Pethes Mária: Judea Rex

Az Urbanista aztán igazán széles témakörrel foglalkozik párnégyzetcentis falragaszoktól a világvárosok közigazgatásáig, de a koldusok eddig bizony eszembe sem jutottak. Egy kedves olvasónk azonban "talán érdekel, mint urbanistát" topikkal olyan levelet (vagyis inkább publicisztikát) írt, amit nem hagyhattam ki. Remélem Ti is így látjátok, íme:

Az ugye mindenkinek alap, hogy a bűnüldözésnek kompromisszumokat kell kötnie bizonyos körökkel, hogy az utcán megmaradjon ez a beteges egyensúly. Feljövök a metróból, kiszállok a taxiból, látom, tudom, de mindegy, otthon vár a Playstation, meg a cigi, meg a gyönyörű csajom, aki reggel még paradicsomot is szeletel. Biztonságban vagyok, tök jó.

Nem tudom, mennyi kox a kussolás ára a Keletinél cirkáló járőröknél vagy közülük hányat kell leszopnia hetente egy józsefes kurvának, de az ugye mindenkinek alap, hogy ezzel kapcsolatban a Palotában legalább megközelítő számadatok rendelkezésre állnak. És az is alap, hogy a tarhálásra alkalmas lépcsők GPS koordinátára pontosan le vannak osztva, és ha valami változik, kábé le is jelentik a Tevében, nehogy már egy zöldfülű kék elkezdjen terepen rugózni. Mindez oké, hiszen mindig is így volt, így is lesz, itt ez a rend, meg minden nyugati demokráciában ez megy.

De ma sikerült megint nagyon felhúznia ennek a gyáva rendszernek. Pár fok, zuhogó november, délután négy óra, Kálvin. Mászok fel a lépcsőn a villamoshoz, ami a Deákra visz, mert tényleg nagyon esett. A szokásos törpe csöves csaj kuporog a fal tövében, aki a Bajcsy elején a Gödörrel szemben a pénzváltó mellett és a Keletinél, a Bethlen felé vezető folyosón is szokott. Valószínűleg pelenkázzák, és már láttam párszor, hogy szépen csomagolt szendvicsei vannak, nehogy kaját kapjon lóvé helyett. Nála sosincs az ugyanolyan typóval megírt kartontáblákból, amik folyamatosan rotálódnak a csövesek között, és amik pofába mászó bizonyíték jellege nyilván csak a járókelőknek tűnik fel, a rendőrök számára ez már túl underground.

Szóval ott ül a kis tenyerével a vízben, én meg várom a villamost, amikor egy kapucnis kiscsávó – kábé kilenc-tíz éves – odalép hozzá, lehajol és kiszedi a dobozából a lóvét, majd lemegy a lépcsőn az aluljáróba, és a lépcső alján megáll. A csaj rutinosan belenyúl a zsebébe, lassan kiszed még három marék aprót és a dobozba szórja. A kiscsávó elindul felfelé, és kiszedi az újabb adagot, majd visszamegy a megállóba. Jön a villamos, felszállunk, a srác leül, majd az Astorián leszáll, átbújik a korlát alatt és átszalad az úttesten. A járdán aztán bekövetkezik, amire még a Kálvinon gondoltam. Ott várakozott velünk egy bajszos, erősen kopaszodó faszi hegyes orrú cipőben, minőségi öltözetben (a srácon is valami fasza túracipő volt), aki egyszer ránézett a gyerekre, de nem ment hozzá közelebb tíz méternél. Mindketten az Astorián szálltak le, külön útvonalon mentek át az úttesten, és ott már egy szintén nem szarul felöltözött asszonnyal hármasban találkoztak. A faszi már messziről nyújtotta a kezét, a kölyök elkezdte kipakolni a zsebeit, majd elindultak a Rákóczin a Blaha irányába.

Lehet, hogy ahhoz a fonott-copfos csajhoz igyekeztek, akit tolószékben szoktak kirakni a négyeshatos megállójához (és egyébként igen szép arca van), vagy valamelyik öreghez, aki egyszer öt gyerekével, majd súlyos betegségével, harmadnap meg négy gyerekével marketingezi magát sablonkartonjain. Talán dugják is őket.

Mind tudjuk, hogy ez így megy, és persze én is mehettem volna a kis trió után, mert nagyon mehetnékem volt, de csak szorítottam a kurva villamos korlátját, mert egy rendszámmal a fejemben, bizonyító erejű felvételek, a csöves csaj vallomása és még két szemtanú hiányában csak annyit érnék el, hogy beszédképtelenné veretem magam, az meg szar. Nem olyan kényelmes, mint a Playstation, meg a cigi, meg a paradicsom.

De egy-két rendőr egy középkategóriás kamerával kábé egy hét alatt eljutna ennek a végére. Ugye, ez alap mindenkinek?

[Illusztráció: Péli Tamás festménye Pethes Mária fényképén.]

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest koldus rendőrség belváros palotanegyed v. ker viii. ker

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr201514595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.11.10. 09:51:16

hm. ha lennének dolgozó rendőrök, akik tényleg el akarják végezi a munkájukat, és nem elégednek meg azzal, hogy seggvakarás mellett is megkapják a fizetésük - akkor, talán lenne esély rá.

kispista2 2009.11.10. 11:14:01

A rendőri vezetők is megkapják a saját részüket, ne aggódjatok!

Gremlin (törölt) 2009.11.10. 11:16:43

Ezért is nem adok soha pénzt koldusnak.

lamed 2009.11.10. 11:17:01

Csak egyetlen megoldás létezik: soha senkinek semmit nem szabad adni. Kaját sem, de pénzt aztán pláne nem. Senikek! Ha nem adna nekik senki, akkor nem lenne értelme kéregetni.

speki2 2009.11.10. 11:17:06

kb. 15 éve(!!!!) egy vidéki megyeszékhelyen a központban álldogálva odajött hozzám egy koldus, kezében egy görögdinnye méretű nejlonzacsival, ami teli volt aprópénzzel.

azt kérdezte: engem küldött a főnök a koldusok pénzéért? Na azóta sehol sem adok, egyiknek sem.

ismétlem, 15 éve, vidéken.

nyekk 2009.11.10. 11:20:35

Újabb példa arra (a szadista szemkilövetős ártatlant-verős cikk) mellé, hogy ezt a mai magyar rendőrséget világgá kellzavarni.
(Az átszervezés, toldozás-foltozás olyan, mintha egy hordó szennyvízbe újabb, és újabb adag kristályvizet töltenénk, hogy tiszta vizet nyerjünk.)
Utána minden létesítményt klórmeszezni, fertőtleníteni, majd ujjászervezni az egészet, de azzal a feltétellel, hogy aki eddig rendőr volt, nem léphet be.
Mindíg az állomány hatalmas szakmai tapasztalatáról beszél a hivatalos rendőri vezetés.
Na, amilyen tapasztalataik, rutinjuk van ezeknek, annál még a tapasztalatlanság is jobb.

Lord_Cica (törölt) 2009.11.10. 11:24:15

Nem a rendőrpalota felé mentek, leadni a százalékot?

lamed 2009.11.10. 11:28:01

Nyilván a rendőrségnek is lenne szerepe, de nem kell mindig mástól várni szájtátva a megoldást. Annyit mindenki saját maga is megtehet, hogy legalább nem segíti elő a maffia működését és terjedését az adományaival.

0123evian (törölt) 2009.11.10. 11:31:38

remek irás, egyetlen baj van csak vele, szóról szóra igaz. (kivéve a reggeli paradicsomot, mert azt nem szeretem)

steelhand 2009.11.10. 11:32:41

És amikor 2-3 éves gyerekkel a kezében teszi ezt? Szegény kiskölyök szívesebben játszana óvodában és enne rendesen, de a geci banda inkább kibassza az anyjával együtt, hogy jobban tarháljanak. Ekkor sincs sehol se gyám se yard. Sajnos amíg mindenki jól jár (kivéve aki "árulja" magát és mi nyomorult zombik, akik nap mint nap szembesülünk velük) addig ez nem változik. Alap: Fejétől bűzlik a hal!

G_P 2009.11.10. 11:37:09

Nagyon jó írás, tetszik a hangnem is, gratulálok! És milyen igaz, sajnos. Ismeritek a klasszikus Váci utcai, "lebénult" nőt? Egyszer a Ferenciek terén vártam, befutott a megállóba a piros 173, leszállt róla, és teljesen normális járással ment a Kígyó utcáig, majd ott elkezdett színészkedni, végül leült a helyére! Undorító!

logikaibukfenc 2009.11.10. 11:43:28

Még nem olvastam el.
Én adnék nekik mindig, de csak 5 Forintot.
Ne akarjon fél perc alatt többet keresni mint én.
Viszont többet nem kellene adni, de ennyit mindenkinek illene.

magyar állampolgár 2009.11.10. 11:43:52

Minden rendőr egy korrupt féreg. Aki azt hiszi hogy nem, az is az, mert eltűri ezt. Pfejj.

manes 2009.11.10. 11:45:32

A tolószékes csajt idönként az Örsön is kiteszik az aluljáróban az Árkádnál.

szcsongor 2009.11.10. 11:52:25

@logikaibukfenc: Igen, illene adni 5 forintot, DE ez a penz nem a koldusnal marad, hanem a maffiat gazdagitja! Ugyhogy tenyleg jobb nem adni egy fillert se.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.11.10. 11:54:08

Faxa kis életkép tárul elénk a bejegyzés által. Az a szép az egészben, hogy mindezt pontosan tudja mindenki szóról szóra, csak már megunta, hogy rá gondoljon, mert úgysincs változás.

Goo 2009.11.10. 11:54:59

@nyekk: A budapesti rendőrségnél jelenleg is minden második állás betöltetlen. Elölről kezdeni? Miből? Nincs az a szerencsétlen ebben a városban a tengernyi szabadbölcsész között, aki alkalmas lenne a rendőri pályára.

Nem azért rossz a város közbiztonsága, mert a rendőrség tesz mindenre, hanem szimplán ennyire van kapacitásuk. Ezek a szervezkedések a maffiával legalább azt elérik, hogy nincsenek véres lövöldözések és bandaháborúk az utcákon, mint némely dél-amerikai nagyvárosban.

Persze a cikk nagy igazságokra világít rá, de kérdezem én, mért dolgozzon az az istenverte rendőr, ha se fizetést nem kap, se azt a megbecsülést, ami pártíz éve a rendőröknek kijárt? Nem azért nem hatékony a rendőrség, mert bűnözők dolgoznak ott, hanem azért, mert nem kapják meg azt a bizalmat tőled, tőlem és a többi magyartól, ami a szakmája miatt kijárna nekik. És itt kezdődnek az alapvető problémák, mert az hagyján, hogy a bűnözők nem tisztelik a rendőröket, de ha a törvénykövető, szabályok szerint élni igyekvő egyének sem teszik, akkor azt társadalmi válságnak hívják. Ha pedig társadalmi válság, akkor nem lehet a rendőrséget kizárólagos felelőssé tenni az egészért.

mbazs 2009.11.10. 11:55:05

Nem azt kell szidni, aki kéreget, meg maffiázik.

Hanem azt a kretén, idióta, naiv szarcsimbók balfasz szerencsétlen agyamputáltat, aki pénzt ad ezeknek.

Karlitosz 2009.11.10. 11:59:53

érdekes a Jobbik meg tudta oldani a cigánybűnözést ott ahol jobbikos a polgármester kivágták a léhűtő korrupt rendőröket és olyanok jöttek helyettük akik rendet tettek. meg vannak az eszközeik csak használni kell azokat. Jobbikos belügyminisztert!

na__most__akkor 2009.11.10. 12:00:03

Nincs megoldás. Kár beszélni róla.

Koldusok, kurvák, képviselők - Babilon óta semmi nem változott. Nem is fog.

tinatina 2009.11.10. 12:00:09

Szegény törpe kis koldust én is rendszeresen látom a Keletinél és a Deáknál. Sokszor megfordult a fejemben, hogy kilesem ki lehet a főnöke. A múltkor iszonyúan felháborodtam, mikor újra láttam. Szerencsétlen szét volt verve. Mindkét szeme monoklitól tarkított. Én kaját szoktam neki adni, legalább egyen szerencsétlen valamit. Már arra is gondoltam, hogy a médiát hívom segítségül.

OmegA404 (törölt) 2009.11.10. 12:01:38

Az milyen már toloszékes kuldust dugni?

Pikpak fel lehetne gönygyölíteni és az államnak kellene stratégia az ilyen rétegek kezelésáre. Nem cigókat kéne tenyészteni zavazónak.

Jó Estét 2009.11.10. 12:02:49

@logikaibukfenc: Miert is illene mindenkinek 5 Forintot adnia a maffianak? Noormalis vagy? vagy csak te vagy az aki beszedi a penzt delutanonkent?

en egy budos kanyi petakot nem adok mar jopar eve egyiknek sem. Ja, de multkor egy kocsma elott kertek tolem 43 forintot kisfroccsre, annak nem tudtam ellenallni :D

hatja 2009.11.10. 12:06:34

egyszer bevittem a nyugati téri postára egy szatyor kétforintost, hogy az se vesszen kárba. ordenáré szag csapott meg, három hajléktalan éppen egy tesco zacskónyi százforintost váltott be. mivel mögöttük álltam sajnos tudom a végösszeget is: száztizennéhány-ezer forintot kaptak érte!

sokan 3-400 forintos órabérért görnyednek valahol az utcán meg a többszörösét is meg lehet keresni. és itt most nem szerencsétlen, a maffia által futtatott nyomorékokra gondolok, hanem az "életerős" 30-as 40-es zömmel férfiakról. erőszakos ablakmosás, tarhálás, "százas hiányzik a ceglédi vonatjegyhez", automaták kifosztása, fémlopás, bármit lopás, szelektív alugyűjtő kifosztása, "visszatolhatom a kocsit?"... óránként négy bevásárlókocsi egy havi minimálbér akkor is ha csak 20 nappal számolok. a mindenféle nyersanyag felvásárlási áráról ne is beszéljünk.

na ez az igazi szociális háló, nem az állami.

Golem 2009.11.10. 12:07:04

@logikaibukfenc:
Egy metro szerelveny kb. 8 kocsijaban kocsinkent kb. 60 emberrel szamolva osszesen mondjuk utazik 480-500 ember. Szerelveny erkezik a megalloba kb. 3 percenkent. Teszemazt mindenki vegigallja a sort, hogy bedobhassa az 5 ft-ot a kalapba mert ugy azt szerinted "mindenkinek illene". Az annyi mint 50.000 Ft orankent!
Ha azt is nezem, hogy irtad: "Ne akarjon fél perc alatt többet keresni mint én." akkor nagyon irigylem az allasod!

Kulonben meg "ne halat adj, halot!" Es nem szocialisat. (Meg tanits meg halaszni persze)

kívülálló 2009.11.10. 12:11:03

Nincs mentség a naphosszat töküket vakaró rendőrök impotenciájára.
A koldusok fiatalabb része nem biztos, hogy jószántából él igy. Bőven lenne fogás a maffiózókon. Ha más nem, akkor a vagyonosodás.
Éppen a napokban kérdezett meg Bethlen egy szépségverseny körül jótékonykodó épitési vállalkozót, hogy mégis miket épit, mert válságban van az ágazat. (szocpol viskókat papirfalakkal például)

Emlékszünk még a Blaha réme 12 éves kisköcsögre, vele sem birt elbánni ez a szánalmas disznókonda.
Csak akkor tudnak a sarkukra állni, ha valakik önvédelemből lépnének helyettük. Na, akkor aztán megmutatják az erejüket.

united skates 2009.11.10. 12:16:50

teljesen egyszerű lenne ennek a kezelése.

HÜLYÉK! NE ADJATOK A KÉREGETŐKNEK MERT AZZAL NEM SEGÍTTEK RAJTUK, CSAK TARTÓSÍTJÁTOK AZ ÁLLAPOTUKAT!!!

simán rabszolgatartás van ma m.o.-n, ez önmagában is jellemez egy országot, még ha milliónyi más szégyellnivalónkról nem is beszélek.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.11.10. 12:22:45

ki kell állítani egy álruhás rendőrt kuldulni...

united skates 2009.11.10. 12:24:16

@kívülálló:

szerintem van mentség a rendőrök impotenciájára.

egyszerűen amíg a rendőr gyakorlatilag nem kap fizetést, addig gyakorlatilag nem lesz rendőrség. szerintem ez ilyen egyszerű. persze, tudom, hogy nincs pénz fizetésre, de hát akkor el kell fogadni, hogy nincs rendőrség. 1x1=1

ha egy rendőr fizetése annyi, mint egy havi albérlet meg hozzá 3 kifli, akkor szerintem kijelenthető, hogy nincs fizetése. akkor jatt van, abból él, mint a pincér.

persze lehet mondani, hogy "akkor el lehet menni más munkát keresni", de akkor ennyi rendőr sem lesz. hol van most a sok jelentkező helyettük? persze, hogy nincs.

plb2009 2009.11.10. 12:26:45

Ma reggel a Jászain a koldus kaját kapott. Kicsit arréb ment és eldobta. Még csak nem is a kukába, hanem a földre.
Soha, senkinek, semmit!

OkoskaTo:rp 2009.11.10. 12:30:40

A gyerekkel koldulóktól miért nem képes elvenni a gyereket az első arrajáró járőr, a szülő ellen meg kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indítani?...

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.11.10. 12:33:10

A nővérem még kb 8 éve látta, ahogy egy koldus tarhál az autósoktól. Majd felment a járdára, előkapott egy mobilt és telefonálni kezdett. Azóta egy fillért se.

lamed 2009.11.10. 12:35:34

A hatóság is csak annyit tehet(ne ha akarna), amennyit a törvények megengednek, és amit bizonyítani is tud a bíróság előtt. A blahai gyerekkel sem lehetett semmit csinálni, hiába vitték be, fél óra múlva ismét kint volt. Azt is el tudom képzelni, hogy a rendőr sem tudna semmit csinálni a koldusokkal, beviszi, úgyis kiengedik, aztán csak fertőtlenítheti a kocsiját.
Egyszer egy londoni pályaudvaron láttam: 6 rendőr intézkedett egy koldussal szemben, még távol felhúztak gumikesztyűt, odamentek hozzá, nem kérdeztek semmit, nem törődtek azzal, hogy mit hablatyol, megfogták, kivitték egy rabszállító kocsihoz, beledobták, aztán a gumikesztyűket a kukába és el volt intézve a dolog. Kitakarították, mint egy hulladékot. Kb az arckifejezésük is olyan volt közben. De nem is láttam több koldust a Victorián.

indapasssucks 2009.11.10. 12:37:38

el vagy tájolva. Semmi összeesküvés nincs itt.

A rendőr nem érdekelt, hogy ilyesmiben nyomozzon, mert a felderítés egy hét, a lezárt akták száma 1, ergo nem éri meg anyagilag ilyenbe belevágni.

Akkor lesz egy kis rend (2-3 hónapig), ha valamelyik tévé felkapja a témát, a rendőri vezetőknek meg szorítóba kerül emiatt a töke (felettes vagy parlamenti baszogatás miatt).

Úgy hívják ezt, hogy ingerküszöb.

Aki meg koldusnak ad bármit a szociális központ címén kívül, az a társadalomra ártalmas ember. Ezt midenki tudja, aki picit is közel ment a szociológiának vagy a szociális minkának. (lásd még united skates 2009.11.10. 12:16:50 )

mqqq 2009.11.10. 12:38:31

Én is adtam már egy csomag mekis sültkrumplit koldusnak, épp hogy csak a kurva anyámba nem küldött el, kóstolás nélkül ment el morogva és dobta ki az első kukába.

Azóta se pénz, se kaja nekik, ha nagyon adakozni akarok, akkor van jó néhány alapítvány, kórház a neten, akiknek lehet. A netbank korában ez nem is kerül sokkal több fáradságba, mint az aprót odadobni valakinek.

Kuruttya 2009.11.10. 12:46:54

Ha az emberek nem lennének olyan hülyék, hogy pénzt adnak a koldusoknak, akkor nem lenne koldus maffia sem. SENKI NE ADJON KOLDUSNAK PÉNZT! NEM fogja belőle a beteg gyereke gyógyszerét megvenni, senki ne áltassa magát..

logikaibukfenc 2009.11.10. 12:54:19

ha legjobban fizetett állás közlekedési rendőr vagy nyomozó vagy orvosszakértő vagy pszihológus vagy vegyész vagy informatikus ( aki technikai háttérrel már rendelkezik, csak a munkáját kell végeznie) lenne a legjobban fizetett állás , akkor mindenki az szeretne lenni
viszont ha alig kap érte valamit akkor már nem csinálná ugyanazt ? dehogynem csak más profitál belőle.
amíg a társadalom nem segíti igazán hanem csak elvárja a rendőri munkát addig tényleg csak az állapot fenntartása van
a tudás a legnagyobb hatalom
és az hogy el tudod mondani
vagy meg tudod tenni
meg az hogy tudsz dolgozni
még te is
vagy nem ?
felejteni tudsz ?
én csak egyet szeretnék: a pénzt

szép napot ! :)

peca1000 2009.11.10. 12:56:44

Én mindíg azt mondom nekik, hogy "Menjen el dolgozni!" jó hangosan, és paraszt módon. Pár ilyen alkalom, és már nem kéregetnek tőlem.

betépett felhasználó 2009.11.10. 13:01:12

miert gond, ha koldusorszagban vannak kik felvallaljak hogy koldusok?

na jo, nem mindenki koldus, hisz ott vannak a stricik is kik estenkent lefolezik a lovet.

igy van helyen ez...hungarisztanban foleg

LewisFM 2009.11.10. 13:02:25

Én szoktam mondani nekik, hogy pénzt nem adok, de munkát rendes fizetésért tudok adni. Eddig egy sem akarta...

peca1000 2009.11.10. 13:03:35

A rendőség alacsony bérért, és intézkedési jog nélkül "erőszakos fellépés a bűnelkövetőkkel szemben, fegyverhasználati lehetőség bármikor, amiko indokolt lenne,felelősségrevonás nélkül" nem kockáztatja magát, és ez érthető.Ki az a hülye, aki igen?
Még a végén őt csukják le, mert intézkedett. Jogot és pénzt nekik.
És a szervezett bűnözést kommandós egységekkel kiírtani, úgy mint Olaszországban, Amerikában, Brazíliában.

Publius Decius Mus 2009.11.10. 13:04:16

Néhány éve meginterjúvoltak a tévében egy ilyen hontalanokat támogató társaság vezetőjét. (munkatársaink ételt osztanak, segítenek, blabla). A szemébe olvasta egy másik, hogy a koldusok egy maffia alkalmazottai. Erre azt mondja - Ez hazugság, nekem mondja, mi mindenkit névről ismerünk...

Azóta gondolkozom, hogy hülye volt, vagy mi érdeke lehetett ekkorát tódítani?

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.11.10. 13:11:17

@speki2:

tizenöt éve is a vörös maffia uralkodott

akoriban még az önkormikban is

baliquez 2009.11.10. 13:11:53

Rendőrség mi? Ma a rendőrök legjobb esetben is saját zsebre dolgozó útonállók, rosszabb esetben sötét maffiózók. Jobbikos belügyminisztert, az majd szétcsap köztük.

Andie 2009.11.10. 13:14:03

Egyetértek. Én ugyan nem nyomoztam igy utánuk (nagyanyám szokása, hogy hajnal 3-kor pongyolában leszalad az utcára, követni egy gyanús alakot, mert valamikor már látta a pofáját) - de biztos vagyok benne, hogy 90%-uk nem saját zsebre dolgozik.
Pl itt a Szentjános kórház előtti piros lámpánál van egy állandóan mosolygós, középkorú hölgy, zöld kukásmellényben, karján pár FN, hát amilyen lendülettel indul el minden alkalommal a várakozó autók sora mellett, mosolyog, kinál, köszön, integet, és mint a villám, megy tovább... komolyan, mintha ezért kapná a fizetését egy komoly munkahelyen - vagy lehet igy is van??

Egyébként a bevásárlóközpontok parkolójában / aluljárókban / akárhol mappával ácsorgó árvaházaknak, gyereksegélyszolgálatnak, rákkutató alapitványnak, stb kéregetők dettó. És akkor mutatja nekem a mappára csatolt exceltáblát, felajánlott összegek hosszú sora, 5-10-15ezer ftok!! Persze, én meg elhiszem :) Csak hogy ne legyen képem 200 ftot adni, ha netán volnék annyira hüje, hogy egyáltalán.
Az ilyenektől egyébként mindig csekket vagy bankszámlaszámot szoktam kérni - általában az nincs épp náluk.

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.11.10. 13:26:22

Nézd, amíg a rendőr karba tett kézzel nézi, hogy az autók rendre átszáguldanak a piros lámpán, tilosba kanyarodnak, parkolnak, és nem tesz semmit. Akkor mit vársz? Majd felderítik ezt a hatalmas ügyet? A kutyát nem érdekli!

lutria 2009.11.10. 13:31:35

Még évekkel ezelőtt a Nagykörösi úti piacnál volt egy földön kuporgó kéregető nő amelyik átköltözött az Árkád és a Sugár közti felüljáróra,mostanában viszont Csepelen "dolgozik".Állitólag munkaidőn kivül ő is egészséges és kuporgás közben walkmanozik.

nick: 2009.11.10. 13:35:08

tök jó, ha a koldusmaffia miatt nem adtok az igazán rászorulóknak sem!

ez tényleg megoldás

nem is a nyomásgyakorlás a megfelelő posztokra, hogy tegyék végre a dolgukat...

herut 2009.11.10. 13:43:20

"Tényleg nem lehet tenni ellene semmit?" De! Lehet,sőt kellene!Mint ahogyan a randalírozó söpredék ellen sem tesznek a sportpályákon semmit,más szervezetekre mutogatnak,ugyanazt teszik ebben az esetben is.Gratulálok a rendőrség vezetőinek!

errrrrrrrrr 2009.11.10. 13:45:18

én egyszer a szentendrei bogdáni keresztben láttam egy sáros, szakadt ruhájú, féllábú, szakállas vénembert. adtam neki húsz froncsit. aztán a tükörből látom, hogy a járdán lekapja a maszkját és egy mozdulattal átalakul Orbánná. na azóta senkinek semmit...

lamed 2009.11.10. 13:46:01

@nick:: Tudod ez olyan, mint segélyt adni az éhező afrikaiaknak, így megmentessz az éhhaláltól százezer embert, szaporodnak, millióan lesznek, még azoknak is adsz, és végül 10 milla fog éhenhalni, mert ennyit már nem tudsz táplálni.
Ráadásul itt még a döntő többsége nem is rászoruló, hanem bűnöző.

pandorhu 2009.11.10. 13:47:39

Van koldusmaffia, van koldus, van elesett ember, van szerencsétlen ember, van önhibáján kívül(!) ilyen helyzetbe keveredett ember, van apró virágcsokrot eladni próbáló nénike... és van még jó pár ember akinek az a pár forint nagy és gyakran egyedüli segítség.

Mind egy kalap alá venni, egyformán kezelni kényelmes, de MEGBOCSÁTHATATLAN BŰN, a "senkinek nem adok semmit, dögöljön meg mind ahol van" hozzáállás meg már-már hungarikum.

Ez a ~50 hozzászólás elszomorítóbb, mint a koldusmaffia jelenség rendőröstül, tolószékestül...

united skates 2009.11.10. 13:58:04

@pandorf: kész mázli, hogy vannak, akik viszont azonnal el tudják dönteni, hogy kinek kell adni, és ki rabszolga, illetve van erre pénzük is.

(sajnos ezek nem szokták soha elárulni, hogy hogyan lehet felismerni az önmagán segíteni akarót.)

baliquez 2009.11.10. 13:58:26

@pandorf: Hungarikum? Ne magyarozzá' mert rövid úton fejbe leszel vágva egy fokossal. De tényleg.

Maestro 2009.11.10. 13:58:49

@peca1000: ma pont elhúzott mellettem három, kommandósokkal tömött rendőrautó, biztos elkaptak valami gazfickót.

a rutinos rendőrnek pedig pont az a rutinja van meg, hogy tudja, kinek mennyit engedhet, hogy ő is jól járjon, és ne bukjon meg.

deccól.

Franky4fingers 2009.11.10. 14:04:12

@pandorf:

Nem azért nem kell pénzt adni, mert egy kalap alá vesszük őket, hanem azért, mert ezért éri meg a koldusmaffiát "üzemeltetni". Ha senki nem adna, akkor ez megszűnne.

És azt se feledd, hogy van egy csomó társadalmi szervezet, akik az elesettek megsegítésével foglalkoznak. Ők nagyon szívesen fogadnak adományt, vagy akár felajánlott munkát.

Donor 2009.11.10. 14:06:35

@nick:: Olyan ember aki az utcán él az túl hülye ahhoz, hogy tudja mire van szüksége. Szociális szervezeteknek adom inkább. Annak több értelme van és jobban ellenőrzött a költségvetésük.

nabazzmeg 2009.11.10. 14:18:59

@Karlitosz: mondj csak 1 példát...
a fasizmus minden társadalmi berendezkedés legalja és a jobbik nyíltan fasiszta. A sok hülye baromállat azért áll fel fasizmus mellé,mert pillanatnyilag nem ő a célpontja, hanem más pl. zsidók, cigányok. Aztán eljön az az idő , hogy ő is célponttá válik és nem érti, miért. De akkor már késő sírni, kinyitják a marhavagon oldalát....
@Nyekk: a sok bölcsész majd jó lesz rendőrnek, mi? mindenkit elzavarni, meg kimeszelni mi? hány éves vagy te bazmeg, 12? 2 nap alatt polgárháború lenne erőszakszervezet nélkül, mert egy újat felállítani sem pár nap.

Koldusnak meg nem szabad adni semmit, mert nem ez a megoldás.
Persze én sem istenítem a rendőrséget, pláne a csúcsvezetést nem - posztkommunista csökevény szinte az összes - de azért nem lehet minden problémát a nyakukba varrni.

andusch 2009.11.10. 14:19:19

LewisFM: engem érdekelne a munka rendes fizetéssel. :) Van mindenféle képzettségem és diplomám, mégse ajánlottak még utcán ilyesmit.

pannonfunk 2009.11.10. 14:21:47

@pandorf: Nagyon egyszerű pedig lekoptatni őket: - Receptemet akarom kiváltani... - Igen? Jó, akkor én megveszem a gyógyszert, az egészet, és akkor nem kell gyűjtögetni. Mehetünk a gyógyszertárba? - Hát, a recept nem is itt van, hanem Óbudán... (az Astoriánál álltunk, a hetes megállójában, kb. 15 évvel ezelőtt). Gondolkoztam, hogy belérugjak-e, de aztán csak a nézésemtől úgy megijedt.

Tavaly Angliában, este 11-kor részeg skacc: - 83 penny kellene a jegyére. Jó, mondom, megveszem a jegyet, jó? De csak fél óra múlva indul a busza. Jó, mondom, addig beszélgetünk a megállóban, jó? Úgyis inszomniában szenvedek. Gyerek elfutott, akkorát röhögtem utána...

Ejoy 2009.11.10. 14:26:24

@Goo: Tisztelem, ha lesz miért. Az én munkámat hányan köszönik meg a főnökömön, vagy munkatársaimon kívül? A tiédet hányan? Nehogy már az egész társadalom köszönetet nyílvánítson a nagy semmiért!
A másik meg a bér. Ha nem tetszik a bérezés, el lehet menni normális melót végezni, és nem a járőrkocsival jaszkarizni a 40éves nyugdíjazásig. El lehet takarodni az állományból annak , aki nem akar ott lenni, de ilyen szar emberekre semmi szükség...

DArchAngel 2009.11.10. 14:34:56

Nem is adok egyiknek sem semmit. Szegeden, mióta kitiltották őket a belvárosból, azzal szórakoznak, hogy befoglalnak egy-egy forgalmasabb teret, és ott csesztetik a járókelőket és erőszakosan kéregetnek. Az Délmagyar megkérdezte a szociális munkásokat, hogy akkor most mi van, nincs hely a szálláson, vagy mi?
Mire a válasz, hogy hely az van bőven, de nem mennek, mert ott nem lehet piálni. Kényszeríteni meg nem lehet őket. No comment.

DArchAngel 2009.11.10. 14:42:55

@Goo: Mondjuk valahol igazad van. Morfondíroztam már hasonlón.

Jenya 2009.11.10. 14:51:08

Emlékeztek a Cigányok ideje c filmre? erről szólt az egész. Csak itt jó pénzt adnak a nyomorodott román cigánygyerekért , s elhozzák MO-ra , hogy jó pénzt termeljen. Vagy megcsonkítják már gyerekkorában hogy nyomorult legyen. Ezért baj hogy adsz, mert ezzel táplálod ezt az üzletágat.Akkor adj ha jobban meggyőződtél róla hogy nem maffia-alkalmazottnak adsz hanem direktbe. De sztem ilyen a belvárosban nincs, azokat már rég elűzték a maffiások.

Jano_86 2009.11.10. 14:53:10

A Jobbik, mióta fasiszta? Nem mondja azt hogy lágerbe az összes cigánnyal, stb. Meg tényleg elhiszitek, hogyha hatalomra kerülne a Jobbik akkor fasizálódna Magyarország, szerintetek be mernék válalni, hogy Magyarország ellen háborút indítsanak?

forumnick 2009.11.10. 14:55:00

Pár éve rendszeresen jártam a Szerémi úton. A Lágymányosi hídról lejőve a MOL kútnál lévő lámpánal kijárta egy 30-40 év körüli, bajszos, kis állszakálat viselő, jó erőben csóka gödrösre a füvet. Reggel 6:30 magasságában kezdett, és úgy 16-16:30-ig volt ott, minden hétköznap. Mintha munkába menne. A munka végeztével rendszeresen egy fekete limuzin vette fel, ami a lámpa utáni zebrán keresztül parkolt fel az elválasztó sávra, felvette a jóembert és hasonló módon a másik odalon ment tovább.

Többször láttam.

meita 2009.11.10. 15:06:05

Gondolom az idős, virágot áruló nénikék mögött is a maffia áll. Hitelen olyan sok lett belőlük és a kis csokraik feltűnően ugyanúgy néznek ki.

rou 2009.11.10. 15:40:19

Én sem adok egyiknek sem, nem vagyok én milliárdos. Főleg hogy BKV pénztárnál (pl. Deák tér), vagy MÁV pénztárnál (jellemzően a Keleti) jön oda tarhálni, ott nem kibúvó, hogy nincs apró. Mindíg olyan érzésem van mint a kutyával otthon az a bizonyos "kinézi a számból a falatot" dolog.

Amúgy Bp-n nagyon gáznak tartom, hogy nem mehet az ember úgy el a valahová, hogy ne akarnák útközben pénzzel, cigivel stb. lehúzni, és nem nincs 5 percem végighallgatni a meséjét sem senkinek, hogy kinek gyűjt .

Kismacska (BELLA) 2009.11.10. 15:50:40

@meita: a virágárus nénik más tészta. Veszel tőle virágot oszt jónap. Na de tényleg ne a koldusmaffiát tartsuk már jól, meg egyébként is!

Több teszt is volt arra nézve, hogy eszük ágában sincs hasznos munkát végezni. Minek, ha ül és közben gyűlik a pénz?

Úgyhogy amúgy se vagyok egy nagy adakozó (nincs is miből), egyébként meg ahogy előttem is írták: van ennek szervezett formája. Inkább azt részesítem előnyben. :)

Megélhetési rasszista 2009.11.10. 15:51:38

@Goo: Érdekes, ha felbukkan valahol a Magyar Gárda, vagy magyar üt cigányt, mindjárt előkerül a rendőrség színe-java, kommandó, kamera, amit csak akarsz. Akkor kérdezősködnek, megállítanak, mint a legutóbbi mindenszentek ünnepén Abonyban.
Máskor meg "nincs ember", "meg nincs kapacitás", a Fradi-Dózsa meccs után összesen!! 2 embert vesznek elő?
Nah ne!
A rendőrség ugyanolyan léhűtő, naplopó, vegzáló banda, mint bármelyik állami szervezet, azzal a különbséggel, hogy ők nekik joguk van az erőszakhoz. Sajnos.

Azt a román kisgyereket is hidd el, két jól irányzott atyai pofonnal jobb belátásra lehetett volna téríteni, mégis bújtak a jogszabályok közé, hogy kiskorú, meg gyivi, meg miegymás.
2006. október 23-án meg hatalmas mellényük volt.

átlátó 2009.11.10. 16:14:38

Az utcán nem vásárolok, nem térek meg, nincs apróm, tehát nem adakozok.
A rendőrség pár hét alatt kitakaríthatná ezeket a koszfészkeket, - ha akarná. De nem akarja.

Goo 2009.11.10. 16:44:24

@Ejoy: Az én munkámat jobbára megköszönik, aki meg nem köszöni meg, azt én bunkózom le visszakézből. Megköszönöm a Mekiben a menüt is, mert az ott dolgozó is tisztes ember és tudom, hogy mekkora nyomás alatt dolgozza ki a belét. Mert egy társadalom így működik. Nagyapám szokta mesélni, mikor életben volt, hogy az ő gyerekkorában minden úgy volt, ahogy a rendőr mondta. A rendőrt nem érdekelte, hogy már csak egy hónap van hátra a születésnapjáig, nem érdekelte, hogy az apja elengedte a bálba, nem érdekelte, hogy még nem volt 10 óra, úgy kísérte hazáig, az ajtóig, hogy csak na. Jelenleg nincs hatalom a rendőr kezében, őt vonják felelősségre, ha intézkedni mer. Ott kezdődnek az alapvető problémák, hogy mindenki annyira marhára tisztában van a jogaival, csak épp a kötelességeiről fogalma sincs.

@Megélhetési rasszista: Ha a Magyar Gárda felbukkan, a politikai nyomás miatt csoportosítja át a rendőrség az erőit A Magyar Gárda már szervezett bűnözést folytat a bíróság ítélete alapján, és túlságosan nyíltan teszi mindezt. Van egy bizonyos határ, amin túl a rendőrség már nem képes a törvényekre hivatkozva tolerálni, és a közösség elleni izgatás már az a kategória.

A rendőrség léhűtő, naplopó banda? Szerintem beszélgess el egy rendőrrel, hány órát is dolgozik a heti 40 helyett, és mennyi fizetést és mennyi pótlékot kap érte. Budapesten NINCS rendőri infrastruktúra. Nézd meg, ha bármi van ebben a városban, vidékről kell erőket átirányítani, és ez is csak azért lehetséges, mert az egykori határőrök már mind a Rendőrség szolgálatában állnak, így ott a hiányt legalább ideiglenesen sikerült orvosolni.

Ha azt hiszed, hogy a rendőrök semmit sem csinálnak és egy rahedli pénzt hordanak haza, akkor azt hiszem, jelentős rutinod lehet a szervezetnél, ugyanis egy ilyen lehetőséget hülye lenne bárki is kihagyni. Vagy talán rendőrnek lenni mégsem olyan aranyélet? Mert akárhányszor a BRFK toborzóirodája előtt sétálok, egyszer nem vettem még észre, hogy végtelenbe nyúló sorok kígyóztak volna ott.

Lopez 630310 · http://seifcallcenter.mindenkilapja.hu 2009.11.10. 17:20:34

Azért oszlatjták fel a Gárdát, mert az impotens rendőrség is benne van a buliban nyakig. A Gárda nem engedné lopni a cigányokat, felszámolná a koldusmaffiát, és védené a magyar érdekeket. A mai rendőrség, a zsidóbérenc hatalmi elitünk parancsait végrehajtva cselekszik.

Nem véletlen a régi vicc.
Londoni rendőr= a rend éber őre
Tel Avivi-i rendőr= a rend héber őre
Pesti zsaru= a héber rend éber őre

_Molly 2009.11.10. 17:46:33

@Goo: Ezt írod: "mért dolgozzon az az istenverte rendőr, ha se fizetést nem kap"

Például azért, mert nagy része kap szolgálati lakást. Mert 25 év szolgálati viszony után (amibe a rendőrtiszti főiskolai évek is beleszámítanak) nyugdíjba mehet akár 40 évesen is, méghozzá az átlagot JÓVAL meghaladó nyugdíjjal. Onnantól 20-30-40 éven át mi, az adófizetők tartjuk el akkor is, ha még bőven munkaképes, és amúgy privátban tanácsadóként vagy biztonsági őrként plusz jövedelme is van.

Ezt írod: "A budapesti rendőrségnél jelenleg is minden második állás betöltetlen."

Pl. a fentiek miatt persze hogy kevés a rendőr. Mert nincs olyan hülye köztük, aki egy ennyire előnyös nyudíjszámítás mellett inkább tovább dolgozna, a nyugdíjánál jóval kevesebb fizetésért.

Szóval szerintem ezért amíg aktív rendőr, addig igenis dolgozzon, mint állat, és örüljön, hogy biztos állása van egy olyan világban, ahol 1 millió munkanélküli tengődik segélyből, vagy már abból sem. Mo.-n emberek milliói számíthatnak arra, hogy jó, ha 20 ezer forintnyi nyugdíjat kapnak majd, mert öregségükre képtelen lesznek összeszedni a nyugdíjjogosultságukhoz szükséges 37 éves munkaviszonyt.

sankó panza 2009.11.10. 17:59:02

LewisFM: Én is dolgoznék tisztességes bérért, úgy hogy akár ingázok is vidékről pestre! Van diplomám, szakmám, de munka jelenleg itt még a Tescoban se!

sankó panza 2009.11.10. 18:00:04

mielőtt leszúrnátok: "Pestre"

Goo 2009.11.10. 18:03:38

Az egymillió magyar munkanélküli mért nem megy rendőrnek lábat lógatni? Az igen előnyös nyugdíjszámítás mellett mért nem a rendőrségnél dolgozik tovább a nyugalmazott rendőr? Mért olyan biztos az a munkaviszony, ha egy baleset után az utcára kerül és ezzel a végzettséggel sehol máshol nem tud elhelyezkedni? Egyáltalán mért van akkor olyan hülye ebben az országban, aki nem jelentkezik rendőrnek?

_Molly 2009.11.10. 18:42:53

@Goo: Mert alkalmassági kell. Pszichikai és fizikai. Futás, úszás, fekvőtámasz időre, meg egyéb szörnyűségek. Nem csak úgy tessék lássék, hanem komoly mennyiségben. Ha csak az ész számítana, én is mehetnék. És mennék is ;P

_Molly 2009.11.10. 18:45:16

Ja, és 35 év a felvételi korhatár. Éppen a nyugdíj miatt. Az 1 millió többségénél ez már eleve kizáró ok akkor is, ha még jó kondiban lenne.:(

Goo 2009.11.10. 19:02:15

@_Molly: Úgy bizony, alkalmassági, komoly mennyiségben. Ami egy bizonyos kor felett eléggé nehézkesen teljesíthető. Nem véletlen annyi az a korhatár, amennyi, mert utána már emberileg sem lehet elvárni azt a teljesítőképességet.

Mellesleg tudnám teljesíteni mind a pszichológiai, mind az erőnléti alkalmasságit. Mégsem megyek rendőrnek, mert közgazdászként sokkal nagyobb tiszteletet, szárazabb munkahelyet, egészségesebb beosztást, nyugodtabb életvitelt, értelmiségibb környezetet és magasabb fizetést érhetek el. És ezt a statisztikák alapján nem csak én gondolom így, tényleg nem jelentkeznek rendőrnek. Akkor vajon miért?

_Molly 2009.11.10. 19:14:41

@Goo: Úgy gondolom, hogy az átlagembernek fogalma sincs arról, hogy a rendőröknek - még a pártállami időkből adódóan, mint a hatalom rendfenntartó szervének - ilyen szerzett jogaik vannak. Én is csak néhány éve tudtam meg. Akkor meg már késő volt.

És a rendőrség sem csinál ebből nagy reklámot, érthető módon.
Pesten, a rendőrpalota mellett van egy gyönyörűséges újépítésű lakóház. Ott mind rendőrök laknak. Azzal sem dicsekedtek el a híradóban.

_Molly 2009.11.10. 19:24:11

Mellesleg arról is csak a rendőrség tehet, hogy ennyire alacsony a szakma presztizse. A környezetben már szinte mindenkihez betörtek, de soha, egyetlen betörőt sem kaptak el. Az autólopásokról is tudnék mesélni, gondolom, te is.

Mire éppen tiszteletre méltó szaktudást, emberi tapasztalatot és társadalmi tekintélyt szerezhetne egy rendőri alkalmazott, addigra pont elküldik nyugdíjba. Hát magukra vessenek!

Ha 40 évesnél idősebb orvos (közgazdász) nem lenne az adott pályán, mi lenne akkor? Ne mondd, hogy ez normális állapot.

Goo 2009.11.10. 19:27:19

@_Molly: Miféle szerzett jogok? 24 órázni, olyan munkát végezni, amiért senki egy kösznömöt nem hajlandó mondani, viccek tárgyának lenni, lenézve lenni, forgalmisként esőben, hóban, fagyban ácsorogni, mindezek mellett pedig munka után még edzeni is, hogy nehogy elhasaljon a következő évi alkalmasságin? Micsoda jogok, ha ezt tudnák az emberek, tömegével jelentkeznének rendőrnek.

_Molly 2009.11.10. 19:34:12

Tök véletlen, de éppen most olvasom:
"A megbilincselt, földön fekvő sértett ujjának és lábának eltörésével a mintegy harminc főt, köztük két mesterlövészt számláló rebiszes alosztály kötelékében oszlató G. Csabát vádolta a bíróság, ám miután első fokon elítélték érte, fellebbezett és a parancsnokára vallott, noha tart a bosszújától."
(index.hu/belfold/2009/11/09/megvadolt_rendorok_is_falaznak_a_szadista_ornagynak/)

_Molly 2009.11.10. 20:08:02

El kéne már szakadni a sztereotípiáktól. Az, hogy a rendőr az, aki "hóban, fagyban ácsorog", éppen olyan csúsztatás, mint hogy a pedagógus írni-olvasni tanítja a diákokat (az óvónőtől kezdve a középiskolai és egyetemi oktatóig, a gyógypedagógustól az állami gondozottak felügyelőin keresztül mindenféle van).

Rendőr sem csak a sarki rendőr, meg a közlekedési. Hanem az informatikus, a portás, a nyomozó, az ügyfélszolgálatos, a kihallgatótiszt és még ki tudja, ki mindenki számít annak. A többség fűtött (klimatizált) irodában ül és aktákat tologat, számítógéppel dolgozik vagy felettesként éppen irányítja a többit.

Ez a rész tetszett a legjobban:
"senki egy kösznömöt nem hajlandó mondani, viccek tárgyának lenni, lenézve lenni, [..] esőben, hóban, fagyban ácsorogni,"
Na, ez éppenséggel a BKV-ellenőrökre is elmondható. Mégsem kapnak szolgálati lakást és szolgálati nyugdíjat közpénzből, a te és az én adómból...

Goo 2009.11.10. 23:20:55

@_Molly: Épp nem a vezetőkből van hiány, hanem azokból, akik az utcán ácsorognak. És épp nem az irodában ücsörgők felelősek közvetlenül a közbiztonságért.
Azért BKV ellenőrnek lenni marha sok kvalitást igényel. Ezen felül a BKV-soknak ingyen bérlet, az Opel dolgozóinak kedvezményes Astra, a kábelszolgáltató alkalmazottainak ingyen multimédia, az orvos családjának soron kívüli ellátás, a selyemgyárosnak meg ingyen cérna jár. Nem kell rácsodálkozni, hogy a szar az büdös, mindenki olyan kedvezményt kap, amilyen az adott munkahelyen jár. És a fizikai erőnlétnek ugyanúgy meg kell felelnie az aktatologatóknak is, mint aki a táskatolvaj után lohol az utcán. Még mindig arról van szó, hogy egy bizonyos kor után azok az elvárások nem teljesíthetőek évről évre. Hogy maradjon bárki is rendőr, ha fizikailag már nem képes rá?
Még mindig nem vagyok képes felfogni, hogy várod el egy romló látású, sörhasat növesztő (márpedig normál esetben ez megy végbe a negyvenes korosztálynál) embertől, hogy sasszemmel pontos lövéseket adjon le, majd 10 percen belül lefusson 2000 métert és teljesítse a többi fizikai elvárást.

edtolby 2009.11.11. 05:01:57

Értelmetlen a rendőri fizetéseken pörögni, a béreket rengetek más területen is direktbe préselik, hibernálják, itt meg főleg. Ha alul marad a mocsok, pajzsot tart a felsőknek. Ha dühöngünk, hogy de szar a közvetlen környezetünk, kevesebb düh jut a giga sunyizások ellen.

És ez mindenféle hülye szavazástól függetlenül így lesz egy darabig.

Amúgy meg ha egycsapásra megszűnne ez a para, a mostani topcsövesek helyeit egyből felfalnák, azok meg meghalnának, aztán hamarosan azok is, akik befoglalták a placcot. Azért mi is gondoljunk az alattunk lévőkre, ne csak a tetején akarjunk javítani szervezeti struktúrák átalakításával.

szerpe 2009.11.12. 11:31:06

Én sem szoktam adni szinte senkinek, mert tudom hogy kb. mi lesz a pénzzel, de egyvalaki van akinek mindig adok amikor arra járok. Gabinak hívják, a Rózsán melózik egy kereszteződésben. Az az ő kis munkahelye. Nem futtatja semmilyen maffia, magának dolgozik. Mondhatjuk hogy szinte jóba vagyok vele. Mindig érdeklődik hogy van az ember, elmeséli mik történnek a környéken, kivel mi volt, mit látott stb. Nem szemetel, rendben tartja a "munkahelyét". (Múltkor pl már elég nagy volt egy kátyú ott a kereszteződésben, mindenki csak kerülgette jobbról-balról, mit csinált Gabi?! Fogta és bejelentette, pár nap múlva jöttek és befoltozták.) Ott lakik most a közeli erdőben. Eddig a hegyről egy hölgy megengedte neki, hogy a garázsában lakjon, de időközben kiadta a lakást és a garázs is kellett hozzá, úgyhogy Gabi sajnos vissza kényszerült az erődbe a többi (ahogy ő mondja) "paraszt csöves" közé. Gabi egyébként nagyon sok emberrel jóban van akik arra fele laknak. Van hogy Lacost, Ralph Lauren :D polókat és hasonló márkás ruhákat lát rajta az ember. A környékbeliek a számukra már elhasznált ruhát Gabinak adják, aki ennek persze nagyon örül. Én is volt már hogy adtam neki, most is tervezem h a téli szezonra viszek neki egykét cuccot. Nyáron füvet nyír, össze levelet szed az ereszből, télen havat lapátol a környékbelieknek. A munkákat mind a piros lámpánál boltólja le. :) Persze Gabi is piál, cigizik de nem ész nélkül. Még olyat nem láttam, hogy macska részegen "dolgozott" volna.
Ezt a történetet csak azért akartam megosztani, hogy lássátok vannak kivételek. Ő igazából szinte egy szolgáltatást nyújt avval hogy kedvesen elbeszélget veled pár mondatot és te ezért pénzt vagy ételt, vagy ruhát vagy cigit adsz neki a szolgáltatásért cserébe. P.

AvgDvl 2009.11.19. 11:14:39

Sajnos eljön az az idő, amikor már csak géppisztollyal lehet rendet rakni ebben a tetves országban. Én a vezetőink helyében nem várnám meg.

Kage 2009.11.20. 08:05:57

Szép és jó amit írtok, de azért én nem gondolom, hogy az ország ÖSSZES koldusa valamilyen maffiához tartozna.. Az ilyeneket sajnálom.. de azért az döbbenet, hogy mára a KOLDUSOK ORSZÁGA lett Mo... köszönhető ez sok nagyorrú "hazafi" politikusnak..
Döbbenet, hogy nincs olyan aluljáró, villamosmegálló, nagyobb lámpás kereszteződés BP-n, ahol ne lenne legalább egy koldus.. és akkor ott vannak még a szelektív gyűjtőket járó "környezetvédők" is..
Szomorú.. :/

Balek42 2009.11.21. 16:41:38

Ma délelőtt a külvárosi házam ablakából szóba elegyedtem egy utcai árussal, aki "tiszta merinói gyapjú" ágyneműt kínált 35000 ft helyett 15000 forintért. Persze nem akartam venni, hiszen pénzem sincsen rá, de megkérdeztem, hogy segíthetek-e neki valamivel.
Azt mondta, adjak neki valamit. Én egy zsömlét kínáltam - éppen reggelizni készültem és abból - és ő azt el is fogadta. Később kimentem az utcára és lám, az ablakom alatt ott van a zsömle - eldobva. Szóval ezek a szegények ilyen szegények. Már régóta nem támogatom az ilyen-olyan maffiát, de ezentúl még egy zsömlével sem.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.11.21. 16:58:15

Sajnos sok esetben már mentálisan sérültek ezek az emberek. Segíteni sajnos nem lehet,mert Ők maguk sem akarják a normális életvitelt.

Reactor 2012.04.03. 22:53:22

Milyen érdekes...egy magányos "monnyon le"-zőt halálmegvető bátorsággal körbevesz 20-30 géppisztolyos maszkos kommandós, amikor pedig szembekerülnek a koldusmaffia nevű toprongyos bandával, sírva szaladnak a kapitányságra hazafele...

Jöjjön akkor most pár tapasztalati példa: 4 éve ellopták a kerékpárom az egyik legforgalmasabb utcáról fényes nappal, úgy, hogy le volt láncolva. Természetesen nem a szegínromákok voltak, az átlagemberek ugye hidegvágóval mászkálnak az utcán fényes nappal, ugyanmá', én kérek elnézést. Nemsokra rá a laptopomat is ellopták a Keletiben, mikor kemény 2 percre elmentem megnézni a vonatok indulásának idejét. Mindkét esetben mentem a kapitányságra följelentést tenni. A laptopos esetben a drágalátos főhadnagy néni kedélyesen áthajolt az íróasztalon, és megkérdezte tőlem: "És mit akar,mit tegyünk?" Ennyit a sündörségről. Azóta se tudom eldönteni, sírjak vagy nevessek rajtuk...

Néhány évre rá egy októberi este kimentem az egyik kedvenc helyemre egy híd mellé, ahol nyugodtan lehet ejtőzni, és tüzet raktam (októberben ugye már hidegek vannak, tűzgyújtási tilalom nem volt). Na, alig 1 óra múlva jön egy cirkáló, kipattan belőle valami tésztaképű rendőrbohóc, és lejön pattogni nekem a híd alá, hogy mit képzelek én, és azonnal oltsam be a tüzet...ahhoz persze már nem volt májercsávó, hogy a kemény 1,5 kilométerre lévő BÉM légszennyezését leállítsa (naponta mérgezik a levegőt a nitrogén-oxidjaikkal), de velem szemben hatalmas a pofája.

Hát whehehehehee. Abszurdisztán ez. És ilyenek "védenek" engem meg a rendet. Ilyeneket tartunk el az adónkból...

Mit lehet erre mondani? A sündőrség egy államilag támogatott terrorszervezet, nagyon jól látszik, hogy összejátszanak mindenkivel, akitől hasznot remélnek, és a becsületes adófizető állampolgárt kivéve valóban megvédenek mindenkit, a cápázóhorog-orrú demagóg, milliárdokat sikkasztó politikusoktól kezdve a kéregetőmaffiózókig. Egy részük valószínűleg szimpla nemtörődömségből csinálja, de a legtöbbje azért teszi ezt, mert ez az érdeke, ebből tehet szert egy kis mellékkeresetre. És ezek után még jajgat hogy ó de kevés a fizetés, meg nyugdíjkorhatár emelés, meg kiskutyafasza karikára vágva...

A Magyar Gárdát se azért oszlatták fel, mert csúnyarosszgonosznácirasszistafasisztamasiniszta, hanem mert a feloszlatásukból többet profitálhattak mint a békénhagyásukból. Ha a koldusmaffiából semmi haszna nem lenne a sündőröknek, pillanatok alatt felszámolnák az egészet. Úgy, mint 2006 őszén - kijön a mikrobusz, előbújik belőle a sok komedós, kifigyelik a koldusoztatót, jól elrépázzák puskatussal, és viszik a hűvösre a germók közé. Azért nem teszik, mert nem érdekük.

Ha meg szar a fizetés, keressenek más munkát. Jaaaaaa, hogy ez nem is olyan könnyű, amikor a rendőrök legtöbbjének a 8 általánosa sincs meg? Há' szar má' nekik...

A sündőröknek nincsenek jogaik? És nekünk miféle jogaink vannak? Ha megtámadnak az utcán ,és van pofád védekezni, még téged visznek be, mert ugye a jogos önvédelem az főbenjáró vétség. Ennyit a jogokról.

A koldusoknak meg egy darab kenyeret se, nemhogy pénzt.
süti beállítások módosítása