Visa större karta

Olyan sok linket kommenteltetek és maileztetek az Urbanistának, hogy most ömlesztve teszem ezeket közzé (vagy legalábbis jó részét). No tehát először is, mint arra jó sokan felhívtátok a figyelmemet itt a románok által fényképezett Norc, amelyikhez számomra egész megdöbbentően már a külvárosi földes utcácskákat is végigkattintgatták.Annak idején az Index is beszámolt a kezdeményezésről, sőt jól meg is hekkelték az egészet. Egyébként a nálunk is bemutatott StreetView furcsaságokat gyűjtő blognak van immáron magyar megfelelője is: streetview.blog.hu (sőt volt egy norcos is, de az sajnos időközben eltűnt...).

A Zugló felett röpködő gép kapcsán is rengeteg mindent ajánlottatok, például a virtualglobetrotting.com oldalt, meg ezt: gpsgames.hu/jatek/indoor és ezt is: www.bolygonk.hu

 A XII. kerületi légi fotós adatbázis kapcsán küldte el Csaba ezt a linket. Mint írja, "Ez itt konkrétan Stockholm, de az összes nagyobb svéd város megvan ilyen minőségű légifókon. Az "Utsikt" menüpont alatt tudsz másik város választani. Elképesztően jól néz ki!

Kaptunk egy linket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ROP Irányító Hatóságától, mely "ROPTÉR néven nyilvános weboldalt indított, ahol megtekinthetőek az uniós támogatást szerzett ROP projektek, így többek között a településfejlesztési projektek is 2004-től egészen a legújabb döntéseikig folyamatosan, az oldal a döntések függvényében folyamatosan frissül." A címe:www.ropter.nfu.hu Ezek meg a budapesti településfejlesztési projetek, néhol már berajzolt helyszínekkel: http://tinyurl.com/rblk67.

Ehhez kicsit hasonlít a térképes albérletkereső oldal is: www.albiguru.hu A hirdetés feladása után az albi azonnal megjelenik egy google térképen.

+tippek: Virág, Retekblog, Csaba, Balázs, Portis, magpet, Bugajozsinemszepgyerek. Kösz!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: google térkép fénykép albérlet

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr81184638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steflac 2009.07.07. 18:38:31

A ROPTÉR-ről egy youtube-os bemutató videó is elérhető, a funkciókat egészen jól szemlélteti: www.youtube.com/watch?v=0X7GHq1A_6c&layer_token=48dfaf1473862fb0
süti beállítások módosítása