minket, de soha nem volt itt megszálló. Az osztrákok megszálltak bennünket, de soha nem folytattak szervezett népirtást ellenünk. Ebből is következett, hogy hol Rákóczi zászlaja alatt, hol pedig az 1948-49-es szabadságharcban, de mindig maradt itt elég magyar ahhoz, hogy adandó alkalommal fellázadjunk ellenük. Az oroszok szintén megszállók voltak itt 40 évig, de ők sem folytattak szervezett népirtást.

Szervezett népirtást itt csak három megszálló folytatott. A tatárok először, de ők nem akarnak most idejönni és hódítási törekvéseik zászlócskáival teleszurkálni a térképen ezt a kis 93ezer nkm-t. Az iszlamisták (akkor épp török nemzetiségűek), akik 150 évig szállták meg az ország jó részét, és most újra terjeszkednek. A náci németek voltak a harmadik ilyen bagázs, de ők ma már nem is nácik, meg nem is folytatnak hódító háborút.

Ellenben az iszlámtól igen. Az az egyetlen, amelyik már megmutatta igazi arcát, amikor megszállt bennünket, és amely újra terjeszkedik Európában. Vallásnak mutatja magát, mert tudja, hogy Európában a vallás tabu, azért senkit sem bánthatnak. De számukra az iszlám nemcsak és nem is elsősorban vallás. Hanem amellett még politikai ideológia (Terjeszkedésre, mégpedig karddal való terjeszkedésre hív fel a Korán!), törvénykönyv (a sarija alapja) és még házassági tanácsadó kiskáté is. A szerencsétlen nőkkel való bánásmódot is ugyanonnan vezetik le. Számukra az iszlám: minden. A teljes életvezetésük, az élet minden aspektusa ennek rendelődik alá.

Éppen azért nem kompatibilis az európai gondolkodással és kultúrával, mert az utóbbi a toleranciára épül. Az iszlám mint politikai nézetrendszer azonban velejéig intoleráns. Minden más politikai nézetet vagy vallást csakis azért (és addig) tűr el, mert (és amíg) kisebbségben van vele szemben. Mihelyt az iszlámé a többség, megkezdődik a terror. Első körben ízlésterror. Kendőtől a burkáig, mert soha semmi korlátozás nem elég, ha az az alsóbbrendűnek tekintett nőket sújtja. Nem ok nélkül kezdik a muszlim férfiak az imát azzal, hogy hálát adnak, amiért nem nőnek születtek! Aztán jön a viselkedési terror. Kivel lehet szóba állni az utcán, s kinek a társaságában kötelező ott megjelenni? Aztán jön a durvábbja: házasság előtti szüzesség megkövetelésétől egész a női külső nemi szervek brutális csonkolásáig. És így tovább: soha semmi nem elég.

Ez egy önmagába csavarodó spirál, melynek alapja a 22-es csapdája. A fejlődés, a műszaki találmányok és újítások nyomán alakul ki a jobb életszínvonal, amire vágynak ők is. Ezek nem képzelhetők el szabadon, függetlenül gondolkodó emberek nélkül. De a gondolkodás szabadsága viszont nem egyeztethető össze az iszlámmal. S arra vannak szocializálva, hogy erőszakkal kell a népességre mindenféle szabályokat ráerőltetni, csakis ennek a terrornak a fokozásában látják a felzárkózás esélyét.

Így aztán egyre durvább és durvább szabályok és előírások közé szorítják azokat az embereket, akik már az iszlám szorításában élnek. Ettől azok egyre kevésbé mernek egyáltalán gondolkodni, és ettől persze egyre fejlődésképtelenebb minden olyan társadalom, amelyet az iszlám dominál.

Az iszlám terjeszkedése a túlélésünk, a kulturális önazonosságunk megőrzése és a fejlődőképességünk ellen hat. Aki ezt bármilyen formában támogatja, az elárulja a hazáját és nemzetét.

b

borzimorzi 2010.05.17. 15:53:11

@borzimorzi: Kimaradt, hogy a mongoloktól és a németektől nincs okunk tartani. Ellenben az iszlámtól igen.
b

borzimorzi 2010.05.17. 16:44:52

@Walter Bold: Örülök, hogy egyetértünk.

Pici korrekciót igényel, hogy a zentai csatára 1697-ben került sor, ekkor vertük ki a törököt egyszer s mindenkorra hazánkból, Savoyai Jenő zseniális hadvezetésével. (hu.wikipedia.org/wiki/Zentai_csata)

Egy amerikai ismerősöm kicsit meg is ütközött rajta, mikor mondtam neki, hogy ne is haragudjon, nem akarom megsérteni, de nekünk,magyaroknak van egy fontosabb szeptember 11-énk is, mint az 2001-esük.

Csót:
b

borzimorzi 2010.05.17. 16:45:51

@borzimorzi: ... mint az ő 2001-esük.

Nem értem, mi van a klavival. Ügyetlenkedem.

b

NikA789 2010.05.18. 09:20:47

Hogy mi vaaaan?

Ez most ugye vicc?

Ha meg is épül, maradjon üresen
- a nők elnyomásának,
- a vallásszabadság nevében történő gyilkosságok
- a nyugati emberek szabadság elveszíthetőségének

szimbólumaként.

Walter Bold 2010.05.18. 09:27:04

@borzimorzi: Minden szóval egyet kell értenem... Azzal különösen, hogy "aki ezt bármilyen formában támogatja, elárulja hazáját és nemzetét".
Az iszlám egyértelműen a terror eszközeit használja a maga területén kívül. Számára két világ létezik: a 'Dar al Islam' és a 'Dar al Harb' A behódlás háza és a háború háza. Az iszlám ugyanis behódolást jelent, a harb pedig háborút...ősnyelvek ha találkoznak, ugye.
Nem véletlen, hogy az európai nőket rabszolganőknek tekintik, a férfiakat pedig alacsonyabb rendű ellenségnek, akiket dicsőség legyőzni. Egyetlen dolgot tisztel az iszlám: ha pontosabb ugyanakkora erőt teszel vele szemben, mint amit ő képvisel, vagy nagyobbat. Nos ez nem a szabad gondolatok, hanem az erő "érvrendszere".
Ma az iszlám a fallosz, Európa pedig úgy viselkedik, mint egy vénasszony. Úgy is gondolkodik és olyan merev mint egy vénember, hiszen durván elöregedett, és gyenge. Egy arab mondás szerint pedig a beteg teve vonza a kést...

Walter Bold 2010.05.18. 09:34:00

@borzimorzi: Savoyai Jenő vezette csata valóban ekkor volt, de személyesen láttam egy zentai ünnepséget, ahol a török utolsó betörése elleni győztes csatát ünnepelték, ez 1799-ben történt a helyiek emlékezete szerint...

záporjózsi 2010.05.18. 10:32:03

@Walter Bold: Európai iszlám testvéreinknek, szinte szomszédainknak is át kellene térni valamilyen más hitre, igaz? Nem lehetne úgy egyszerűsíteni a dolgon, hogy itt az itteni normák szerint lehet iszlámnak lenni? Nincs Szent Háború, tiszteljük a többieket, hiszen ez ad arra lehetőséget, hogy a hitet nyíltan gyakorolhassa az iszlám vallású.

Walter Bold 2010.05.19. 07:11:30

@záporjózsi:
"Európai iszlám testvéreinknek, szinte szomszédainknak is át kellene térni valamilyen más hitre, igaz?"
I. Nincsenek európai iszlám "testvéreink".
II. Egy szót ejtettem áttérésről.
"Nem lehetne úgy egyszerűsíteni a dolgon, hogy itt az itteni normák szerint lehet iszlámnak lenni?"
Az iszlámnak nincsenek itteni normái. Az iszlámnak iszlám normái vannak, ezek pedig nem férnek össze az európai normákkal.

A kérdés az, hogy feladjuk-e a normáinkat, vele együtt kultúránkat és az országunkat, vagy nem?

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.05.19. 12:55:43

@záporjózsi: @Walter Bold:
Amit nem akarnak kimondani az emberek, az az, hogy Európa nem iszlámmentes, hanem vallásmentes hely.
A felvilágosodás, majd Európa egyes részein a kommunizmus, más részén a liberális jólét, kellőképpen helybenhagyta, visszaszorította, nevetségessé/cikivé tette az egyházat, és ez így van jól. Ma nyíltan lehetsz ateista, és hagyhatod figyelmen kívül a vallást, és ez az, ami kiemelte Európát a középkorból.
És ez az, amit az iszlámmal nem lehet összeegyeztetni, és emiatt félünk az iszlámtól, és nem félünk a zsidóktól vagy keresztényektől.

joerg1234 2010.05.19. 21:31:31

Nos, mivel mostmár lassan minden európai állam népszavazással utasitja el ezeket, javaslom,mi meg se várjuk ezt, ne engedjük.
Menjenek izraelbe. Ha zsidók elvették palesztinoktól a földjüket, angolok zsidoknak adták, csak úgy, akkor menjenek oda, csak úgy
hagyjanak minket békén
nem kellenek a fátyolozottak
elég volt, ez keresztény ország

csak nézzétek meg milyen problémákat keltenek tőlünk távolabb

záporjózsi 2010.05.20. 08:16:29

@Walter Bold: Elrendeltem az atomcsapást Bosznia ellen. Az iszlám kultúra többi emlékét kommandók fogják még a héten megsemmisíteni. Alhambrába pláne ne utazzon senki, Pécsett augusztus 20-án tervezzük felavatni a dzsámi helyén az ökomunista templomot.
:((((

@peetmaster: Korábban a vallásos meggyőződés hiányát nem lehetett összeegyeztetni Európával sem. Aki ide jön iszlámkodni, ezt kell megtanulnia, mert ezek európai normák. Ha a bankszektor működését is meg tudták oldani igazhitű módon, a nemes ajatollahok ezt a problémát is lesznek szívesek megoldani. A Vatikán is megoldotta az együttműködést a reformerekkel és remélhetőleg az ortodoxiával is jó viszonyt sikerül kialakítani.

@joerg1234: Ezt meg én utasítom vissza. Nem kívánok keresztény országban (=kötelező ideológiájú) élni. Vagy menedékjogot kérek Kubában. :D Na jó, ott sem...

Zsusztina 2010.05.22. 06:49:04

Engem mint nőt ebben a mecsetben az ilyen dolgok zavarnak, hogy pl. külön lift van a nőknek. Ez egyszerűen a legsötétebb primitívség és álszent prűdség. Meg egyáltalán az, hogy a nőknek el kell takarni majdnem minden testrészüket. Hihetetlen kényelmetlen lehet. Én szivesen megismerném az építész véleményét ezekről dolgokról. Én ha építész lennék, nem terveznék olyan élettereket, ahol emberek lealázásanak igényéhez igazodik a terek kialakítása.

Zsusztina 2010.05.22. 07:05:21

Engem mint nőt ebben a mecsetben a leginkább az ilyen dolgok zavarnak, hogy pl. külön lift van a nőknek. Ez a legsötétebb primitívség és álszent prűdség. Meg az is, hogy a nőknek majdnem minden testrészüket el kell takarni. Hihetetlen kényelmetlen lehet, főleg nyári hőségben. Jó lenne tudni az építész véleményét erről. Én ha építész lennék, nem terveznék olyan élettereket, ahol emberek megalázásának célját szolgáló elemek vannak. Az építésznek ajánlanék egy kis játékot: gondolja el részletesen, hogy halála után újjászületik, mégpedig lánygyermekként egy vallásos iszlám családban.

záporjózsi 2010.05.22. 07:53:15

@Zsusztina: Nem kötelező odamenni. Gondolom ezek után kötelező lesz lebontani az összes olyan iskolaépületet, ahol külön épült bejárat a fiúknak és a lányoknak. Vagy azokat a templomokat, amelyekben külön van hely az elit számára és külön a pórnépnek.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.05.23. 06:28:05

@záporjózsi:
Muzulmánnak sem kötelező lenni, ha már erről van szó! Még ha követelnéd a koedukált öltözőket, lehet támogatnálak benne. :D
Az egész világon látszik, egy káros vallásról van szó, mely többet tesz a világi hatalom megszerzéséért, mint a híveikért, pontosabban a hívek istenfélő beállítottságát használja ki a papság, a vallásosságtól gyökeresen más, világi célok érdekében.
Az építésznek joga van épületet tervezni nekik, még akkor is, ha nyugaton pont ilyen helyeken folyik a befogadó állam egyéb vallásai, társadalmi berendezkedése ellen izgatás, uszítás, szervezkedés.
Tudnia kellene, hogy a saját családja is károsultja lehet az iszlám térnyerésének, ha már a többi emberre nincsen tekintettel.
A pénzt eltette, most már röhöghet a markában, vagy egyenesen a későbbi károsultakon.

Zsusztina 2010.05.23. 10:17:01

Igen, Madnezz, én is pont erre gondoltam, hogy az építész megbízásból tervez valamit - ha mecset kell, akkor tervez azt, lényeg, hogy megkapja a honoráriumát - és észre sem veszi, hogy a saját kárára is dolgozik. Szerintem az iszlámra ráférne egy "reformáció", hogy pl. egy pár vagy egy család együtt mehessen a mecsetbe és együtt imádkozhasson. Akkor én sem ellenezném a mecset építését.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.05.23. 15:44:47

Nem lehetséges a reformáció, mert Mohamed volt Allah utolsó prófétája... Allah szavai vannak a Koránban, azon változtatni, vagy azt átértelmezni nem lehet.

Zsusztina 2010.05.23. 18:23:15

Hát már most is különféleképpen értelmezik a koránt: van olyan muszlim nő, aki kendőt se hord, van amelyiknek meg a szemét sem lehet látni. Van olyan muszlim, aki szerint az öngyilkos merényletet a korán engedi, van amelyik szerint nem.
De azt én is látom, hogy jelenleg nem sok esély van arra, hogy a muzulmán vallási vezetők több személyes jogot engedélyezzenek a nők számára.

Zsusztina 2010.05.23. 18:27:01

Ja és ehhez az elnyomáshoz még egy magyar építész asszisztál is.

fehérfarkas 2010.05.23. 19:11:17

@Madnezz:
látszik nagyon ismered az iszlámot
az a tény, hogy az iszlám hitközösség papság, klérus nélkül, az téged nem zavar - vagy legalábbis a muszlimok 85-90%-át kitevő szunniták számra
klérus csupán a síitáknál (ez van iránban) és a vahhabitáknál van (ez meg szaud arábiában van)

a terrorizmus nagyon rossz és elitélendő dolog, de nem vallásspecifikus
az iszlám terrorizmusról, mint világjelenségről 2001.09.11. óta beszélnek, de ha statisztikákat megnézzük, akkor jól látszik, hogy az iraki bombázások után növekedett meg drasztikusan a számuk, ráadásul az iszlám terroristák célpontjai 90%-ban iszlám országokban vannak
- a 30/40-es években a közel-keleten a zsidó terrorszervezetek gyilkolásztak (pl. stern csoport, irgun, lehi, etzel - ezeket annak idején a brit birodalom hivatalosan is terrorszervezeteknek nyilvánította!!!)
- a 60/70/80-as évek pedig az eta, az ira és a korzikai terrorcsoportoktól volt visszhangos
- de a nyugat-német raf (vörös hadsereg frakció) és az olasz vörös brigádok is elég sokat szerepeltek annak idején a címlapokon

a fentiek ellenére mégsem tartja senki sem az íreket, németeket, baszkokat, zsidókat, korzikaiakat, olaszokat terroristának - míg a muszlimokat (1,5milliárd embert!!!) simán leterroristázzák
- talán el kellene azon gondolkozni, hogyha tényleg mind a 1,5 milliárd muszlim terrorista lenne, akkor nem tudnánk itt békésen fórumozgatni
(gyk: ha néhány terrorszervezet ekkora problémát jelent, akkor mit jelentene az, hogy tényleg mind a 1,5 milliárd muszlim terrorista lenne, mint ahogyan azt egyesek itt ebben a fórumban is terjesztik?)
- ami a 30/40-s években zsidó gyűlölet ment itt európában, most ugyanaz ismétlődik meg, csak a zsidók helyett a muszlimokat gyűlöljük (mivel zsidó alig maradt, mert a holokauszttúlélők és leszármazottaik jelentős része izraelbe kivándorolt)

fehérfarkas 2010.05.23. 19:33:30

@joerg1234:
én úgy tudtam, hogy egy szekuláris országban élek, ahol az alkotmány biztosítja a vallásszabadságot
- vagyis amíg az állami intézmények/hivatalok vallásmentesen működnek, addig egyéni szinten mindenki abban a vallásban hisz, amelyikben akar (kivéve az állam által betiltott vallások, mert ilyenek is vannak), vagy ha nem vallásos, akkor lehet ateista is - de ebbe senkinek nincs semmilyen beleszólása, mert ez az egyén szabadságjoga, hogy maga dönthesse el, hogy ateista vagy vallásos, és ha vallásos, akkor melyik vallás melyik irányzatának a híve (a magyarországon hivatalosan bejegyzett és engedélyezett vallások közül)

fehérfarkas 2010.05.23. 19:42:54

@Zsusztina:
ez lehet, hogy téged zavar, de hara krisnásoknál ennél sokkal nagyobb a nők és férfiak öltözködési megkülönböztetése
- de aki sokat járt már külföldön pl. mélyen vallásos ortodox keresztény vagy zsidó településeken, közösségekben, az tudja, hogy egy ortodox templom vagy egy zsinagóga megtekintése is a helyhez illő ruházatot követel :)

de vallások nélkül is vannak helyek, ahol megkövetelik az illendő, erkölcsös ruházatot:
pl. a kajmánszigeteken (a sziget lakosságának a többsége anglikán, illetve ateista) a boltokban nem szolgálnak ki starndruházatban (még akkor sem, ha a bolt a strand mellett van)
vagy ezen a héten volt hír, hogy barcelónában megtiltják (a turistáknak is), hogy fürdőruhában járkáljanak a városban - fürdőruha a strandra való, a városban pedig tessék civilizált módon felöltözni

Zsusztina 2010.05.24. 08:36:40

Én is másképpen öltözködök mint egy férfi, ezzel semmi probléma. És színházba én sem megyek mackónadrágban. De az iszlám női ruházat nem nevezhető civilizáltnak. Ajánlom neked, hogy próbáld ki otthon: kössd le a hajadat egy kendővel úgy, hogy még egy hajszálad se legyen látható és kössél erre még egy másik kendőt is. Jó szórakozást! Kiváncsi vagyok, hogy meddig fogod kibírni.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.05.25. 16:16:35

@fehérfarkas:
Ne nézzél madárnak kérlek! :)
Az iraki parlament nemrégen kérte fel a szerinted nemlétező vallási vezetőket, bizonyos vitás parlamenti ügyekben döntőbírának. Igenis létezik a klérus.
Az nem nyugtat meg, hogy 90%-ban egymást ölik, mert egyre többen lesznek nyugaton.
Amiket meg felsorolsz európai terrorszervezeteket, azok nemzeti, vagy ideológiai, de nem vallási alapokon nyugodtak. )Az Észak-Ír konfliktus sem vallási alapon folyt)
Pont, hogy azt írtam, csak kihasználják a vallásos embereket, akik között, mint bárhol máshol a világon, vannak radikálisak is. Csakhogy a vallási vezetőik engedélyezik nekik a terror használatát, pont vallási alapon. Na és itt jön a képbe, hogy csak azért el kell tűrnünk valaminek a terjedését, mert részben vallás, vagy meg kell állítani, mert amúgy terrorizmust támogató, világhatalmat megszerezni kívánó elnyomó szervezet?
A hívek nem hihetnek úgy Mohamedben és Allahban, hogy nem fogadják el az iszlám világhatalmi törekvésit, mert az a vallásuk szerves része. Hollandia, Anglia már elveszett, Dániában, Svédországban még komoly harcok folynak ellenük nap mint nap, nekünk pedig most kell jól meggondolnunk, tiszteljük mint vallás, vagy ellenállunk neki, mint elnyomó rendszernek? Inkább kétszer írom ezt le, mint egyszer sem. :D
Amúgy sem összeegyeztethető az iszlám a demokráciával, hiszen a demokrácia nem a megalázkodásra épül...

cso zsi 2010.05.25. 19:39:33

@záporjózsi: A mi iskolánkat nem bontották le. Sőt, nemrég újították fel. Anno, amikor még oda jártam általánosba, a "Fiúk bejárata" és a "Leányok bejárata" két külön iskolát takart. Később összevonták, majd pár éve "ravasz módon" a néhai gazdasági bejáratot tették meg főbejárattá.

záporjózsi 2010.05.26. 08:47:46

@Madnezz:
"Az egész világon látszik, egy káros vallásról van szó"
Ez szép volt. A nép ellenségei. Már csak követelni kellene, hogy azonnal irtsanak ki mindenkit, aki ennek a káros vallásnak a híve. Vagy volt már ilyen rémálom és szerencsére megbukott?

@fehérfarkas: Na ezzel itten ki fogod verni a biztit... Még hogy nem csak úgy lehet öltözködni ahogy mi akarjuk! Fúj! Szerintem tilcsukbe a bőgatyát is, mert az olyan népiesch és nem elég ajropéer. Vagy nem?
1,5 milliárd muszlim max. attól válhat terroristává, hogy a "modern" Európa és Észak-Amerika terroristává nyilvánítja őket (kollektíve ugye), mintegy rákényszerítve arra őket, hogy a nagyon fejlett, nyugati népeken kitöltsék a bánatukat.

@cso zsi: ...és még hány helyen látszik, sőt, az épületek egységének megőrzéséért meg is hagyják, fel is újítják.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.05.26. 09:48:17

@záporjózsi: a vallásnak nincs helye Európában olyan erővel, amilyennel azt az iszlám képviseli. Itt szerencsére volt felvilágosodás, ami visszavett sokat az vallás (és nemcsak az egyház) hatalmából. Ha Huntingtonnak lesz igaza a civilizációk konfliktusáról, akkor akár fegyverrel is meg kell védenünk magunkat.

"Szerintem tilcsukbe a bőgatyát is, mert az olyan népiesch és nem elég ajropéer."

Hülye vagy. A bőgatya nem fenyeget senkit, az iszlám jellegzetességek igen: a terroristák 99%-a muzulmán. Ahol nincsenek muzulmánok, nincs terrorizmus. (Az ETA meg az IRA az 1%.)

A külön fiú-lány bejáratok: mára nyíltan és deklaráltan meghaladott álláspont. Mikor láttál olyat, hogy egy imám visszavonja a korábbi nézeteit a nők jogaival kapcsolatban?

záporjózsi 2010.05.26. 09:57:40

@peetmaster: "Mikor láttál olyat, hogy egy imám visszavonja a korábbi nézeteit" Galileire is kellett 400 évet várni.

"Hülye vagy."
Te is. Most jó?

"Ahol nincsenek muzulmánok, nincs terrorizmus."
Ennyire nem lennék biztos benne.

"a vallásnak nincs helye Európában olyan erővel, amilyennel azt az iszlám képviseli."
O.k, de akkor foglaljuk el Boszniát és térítsük meg.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.05.26. 11:44:28

@záporjózsi:
Galilei: a kereszténységet sem védem. Mint már feltűnhetett, a szekuláris világot védem, amit jelenleg jobban fenyeget az iszlám, mint a kereszténység. Persze ha Istenes törvényeket fogadnak el az OGY-ben, akkor...

Hülye: Ok, visszavonom, de akkor válaszolj arra is, amit abban a sorban írtam.
Beleértve a terroristák között a vallásosak arányát.

Bosznia: miért, ott nincs vallás- és ateizmusszabadság?

záporjózsi 2010.05.26. 12:07:22

@peetmaster: Boszniában van mindenféle szabadság, viszont sok iszlám él ott. Állítólag az is Európa. Talán meg kellene kérdezni, hogy hogyan csinálják. Lehet, hogy azt példaként lehet állítani mindazok elé, akik Európában az iszlámot kívánják követni. Ahogy a kereszténység is átalakult a messzi vidékeken, nem lenne baj, ha az iszlám is lehetne európai. Szerintem ez nem tilos, amíg megmarad a polgári alkotmányos keretek között, igenis lehessen akár mecsetet is építeni.

A terrorizmust általában indokolni kell. Nem csak a világnak, hanem önmaguknak is. Churchill is valahogy indokolta Drezda porig rombolását, ami egy esztelen és barbár pusztítás volt. Terrorizmus. A terrorizmust legegyszerűbb valamilyen felsőbbrendű hatalommal indokolni. Ez lehet valamilyen transzcendentális elem, de lehet valamilyen ideológia is (szabadság, népfelség, felsőbbrendűség, alsőbbrendűség, igazából mindegy). Kell még hozzá egy jó adag fanatizálhatóság, amely a magukat elnyomottnak érzőkben benne van, illetve a vallásos meggyőződés használható erre is. Emellett kell egy jól körülhatárolható csoportosulás, amelyre rá lehet mondani, hogy ti vagytok az elnyomottak és küzdjetek! Amúgy lehetne békésen gyárban dolgozni vagy kereskedni vagy tevét legeltetni, de nem, ehelyett el lehet játszani az elnyomottat és fegyvereskedni. Úgyis nagy a népszaporulat, legfeljebb hősi halott lesz.

Mellesleg Erdélyt is lehet példaként állítani, amikor a reformerek, a pápisták és a görög vallásúak (az akkori világhoz képest) békében megfértek egymás mellett.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.05.26. 18:13:40

@záporjózsi:
"Ez szép volt. A nép ellenségei. Már csak követelni kellene, hogy azonnal irtsanak ki mindenkit, aki ennek a káros vallásnak a híve. Vagy volt már ilyen rémálom és szerencsére megbukott?"

Ezzel csak az a baj, hogy éppen az iszlamisták gondolják úgy, hogy a nem megtérőket akár meg is ölhetik!
Érdekesnek találom, hogy lelkesen védelmezel egy vallási falansztert, amiben mindenki egy személynek, aki legfelsőbb vallási vezető, legfőbb bíró, legfőbb hadúr alattvalója.

záporjózsi 2010.05.26. 20:40:04

"Ezzel csak az a baj, hogy éppen az iszlamisták gondolják úgy, hogy a nem megtérőket akár meg is ölhetik!"
Ezért is írtam azt, hogy ha találnánk megfelelő európai példát, akár meg lehet oldani ennek az európaizálását is.

"Érdekesnek találom" Örülök neki.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.05.26. 21:46:30

@záporjózsi: az európai példa a felvilágosodás és a szekularizáció, azaz a vallás magánügy. Bosznia egy kommunista állam része volt, nyilván meg lettek nevelve.

Karim Aouka 2010.05.26. 23:31:00

Jó pár napja figyelem a blogot és a mecsettel kapcsolatos híreket és hozzászólásokat. Nem akartam kommentelni, mert nagyon elszomorít ez az egész. Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy az emberek 90%-a hülyeségeket, a média által összehordott baromságokat irogat be, kész tényként kezelve mindent. Emberek ideje lenne már kicsit feleszmélni és nem baromságot állítani az iszlámról, a muszlimokról és az arabokról. Mielőtt valaki egy vallást kezd el szapulni legalább olvasson egy kicsit utána és győződjön meg arról, hogy valós-e az amit állít. Nem vagyok muszlim, de édesapám az, édesanyám meg katolikus. Na ilyenkor mi a helyzet? Semmi. Békésen tiszteletben tartják egy más vallását, nem úgy mint itt egyesek. Itt Pécsett volt nemrég iszlám napok, én is ott voltam, ha elhiszitek ha nem kedves emberekkel találkoztam. Magyarországi muszlimokkal, akik nem akartak megtéríteni és nem arról beszéltek, hogy hogyan fogják leigázni Európát…
Felejtsük már el ezt a sületlenséget. Igenis szükség van egy iszlám mecsetre itt is, vallásszabadság van.
Ja és azt meg végképp nem értem miért kell az építészt hazaárulónak nevezni és a halálát kívánni. Azt hittem itt értelmes emberek szoktak vitatkozni…
Bocs a hosszú hozzászólásért

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.05.27. 01:54:44

@Karim Aouka:
Nem mondja itt senki, hogy egy egy átlag muszlim vért inna. Arról van szó, ha már elég sokan vannak, elkezdik követelni az ország iszlám képére való formálását, amivel csak az a baj, hogy ezzel figyelmen kívül hagyják a más vallásúakat és a vallás nélkülieket. Akiket ha meg tiltakoznának, elkezdenek megfélemlíteni. Persze ezt csak egy iszlám kisebbség teszi, de az iszlám többség sosem áll ki az üldözöttek mellett!
A muszlimok nem beszélnek Európa leigázásáról, hanem teszik azt.
Az építésznek egy-két komment kívánta a halálát, ne vedd egy kalap alá őket a többi hozzászólóval, ha már a terroristákat is külön vesszük a békés tömegektől! (Még ha a békés muszlim tömege nem is ítélik el a terroristákat, vagy nem tesznek ellenük semmit, azaz velük is békések)
Valamint hazaárulónak sem lehet nevezni, hiszen lelkesen építi a muszlim magyar hazát.

záporjózsi 2010.05.27. 10:10:32

@peetmaster: Nyilván meg lehet nevelni egy marginális kisebbséget más országokban, így Magyarországon is.

@Madnezz: Magyarországon a keresztényesítést elég kevesen követelték, mégis megtörtént. Viszont pozícióban voltak, ez tény. Mégis most ott tartunk, hogy végbemehetett a vallások leválasztása az államról. Nem gondolom, hogy az iszlám, mint egy vallás a sok közül ezen tudna változtatni.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.05.27. 17:58:26

@záporjózsi:
Nyugaton már történtek próbálkozások, legalábbis követelés szinten, a saria bevezetését a törvényhozásban. Ők mindenesetre megpróbálják a dolgot...

Karim Aouka 2010.05.28. 23:02:16

@Madnezz:
"ha már elég sokan vannak, elkezdik követelni az ország iszlám képére való formálását"
Nem gondolom, hogy egy mecset építése miatt tömeges bevándorlás indulna el hazá felé. Ne a nyugati országok elhibázott bevándorlási politikájából indulj ki, azt sem mecsetépítés okozta.

"Még ha a békés muszlim tömege nem is ítélik el a terroristákat, vagy nem tesznek ellenük semmit, azaz velük is békések"
Ez nem igaz. Hidd el nekem éppúgy elítélik a terroristákat mint bárki más. Sőt a Koránt szélsőségesen félreértelmező fundamentalistákat is.
Ja és nem a saria bevezetését vették fontolóra, hanem bizonyos elemei integrálását. Ráadásul a sariának elég sok egymástól nagyon különböző fajtái vannak.
Azt, hogy az építész lelkesen építi a muszlim magyar hazát azt meg inkább nem kommentelem, mert úgy látom most ez a módi, valakiktől mindig félni kell...

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.01. 10:43:33

@Karim Aouka:
Bocs, de túl sokat csúsztatsz!
1. Az hogy ha sokan vannak követelik az ország iszlám képére való formálását, az tény. Nem is cáfolod.
De, ha már felveted a tömeges bevándorlást, akkor a mecset léte egy jelzés, hogy ide jöhetnek nyugodtan, ami ugye kellemetlen következményekkel járhat.
2. A terroristák elítélése valahogy nem szokott eljutni nyugatra, pedig mindenki örülne neki, mert lenne szövetséges a terror ellen. Ezzel szemben, pont a békés többség biztosítja sok esetben a terroristák hátországát. Például az afganisztáni háború, nem csak a NATO-nak kerül sok pénzbe, hanem a muzulmánoknak is, akik szintén komoly összegeket fizetnek a kiképzésért, fegyverekért, a logisztikáért, az élelemért, az elesettek hozzátartozóinak ellátásáért stb. Márpedig a pénzt elő is kell teremteni és nem elég hozzá az ópium, pláne, ha az igazhitűek elvileg tiltják a termesztést.
3. Az integrálás mostanában valami olyat jelent, ami magától nem megy végbe, ezért kikényszerítik. Ennyit a sariáról Európában.
4. Egyrészt nem félni kell, hanem a látható problémát kell elkerülni. Másrészt jobb félni mint megijedni, de ez szvsz hülyeség, mert a legjobb nem félni. :D
Végül. Te is tudod, nincsen iszlám állam demokratikus keretek között. Törökország különleges eset, ott a hadsereg kényszeríti ki a demokráciát és a szekularizációt, de pont a kényszer miatt kétséges jelenség és nehéz összeegyeztetni a szabad választás elvével. Minden rendszernek a megmaradás érdekében el kell utasítani, a megváltoztató törekvéseket. Ez a rendszer jelen esetben a demokrácia és az iszlám törekszik a megváltoztatására. Aki a demokrácia pártján áll, annak ezért kell elutasítania az iszlámot.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 11:28:27

@pill: Látom Te gondolkodó vagy itt a nép közt, és ennek örülök, mert nagyon sok blogon látok elvakult embereket mindkét olalról.

Ezt a hozzászólásom címezném azoknak is (vagy főképp nekik), akik nagy ellenszenvet éreznek az iszlám világ iránt:

Sokan használják ezt a téves indukciós taktikát a részrehajló véleményük bebizonyításaképp, hogy iszlám=erőszak.
Egy mecset nem az öngyilkos merénylőket meg a "női elnyomást" szimbolizálja, mert akkor mi az amerikai őslakosok kiirtóit, pedofilokat, és hasonló elvetemült embereket támogatunk. De beszélhetünk Jézus keresztrefeszítőiről, a világháborúk kirobbantóiról, és a többi...
Sőt, ha már találunk olyan embert vagy csoportot, aki ateista, és rosszat csinál, akkor ezzel a gondolkodással elmondhatjuk, hogy minden ateista gyilkos, hazug, és a bankok a vadkapitalizmust, a szórakozóhelyek a liberálhedonizmust jelképezik, és mi őket támogatjuk.

Az én nézetemben nem kevésbé elnyomás az, ha a nőket arra neveljük, hogy magukat alázzák meg, így mi tiszta kézzel használhatjuk ki őket (a nagy "egyenjogúságnak" most az az eredménye, hogy a nő egyszerre akar karrierista, anya, meg háziasszony lenni, a férjek meg ugyanúgy sokat dolgoznak, mégis nehezebben él meg a család. Már ha a stresszes nő miatt nem megy tönkre az egész kapcsolat és a leendő gyerek jövője. Előrelépésnek pedig azt számolják, ha egy férfi minél inkább nőies lesz - ezt az eszmét gender ideológiának hívják, amiben tagadják a férfi és nők közti leleki-szellemi különbséget). Továbbá a gyerekekkel nem foglalkozik egyik szülő sem emiatt, és a média, közmorál prostituáltakat, drogosokat, bűnözőket nevel ki belőlük, vagy "jobbik esetben" csak karrierista pénzimádókat (ezek a bálványimádók mai megfelelői, akik állatokhoz hasonlóan, ösztönöktől elvakultan élnek).

Az "iszlám terrorizmus" meg párhuzamba vonható például a kommunizmussal, ami egy kifejezetten ateista eszme, és több mint száz millió áldozatot követelt eddig, vagy beszélhetünk a kapitalista globalizmusról, ami országokat semmiz ki, emberéletetket és kultúrákat rombol porig. Természetesen az ember csak arra kapja fel a fejét, ha valaki meghal, de ha sanyargatják, és nem ő az illető, nem sokat foglalkozik vele. A gazdasági és kulturális háború/rabszolgaság kevésbé szembetűnő, mint a fizikai, ezért legális.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 11:44:54

@cso zsi: Pedig mindkettő él hazánkban, és mint látszik problémát okoznak.
Az meg, hogy mennyire generált a roma-probléma, kérdezd meg egy zalai vagy szabolcsi embertől, aki nem a luxusautóával furikázik a villája és a pláza közt. Vagy azoknak a hozzátartozóiktól, akiket ennek a "generált problémának" a tárgyszemélyei küldtek a túlvilágra.
Senkinek sincs problémája egy romával, ha felszáll a buszra és úgy viselkedik, ahogy egy érteles emberhez illik. Csak ugye itt is dívik a "azé me fekete vagyok?" önsajnáltatás, a balliberális oldal meg adja is alájuk a lovat. Azt hiszem nem túlzás, ha azt mondom, ma Magyarországon mindenkinek több joga/jobb helyzete van, mint a magyarnak. Szerintem ép eszű ember nem tűri szótlanul, hogy halálradolgoztassák, és az adójából hazug politikusokat és játékgépező, drogos gyilkosokat támogasson. Az pedig megint a zsidókat minősíti, hogy ennek tetejébe ők veszik fel a segélyt azokon a pályázatokon keresztül, ami a romáknak és a rászorulóknak van kiírva, hogy az amúgy is rossz helyzetben lévő országunkat, és vasúti társaságunkat beperelik még több remélhető "kárpótlásért".
A tiszteletet meg kell adni a kivételnek, de a többség formálja az emberek véleményét az adott kultúrközösségről. Kíváncsi lennék, ha a magyarok csinálnák ezt egy másik országban, mi lenne az ottaniak véleménye erről viselkedésről.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 11:48:30

@pill: Szerintem teljesen félreért téged, akár szándékosan is. Az ilyen emberek nem tudják objektíven, vagy legalább is önmaguktól elrugaszkodva figyelni a világot.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 12:09:13

@Babu2000: Szerintem az általad feltüntetett "muszlim" szó helyett az iszlámot akartad írni. De az is téves gondolat, hogy ez csak az arabokhoz köthető. Az meg végképp merész kijelentés, hogy egy muszlim képtelen az elfogadásra, csak azért, mert nem bólogat rá mindenre amit a nyugat kitalál. Aztán még arra is szeretnélek emlékeztetni, hogy a több mint ezer éve magyaroknak nevezett emberek sem nyugati kultúrából táplálkoztak.
Szerintem a legtöbb ember problémája a saját elméje és másoké által generált félelmekkel van. Ha a "keresztény" USA-t nézzük, ő sem képes elfogadni más kultúrákat, sőt az "európai gondolkodást" sem igazán.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 12:26:04

@záporjózsi: Természetesen az ellenpéldákat szeretik elfelejteni, akik csak félszemmel nézik a világot.
Hogy mennyivel jobb a "keresztény" európától függni, azt döntse el mindenki a történelmi ismeretei alapján. Nézzük például a keresztény Itáliát, Ausztriát, Oroszországot...
Amíg a török hódoltság alatt sokan meghaltak és adót nyögött a nép az "iszlám" javára, addig a felsorolt "keresztények"nek semmilyen kötelességük nem volt a leigázottakkal szemben.
A Korán tanítja a muszlimokat, hogy háború esetén kegyesen bánjanak az ellenféllel, sőt, a rabszolgákat felszabadítani megtisztelő dolog. Ezzel szemben a "nagy kultúrájú, keresztény" országok előszeretettel vásároltak rabszolgákat, erőszakoltak meg nőket, facsartak ki anyagilag tartományokat.
Fontos meglátni, hogy a vallás nem egyenlő az aktuális uralkodói hatalommal, sőt, egyetlen könyv tartalmához is nagyon sokféle módon lehet hozzáállni, de ennek a meglátásához van akinek kevés az ismerete.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 12:39:27

@Walter Bold: Ez a taktika egy jó példa arra, hogyan fordul saját teremtménye maga ellen az "egységes nyugati kultúrának". Sajnos vannak akik még ma is istenítik a liberalizmust, a toleranciát, mindaddig, amíg ki nem hal az a csoport, aki ezt isteníti, és be nem jön egy erősebb. Ez is bizonyítja, hogy az erősebb a túlélő, a keresztény "fordítsd oda a másik orcád is" elmélet pedig bukott.
Erre még egy lapáttal jön rá az, hogy a bevándorlóknak jobb anyagi helyzetük van, mint az itthon élőknek.

Az már más kérdés, hogy milyen "értékeket" akarunk megvédeni tőlük. A demokráciának nevezett korrupt manipulációnkat, vagy az alig létező magyar (és ez mit takar?) kultúránkat, a hanyatló oktatási/szellemi termékeinket, vagy a romokban heverő államunkat/közösségünket?
Ez ugyanaz a helyzet, mint amikor a magyaroknak a nácik és a szovjetek közt kellett őrlődniük. Nem beszélve arról, hogy a cigány, zsidó, kínai bőven több jelenleg az országban, mint a muszlim (hát még a szemita, vagy arab), ráadásul a magát magyarnak valló emberek nagy része is csak egyharmadában mutat kaukázusi/mongoloid (ősmagyar) jelleget.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 12:45:16

@Józsi05: Kérdés hogy a szerző milyen vallású, és mennyire igaz amit leír, miért nem ír például Palesztina helyzetéről, hogy miket csinálnak ott az idegen katonák.
Ha megnézitek a linkeket, rá jöttök, milyen embert rejt a "pártatlan szemlélő blogger" kifeejzés.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 12:56:41

@Koós Miklós: Látom Te is világosan felismerted a helyzetet. Sajnos vannak akik még mindig képtelenek elkülöníteni a részt az egésztől, a múltat a jelentől.
Ebben a szemléletben már kötelessége lenne megölnie magát annak, akinek apja szerb, anyja magyar (vagy legalább kettévágnia magát), de ugyanez a helyzet az MSZP/Fidesz szavazókkal, zsidó/keresztény szülőkkel, stb. A végén pedig egy belterjes, életképtelen közösséghez jutnánk.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 13:04:33

@borszódával: Nagyon jól látod a helyzetet szerintem. Ugyanakkor valószínűleg tartom, hogy ha indiai nagyhatalom járt volna hazánkban a múltban, rémült arccal elleneznénk a buddhizmust, jainizmust, hinduizmus, és provokációnak tartanánk a Krisna tudatú közösséget is (holott a Bhagavad Ghita is bőven tartalmaz háborúról és büntetésről szóló fejezeteket, mint minden szent könyv).
Most látom, hogy a név alapján akár te is lehetsz a tervező. Kíváncsi lettem volna a tervező személyére, gondolkodására, hozzáállására a témához.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 13:20:51

@borzimorzi: Az elméleteddel csak az a probléma, hogy a "tatárok"(mongol vezetők) felajánlották a háború nélküli behódolást, míg a fogalmi zavar róluk is azt mutatja, semmilyen tervezett népirtásról nem volt szó, ha a tatárok is (és még sokan mások) köztük voltak.
Ellenben egy szovjet "válogatás nélküli emberirtás" nem hiszem hogy jobb mint bármilyen más népirtás.
A nácik és a szovjetek abban különböztek, hogy a nácik megválogatták, kiket ölnek meg, a szovjetek nem. Ha nincs elég isemreted a témáról, olvass könyvet erről, vagy kérdezz meg túlélőket és leszármazottakat, hogy mit csináltak a "béke és szabadság" elvátársai az országban. Semmiben nem különböznek azok a szélsőséges iszlámistáktól (ami szerintem elkülöníthető az iszlámtól, mint ahogyan léteznek hívő keresztények, akik nem támogatják az egyházi zsoldot, pénzért megváltást, inkvizíciót, stb).

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 13:30:54

@peetmaster: És emiatt lehet provokálni őket Mohamed karikatúrákkal, burka tilalommal, és sok féle módokon, ami a másik ember tiszteletének (vallásának, személyiségének) lábbal tiprása.
Azt hiszem az ilyen emberek meg is érdemlik ha kapnak egy öngyilkos merénylőt a nappalijukba.
Ha már az iszlám merevségét kritizálják, jó lenne példát mutatni nekik a különbségben, a probléma csak az, hogy Európában az álszentség és a hitetlenség dívik. másképp mondva kettős mérce.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 13:36:39

@joerg1234: Szerintem ez a "keresztény ország" enyhe túlzás, tekintve, hogy pár idős emberen, vidámvasárnapozóson és formálkeresztényen kívül senki nem jár templomba, nem keresztény, de még csak érdeklődése sincs a témában.
Másrészt ajánlom megtekintésre a történelemkönyveket amiben leírják, hogy milyen "békés módon" tértek rá a magyarok a kereszténységre. Hogy most Vatikán, vagy Mekka, ugyan mindegy, ha igazságtalan diktatúráról van szó.

Jihad Wa Salam 2010.06.05. 14:22:46

@Zsusztina: Szerintem pedig sokkal undorítóbb dolog, hogy manapsűg minden nőnek dicsőség prostituáltnak lennie, kikéri magának, és büntetlenül mutogathatja "bájait" bárkinek. Én nem vagyok kíváncsi ilyen nőkre. De ennyi erővel prűdség a női-férfi öltöző, meg a wc is, sőt, milyen törvény írja elő, hogy a férfi előre engedje a nőt, ha egyszer egyenjogúság van...

Szerintem ez a legnagyobb baj, amikor valaki (főleg egy nő) áldozatául esik az aktuális propagandának. Meztelenül járni nagyon kényelmes, de még Európában sem legális közterületeken...

Amivel problémád van, az nem az iszlám, hanem egyrészt az arról terjesztett tévhitek, másrészt pedig az iszlámhoz nem tartozó szokások. Ha olvastad a koránt, tudod, hogy a nőknek nem kötelező eltakarni az egész testüket. Ha pedig valami nem tetszik egy férfiban, nem fekszek össze vele. Persze ehhez előrelátónak kell lenni, ami az európai nők nagyon kevés részéről mondható el.

A reformáció az iszlám átértelmezése lenne, avagy nem-iszlám.

@fehérfarkas: Jól látod, de sajnos az átlagemberrel bármit el lehet hitetni. És mint mindig, az járja meg, aki ártatlan. Nem a korrupt bankár zsidók haltak meg a holokausztban, és nem is a terrorista muszlimok ellen folyik most a háború. Érdemes elgondolkodni azon, vajon hogy lehet, hogy a palesztin áldozatok több mint fele(!!!) civil (nők és gyermekek is egyaránt), mégsem tiltakozik ilyen hevesen a zsidóság ellen Európa. Azért, mert ők már bejutottak a fontosabb helyekre, és kialakították az érdekszféráikat, "asszimilálódtak".

Az öltözködési meglátásod is nagyon jó. Itthon is van "face kontroll és dress code" a szórakozóhelyeken, pedig az aztán keményen sérti az egyenjogúságot, mert az arcodat nem tudod átöltözni.
A muszlimok számára az akulturált megjelenés, ha egy nő nem mutogatja magát másoknak. Ez azért van, mert ott nem dicsőség a nő számára prostituált ként viselkedni, és nem a testiségen alapszik elsősorban egy kapcsolat. Ezért meghökkentő ez Európának.

@ Madnezz: Ezt úgy mondod, mintha a zsidóság nem egy nemzeti vallás lenne. tt nem lehet a kettőt elkülöníteni. Nincs zsidó térítés. Ott csak zsidó van és nem zsidó. A keresztények és a muszlimok legalább adnak lehetőséget a betérésre. Az más kérdés, hogy mennyire toleránsak személyesen a hitetlenekkel (ami vajon egyenlő-e az ateistával?).

@peetmaster: A felvilágosodás ateizmusból kényszerhülyítéssé formálódott, jobb ha utánanézel. Az emberek többségének szüksége van vallásra és értékrendszerre.
A muszlim elmélkedők közt pedig mai nap is vannak ellentétek véleményekben, de attól, hogy a mai fiatalok 10%a palesztin kendőt hord, nem lesznek terroristák (főleg, hogy fogalmuk sincs róla, mint ahogyan a skinheadeknek meg a Che Guevara pólósoknak sem arról, mit viselnek, nem beszélve a "porn star" és hasonlóan szellemes pólófeliratú öregnénikről).

@záporjózsi: Szerintem jól látod a helyzetet abban, amit a terrorizmusról írtál. Mintha nem terrorizmus lenne amit az USA csinál a "békefenntartásával". Vagy ugye mi köze Vietnámhoz. Ezek az országok a Föld másik oldalán vannak. Ki hatalmazta fel, hogy atyáskodjon más nemzetek felett?
9/11 óta divatos a terrorizmus szó, előtte senki sem rettegett kimenni az utcára. Vannak ilyen politikai trendek, és nem tudom ki említette, de jól hasonlítható a nácik "antizsidó propagandájához" ez a hozzáállás.

@Karim Aouka: Az emberek addig nem hiszik el, amíg nem tapasztalják. Ez így lenne jó. Sajnos a lejárató beszédeket ennek ellenére mégis beépítik a gondolkodásukba.

@Madnezz: Szerintem meg ne csak a válogatott sajtó szennyét hidd el, ha tényleg érdekel a téma, törekedj arra, hogy ilyen embereket ismerj meg. Ismerek olyan keresztényt, aki nem pedofil, és nem éget meg mindenkit aki nem azt hiszi amit ő. Ez ugyanígy van minden más vallással is.

Az alapvető emberi érzelmek és az igazság nem palástolható sem erőszakvallással/álszentséggel, sem materialista propagandával/álkommunizmussal. A probléma az, ha az emberek nem mernek/akarnak gondolkodni, de cselekedni annál inkább...

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.06.06. 22:57:50

@Jihad Wa Salam:

"És emiatt lehet provokálni őket Mohamed karikatúrákkal, burka tilalommal, és sok féle módokon, ami a másik ember tiszteletének (vallásának, személyiségének) lábbal tiprása."

Szólásszabadság rulez. Ha akarsz, engem is lehülyeateistázhatsz, sőt, fenyegethetsz pokollal, csak kiröhöglek.

"Azt hiszem az ilyen emberek meg is érdemlik ha kapnak egy öngyilkos merénylőt a nappalijukba."

Ezzel nem segítetted épp elő az álláspontod elfogadását.

"Ha már az iszlám merevségét kritizálják, jó lenne példát mutatni nekik a különbségben, a probléma csak az, hogy Európában az álszentség és a hitetlenség dívik. másképp mondva kettős mérce."

Példa van mutatva, itt nincs merevség. hitetlenség, az van. Az nem merevség. Mindenki pont leszarja, hogy mit hiszel, _amíg megtartod magadnak_.
És amíg nem állítasz be Allahhal kézenfogva a szobámba, addig ugye nincs bizonyítva a létezése, tehát semmi alapod nincs, hogy bármit elvárj, bármire kötelezz.
O
|
-+-
|
|
/\
/ \

Tessék, egy Mohamed-ábrázolás.

"Az emberek többségének szüksége van vallásra és értékrendszerre."
Azaz a vallás egy eszköz a csorda terelésére, akik egyébként nem tudnák a helyes utat. Kösz, nem.
Attól, hogy Isten jó lenne egypár dologra, még nem lesz létező.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.07. 17:24:32

Elképesztő, hogy egy ember mennyire nem képes felfogni a különbséget a szabadság és a kényszer között!
Jó poén a nőnek a férfi mögött menni egy lépéssel, amíg az nem kötelező.
Jó poén vicces keleti ruhákba bújni, amíg nem kényszerítenek erre.
Jó dolog szabadon megválasztani a vallásunkat, amíg egy vallás nevében ezt meg nem tiltják.
Az iszlám tönkretette a virágzó hellén kultúrát. Ami miatt fejlettebbek voltak Európánál, azt lerombolták, míg a nyugat a népvándorlás után maradt romokon új kultúrát épített. Ami életöröm, intellektuális nyitottság volt a korai iszlámban, mind elpusztult egy tevehajcsár Biblia átiratának következtében. Futurisztikus dolog elképzelni a régen virágzó iszlám hitű demokratikus poliszokat!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.07. 17:25:22

Ma az olajpénzekből fizetett vahabita hitoktatók özönlik el a muszlim világot és a legszegényebb rétegeket okítják a nyugati sátán elleni harcra. Visszatérésnek nevezik mozgalmukat a Koránhoz, mikor pont annak semmibe vétele volt kultúrájuk pozitív alapja. Hol van már az Illatos kert világa? Miért kellene elfogadni egy minden életörömöt megtagadó vallást? Nemileg kielégítetlen, tanulatlan, ingerült, dühös tömegek őrjöngenek elpusztítandó célpontot keresve. Nem akarom, hogy Európában is valamiféle ókori szappanopera játszódjon, mint manapság keleten, ahol papok és hadurak harcolnak egymással folytonosan a hatalomért, de mindegyik kegyetlenül elnyomja a népet! Nem akarom, hogy Allah előtti megalázkodásra akarjanak kényszeríteni. Nem akarok egy piramis felépítésű társadalomban folytonos kiszolgáltatottságban élni. Azt akarom, hogy tizennyolcadik évem elérése után magam ura legyek, szabadon válasszam meg a feleségemet, szabadon dönthessek az életemről, ne a törzsfőnök döntsön helyettem, ne más mondja meg mi legyen a vallásom, ne kelljen szó nélkül alávetnem magamat senki fiának! Ezek a dolgok ma itt lehetségesek, de az iszlám országokban nem. Maguk között azt tesznek amit akarnak, de a nyugatot hagyják békén! Kezdjük azzal, nem dicsérik vallásukból fakadó elnyomó rendszerüket a szabadság földjén!

fehérfarkas 2010.06.08. 08:55:58

@Madnezz: biztos, hogy az iszlám tette tönkre a hellén kulturát?
a muszlim tudósok már akkor kivülről megtanulták az ókori szerzők műveit, és már akkor heliocentrikus világképpel rendelkeztek, amikor itt a felvilágosult nyugaton ezért még máglyára küldte az embereket az inkvizíció

a valóságban pont fordítva volt: a nyugat vette át az iszlámtól az ókori görög-római tudást
- bár hozzá kell tenni, az iszlám nemcsak az antik görög-római tudást olvasztotta magába és szintetizálta, hanem az egyiptomit, perzsát, indiait és a kínait is (a papírgyártás titka is az iszlámon keresztül került kínából nyugatra)

és azt is meg lehet nézni, hogy vajon mi az oka, hogy az európai gyarmatosítás előtt marokkó férfilakosságából szinte mindenki tudott írni-olvasni, egyiptomban is 80% körül volt, és szíriában is meghaladta az 50%-ot, aztán a gyarmatidőszak végén a lakosság nagy része (az újabb generációk miatt) analfabéta volt - és ennek még ma is nyögik a következményeit (az iszlám országok többsége a 2. világháború utáni évtizedekben, a hidegháború időszaka alatt szabadult fel a nyarmatosítás alól)
- vagyis, ha megnézzük mit alkotott az iszlám spanyolországban (amelynek déli tartományában közel 800 évig volt) és sziciliában (közel 200 évig) és mit alkotott a nyugat a gyarmatosítási időszakában az iszlám országokban, akkor sajnos nem a nyugat javára billen az inga

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.08. 09:32:36

@fehérfarkas:
Ezt akartam kihozni belőle, hogy honnan indultak és mi lett belőle. Szokás szerint rá lehet fogni az európai gyarmatosítókra, de az azt megelőző időszak már csak pangás volt a kezdeti évszázadokhoz képest. Míg Európában a fejlődés folyamatos volt és a XIV. századra már túlhaladtuk őket, pedig náluk még eredetiben volt meg az ókoriak tudása.
De a lényeg, hogy a náluk mindenütt jelen lévő elnyomást, nem magyarázza semmilyen régebben volt megszállás. Ezt most, maguknak csinálják, senki nem kényszeríti őket rá és mint az egy fentebbi hozzászólásból kiderül, ők ezt abszolút követendőnek tartják a mi számunkra is. Ez az a pont, ahol nemet kell mondani! Tiszteletben tartjuk a szokásaikat, de nem kérünk belőle, tartsák meg maguknak! Ennek semmi köze a gyűlölethez. Nem akarunk maoizmust sem, de a kínai emberekkel semmi bajunk. Remélem érthető, hogy a saját kultúra megőrzése, fejlesztése jó dolog, de másokénak az elpusztítása nem, valamint a kultúrák összekeveredése mindenhol, valójában megszünteti azok eredeti egyediségét, értékét, tehát az is kerülendő.

fehérfarkas 2010.06.08. 10:44:47

@Madnezz: milyen pangásról beszélsz?
mert a pangásnak mindenhol volt valami oka
pl. keleten a mongol hódítás, amely lerombolta az olyan nagy központokat mint bagdad, szamarkand, isfahán (ez kb. olyan mintha európában berlint, londont és párizst rombolnák le)
nyugaton meg a sanyol területeken vesztették el cordobával, granadával, toldóval, és sevillával

ennek ellenére a mongol hódítás utáni területek újjáépültek,
az indiai iszlám területek a mogulok időszakban egészen az angolok gyarmatosításáig virágzott
- a közel-keleti térségek az ottománok gyarmatává váltak, és kulturálisan az alvás időszakát élték, de maga az ottomán birodalom központja kulturálisan még a 19. században is felvette a versenyt párizzsal és londonnal (ismétlem: kulturálisan, mert katonailag addigra már a nyugat volt az erősebb, ami miatt sorra vesztette el a területeit)
- a közel-keleti országok az ottománok után az európai gyarmatosítók uralma alá kerültek, amelyek teljesen kizsákmányolták őket, oktatásukat visszafejlesztették, igazgatási rendszerüket leépítették

jó lett volna, ha az európai gyarmatosítók is érvényben tartották volna amit írsz: "Remélem érthető, hogy a saját kultúra megőrzése, fejlesztése jó dolog, de másokénak az elpusztítása nem"

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.08. 16:10:08

Lehetséges, hogy kultúrán mást értünk.... míg Európában a művészetek folyamatosan jelen voltak, gondolok költőkre, festőkre, addig a természettudományok területén mérföldekkel előzték meg a közel-keletet. Ez már a nagy felfedezések korában egyértelmű volt. Európa a viking és magyar támadásokra válaszul megerősödött és sikerrel verte vissza később az iszlám támadásokat, köztük a kalifátusnál erősebb törököket is. De társadalmilag is fejlettebbek lett a nyugat. A központosított rendszer tartósabb struktúra létrehozására képes, mint a törzsi társadalom. Európában az abszolutizmus a modern államformát teremtette meg szervezeti szinten, majd a nacionalizmus és a liberalizmus előretörésével kialakultak a nemzetállamok, később a választójog is egyre szélesebb rétegeket érintett, elsőként a legfejlettebb területeken. Ezzel szemben az iszlám a tartja magát a kalifátus elvéhez, egy államban minden nemzetiség, élén a legfőbb vallási vezetővel, aki egyben legfőbb bíró és legfőbb hadúr is, miközben ezeket nyugaton szétválasztották. A modern demokráciák bizonyítják, hogy az egyszemélyi önkényuralomnál életképesebbek, nincsenek folyamatos belső harcok a hatalomért fegyveresen, főleg a trónutódlás kérdésében, sőt, demokráciák nem is harcolnak egymás ellen. Ezzel szemben manapság is folyamatosan harcol egymás ellen Szaúd-Arábia és Irán, pillanatnyilag Irakban támogatnak egymással szemben álló csoportokat. Az iszlám vallási vezetők országa harcol a legkonzervatívabb iszlám ország ellen. Ebből is látszik, a vallás csak eszköz, a cél a nagyobb hatalom.

Anke 2010.06.09. 05:16:53

@pill:
bocsi, hogy belekotnyeleskedek a vitátokba, de hiába van látszólag nálunk vallásszabadság, ha például a gyakorlatban a szólásszabadságot felülírja, ami ugye elvileg a vallásszabadság felett áll. Lásd a Mohamed karikatúrákat egy újság sem merte leközölni, holott törvényes jogunk van a szólásszabadsághoz, mégis rettegtek a lapok. Innentől kezdve bármit megtehetnek, szemrebbenés nélkül kihasználhatják a demokráciánkat, ahogy sajnos ezt meg is tették és meg is teszik a többi nyugat-európai országban.

Még azt is megtehetik, hogy a magyar egyetemeken külön időpontot kapnak a vizsgákhoz a vallásra hivatkozva, utólag! míg téged, mint nem muszlim diákot kirúgnak, ha nem mész vizsgázni. Jogrendszer, ugyanmár.

fehérfarkas 2010.06.09. 08:44:22

@Madnezz: pár dolgot kifelejtesz európa békés történetéből: keresztes hadjáratok egy másik kontinensre, először a spanyol és portugál gyarmatosítások amerikában, majd brit, francia, holland, olasz gyarmatosítások amerikában, ázsiában, afrikában, ausztráliában
- itt európában meg a zsidók többszöri üldözése (spanyolo, anglia, néemt-római birodalom), muszlimok üldözése a spanyol és sziciliai katolikus reconquista idején, inkvizciók, a 30 éves háború (katolikusok vs. reformátusok), reformátusok üldözése, két világháború, antiszemitizmus, holocaust, nácizmus, kommunizmus, hidegháború
- ennyi dióhájban

az a békés felvilágosult európa a 2. világháború után jött létre, amikor a nagy pusztítások után rájöttek a politikusaink, hogy a további háborúk és ellenségeskedéssel teljesen elpusztítjuk magunkat és csak a békés együttműködésnek van jövője

avicenna, averroes, alhazen, abulcasis, avenzoar, ibn zuhr, al-razi, stb művei az egész középkori európai tudományra nagy hatással voltak egészen a 17-19. századig, de az orvostudomány brüsszelben (tudod, ez a város ma az európai unió fővárosa) pedig 1909-ig muszlim orvosok művei alapján tanították
(a 11. századi omar khayyamot azért nem említettem, mert őt európa csak a 19. században ismerte meg a költészetéről, annak ellenére, hogy az iszlám világban a matematikai, fizikai és csillagászati eredményeit tartották nyílván - ő reformálta meg a perzsa naptárat, és a heliocentrikus világképet terjesztette, akkor amikor itt európában az inkvizíció ezért még máglyára küldte az embereket)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.06.09. 11:36:32

@fehérfarkas: a felvilágosult Európa a reneszánsztól kezdve jött létre, a _békés_ felvilágosult Európa valóban a 2. vh. után.
Amikor nem csak a vallást, de a nemzetfogalmat is sutba dobták, helyesen.

Az általad említett iszlám szerzők művei meg manapság tiltólistán vannak pont születésük helyén. A mai idiótákat őseik bölcsessége nem menti fel.

www.mult-kor.hu/20100430_cenzuraznak_az_ezeregyejszaka_meseit

(A korrektség kedvéért: Egyiptomot ebben az egyben nem lehet hibáztatni:
www.szon.hu/hirek/Nemzetkozi/cikk/egyiptom-nem-tiltja-be-az-ezeregy-ejszaka-meseit/cn/news-20100608-08371874)

fehérfarkas 2010.06.09. 12:47:26

@peetmaster: a reneszánsz nem véletlenül itáliából indult ki, onnan is sziciliából (már a 14. században kezdetét vette, 2 évszázaddal megelőzve európa többi részét), illetve velencéből

és tőlük gyorsan átvette firenze (amiben a medici családnak nagy szerepe volt - nélkülük firenze soha nem válhatott volna a reneszánsz köpontjáva, vagy ahogyan sokan nevezik: a reneszánsz rómává - de ez sem volt felhőtlen, mert az egyház többször is fellépett a reneszánsz ellen, és még botticellinek is volt időszaka, amikor saját képeit a máglyára vetette, mint eretnek festményeket)

sziciliia nem véletlenül lett a reneszánsz elindítója, hiszen az arab uralomtól való visszahódítás után a sziciliai uralkodók spanyolországgal ellentétben nem űzték el az arabokat (és mórokat, berbereket és a zsidókat), hanem a szicilia értelmisége, a királyi tanácsadók, a művészek között továbbra is vezető szerepet játszottak az arabok, mórok, berberek és a zsidók (a sziciliában katolikus reconquista kb 150 évvel az arabok kiűzése után kezdődött csak)

velence pedig a kereszteshadjáratok idejében nemcsak a pápai seregeket szálította a szent földre, hanem onnan a kulturát pedig itáliába importálta (amit először ő használt fel, majd a szomszédos itáliai királyságokba és hercegségekbe is átkerült, így firenzébe is)

ja, és ha már itt tartunk, mátyás királyunk elsőként vette át a reneszánszt itáliából (15. században), megelőzve ezzel a többi európai királyságot :)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.09. 13:26:10

Szvsz, ezektől a dolgoktól függetlenül még áll, hogy az iszlám világ a társadalom és a reál tudományok terén nagyon lemaradt, sőt talán még vissza is fejlődött és emiatt nem tehető felelőssé a keresztes háborúk, melyek csak a perifériát érintették. Tehát a régebbi fejlettséget a maival összehasonlítva döbbenetes a különbség. Eltűnt a lovagiasság harcban, a nők tisztelete és még sok minden, ami a tudományhoz és a művészetekhez köthető. Nem látszik, hogy a független muszlim országokban ezek újra életre kelnének, sajnos.

fehérfarkas 2010.06.09. 13:56:37

@Madnezz: mint látod nem a keresztes háborúk a kiindulópont, hanem az európai gyarmatosítás, ami alól a legtöbb iszlám ország csak az 1950/60-as években szabadult fel (persze volt, amelyik már a 20-as években, és voltak, amelyek csak a 70-es években)
- az iszlám országoknál agyarmatosítás előtti és utáni állapotot kell megvizsgálni, akkor látható, hogy milyen "eredménnyel" járt a gyarmatosítás

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.09. 14:05:45

Eltértünk egy kicsit a témától és visszakanyarodva leszögezném, egyenlőre nem látni, hogy a betelepültek a kultúráért lelkesednének, de ez csak éppen a stockholmi iskolagyújtogatás miatt jutott eszembe...
Szerintem nem is tudnak róla, hogy a lovagi kultúra tőlük származik, vagy a kémia és az algebra szavak. :(

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.06.09. 14:16:56

@fehérfarkas: azért a gyarmatosítás idején már nem voltak épp kultúrájuk csúcsán...
@Madnezz: a "most még" kifejezés szinonimája az "egyelőre" n nélkül.
Erre allergiás kezdek lenni, egyébként egyetértek.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.10. 09:11:34

@peetmaster:
Jogos, ez olyan hiba, amit a helyesírás ellenőrző nem jelez ki. :(
Lehet, hogy a keresztes háborúk, meg a törökök, meg a mongolok, meg a gyarmatosítás tehet mindenről, de az extrém vallási türelmetlenség, a törzsi rendszer, vagy a nők elnyomása, mind a Koránból eredetezhető. Az iszlám célja egy a mienkétől gyökeresen eltérő társadalom kialakítása. Őket beengedni olyan, mint demokráciában a náci pártot támogatni. Céljuk az iszlám államvallás, az iszlám törvénykezés, vallási iskolák a jelenlegiek helyett, a hatalmi rendszer átalakítása nemzettségfővel, törzsfőnökkel, sejkkel, kalifával, meg mindazzal, amit Allah mondott nekik a Koránban. Ennek az átalakításnak az egyik lépcsője ez a mecset.
Az építész úr meg jókat röhöghet magában. Pénz felmarkolva, többi leszarva. Gratula hozzá!

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.06.10. 10:17:33

@Madnezz: igen, liberálisként sem lehet támogatni az antiliberalizmust, az öngyilkosság. (Itt most a "liberális" mint "európai" szerepel.)

fehérfarkas 2010.06.11. 15:39:08

@peetmaster: attól függ melyik terület gyarmatosítására gondolsz, indiában a mogul birodalomhoz tartozó területen pl. a 17. században még hatalmas hatalmas kulturális dolgokat alkottak (a taj mahal is ekkor épült, és ez csak egy a számtalan közül)
- egy évszázaddal később már brit uralom alatt álltak (bár névlegesen 1857-ig használták a mogul birodalom elnevezést, de a hatalom akkor már a britek kezében volt)
- míg az önálló mogul birodalomban a termelés a helyi piacokra és velük gazdaságilag kapcsolatban álló szomszédos piacokra történt, addig a brit uralom alatt a birodalom központjának termeltek közgazdasági kifejezéssel élve messze a tényleges piaci ár alatt (vagyis miközben náluk éhinség lépett fel, mert nem volt elég termelés a helyi piacokra, addig a brit birodalom központjába naponta indultak az árukkal és mezőgazdasági terményekkel gazdagon megrakodott hajók - amiket éhbérért termeltek/állítottak elő az indiaiak)
- az odáig meglévő oktatási rendszert leépítetteék és bevezették helyette a "civilizáltabb" brit oktatási rendszert, amit csak a gazdag arisztokraták engedhettek meg, aminek következménye, hogy a mogul birodalom területén élő új indiai generációk már analfabétaként nőttek fel, mert a "civilizáltabb" brit oktatást nem tudták megfizetni, a régi oktatási rendszer (ami a szegények számára is hozzáférhető volt) meg már nem létezett

és a többi gyarmati országban is ugyanezt csinálták a britek: gazdasági és oktatási/kulturális kizsákmányolást és leépítést

két világháború kellett ahhoz, hogy az egykori gyarmati országok véleménye és hozzáállása a világról megváltozzon (így szerencsére a mai angol, holland, spanyol vagy francia politikusok már más elvek szerint politizálnak mint a gyarmatbirodalmi elődeik)

fehérfarkas 2010.06.11. 19:20:40

@peetmaster: ha ismernéd az iszlámot, amit állandóan fikázol, akkor tudnád, hogy a korán szerint tilos az öngyilkosság (sőt, ha komolyan vesszük, akkor mindenféle egészségkárosítás tilos)

záporjózsi 2010.06.13. 15:28:52

@Jihad Wa Salam: "sőt, egyetlen könyv tartalmához is nagyon sokféle módon lehet hozzáállni" @Madnezz:
Ha Európa úgy áll hozzá, hogy higyjél az Istenedben, tartsd az előírásaidat, de ha bele akarsz szólni a világi dolgokba vallási alapon, akkor orrbanyomlak, ráadásul ezt minden vallásra egyenlően alkalmazza, akkor nincs gond. Ez része a vallásszabadságnak. A terrorizmus (pro, kontra, rekontra, stb.), az gyűlöletkeltés nem. A közös megtalálása (teremtés, Ádám, Ábrahám, Mózes, Jézus, stb.) és egymás tisztelete igen. Aki ezt elfogadja, jöhet.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.06.13. 22:44:30

@fehérfarkas: az öngyilkosságot itt hasonlatként használtam: a szabad európai, liberális kultúra öngyilkosságot követne el, ha hagyná eluralkodni az iszlám vagy akármelyik másik vallás előírásait, korlátait magán.

fehérfarkas 2010.06.15. 09:29:30

@záporjózsi: a terrorizmus és gyűlöletkeltés persze, hogy ne jöjjön európába mert nincs rá szükségünk, de az iszlám =/= ezekkel
csak néhány bulvársajtóból informálódott tudatlan illetve néhány európai gyűlöletkeltő mossa össze az iszlámot a terrorizmussal (ahogyan a 20. sz. első felében a zsidókkal szemben folyt gyűlöletkampány, most a muszlimokkal szemben)

ráadásul a terrorizmus nem is iszlám találmány, és a 20. század európájának a saját német, baszk, ír, korzikai, olasz terroristáitól kellett félni, mert azok robbantgattak és ember-raboltak itt európában

ráadásul az iszlám terroristák a terrorcselekményeik 99%-át iszlám országokban követik el (csak hát 2001.09.11. óta "belénk nevelte" a média rettegést mindentől az iszlám - míg a saját terrorizmusunkat a szőnyeg alá söpörjön, lásd a pár évvel ezelőtti spanyol robbangatásokat, ahol egyből alkaidáról szóltak a hírek, aztán pár után kiderült, hogy az eta aktivizálta újra magát)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.06.16. 07:28:27

@fehérfarkas:
Az iszlámmal az elsődleges gond a dzsihád. A vallásalapító fegyverrel hódított birodalmat Allah nevében és ez máig a követendő példa számukra. Területet akarnak szerezni maguknak és ott a vallási diktatúrájukat megvalósítani. Nincsen toleráns iszlám, demokratikus iszlám, ha a Koránt szó szerint veszik. Márpedig csak az számít muszlimnak aki teljesen betartja Allah parancsolatait, amit a Korán tartalmaz.
Nem magával az istenhittel van a baj, mert ez emberi dolog, de hogy szerintük Isten mit mondott, azzal lehetnek gondok. Pl.: zsidók kiirtása, vagy a más vallásúak kötelező megtérítése. Az ilyen utasításokért küzdő emberek nem lehetnek tagjai demokratikus, toleráns társadalomnak. Ez sajnálatos dolog, de nem gyűlölet, nem rasszizmus / antiszemitizmus, hanem tény.
Egyenlőre demokratikus államok nem háborúztak egymás ellen, mert ez egy erős közösségi tényező, mely nemzetek felett áll. Az iszlám országok között rendszeres a háborús feszültség. Iránnak sem a nyugat ellen kell az atom, hanem a térségbeli dominanciájáért. Jelenleg is harcolnak a szaudiak ellen Irakban. Vagy vissza lehet emlékezni az iszlám szétválására, az sem volt egy békés dolog!

záporjózsi 2010.06.17. 09:48:38

@fehérfarkas: Az ír terrorizmus esetében azért vedd figyelembe, hogy az IRA a terrorakciók esetében a polgári áldozatok minimalizálására törekedett. Mondhatni ők voltak a terrorizmus gentlemanjei. Ez pl. 911-re vagy Drezdára nem mondható el.

Viszont épp most van az index címlapján, hogy hogyan irtottak ki sok iszlám vallásút Srebrenicában. Azt a holland békefenntartók nézték végig.

Ezekből mind az látszik, hogy a terrorizmus eszköz. A zsidók, a keresztények, az angolok, az írek, a tamilok, a pirézek és természetesen a cipőfelsőrész-készítők kezében. Lehet élni vele, visszaélni vele és tenni ellene. Az utóbbit pl. úgy, hogy megmutatjuk, hogy lehet békében egymás mellett élni úgy, hogy a befogadó többség érdekei és értékei iránymutatók és önkéntesen kötelezők maradnak a befogadottak számára.

Szilvibp 2010.08.20. 22:37:18

@Babu2000: (elnezest, hogy ekezet nelkul irok,ahol vagyok nincs magyar billentyuzetem) Irtad, hogy az iszlam az arabokhoz kotodik. Erdekes, hiszen a muszlimok csupan 20%-a arab, a legtobb azsiai, afriaki, illetve egyre novekszik az europai muszlimok tabora. Mas orszagokban, ahol vallasszabadsag van, a nepek viszonylag bekeben elnek, ami pont annak koszonheto, hogy senki sincs kikozositve, illetve, hogy az emberek nem a mediabol veszik a tudosaukat, hanem maguktol az emberektol. En egyetertek azokkal, akik a `mediaiszlamot` ellenzik, elsok kozott lennek, aki annak az ertekrendet es gondolkodasmodot elitelik. DE az IGAZI iszlamnak semmi koze ahhoz. Az iszlam valodi tanitasai, illetve a gyakorlo muszlimok ertekrendje harmoniat, josagot es beket kepvisel. Tudom, hogy ez nehez a magyarok szamara, de oszinten: hany gyakorlo muszlimot ismernek szemelyesen? Osszevetik az iszlamnak tulajdonitott tetteket az iszlam tanitasaival?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.09.25. 18:30:09

Az iszlám hívei az emberiség nagy bánatára egyetlen normális iszlám országot sem tudnak felmutatni, mely kulturáltan tiszteletben tartaná a személy önrendelkezési jogait. Sokszor hiányzik a szabad vallásgyakorlás, a szabad párválasztás, a szabad politikai választás, a szólás szabadság az iszlám országokban. DE! valamelyik biztosan hiányzik! Lehetnek bármilyen jó emberek a muszlimok, a fentieket ha nem tudják garantálni, akkor én nem örülök nekik. Bocs fiúk, nem támogatom az elnyomást, vallási köntösben sem!

szürke_tag 2011.03.11. 21:35:34

Én Keresztény vagyok és olvasom és ismerem a Bibliát, de sok Muzulmán ismerősöm van és ahhoz, hogy a kérdéseikre tudjak válaszolni és a koránt és Bibliát összehasonlítani elengedhetetlen volt, hogy a Koránt is elolvassam, persze Magyarul (nem biztos, hogy ez azonos az eredetivel). A Biblia arról szól, hogy szeresd még az ellenségeidet és toleráld a másik embert, ne erőszakkal téríts mint ahogy ezt tették a katolikusok. A Korán viszont arról szól, hogy akár erőszakkal akár csellel de tedd Muszlimmá a népeket. Ez kötelesség.

Abban semmi szó nincs toleranciáról. Éppen ezért ez látszik a történelemben is. A Törökök 140 évig uralkodtak itt, mindent legyalultak ami kultúra volt és akkor szakadtunk le a nyugattól. Minden bajuk gyökere oda vezethető vissza ezt azóta se hevertük ki.
A muzulmán pedig azért jön ide, hogy elvegye lányainkat és sok gyereke legyen és elszaporodjon így csellel beveheti egész Európát. Ez már sok Nyugati országban pár év múlva megtörténik de nálunk is 50 év és muzulmán ország leszünk. Gondolkodjatok, egy mecset és otthon fogják érezni magukat és vége az országunknak. Íme erről egy link: Érdemes megnézni nagyon durva. www.youtube.com/watch?v=gzM3NK6dq4s

No Kuffar Is Innocent 2012.10.22. 12:10:14

@szürke_tag: A mecset nem épült meg, csak megnyílt szép csendesen egy másik helyen, másik épületben:

iszlam.com/hirek/1208-tarawih-ima-ramadanban-mme

Ezzel együtt háromra emelkedett a mecsetek száma Budapesen. Ez mostani a legnagyobb idáig.

edicike-cuka 2012.10.23. 10:30:12

A Fehérvári úti mecsetet egy másik közösség nyitotta. Amúgy Budapesten nyolc mecset működik:

vilagmecsetei.blogspot.hu/2010/09/magyarorszagi-mecsetek-imahazak.html.
süti beállítások módosítása