Forest HillA közelünkben van egy rendőrkocsma, ahova szolgálat után járnak sörözni (meg olykor járőrözés közben is beugranak tonikozni) a rend őrei, akik a közönség szerintem 90%-át teszik ki. Bár lehet hogy a maradékból is 9 százalék titkosrendőr. Ha valaki nem államellenes összeesküvést akar megbeszélni a haverjaival, akkor remek hely egy fröccsözésre, mert nincsenek balhék, kabát- és kocsilopás, kötözködés. Vagyis rendőrök között határozottan jó lehet élni.

Ugyanakkor ismerőseimtől úgy tudom, hogy a kommenista idők katonatisztjeinek épült (és nagy részt ma is általuk lakott) társasházakban viszont nem annyira nagyon jó lakni.

A két példa csak azért jutott eszembe, mert az óbudai Forrest Hill emberei, most kitalálták, hogy rendőröket és katonákat látnának szívesen a lakóparkban. Mint az Ingatlanmagazin írja:

"Ez a célcsoport évtizedekkel ezelőtt jó pozícióban volt a lakásellátottságot nézve, mert régebben több nagy rendőrségi és honvédségi lakótelep is épült. Ma viszont ilyenek nincsenek. Pedig a célcsoport igényelné a korábbi kedvezményeket."

A beruházási igazgató "szerint egy esetleges állami garanciavállalás még a viszonylag alacsony jövedelmű rendőrnek is jelentős támogatást jelentene a tulajdonszerzésre. Úgy véli, mindezt akkor is szívesen vennék a rendőrök, ha a kedvezményes hitelekért cserébe 10 évre el kellene kötelezniük magukat munkahelyükön. Ráadásul mindez élénkítené a pangó ingatlanpiacot is."

Nem tudom. A maga nemében nem néznek ki rosszul az épületek, de nekem az árakat nézegetve (22-28 millió egy 50 nm-es kecóért) egy kicsit úgy tűnik, hogy túlbecsülik a rendőrök fizetését. Még állami garanciavállalással is - hacsak nem kizárólag a vezetőkre gondoltak.

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest építés lakópark iii. ker forrest hill

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr671277285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása