etnomobil- A közeljövőben 220 szobás, négycsillagos gyógyszálloda épülhet a Dagály Strand telkén. A XIII. kerület tervei között az is szerepel, hogy a strand és a Duna közötti, jelenleg csak gyalogosan járható területre autóutat építenek, amelynek segítségével könnyebben megközelíthetővé válik a Marina-parti új lakónegyed. Hurrá! Amúgy egy hajóállomást is létesítenének, ami viszont nem rossz ötlet.

- Október 30-ig tart a Néprajzi Múzeum „EtnoMobil – mozgásban a kortárs kultúra” című városi kampánya. Lényege, hogy a városi közlekedés és utazás unalmas, élménydús, bosszúságot okozó, feledhető és feledhetetlen helyzeteiről, pillanatairól és tapasztalatairól minél többet megtudjunk. Ez főleg az erre létrehozott honlapon zajlik majd, de október utolsó hetében személyesen is várják a múzeumba a vállalkozó kedvű játékosokat, akik behozzák személyes tárgyaikat, és ezekről mesélnek is. persze van hozzá blog is, meg miegyéb, tessék kattintani.

- Október 5-én és 6-án lesz egy "triplán önéletrajzi jellegű konferencia-előadás" a Trafóban, mely "abból az alapötletből született, miszerint minden városon belül van egy másik város. A városok alatt városok rétegződnek. És ezeknek az elsüllyedt városoknak bizonyos darabkái néha a felszínre kerülnek, és belépnek az „új” városok jelenébe….”  Bevallom nem értem mi ez, de valami szinházasdis várososdis performansznak tűnik Bejrútról. Akit érdekel a Trafó honlapján találja a részleteket.

- Mától a jegyzők végzik az üzletszerű ingatlanközvetítői, illetve ingatlanvagyon-értékelő és közvetítő tevékenység felügyeletét.
 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr371424586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2009.10.04. 18:15:52

Hajóállomás a Marina-part elé...
Először használnánk ki inkább a Duna adottságait. A Boráros-tér és Pünkösfürdő között a jelenlegi napi 7 járat helyett indulhatnának hajók úgy 10 perces sűrűséggel, szóval tömegközlekedési jelleget is ölthetne a bp-i hajózás, vagy van ennek valami ökológiai akadálya...???

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.10.04. 20:29:50

@katácska!: ökológiai aligha, annál inkább fiskális.

kispista2 2009.10.05. 11:26:15

Eddig sem volt szükség a rakpart folytatására, és hiába épülne meg, úgysem csökkenne a dugó, mert azt a Lánchíd és Erzsébet-híd környéke okozza.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.10.08. 09:43:46

"a strand és a Duna közötti, jelenleg csak gyalogosan járható területre autóutat építenek"

Ahelyett, hogy a kerékpárutat vinnék le oda...
süti beállítások módosítása