Szent Kereszt Plébánia, Tata: DSC00427

 

Nem drága olvasók, nem vagyok olyan tudatlan, mint az utcai karácsonyi keresztállítók. Tisztában vagyok vele, hogy ennek az ünnepnek nem ez a szimbóluma - csak egyszerűen most került elő, most posztolom. Talán nem bánjátok. Eredetileg  a Hüttének vadásztam sisakos képet az Indafotón, amikor egyszer csak ráakadtam erre az albumra. Igaz nem bukósisak van rajta, hanem toronysisak - mégpedig a tatai Szent Kereszt Plébániáé. Nem szoktam több száz elemből álló felújítási dokumentációkat böngészni, de ez tényleg nagyon jó! Kezdődik az alapanyagok kipakolásával, folytatódik a régi sisak elbontásával, majd az új felépítésével. Közben lefényképeznek minden mást is: az Öreg-tavat, a városképet, egy siklóernyőst, a jégesőt, meg a munkásokat, akik valahogy mind szimpatikusak. Persze lehet, hogy csak azért, mert mindjárt itt a Karácsony. És, ha már itt van: sok boldogságot mindenkinek!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: tata templom nap képe felújítás tető

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr941620639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2009.12.24. 15:20:48

Hű, ez már igen! A tatai amúgyis egy híresen szép templom, csak sajnos baromi rossz állapotban volt. De most ez nagyon szép.
És boldog Karácsonyt!

bright.side 2009.12.29. 11:19:11

Tatát imádom! Haverokkal le szoktunk menni csavarogni, meg néhány rendezvényre, és láttam már ezt a templomot. Pont az állapota miatt nem nagyon foglalkoztam vele, de jó, hogy bepostoltad, legközelebb ha megyek, alaposabban szemügyre veszem. Ha jól emlékszem, ez van a Kossuth téren, a vártól nem messze.

Vaandor 2009.12.30. 13:02:48

Átböngésztem én is az anyagot, tényleg érdekes volt.
Erre karácsony után, a Szigetközből hazafelé nem pont kiszúrta a család a templomot az autópályáról? :-)

syndika 2010.01.04. 22:30:39

@bright.side
...kedves, ha lehet, ne menjetek/gyertek "le" Tatára...
se máshova "le" - égtájtól függetlenül - ami Magyarországon Budapesten kívül esik.
inkább "el", jó?
(igen, tatai vagyok, bocsánat is a szólásért...)

szpal 2010.01.09. 03:12:35

Na, jól megkapták a tetű jobbikosok. Muszáj volt ezt beleszőni?

szpal 2010.01.09. 03:15:37

@syndika: a fő-város feljebb van, mint a többi város, az Ön fejecskéje is feljebb van, mint a többi testrésze, ezért a fővárosból lemegyünk vidére, nincs ebben semmi lenézés, vagy megalázó.
süti beállítások módosítása