fűzA legegyszerűbb persze az lenne, ha a házak meg a bútorok csak úgy nőnének. Végül is van ilyen, igaz úgy tűnik sokkal több macera van velük, mint a hagyományos technológiákkal. Egy-két példát már betettem a napi linkek közé, vagy a linkblogba, de a DRB most egy nagyon klassz összeállítást készített a témáról. Igaz, nem mind teljesen élő anyagos. Mondjuk a nádból készült mindenféle nem olyan nagy szám, mikor az Alföldön is van/volt egy rakás vasaló, meg kunyhó ilyen anyagból. Viszont a valódi élő anyagból készült cuccok tényleg elképesztőek, íme pár példa:

 

Na de a legjobbak természetesen a fűzépítészeti megoldások:

 

Ez utóbbi módszerről egyébként elég sok helyen találni fotókat a neten, például itt, meg itt meg itt. Egyébként ezt a technológiát Magyarországon is alkalmazták már itt-ott, igaz nem ilyen grandiózus mértekben. Például Szombathelyen az ország legjobb és legnagyobb játszóterén van egy fűzlabirintus és a pihenőpadok is ilyen élő kupolák alatt vannak. Íme pár kép:

100 2517
100 2516
100 2515
100 2512

 

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: fa szombathely növény zöldfelület organikus építészet

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr951360234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hgregory 2009.09.04. 22:50:23

Na tessék, és én meg szombathelyi vagyok! Igaz, a kalandvárt már kinőttem mire megnyitott :(

pösti 2009.09.07. 15:28:48

Még több ilyet!!Urbangreenery mintájára a városi környezetben elképzelhető megvalósításokkal!!!
süti beállítások módosítása