Nyájas Olvasók! Az Urbanista tavaly augusztusi indulás óta 185-ször állítottam össze a napi linkeket, amiért vállon veregetm magamat és bontok egy üveg sört. Viszont majd egy év után kicsit változtatni szeretnék a dolgon, mert nagyon aprólékos és időrabló munka volt összeválogatni, majd formázgatni a gyűjteményt. Helyette ezentúl ebben a jobb felső dobozban gyűlnek majd az izgalmasabbnál izgalmasabb posztok, hírek, cikkek linkjei. Ne ijedjen meg senki, ez nem egy feed-gyűjtemény lesz (mint amilyen például az egyébként remek epiteszet.miner.hu vagy a blog.hu szuperfeedjének városrovata), ahova szűrés nélkül automatikusan potyognak a kiválasztott blogok posztjai. Ez egy rendszeresen frissülő linkblog, amelynek az első tíz posztja ezentúl mindig megjelenik itt. Ennek a hátránya, hogy a kattintással előbb a blogra juttok, nem a linkelt oldalra (ezt nem tudtam kiküszöbölni), de előnye, hogy közvetlenül föliratkozhattok az rss-ére vagy követhetitek a tumble-blogotokkal és egy az egyben átlövöm Twitterre is (vagyis akinek eddig az volt a baja, hogy ott nincs Urbanista, az sem panaszkodhat - ráadásul nem ugyanazt fogjátok ott kapni, mint itt). A napi linkek egy része eddig is egy kattintásnyira volt a címlaptól, ez végül is most sem lesz másként. Nagy előnye még, hogy az aktuális linkeknek nem kell elévülniük a gépemen, csak azért, mert épp nem volt időm vadászni hozzá húsz másik érdekeset.

Természetesen, akinek van jobb ötlete, az legyen szíves kommentelje, hogy kellene szerinte!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: blog szemle szolgálati közlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr111275987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sadia · http://sadia-mintti.blog.hu/ 2009.07.29. 20:18:42

I follow and like your tumblr :):)

Egyébként sosem tudtam mi az a rss, valaki elmesélhetné :)

Mellesleg ha Urbi megengedet belövőm a saját linkblogomat :) sadia-mintti.tumblr.com

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.07.29. 20:18:52

Én is bontok egy öveg sert a tiszteletedre!
Eggség!
:)

apacuka1 2009.07.29. 20:20:55

Helló urbanista, bocsi kicsit..nagyon off lesz

Mi Budapest legjellegzetesebb szaga? c. cikkben olvastam, hogy az Élessarok környékére jártál iskolába.. csak nem a bányába?:)

Sadia · http://sadia-mintti.blog.hu/ 2009.07.29. 20:25:26

@Sadia: Rájöttem hogy lehet a te tumblrról leszedni a linkeket és átteni az enyémbe, meglepő :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.07.29. 20:26:35

@Sadia: az a kis sárga vacak a böngészősávban ha firefoxot használsz : ) rákattintasz és nem maradsz le a frissítésekről. ráadásul gmailes vagy, vagyis van google jelszavad, szóval ha megkérdi, hova menjenek a frissítések, válaszd a google readert sztem az a legjobb. ha csak szívatásból kérdezted (ez csak sokadik sornál merült fel bennem), akkor banyek :)

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2009.07.29. 20:28:00

@Lesley: még nincs egy éves, majd csinálok egy szülinapi posztot : ) de ettől függetlenül sörözhetünk bármikor!ű

@apacuka1: nem, a Szent Lászlóba (ill. amikor elkezdtem még I. László volt :)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.07.29. 20:33:47

@~dá~: nem is azért, hanem csak úgy! SZülinapra meg ne (csak) poszt legyen, hanem torta is!

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.07.29. 23:34:26

Szerintem kicsit elvész ez a link ketrec a jobb oldalon, talán ki lehetne emelni valamilyen más színnel. Egyébként jó ötlet, hogy naponta tudunk csemegézni! Csak meg kell szoknom.

Koós Miklós · http://koos.hu 2009.07.30. 09:31:02

én a egyből a Twittert használom linkgyűjtőnek (másra úgysem jó szerintem) és ha a böngésződben beállítasz egy bit.ly-os gombot két kattintással tudsz ajánlani bármit, ami aztán egyszerre jelenik meg a twitteren és lapod twitteres linkketrecében is. szerintem ennél egyszerűbb megoldás nem nagyon van.
süti beállítások módosítása