Twitter

 

A tegnapi videoklipes hirdetésről szóló poszthoz jött még pár szokatlan lakáshirdetési forma tippje. Elsőre motorosfutár kommentje nem tűnt különösebben érdekesnek:

"én meg a twitterrel próbálkozom: nexoo.hu/ingatlan"

No gondoltam, valaki megint felfedezte magának a Twittert és megpróbálja úgy hasznosítani, ahogy nem lehet: nagyjából minden nap kitwiteli, hogy eladó a lakás, követ 23.421 személyt, őt követi 22 haverja (aki amúgy nem akar lakást venni, de megsajnálták szegényt), miközben beleöl rengeteg időt és energiát feleslegesen. Hát nem erről volt szó. Ez ugyanis egy elég kreatív ötlet, kérdés, hogy a magyar twitterezők köre elég nagy-e már ahhoz, hogy ez működjék.

Tibor (@szallito) ugyanis azt találta ki, hogy csinál a lakásának egy pofás oldalt és azt csak és kizárólag Twitteren kezdi el hirdetni - "ingatlanosok kíméljenek". És a mézesmadzag: amelyik twitterezőre hivatkozva elkél a kecó, az kap 100 rugót. Csinált hozzá egy csomó madaras fotót, profira megdizájnolta az egészet. Mondjuk az adatokat kigyűjthette volna egy kupacba, hogy ne a közlekedési fejezet közepéből kelljen kibogarászni hány négyzetméterről van szó - de ezzel együtt is remek a kezdeményezés. jelenleg így áll a helyzet.

A szokatlanságot és az egyelőre nem túl népes Twitter-tábort ellensúlyozza az elsőség: ez ugyanis elég sok helyen hír lehet - mint ahogy itt is az. Nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, mindenesetre drukkolok minden jó ötletnek. Természetesen ennek is.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest hirdetés lakás twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr591906441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

semmi semmi 2010.04.09. 09:07:51

nagyon megállt, utolsó előtti vagyok (leordec), pedig én is a jövőhéten indítom: blog, fb, twitter, iwiw, ingyenes hirdetési oldalak, ráadásul vidéki lakás, alacsony penetráció:(

Olgicsq 2010.04.09. 10:08:38

@semmi semmi: igen, a fovarosi es nagyvarosi ingatlanoknal nagyobb jelentosege lehet a kozossegi oldalas hirdeteseknek. erdekes lenne kiprobalni, hogy milyen hatasfoka lenne egy nonprofit ingatlanos oldalnak, ahol p2p arulnak az emberek a lakasukat, kozvetitomentesen.

tomasztroli 2010.04.09. 10:42:40

@Olgicsq: Ez nem is rossz ötlet! Épp azt akartam írni, hogy a közösségi oldalak már lassan egyébről nem szólnak, csak reklámokról és hirdetésekről... Talán tényleg ki kellene ötleni valami mást, hogy oda akár már csak magát az oldalt betenni, hogy ha érdekel valakit eladó lakás, akkor klikk.

semmi semmi 2010.04.09. 11:12:37

@Olgicsq: amikor vettem, jobb volt közvetítővel, mint p2p, de eladni...:D
ül az irodában a sok pályaelhagyó pedagógus:D, várják a vevőt...
ha összejön vmi, keresnek 5%t mer képesek voltak megmutatni a lakást:D

Olgicsq 2010.04.09. 11:19:25

@semmi semmi: persze-persze, vannak esetek, amikor szukseg van a kozvetitore, nem kerdojelezem en meg oket. ez a tema mar szepen korul lett itt jarva a blogon. de, ahogy a pelda mutatja, sok ember hajlando beleolni munkat-idot abba, hogy sajat maga adja el a lakasat, ezert azt gondolom, hogy talan eletkepes lehet egy ilyen oldal.

Piréz Vitéz 2010.04.09. 19:22:52

Nem egy új ötlet: index.hu/tech/hoax/2006/01/06/elkelt_a_korszallo_toszomszedsagaban_lev/

A "remek kezdeményezés" meg erős túlzás. Már így is tele van a net reklámmal. Ha mindenki így akarná eladni a dolgait, elég gyorsan csak szemét lenne a neten. Ez se jobb mint a spam.

Art Mooney 2010.04.09. 19:51:48

spammelesre buzdit, te meg adod neki az index-cimlappal a reklamot

gratulalok

azt hittem kb 2 honap internethasznalat/felnott elet utan mindenkinek vilagos, h a spammeles, a pilotajatek, a bundesliga-frizura es az operabal minden formajaban uldozendo, nem pedig reklamozando

ezek szerint nem mindenkinek vilagos

kelemenbandi 2010.04.09. 22:04:27

A twitter mém arra jó jelen esetben, hogy lett belőle mondjuk egy index címlap, amit viszont sokan olvasnak. Én sem a twitter kontaktjaimon keresztül jutottam el a honlapra.

Szóval ha elmegy ez a lakás, akkor nem a twitter fogja eladni, hanem a twitter miatti posztok, amit sokan olvasnak.

$Norbert$ · http://www.marketing112.hu 2010.04.10. 02:03:05

@kelemenbandi: jól beszélsz. Én is alternatív forrásból érkeztem :)

Csak nehogy most képtelen szolgáltatások ,termékeladások jelenjenek meg a Twitteren.

Ma mondjuk találtam egy durvát. Celebek nevét előre befoglalták és árulják...Hihetetlen. A gond csak az, hogy az amerikai ügyfélszolgálat egy beszkennelt szemig. ellenében átadja az accountot aki kéri és akit megillet...Nyilván ezt ők nem tudják. Nekem volt velük dolgom.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.10. 07:51:27

@$Norbert$: te is celeb vagy?:D Vagy csak befoglaltál egyet előre?:D

2010.04.10. 09:46:57

@Kontárblog: haggyad már szerencsétlent. Nézz rá van elég baja így is.

goes 2010.04.12. 11:44:38

Huha, kecskeszar alakú házban nehéz eladni lakást. Ezt nem rendezed be IKEA szekrénysorral. :)

dashausingatlan · http://www.dashaus.hu 2010.11.07. 08:49:53

A facebookon és a twitteren is hirdetem a www.ingatlantv.tv és a
www.dashaus.hu oldalamat egyaránt és azt vettem észre, hogy az előbbiről jóval több látogató érkezik.
Hogy el is lehet e adni egy ingatlan ezeken, szerintem igen, ha megtaláljuk a vevőnket, mert elég sok átkattintás van.
Pl. felteszek egy ingatlant ide is oda is és pár perc múlva már ránézek a látogatottságra, a számláló rendszerint már 30-40-et mutat, ez pedig nem rossz.
Sipos András

dashausingatlan · http://www.dashaus.hu 2010.11.07. 08:51:44

Még annyit kérdeznék tőletek, hogy szerintetek a Twitteren melyik link jobb ezek közül:

Pl: house_hu
househu

Köszi
süti beállítások módosítása