Alacsonyabb lámpa

A Városképp tegnapi posztja kimerítően foglalkozott a Belváros új főutcájának tervével, a Városjáró mai írása pedig annak a korábban meglebegtetett hírnek eredt a nyomába, hogy most akkor milyen világítás is kerül majd az újra álmodott út mellé. Úgy tűnik, az V. kerület példamutató módon áll a blogokhoz, így Tamásnak is részletesen elmondtak mindent. Mint írja:

Magas lámpaNos, valóban nem lefutott ügy még a kandeláber/utcabútor sztori sem. A döntés jelenleg a KÖH-nél van. Ez részben választ adhat az egyik alapkérdésre is, hogy miért is fut párhuzamosan legalább négyféle látványterv-változat a médiumokban.
Létezik ugyanis egy hosszú hónapokkal ezelőtt elvetett terv, ahol még konflisok és kockaköburkolat látható - ez a holt vizió olvasható mindmáig az angol nyelvű Downtown honlapon -, fut egy Üveges Péter alkotta Teampannon-os progresszív arculat is (lásd képek), van a KÖH féle kényszerlámpás verzió - melyből az egész ügy kipattant -, és van egy vészforgatőkönyvi historizáló változat is. Ezen felül pedig akad olyan képsorozat is, ahol zebrákkal segítenék a gyalogos áthaladást, és fut olyan is, ahol szándékoltan nem.

A KÖH-t kell tehát meggyőznie a kerületnek, ha sikert akar elérni a modern lámpák és utcabútorok terén. A Főutcaprojket során ugyanis az önkormányzat szakítani kíván az elmúlt években kialakított historizáló utcaképpel (Veres Pálné u. Zrínyi u. Fashionstreet, Szabadság tér). Az új főutcát, mint önálló individumot kezeli. Ezért minden erejével azon van, hogy az Üveges féle terv valósuljon meg. Mivel egy új, mintaértékű utcabútorcsalád kiépítése a távolabbi jövőben fokozatosan válthatná fel a ma még meglehetősen vegyes képet nyújtó utcaképet (leszámítva a a már korábban megvalósult fenti utcákat - mivel azokhoz a projket alatt és után sem kívánnak hozzányúlni).

További részletek a Városjárón!

Az Urbanista elköltözött! Ha nem akarsz lemaradni a friss posztokról, katt ide:

Címkék: budapest lámpa belváros világítás városkép lámpaoszlop v. ker belváros főutcája

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanista.blog.hu/api/trackback/id/tr691084459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása